6

Sukkerfri bounty og sjokolade-kokoskrem

Skrevet 17.04.2014 kl.11:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

I dag har jeg testet ut to godbiter som inneholder sjokolade og kokos! Perfekt som påskekos :) Begge oppskriftene var veldig lette å lage og har nesten de samme ingrediensene! Jeg brukte en hel boks med kokosmelk til sammen, halve til bountyene og halve til sjokolade-kokoskremen. Husk på at kokosmelken må ha stått i kjøleskap slik at kokosfettet er stivnet.

Sukkerfri bounty

Du trenger (til 16 hjerter):

- 75 gram kokosmasse
- 100 gram kokosmelk (den harde delen som du får når kokosmelken har stått i kjøleskap) 
- 3 ss sukrinmelis
- 10 gram proteinpulver med vaniljesmak (kan sløyfes, men tilsett da litt vaniljeessens istedet)

Sukkerfri sjokolade

Bland alt godt sammen og fordel massen i en form. Jeg brukte en silikonform med hjerter, men du kan gjerne bruke noe annet. Du kan også smøre massen utover et bakepapir. Sett formen i fryseren i litt over en time slik at massen har fått satt seg skikkelig. 



Smelt så sukkerfri sjokolade i vannbad og dypp hjertene/bitene i sjokoladen. Dette var litt kronglete å få til, men jeg brukte en pølseklype og dyppet de ned i bollen med smeltet sjokolade. Sett deretter bitene inn i kjøleskapet slik at sjokoladen får stivnet, ca 30-40 minutter. La de stå i kjøleskap til du skal servere de.

Det er bare å la kreativiteten slippes løs og pynte de slik du vil.

Denne bountyen smakte helt himmelsk! Jeg anbefaler dere å teste det ut.

Sukkerfri sjokolade-kokoskrem

Denne oppskriften er inspirert av herlige Linda Stuhaug! Jeg måtte bare prøve den ut, og dele den med dere. 



Du trenger (til 1 slik skål):

- Ca. 100 gram kokosmelk (den stive delen)
- 15 gram kakao
- 15 gram sukrinmelis
- 5 gram sukrin gold
- En klype salt
- 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak

Bland sammen alle ingrediensene, enten for hånd eller med en miksmaster. Nyt den med én gang. Jeg stødde litt kokosmasse og kakaopulver på toppen. Denne smakte masse sjokolade og hadde en fyldig og god konsistens. Men jeg merker at man ikke kan spise så altformye av dette før du har fått nok, veldig mektig med andre ord.

Denne er kjempeenkel å lage, sunn og kan nytes så ofte du vil.

Et annet tips er å servere denne kremen med friske jordbær. Hva passer ikke bedre sammen enn sjokolade og jordbær?!

God påske alle sammen! I dag begynner ferien for fullt og den skal nytes. Nå har jeg sittet og lest til eksamen mange dager i strekk, så det skal bli godt med noen dager fri fra lesingen nå.

- Marte

 

#sukkerfri #sukrinmelis #kokosmelk #kokosmasse #kokos #kakao #sjokolade #bounty #sjokoladekokoskrem #sjokoladekrem #hjemmelaget #sunt #påskekos #påskegodt #martehopstad

Skrevet 17.04.2014 kl.11:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 6 kommentarer


Kommentarer

Marte Hopstad

17.04.2014 kl.12:38

Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening: Du er virkelig til inspirasjon! Det hadde vært ennå bedre med bær på toppen ja :D litt friskere ^^
God påske til deg også!
Så kjekt å vere til inspirasjon med sjokoladekremen!

Det er noke eg virkelig er blitt glad i - men eg er heilt avhengig av bær på toppen, haha :)

God påske!

Marte Hopstad

17.04.2014 kl.12:18

Kamilla Haaland: Takk! :) Det var det også :)

Kamilla Haaland

17.04.2014 kl.12:15

så utrolig gode ut!

Marte Hopstad

17.04.2014 kl.11:56

hamyst: Bountyen smakte virkelig helt nydelig!! Anbefales virkelig :) kokoskremen var litt kvalmende om man spiser for mye av den, men den var veldig god som noe søtt etter middagen :D med friske jordbær ved siden av hadde det blitt perfekt :)

Hanne

17.04.2014 kl.11:53

Alt så syndig godt ut!! Smaker det like godt som det ser ut?

Skriv en ny kommentar


Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits