5

Kokoshavregrøt

Skrevet 21.08.2016 kl.15:40. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Hei dere! 

Dette er en oppskrift jeg har delt for en god stund siden, og derfor vil jeg dele den igjen med dere av den enkle grunn at den smaker såå godt. 

Havregrøt til frokost har vært en favoritt lenge. Jeg elsker smaken av kokos, samtidig som det gir en fantastisk fyldig konsistens.

Det er ulike meninger om kokosfett er sunt eller ikke. Flere hevder at kokosfettet skal styrke immunforsvaret og øke forbrenningen. Mens andre mener det ikke er sunt fordi kokosfett består for det meste av mettet fett, noe vi ikke skal ha i oss for mye av. Dette er ikke godt nok dokumentert. Det trengs altså mer forskning på kokosfett før man kan si noe om helseeffektene. Noe en iallefall er sikker på, er at kokosfettet tåler høye temperaturer uten av fettsyrene blir ødelagt. Kokosolje egner seg derfor godt til steking.

Man kan få inntrykk av at fett er noe vi må passe oss for, og gjerne unngå. Men kroppen trenger fett, spesielt viktig er de essensielle fettsyrene kroppen ikke kan produsere selv, og som den er nødt til å få tilført gjennom kosten. Kroppen bruker blant annet fett til energi, beskytter indre organer, inngår som bestanddeler i hormoner og hjelper oss å holde en jevn kroppstemperatur. Men det er viktig å tenke på fettkvalitet. Mest umettede fettsyrer og mindre av mettet fett.

Jeg er usikker på hva jeg tenker om kokosfettet på grunn av så delte meninger. Men jeg har funnet ut at det er viktig å tenke på det totale fettinntaket. Om man spiser en del mettet fett fra før, er kanskje ikke det smarteste å tilføre ennå mer via kokosfett, men det gjør ingenting å bytte ut kokosfettet med andre mettede fettkilder. Jeg spiser ikke mye mettet fett i hverdagen, og derfor tenker jeg at litt kokosfett ikke gjør noe. Det bidrar godt med energi, metthetsfølelse og smak.Du trenger: 

40 gram havregryn
50 gram kokosmelk, den stive delen*
2 dl vann

Evt. vaniljeprotein rørt ut i litt vann eller eggehvite for et høyere proteininnhold

*Sett kokosmelken i kjøleskapet over natten og den skiller seg. Hell ut vannet og bruk den hvite stive massen

Slik gjør du det: 

Kok opp havregryn, kokosmelk og vann og la det koke til en passe tykk grøt.

Mens grøten kokes opp, kan du røre ut en måleskje vaniljeprotein blandet med en skvett vann og helle det over i grøten når den har kokt opp. Om du velger å ha i eggehvite, ha i det samtidig som vannet og kokosmelken og visp den inn slik at det ikke blir eggehviteklumper i grøten.

Topp grøten med det du vil. Min ble nytt med jordbær, blåbær, sukrin et dryss kanel. 

Er du glad i kokos?

// Marte

Skrevet 21.08.2016 kl.15:40. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 5 kommentarer6

Jeg vil dele denne veldig enkle oppskriften på havrebrød som jeg laget til lunsj i dag. Dette er superdigg, næringsrikt og med mye proteiner. Med makrell i tomat på toppen blir dette en perfekt lunsj med godt med påfyll til kroppen. Dette trenger du: 

1 egg
1 dl havregryn
60 gram cottage cheese (ca. 2 ss)
1 ts bakepulver
Litt salt

Slik gjør du det:

 Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og trykk deigen ut på en stekebrett med bakepapir på. Stek på 200 grader i 8-10 minutter.

PS: veldig godt med makrell i tomat på :) 

Tips: tilsett kanel og sukrin i deigen for en søt versjon. Da er det veldig godt med syltetøy og peanøttsmør på.- Marte

Skrevet 28.05.2015 kl.22:27. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 6 kommentarer6

Blått på blått

Skrevet 15.04.2015 kl.21:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

I dag fikk jeg skikkelig lyst på blåbær, og derfor ble det dobbelt blått. Dette ble en perfekt match! Jeg brukte dobbel 0 blåbæryoghurten, den er så god. Til slutt toppet jeg det hele med noen pekannøtter, en ny nøttefavoritt. De minner om valnøtter, bare litt mildere og søtere i smaken. 

Pekannøtter er rike på enumettet fett, magnesium, fiber og sink. Sink er bra for stoffskiftet vårt, immunforsvaret og sårtilheling. Selv om disse nøttene er rike på kalorier får man altså mye igjen for kaloriene :) 

- Marte

Skrevet 15.04.2015 kl.21:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 6 kommentarer0

Havregrøt med kokosmelk

Skrevet 08.04.2015 kl.20:09. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Hei dere! 

Jeg har skrevet et innlegg om denne grøten tidligere også, men den er så god at den fortjener å bli vist frem en gang til. Er du glad i kokossmaken anbefaler jeg å teste ut denne grøten. 

Du trenger:

40 gram havregryn
1 toppet ss kokosmelk (den harde delen du får når kokosmelka står i kjøleskap over natta)
ca. 2 dl vann
Jordbær, nøtter og kokosmasse

Slik gjør du det:

 Kok opp havregryn, vann og kokosmelk i en kjele til passe grøtkonsistens. Ha over i en skål eller en tallerken og topp med jordbær, nøtter og kokosmasse. Sukrin eller litt sukker smaker også godt på. 

NAM sier jeg bare :)

- Marte

Skrevet 08.04.2015 kl.20:09. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. Ingen kommentarer6

Eggemuffins

Skrevet 25.01.2015 kl.15:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Eggemuffins er rett og slett omelett i muffinsformer som stekes i ovnen. Det er helt genialt å ha med seg i matpakka! Det smaker ekstra godt sammen med en liten skive grovbrød. Hva passer ikke bedre enn fargerike og fristende farger i lunsjboksen? Det beste er jo at de kan lages kvelden i forveien så du slipper å gjøre noe som helst om morgenen. 

Hva man putter i eggemuffinsene kan varieres i det uendelige, med både ulike grønnsaker og kjøtt. Dette må være en fin anledning til å få brukt opp rester eller grønnsaker som bare blir liggende og kose seg i kjøleskapet. Denne oppskriften har jeg blitt inspirert av fra bloggeren Linda Stuhaug, ei superflink jente med mange flotte oppskrifter. Jeg anbefaler å sjekke ut bloggen hennes om du allerede ikke har gjort det.Du trenger, 8 stk:

5 egg
120 gram skinke (f. eks bogskinke, kokt skinke)
2 ss kesam
Brokkoli, paprika, spinat
0,5 ts bakepulver
Salt og pepper
En liten skvett vann 

Slik gjør du det:

Det er en fordel å bruke silikonformer med tanke på å få de lett ut av formen etterpå. Alternativt spray vanlige store muffinsformer. Visp sammen egg, kesam, bakepulver, krydder og hakket spinat i en bolle. Kutt brokkoli, paprika og skinke i små biter. Fordel brokkolien, paprikaen og skinka i formene og hell deretter over eggeblandinga. Stek i 25 minutter på 175 grader.

Oppbevar de i en boks i kjøleskapet.

Nå er eggemuffinsene lagt i matboksen og jeg gleder meg til lunsj i morgen!

- Marte

 

#eggemuffins #muffins #omelett #lunsj #suntoggodt #grønnsaker #skinke #sunn #sunt #egg #omelettmuffins #hverdagsmat #mat #hverdagsmat #lunsjtips

Skrevet 25.01.2015 kl.15:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 6 kommentarer6

Salat i lunsjboksen

Skrevet 21.01.2015 kl.20:09. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Å ha med seg salat til lunsj er så friskt og deilig. Masse fine farger og smaker i én og samme boks. Lag den i kveld og sleng den med deg i sekken eller veska på vei ut i morgen tidlig.Slik så salaten min ut i dag:

Kokte egg
Kikerter
Kokt skinke
Isberg, ruccola og spinat
Agurk, paprika, tomat og mais 

Kok egg, kutt grønnsaker og fordel det over i en boks. Et tips til dressing kan være på blande kesam med litt krydder, f. eks spisskummen, karri, salt, pepper eller sitron. Mulighetene er mange :)

- Marte

Skrevet 21.01.2015 kl.20:09. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 6 kommentarer2

Pannekaker i mange varianter

Skrevet 19.11.2014 kl.10:36. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Jeg er garantert ikke alene om å synes pannekaker er superdigg. Jeg elsker å lure inn litt frukt og grønnsaker i pannekakene for næringens og smakens skyld. Pannekaker kan være både frokost, lunsj, middag eller kveldsmat. Bytt ut det fine hvetemelet med et grovere mel og vips så har du pannekaker med et betydelig høyere innhold av fiber og næringsstoffer.

I dette innlegget vil jeg dele noen smakfulle pannekakeoppskrifter med dere som jeg tidligere har delt her på bloggen. Håper oppskriftene faller i smak og inspirerer :) Alle oppskriftene finner du ved å trykke på overskriftene. 

Bananpannekaker

Den første gangen jeg fikk øynene opp for å putte frukt og grønnsaker i pannekaker, var det banan jeg oppdaget. Det ga en så helt fantastisk smak at jeg ble frest ved første bit. Om du ennå ikke har testet ut bananpannekaker, anbefaler jeg det på det sterkeste.Blåbær- og bananpannekakerSøtpotetpannekakerSpinatpannekakerGulrotpannekakerHavre- og mandelpannekaker

Noen som fristet?

- Marte

 

#pannekaker #mat #middag #lunsj #frokost #kveldsmat #godt #bananpannekaker #søtpotetpannekaker #spinatpannekaker #havrepannekaker #gulrotpannekaker #mangevarianter #martehopstad

Skrevet 19.11.2014 kl.10:36. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarer4

Kveldsmat

Skrevet 13.11.2014 kl.21:14. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Slik så min kveldsmat i dag, og slik ser den ofte ut, bare med ulike typer av frukt og bær fra gang til gang. En kveldsmat som tar maks 2 minutter å stelle i stand, samtidig som den er næringsrik og supergod. Yoghurt gir godt med kalsium og proteiner mens granolaen er en god kilde til karbohydrat og fiber. 

Om dere har lyst til å prøve dere på hjemmelaget granola, finner dere oppskriften på min hjemmelagde granola HER.Du trenger:

1/2 boks (250 gram) naturell yoghurt
1 kiwi (eller andre frukter og bær, f. eks banan, blåbær, mango)
En dæsj hjemmelaget granola eller annen kornblanding

- Marte

  

#kiwi #yoghurt #naturell #naturellyoghurt #granola #hjemmelaget #kveldsmat #mat #måltid #sunt #næringsrikt #suntoggodt #martehopstad

#kveldsmat #naturellyoghurt #kiwi #frokostblanding #hjemmelaget #granola #suntoggodt #yoghurt #martehopstad

Skrevet 13.11.2014 kl.21:14. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 4 kommentarer8

Gulrotpannekaker

Skrevet 10.11.2014 kl.10:39. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Disse pannekakene ble søte, saftige og gode, minner litt om gulrotkake. Dette er en super måte å lure litt grønnsaker inn i et måltid som egentlig ikke har noe grønnsaker i seg! 

Disse pannekakene kan spises både som frokost, lunsj, til middag eller kveldsmat, og tilbehøret kan varieres fra gang til gang. Dette må jo være den perfekte studentmiddagen, så billig og så enkelt, i tillegg til at det ikke krever mange ingredienser. Du trenger: 

1 egg
1/2 middels gulrot
40 gram havremel eller lettkokte havregryn
1/2 ts kanel og 1/2 ts kardemomme
1 ts sukrin gold
Vann/melk til passe konsistens

Slik gjør du det:

Rasp gulroten. Bland sammen alle ingrediensene og spe med vann eller melk til passe konsistens. Om du ønsker tykke og små pannekaker slik som jeg laget, må røra være tykkere enn om du vil ha større og tynnere pannekaker.

Stek på middels varme til de får en gyllen farge.

Topp med ditt favorittpålegg :) Jeg gikk for sukkerfritt syltetøy og PB2 (link) blandet med vann. PB2 er et peanøttmel. Bruk gjerne peanøttsmør istedet.

TIPS: om du ønsker salt tilbehør på pannekakene, som bacon eller skinke, er det bare å droppe søtningen.

Kom gjerne med tips til hva du liker å toppe dine pannekaker med, jeg setter pris på litt inspirasjon :)

- Marte


#gulrotpannekaker #gulrot #pannekaker #suntoggodt #søtt #søteoggode #søtepannekaker #havremel #middag #lunsj #frokost #mat #måltid #hverdagsmat #matglede #godt #martehopstad

 

Skrevet 10.11.2014 kl.10:39. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 8 kommentarer6

Favoritt hverdagsfrokost

Skrevet 05.11.2014 kl.09:33. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Noe jeg spiser til frokost hver dag når kulden begynner å trenge seg på, er den berømte havregrøten. Den metter og kan varieres med masse ulike toppinger og smakstilsetninger. 

Min favoritt har blitt havregryn kokt sammen med et egg og vann, og deretter toppet med frosne blåbær og sukrin eller sukrin gold. Jeg pleier også å strø over litt hakkede hasselnøtter eller mandler til variasjon. Det er godt med noe knasende mot den myke grøten og bærene.Ved siden av drikker jeg et glass med melk.

Jeg er og blir et frokostmenneske. Når jeg våkner om morgenen er jeg alltid skrubbsulten og kan nesten ikke vente med å lage meg frokost. Har du en frokost du pleier å spise nesten hver eneste dag? 

- Marte

 

#havregrøt #havre #grøt #havregryn #egg #havregrøtmedegg #blåbær #mandler #mettende #frokost #mat #favoritt #varmende #suntoggodt #sunt #næringsrikt #martehopstad

Skrevet 05.11.2014 kl.09:33. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 6 kommentarer2

Fargerik tallerken

Skrevet 04.11.2014 kl.21:21. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Til kveldsmat i dag fikk lyst på litt av alt og klare rett og slett ikke bestemme meg, så derfor ble det litt av alt. Det ble jo veldig fargerikt og fristende å spise. En rett proppfull med vitaminer. Visste du at paprika inneholder trippelt så mye C-vitamin som klementin eller appelsin?

Det er alltid like spennende å se hvordan eggene har blitt kokt når du deler de, og denne gangen ble de akkurat slik jeg liker de: smilende! #fargerik #spisregnbuen #næringsrik #egg #urtesalt #paprika #gulrot #klementin #eple #kveldsmat #martehopstad

- Marte

Skrevet 04.11.2014 kl.21:21. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarer8

Denne lunsjen ble så god at jeg har lyst til å dele den med dere. Tenkt at en så lettvint og rask lunsj kan være så god. Dette må jo være den perfekte lunsjen å ha med seg i matpakka. Det er bare å rulle sammen og legge i matboksen eller matpapiret. 

Fordi jeg synes dette var så godt, har jeg også spist dette til middag, noe som også går helt fint an :)

Til 1 person trenger du: 

2 fullkornstortillas*
Snøfrisk, varianten med rødløk og timian
6 skiver kokt skinke
En halv paprika
Noen skiver agurk
Noen strimler soltørkede tomater (naturelle uten olje)

*Erstatt gjerne fullkornstortilla med speltlomper om du heller foretrekker det. Da går det kanskje med 4 speltlomper. 

Start med å smøre lefsene med snøfrisk før du legger over de andre ingrediensene. Rull deretter sammen og del hver lefse i to.Er dette noe du kunne hatt med i matpakka?

- Marte

 #lunsj #lunsjtips #lefse #snøfrisk #skinke #soltørkedetomater #soltørkettomat #enkelt #sågodt #såenkelt #rasklunsj #raskt #kjappmat #måltid #sunt #suntoggodt #fullkorn #fullkornstortilla #tortilla #hverdag #matpakke #matpakketips #martehopstad

 

Skrevet 03.11.2014 kl.10:57. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 8 kommentarer2

Glad i kokos? Prøv kokoshavregrøt

Skrevet 21.10.2014 kl.08:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Havregrøt til frokost har vært en favoritt lenge, både varm grøt og kjøleskapsgrøt. Det metter, smaker godt og kan varieres med ulik topping og smakstilsetning. Noe jeg har hatt lyst til å prøve en stund, er havregrøt med kokosmelk.

Jeg elsker smaken av kokos, samtidig som det gir en fantastisk fyldig konsistens.

Det er ulike meninger om kokosfett er sunt eller ikke. Flere hevder at kokosfettet skal styrke immunforsvaret og øke forbrenningen. Mens andre mener det ikke er sunt fordi kokosfett består for det meste av mettet fett, noe vi ikke skal ha i oss for mye av. Dette er ikke godt nok dokumentert. Det trengs altså mer forskning på kokosfett før man kan si noe om helseeffektene. Noe en iallefall er sikker på, er at kokosfettet tåler høye temperaturer uten av fettsyrene blir ødelagt. Kokosolje egner seg derfor godt til steking.

Man kan få inntrykk av at fett er noe vi må passe oss for, og gjerne unngå. Men kroppen trenger fett, spesielt viktig er de essensielle fettsyrene kroppen ikke kan produsere selv, og som den er nødt til å få tilført gjennom kosten. Kroppen bruker blant annet fett til energi, beskytter indre organer, inngår som bestanddeler i hormoner og hjelper oss å holde en jevn kroppstemperatur. Men det er viktig å tenke på fettkvalitet. Mest umettede fettsyrer og mindre av mettet fett.

Jeg er usikker på hva jeg tenker om kokosfettet på grunn av så delte meninger. Men jeg har funnet ut at det er viktig å tenke på det totale fettinntaket. Om man spiser en del mettet fett fra før, er kanskje ikke det smarteste å tilføre ennå mer via kokosfett, men det gjør ingenting å bytte ut kokosfettet med andre mettede fettkilder. Jeg spiser ikke mye mettet fett i hverdagen, og derfor tenker jeg at litt kokosfett ikke gjør noe. Det bidrar godt med energi, metthetsfølelse og smak.Du trenger: 

40 gram havregryn
50 gram kokosmelk, den stive delen*
2 dl vann

Evt. vaniljeprotein rørt ut i litt vann eller eggehvite for et høyere proteininnhold

*Sett kokosmelken i kjøleskapet over natten og den skiller seg. Hell ut vannet og bruk den hvite stive massen

Slik gjør du det: 

Kok opp havregryn, kokosmelk og vann og la det koke til en passe tykk grøt.

Mens grøten kokes opp, kan du røre ut en måleskje vaniljeprotein blandet med en skvett vann og helle det over i grøten når den har kokt opp. Om du velger å ha i eggehvite, ha i det samtidig som vannet og kokosmelken og visp den inn slik at det ikke blir eggehviteklumper i grøten.

Topp grøten med det du vil. Min ble nytt med jordbær, blåbær, sukrin et dryss kanel. 

Er du glad i kokos?

- Marte

#kokoshavregrøt #kokos #kokosfett #fett #godsmak #mettende #mett #smartmat #suntoggodt #kokosmelk #havregrøt #havregryn #jordbær #vaniljeprotein #frokost #martehopstad

Skrevet 21.10.2014 kl.08:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarer4

Supersaftige søtpotetpannekaker

Skrevet 25.09.2014 kl.13:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Pannekaker er noe mange er glad i, inkludert meg selv.

Denne gangen tilsatte jeg søtpotet i pannekerøra, igjen inspirert av flinke Linda Stuhaug. Det gir et helt utrolig saftig og smakfullt resultat! Det høres kanskje merkelig ut å ha grønnsaker i pannekakerøra, men tro meg, det gir et skikkelig saftig resultat. Samtidig gjør søtpoteten pannekakene mer næringsrike. Det blir vel ikke bedre enn det?

Disse supre pannekakene kan du like godt spise til lunsj som til middag eller kvelds. 

Tidligere har jeg laget vafler og muffins med søtpotet. Vaflene finner du HER og muffinsene HER.Du trenger (til 1 person):

2 store ss søtpotetmos
1 egg
30 gram havremel (havregryn malt til mel)
15 gram vaniljeprotein (Jeg brukte dette)
1/2 ts kanel, 1/2 ts kardemomme og 1/2 ts bakepulver
2 ts sukrin gold
Vann til passe konsistens 

Slik gjør du det: 

Bland sammen alle ingrediensene, gjerne med en stavmikser. Røren skal være ganske tykk. Stek på middels varme til de er får en gyllen farge. Jeg fikk 5 små pannekaker.

Søtpotemosen lager du ved å koke søtpotet i terninger til de er møre og deretter mose med en gaffel. 

Topp pannekakene med akkurat det du ønsker. Her har jeg laget en blanding av 3 ss mager kesam, 1 ts vaniljeprotein og litt kanel. 

- Marte

 

#søtpotet #pannekaker #søtpotetpannekaker #grønnsakspannekaker #sukkerfri #suntoggodt #næringsrikt #mat #kveldsamt #middag #lunsj #frokost #sukringold #funksjonellmat #martehopstad

Skrevet 25.09.2014 kl.13:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 4 kommentarer6

En periode var jeg skikkelig hekta på kjøleskapsgrøt og spiste det til frokost hver morgen. I går kveld bestemte jeg meg for å slenge sammen denne kjøleskapsgrøten igjen, slik at det ble frokosten min i dag. 

Det er jo bare så enkelt og så godt! Det var gjensynsglede på høyt nivå, hehe.Slik ser grunnoppskriften til 1 person ut: 

1 dl store havregryn
1 dl melk
1 dl yoghurt naturell

Bland alle ingrediensene i en boks med lokk og sett inn i kjøleskapet i 6-8 timer. Jeg liker å blande inn kanel i grøten før jeg setter den i kjøleskapet.

Her (trykk på lenken) kan du lese oppskrifter på tidligere kjøleskapsgrøter.

Her om dagen deltok jeg på en konkurranse på bloggen til Kristiane og jeg vant! Det var veldig hyggelig. Premien var en lipgloss fra Clarins: Instant Light. Denne har jeg hørt så mye bra ut og jeg gledet meg veldig til å prøve den. Den sto absolutt til forventningene. Nydelig farge, konsistens og lukt. 


- Marte

#kjøleskapsgrøt #overnightoats #martehopstad

Skrevet 22.09.2014 kl.11:31. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 6 kommentarer4

Hjemmelaget granola

Skrevet 21.09.2014 kl.11:27. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Hjemmelaget granola er supert. Mange starter dagen med frokostblanding av ett eller annet slag. Istedet for å kjøpe de på butikken som ofte er tilsatt unødvendig mye sukker, kan du lage din helt egen miks med akkurat de ingrediensene du liker best, samtidig som du slipper det unødvendig høye sukkerinnholdet i ferdigvariantene. Ekstra stas er det jo å spise den når du har laget den selv. 

Det finnes utallige varianter av granola, og her får dere min versjon.Du trenger: 

250 gram havregryn
50 gram solsikkekjerner
50 gram sesamfrø
50 gram mandler, grovt hakket
40 gram sukrin gold (evt. brunt sukker)
1/2 ts salt
1 ss honning
1 ss kokosolje (evt. smør) 
2 store ss eplemos/eplesyltetøy uten sukker
1 ts kanel og 1 ts kardemomme (valgfritt) 

Etter steking:
70 gram rosiner
30 gram tørkede gojibær
(bytt gjerne ut med annen tørket frukt om du har noen favoritter) Slik gjør du det: 

Bland havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, hakkede mandler, salt og eplemos i en bolle. 

Varm kokosolje, honning og sukrin gold i en kjele og varm på svak varme til det smelter sammen. Hell det over i bollen og rør godt sammen. Fordel blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek granolaen midt i ovnen på 140 grader til den får en gyllen farge, 35-40 minutter. Rør i blandingen hvert 10. minutt slik at du får et jevnt stekeresultat og unngår at det brenner seg. Pass ekstra godt på mot slutten av steketiden da den lettere kan bli brent.

Når blandingen er ferdig stekt, slipper du ut litt varme også kan du la granolaen stå og kose seg i ettervarmen i ovnen i ca. en halvtime. Da er du garantert at den blir sprø. Avkjøl granolaen, og tilsett deretter rosinene og gojibærene. Hell blandingen over på et stort eller flere små tette glass. En tett boks kan også brukes.Granola er perfekt sammen med all slag type yoghurt, melk, syltetøy, bær eller du kan nyte den som snacks slik den er. 

Frokostblandingen holder seg i noen måneder, helt til du kjenner den begynner å bli litt dvask. Da er det på tide å bytte den ut med en ny :)

TIPS: perfekt vertinnegave!

- Marte

 

#hjemmelaget #granola #sukkerfri #sukkerfrigranola #frokostblanding #musli #næringsrik #energirik #suntogoggodt #cruncy #sprøtt #martehopstad

Skrevet 21.09.2014 kl.11:27. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 4 kommentarer0

Yoghurt naturell - i så mange variasjoner

Skrevet 19.09.2014 kl.15:04. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Noe jeg spiser nesten hver dag er yoghurt naturell. Det er et helt genialt måltid som kan varieres med utallige kombinasjoner av tilbehør. 

Det er så lettvint å slenge sammen en yoghurtrett om du har dårlig med tid, og likevel få et proteinrikt, mettende og godt måltid eller mellommåltid. 

Fargefest med granateple, valnøtter, rosiner og opplagt granola

Lettvint med jordbær og crispy frokostblanding

?pluss hasselnøtter

Bringebær- og banansymfoni

Yoghurt, cottage cheese, varme bringebær og sukrin gold

Blåbær, mandler og sukrin gold

Vanilje- og blåbæryoghurt, jordbær, valnøtter og sukrin gold

Cashewnøtter, blåær og kanel

Tørkede gojibær og hakkede hasselnøtter

Tørkede gojibær, nøtter og crispy granolaEnkelt og godt med varme blåbær og sukrinHåper du ble inspirert og GOD helg :)

- Marte

Skrevet 19.09.2014 kl.15:04. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. Ingen kommentarer2

Næringsrikt med spinatpannekaker

Skrevet 17.09.2014 kl.19:58. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Det høres kanskje skummelt ut med spinatpannekaker, men det er faktisk ikke slik som det høres ut. Dette er første gangen jeg laget pannekaker med spinat i, og jeg ble overrasket over hvor godt det faktisk var. Spinaten gir en frisk farge og tilfører næring og saftighet til pannekakene uten å smake "gress". Spinaten er bare der, uten å sette noe smak. Hvor genialt er ikke det?Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Det er en super kilde til mange næringsstoffer, blant annet folat, vitamin A og K i form av karotenoider og en rekke antioksidanter. Spiant er en grønnsak vi absolutt ikke er flink nok til å bruke. Dette er en enkel måte å få lurt inn litt spinat.

Du trenger (1 person): 

- 1 egg
- 2 eggehviter
- 4 frosne spinatputer eller 1 stor neve fersk spinat
- 1/2 ts bakepulver
- 2 ts sukrin
- 40 gram havremel eller lettkokte havregryn

Kokosolje eller smør til steking

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene med en stavmikser til en jevn røre. La røra svelle i noen minutter før du steker de i stekepanna med litt kokosolje eller vanlig smør. Kokosoljen gå pannekakene en deilig smak. Server det det du liker best. Jeg tok jordbærsyltetøy på mine. Andre tips er å bruke ferske bær, banan, kesam eller snøfrisk og syltetøy.Disse pannekakene er godt til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Ja, de passer til alt! 

Prøv du også da vel :)

- Marte

#pannekaker #spinat #spinatpannekaker #suntoggodt #næringsrikt #lunsj #frokost #kveldsmat #martehopstad

Skrevet 17.09.2014 kl.19:58. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarer0

Sen frokost

Skrevet 02.09.2014 kl.10:25. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

God morgen! I dag begynner jeg sent på skolen og da må jeg benytte muligheten til å sove litt lengre og ta en treningsøkt før skolen begynner. Det er så deilig å ha ekstra god tid om morgenen.

I dag har jeg kokt havregrøten ekstra lenge slik at grynene har eset ut alt de kan. Det synes jeg smaker ekstra godt og i tillegg ser det ut som det blir mye mer grøt. Jeg koker alltid grøten sammen med et egg. Dette gir mer næring til grøten i tillegg til at den får en kremete konsistens. 

Du trenger: 

40 gram (1dl) store havregryn
1 egg
Vann til passe konsistens (ta i litt og litt etterhvert som den tykner)
1 ts kanel

Bringebær og cashewnøtter på toppen

Slik gjør du det:

 Klekk et egg oppi kjelen sammen med havregrynene. Rør ut egget slik at det fordeler seg jevnt. Deretter tilsetter du litt og litt vann om gangen etterhvert som vannet koker og grøten tykner. Tilsett så 1 ts kanel og rør den godt inn i grøten. 

Topp grøten med bringebær og litt nøtter og nyt med et dryss sukrin over. 

- Marte

Skrevet 02.09.2014 kl.10:25. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. Ingen kommentarer2

Banan- og blåbærpannekaker

Skrevet 30.08.2014 kl.07:57. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Pannekaker må være en av favorittene, noe jeg kanskje ikke er alene om, hehe. Da passer det vel perfekt med næringsrike, gode og mettende pannekaker som passer til både frokost, lunsj, middag eller kvelds. 

Du trenger (1 person):

1 egg
20 gram havremel (finnes i vanlig matbutikk)
20 gram vaniljeprotein (evt. mer havremel eller annet type mel)
1 banan
1 ts sukrin gold (ikke nødvendig)
Vann til passe konsistens
Ca. 70 gram frosne blåbær

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser til å blande det sammen. Tilsett vann til du har en passe konsistens. Røra skal være tykk. Rør deretter inn de frosne blåbærene med en skje. 

Så er det bare å steke små runde pannekaker med litt smør. 


Pannekakene smaker superdigg slik som de er. Det smaker også godt med et dryss sukrin eller syltetøy. 

Hva med å kose seg med pannekaker til frokost i helga?

- Marte

 

#pannekaker #proteinpannekaker #bananpannekaker #blåbærpannekaker #suntoggodt #godtno #sunt #lunsj #frokost #frokostpannekaker #næringsrikt #kos #martehopstad

 

Skrevet 30.08.2014 kl.07:57. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarer3

Noe jeg veldig ofte spiser til frokost, er havregrøt, og jeg elsker det. Havregrøt er både mettende, næringsrikt og smaker godt, og for ikke å snakke om billig. Nå som har kaldere tider i møte, er det deilig å kose seg med varm havregrøt. Jeg må si dette virkelig er en av mine frokostfavoritter. 

Havregrøt gir langsom blodsukkerstigning og en god fordøyelse. Dette på grunn av superfiberet betaglukan.

Jeg pleier alltid blande inn proteiner i grøten, både egg og cottage cheese. Egget gir grøten en deilig kremete konsistens. Jeg pleier også å ha frukt eller bær ved siden av. Favoritten er frosne blåbær.

Til denne deilige havregrøten trenger du:

40 gram store havregryn (ca. 1 dl)
2 dl vann eller melk
1 egg
2 ss cottage cheese
En klype salt
Sukrin og kanel
Slik gjør du det: 
Ha havregrynene, væsken og egget i en kjele.  Visp egget slik at det blander seg med resten. La grøten koke opp under omrøring. Når den har passe tykk konsistens, rører du inn saltet og cottage cheese. Så er grøten klar til å nytes med et lag sukrin og kanel på. Du kan gjerne røre inn kanelen i grøten når du koker den opp også. Spis gjerne grøten sammen med blåbær eller annen frukt, f. eks eple, banan, jordbær eller bringebær.

Et annet tips er i tillegg å toppe grøten med litt nøtter i tillegg for å tilføre litt sunt fett. Jeg er veldig glad i hasselnøtter, mandler, valnøtter og usaltede cashewnøtter som topping. Peanøttsmør smaker også helt fantastisk på havregrøten.

Nå skal jeg sette meg ned her og prøve å være flink student. Det blir ekstra koselig å sitte å lese med en kaffekopp, musikk på anlegget og levende lys. - Marte

 

#havregrøt #grøt #havregryn #sunt #suntoggodt #proteinrikt #næringsrikt #energi #påfyll #frokost #blåbær #martehopstad

Skrevet 26.08.2014 kl.08:23. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 3 kommentarer0

Et friskt måltid

Skrevet 22.08.2014 kl.11:45. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Dette passer like godt til frokost eller lunsj som til middag eller kveldsmat. Jeg har fylt speltlomper med kokt skinke, ost, ruccola, agurk og tomat. Så enkelt men så godt.

Dette er også kjekt å ha med som matpakke. Jeg pleier å legge skinke- og osteskiver på lompene og rulle de sammen. Deretter legger jeg de i en matboks med oppkuttet grønnsaker ved siden av som jeg fyller lompene med når det er tid for lunsj. 

Agurken og ruccolaen gir en sprøhet, slik at det knaser når man spiser. Det gir en herlig en følelse av friskhet. 

- Marte

 

#friskt #suntoggodt #næringsrikt #speltlomper #lunsj #frokost #middag #kveldsmat #ruccola #martehopstad

Skrevet 22.08.2014 kl.11:45. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. Ingen kommentarer0

Spekemat

Skrevet 04.08.2014 kl.13:02. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

God mandag alle sammen :)

Ingenting smaker bedre enn salt spekemat en varm sommerdag, eller hva? I tillegg til det "vanlige", eggerøre, flatbrød, smør, spekeskinke, spekepøkse, potet og potetsalat hadde vi tjukkmjølk.

Tjukkmjølka fra Røros har fått tildelt merket "beskyttet geografisk betegnelse" som betyr at den skal produseres lokalt og baseres på tettekultur (gjør melken tykk og syrlig) fra Røros-området. Den minner meg litt om kefir, men samtidig ikke helt. Den har en helt egen konsistens og smak. Fettprosenten er på 1,5. 

Jeg er veldig glad i tjukkmjølk. Den er fin å bruke til frokostblandinger, til bær eller drikkes rett fra kartongen. Til spekemat smaker den nydelig med sukker og evt. kanel på. 

Tjukkmjølk fra Røros er virkelig verdt et forsøk om du liker syrnede melkeprodukter :)
Den finnes å få kjøpt i matbutikker med godt utvalg, som f. eks meny og coop obs. 


- Marte

 

#tjukkmjølk #rørosmat #spekemat #sommermat #martehopstad 

Skrevet 04.08.2014 kl.13:02. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. Ingen kommentarer2

Morgenstund

Skrevet 01.08.2014 kl.10:58. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Er det noe jeg setter pris på om morgenen så er det god tid. Jeg elsker å kunne sette meg ned med frokosten, kose meg med en kaffekopp og se på God Morgen Norge. En god start på dagen, gjøre ofte at resten av dagen også blir bra. 

Jeg er alltid så sulten når jeg våkner om morgenen, så jeg er et skikkelig frokostmenneske! Mat smaker så godt om morgenen. Her ser dere frokosten min i dag, enkel, men så god. Den består av yoghurt naturell, ferske blåbær, mandler og sukrin gold. Det trenger ikke være mer komplisert for å få til en god, lettvint og sunn frokost. Yoghurt er en god proteinkilde og gir deg bra med kalsium.Det er så mye man kan ha som tilbehør til yoghurt. Bare fantasien setter grenser. Alle typer frukt og bær, musli- og korn, nøtter, frø, kanel og honning er noen eksempler. 

Dette er en perfekt frokost i mine øyne :) 

Koser meg med kaffe i "Marte-koppen"

I dag er det kveldsåpent på Røros og det vil si at jeg ikke starter på jobb før kl 15. Det er faktisk ganske deilig fordi da har jeg god tid til å gjøre det jeg vil før jeg må på jobb. Man får litt mer ut av dagen på den måten. 

Hvordan så deres frokost ut i dag? 

- Marte

Skrevet 01.08.2014 kl.10:58. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarer2

Lunsj

Skrevet 11.07.2014 kl.12:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Heihei! Jeg titter bare inneom for å vise dere dagens lunsj.

Etter en deilig sykkeltur spiste jeg lunsjen ute i sola. Den besto av naturell yoghurt, skjørost fra Røros, varme bringebær og til slutt en dæsj sukrin gold. Pluss en haug med frukt som ikke er med på bildet, hehe. Et stort glass med funlight iste smakte også godt i varmen! 

Så enkelt, proteinrikt og godt. Skjørost inneholder faktsik 21 gram protein per 100 gram! Så enkelt kan det gjøres. Senere i dag blir det jobb på Moods of Norway. I kveld er det nattåpent i gata så det vil si at jeg jobber til kl 00.00. 

- Marte

 

#lunsj #skjørost #proteinrikt #bringebær #sukringold #yoghurtnaturell #martehopstad

Skrevet 11.07.2014 kl.12:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarer4

Perle de lait yoghurt

Skrevet 03.07.2014 kl.17:40. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Denne yoghurten har jeg hatt lyst til å smake på lenge, men ikke fått rotet meg til å gjøre det. Men endelig ble det! Og den levde absolutt opp til forventningene. En fransk yoghurt med en fløyelsmyk, fyldig og kremet konsistens. I tillegg elsker jeg smaken av kokos, så denne var midt i blinken, og en yoghurt jeg absolutt kommer til å kjøpe igjen. Jeg gleder meg til å prøve de to andre smakene sitron og vanilje. 

Absolutt en fest i munnen.

- Marte

 

#yoghurt #perledelait #kokos #kokosyoghurt #kos #nytelse #mat #martehopstad

Skrevet 03.07.2014 kl.17:40. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 4 kommentarer8

Pakke i posten - hjerteskje

Skrevet 24.06.2014 kl.21:33. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Var ikke denne skjeen bare helt nydelig? Ah, elsker den allerede. Jeg bestilte to stykker fra ebay, og nå tror jeg at jeg må bestille meg flere, de er jo bare så søte. Dette er hva jeg kaller små gleder i hverdagen. Å spise frokosten med en hjerteskje gjør morgenen litt hyggeligere.

I skålen er det naturell yoghurt, banan og sukkerfritt bringebærsyltetøy. Jeg tok også oppi litt hasselnøtter etter bildet ble tatt. Tenk å glede seg til å spise maten på grunn av skjeen, hehe. 

Det er godt å være tilbake til hverdagen etter ferien og komme inn i rutiner. Jeg har faktisk savnet kjøleskapsgrøten min, så nå jeg gleder meg til å spise havregrøten med hjerteskje i morgen, hehe.- Marte

#ebay #pakke #pakkeiposten #skje #hjerte #hjerteskje #frokost #yoghurt #banan #naturellyoghurt #bringebærsyltetøy #martehosptad

Skrevet 24.06.2014 kl.21:33. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 8 kommentarer10

Sommerfrokost

Skrevet 11.06.2014 kl.10:02. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Med det varme været som er ute, passer det deilig med en frisk og kald frokost. Denne deilige frokosten består av kjøleskapsgrøt eller overnight oats med banan, kanel og sukrin gold som jeg tok på etter bildet ble tatt. I tillegg delte jeg opp noen skiver kjøleskapskald vannmelon som slukker tørsten. En frisk, fristende, mettende og sunn frokost i sommervarmen, kan det bli bedre?

Hva består din beste sommerfrokost av?

- Marte

 

#frokost #sommer #sommerfrokost #vannmelon #kjøleskapsgrøt #overnightoats #havregryn #banan #kanel #sunt #suntoggodt #friskt #mat #martehopstad

Skrevet 11.06.2014 kl.10:02. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 10 kommentarer12

En skål fylt med lykke

Skrevet 07.06.2014 kl.10:39. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

God lørdag alle sammen!

Dette er virkelig en miks jeg kunne ha spist hver dag flere ganger og dagen. En fantastisk blanding av mykt, knasende og søtt. Samtidig inneholder dette en fin balansering mellom karbohydrater, proteiner og fett og tar 2 min å lage. Bedre blir det ikke. Det passer til både frokost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat. Perfekt på en varm sommerdag!

Skålen inneholder: 

- To beger dobbel 0% vaniljeyoghurt

- Friske jordbær

- Hasselnøtter

- Frokostblanding. Jeg brukte Go lean Crisp

Så ikke dette fristende ut? 

- Marte

 

#skål #lykke #yoghurt #jordbær #hasselnøtter #frokostblanding #sunt #smakergodt #godt #frokost #lunsj #mellommåltid #kveldsmat #enkelt #mat #martehopstad

Skrevet 07.06.2014 kl.10:39. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 12 kommentarer0

Koselig start på dagen og lunsj

Skrevet 02.06.2014 kl.12:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

På vei til skolen i dag oppdaget vi at det plutselig hadde lurt seg en bamse redd ved skolen. Så vi måtte jo bare stoppe og hilse på. Bamsen er den offisielle maskoten for fotball-VM i Brasil og heter Fuleco. Dette gjorde starten på dagen ekstra hyggelig. Små barn, store gleder sier de.

Dagens lunsj besto av speltlomper, 2 kokte egg, en halv avokado og en halv paprika. Supergodt og det krever lite forberedelser, alt du trenger å gjøre er å koke egg og kutte paprika kvelden i forveien, og pakke med deg alle delene på morgenen. Så dette anbefaler jeg dere å prøve. Du kan bruke hvilke som helst grønnsaker og f. eks kokt skinke eller røkt laks. - Marte 

#fotballvm #Brasil2014 #maskot #Fuleco #koselig #bamse #startpådagen #lunsj #speltlomper #egg #avokado #martehopstad

Skrevet 02.06.2014 kl.12:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. Ingen kommentarer9

Min frokost i det siste - kjøleskapsgrøt

Skrevet 25.05.2014 kl.17:54. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

God søndag! Håper alle har hatt en like fin helg som meg. På fredag var jeg ute sammen med noen folk fra jobben, lørdag var det jobb før turen gikk direkte til farmor og farfar og denne søndagen har jeg brukt sammen med en haug med familie. Det har vært en innholdsrik og avslappende helg før eksamenskjøret starter i morgen. Da er det bare å skjerpe seg de to siste ukene før ferie. 

I det siste har jeg blitt helt hekta på kjøleskapsgrøt eller overnight oats. Det er jo en helt genial frokost! Man har ofte ikke så alt for god tid om morgenen og denne krever minimalt med tid. I tillegg er det en god og næringsrik start på dagen. Jeg har skrevet innlegg om kjøleskapsgrøt tidligere, men en god oppskrift kan aldri deles for ofte. 

Kjøleskapsgrøt:

- 1 dl melk 

- 1 dl naturell yoghurt

- 1 dl havregryn

- En klype salt (ikke nødvendig)

Bland alle ingrediensene i en boks, sett på lokk og inn i kjøleskapet til dagen etter. 

Om morgenen er det bare å toppe med det du vil. Mine favoritter er banan, eple, jordbær, sukrin og kanel. 

Veldig deilig med en kald frokost nå som er det så varmt ute!

Banan og jordbær er en perfekt kombinasjon.

Eller kun banan fungerer utmerket.

Rosiner sammen med eple, sukrin gold og kanel er superdigg

Du kan også blande inn litt sjokoladeprotein og kakao kvelden før, så har du plutselig sjokoladegrøt. Dette er min absolutte favorittfrokost for øyeblikket :)

Har du noen gode og enkle frokosttips?

- Marte

 

#frokost #frokosttips #kjøleskapsgrøt #havregrøt #overnight #oats #grøt #havregryn #sunt #suntoggodt #mat #godstart #engodtstart #martehopstad

Skrevet 25.05.2014 kl.17:54. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 9 kommentarer6

Perfekt etter trening-mat

Skrevet 12.05.2014 kl.12:44. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Jeg stikker innom for å dele dagens lunsj med dere. Dette var helt fantastisk godt! Dette ble perfekt etter en god treningsøkt, med både påfyll av karbohydrater og proteiner.

Den besto av: 

Lomper

Banan

Økologisk peanøttsmør (jeg brukte DETTE, som fås kjøpt i vanlige butikker)

"Sjokoladeproteinsaus"

Smør peanøttsmør på det antall lomper du vil ha. Legg bananskiver over. Til slutt toppet jeg med en sjokoladeproteinsaus. Den laget jeg ved å blande 1 ss sjokoladeproteinpulver (jeg brukte dette) med litt melk til passe konsistens. Perfekte smaker sammen! 

 Hva har du spist til lunsj i dag? :)

- Marte

 

#lunsj #tips #lomper #peanøttsmør #økologisk #banan #sjokoladeprotein #proteinpulver #protein #proteinsaus #mat #martehopstad

Skrevet 12.05.2014 kl.12:44. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 6 kommentarer2

Mere kjøleskapsgrøt

Skrevet 27.04.2014 kl.15:24. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Den forrige kjøleskapsgrøten jeg postet var med smak av sjokolade, og den finner du her. Denne gangen prøvde jeg ut to nye versjoner, og jeg synes disse ble ennå bedre enn sjokoladevarianten! Det eneste du trenger å gjøre er å blande havregryn med væske, og eventuelt smakstilsetning i en boks med lokk, før den settes i kjøleskapet før du legger deg. Neste morgen har du fiks ferdig havregrøt.

Grunnoppskrift:

- 1 dl store havregryn
- 1 dl melk
- 1 dl yogurt (gresk eller naturell)
- 1/4 klype salt 
Bland sammen alle ingrediensene i en boks med lokk og sett kaldt over natten eller i minst 6 timer.

 Jeg laget en peanøttvariant:

- 2 ts PB2 eller vanlig peanøttsmør. (PB2 har jeg bestilt fra iherb her)
- Banan på toppen
Jordbær på toppen var også godt!
I tillegg har jeg laget en variant med rosiner, eple og kanel: 
- 1 ss rosiner
- 1 ts kanel
- Noen epleskiver og sukrin gold for å ha på toppen
Eple-, kanel- og rosingrøten har blitt en ny favoritt! - Marte

Skrevet 27.04.2014 kl.15:24. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarer3

Sjokolade-overnight oats

Skrevet 24.04.2014 kl.07:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Det går mot varmere tider, og da passer det godt å bytte ut den varme havregrøten med en kjøligere og lettere variant. Kjøleskapsgrøt, over natten-grøt eller overnight oats er en type kald havregrøt. Den lages ved å la havregryn trekke over natten i melk eller yoghurt eller en kombinasjon av disse. Det tar kun et par minutter å stelle i stand kvelden før, og du har en digg frokost som står klar i kjøleskapet om morgenen.

Grunnoppskrift:

- 1 dl store havregryn
- 1 dl melk
- 1 dl yogurt (gresk eller naturell)
- 1/4 klype salt 
Bland sammen alle ingrediensene i en boks med lokk og sett kaldt over natten eller i minst 6 timer.

Jeg laget en sjokoladevariant: 
- 20 gram sjokoladeprotein (bruker for tiden dette)
- 1 ss kakaopulver (jeg brukte freia sitt)
- 1 ss sukrin
Slik skal det se ut når du har rørt alle ingrediensene sammen, en flytende blanding.


Ta på lokket og sett det kaldt over natten. 
Morgenen etter ser grøten slik ut. Da er det bare å nyte denne herligheten med litt frisk frukt på toppen. Jordbær og sjokolade er en helt herlig kombo!
Jeg tok også på litt av denne kalorifrie sjokoladedippen fra walden farms (bestilt fra iherb.com). Den smaker ikke sjokolade slik vi er vant til det, men den funker å ha på havregrøten. Ville nok ikke hatt den på brødskiva alene.
Og etter å ha tatt et fint bilde av maten, toppet jeg med masse mer jordbær! hehe. Ble ikke så værst det heller da faktisk!
- Marte

Skrevet 24.04.2014 kl.07:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 3 kommentarer0

Farger i en skål

Skrevet 03.04.2014 kl.21:51. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Da har jeg endelig kommer meg hjem til Røros, noe jeg har gledet meg til lenge! Jeg var hjemme ganske tidlig så jeg fikk muligheten til å teste ut det helt nye treningssenteret som har åpnet. Og det var utrolig fint! Det gir motivasjon til å trene det. Kveldsmaten i dag ble denne:

Masse deilig farge!

Denne skålen inneholdt:
- Yoghurt naturell
- "Opplagt" granola
- Litt rosiner og valnøtter
- Granateple

Granateple er en antioksidantbombe!! Den har 10 ganger mer antioksidanter enn appelsiner og nesten 40 ganger mer enn epler. Dette er en frukt vi absolutt kan bli flinkere til å spise mer av :)

- Marte

 

#kveldsmat #farger #fargebombe #yoghurt #valnøtter #rosiner #valnøtter #granateple #suntoggodt #Røros #martehopstad

Skrevet 03.04.2014 kl.21:51. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. Ingen kommentarer13

Deilig salat

Skrevet 01.04.2014 kl.21:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Salat trenger absolutt ikke å være kjedelig, det er bare fantasien som setter grenser for hva en kan putte i! Å lage en salat krever heller ikke så mye tid og er lett å servere enten du er i hagen, på tur eller har besøk. Og for å ikke glemmme at det hjelper veldig på for å få i seg de "5 om dagen".

Denne salaten smakte helt nydelig og passer perfekt til lunsj. Du kan i tillegg servere den med en hjemmelaget dressing, f. eks tzatsiki eller kesam med krydder/urter. Brød er også godt ved siden av :)

Ingredienser:
- Nektarin
- Avocado
- Fetaost
- Skinke
- Agurk
- Spinatblader
- Cherrytomater
- Ruccola
- Mais

Denne salaten kunne også innehold EGG, det gir ekstra proteiner og smaker godt i salater! Det får bli neste gang :)Tips:
- Bland og varier mellom ulike salatsorter, og ikke bare den gode og gamle isbergsalaten.
- Rester av byggris, naturris, fullkornpasta gir god og mettende salat
- Linser, bønner og kikerter gir spennede smak og ekstra fiber
- Brødkrutonger kan sprøstekes i små terninger i stekeovn
- Valnøtter eller pinjekjerner ristet lett i tørr stekepanne gir salater litt crisp og god smak
- En salat kan lett lages i stand kvelden før og spises som lunsj på jobb/skole dagen etter
- Hva med å ha salaten i pitabrød eller speltlomper?

- Marte

 

#salat #suntoggodt #fersken #fetaost #avocado #spinat #deilig #enkelt #godt #tips #lunsjtips #rasktogenkelt #godtno #fitnesbloggen#martehopstad

Skrevet 01.04.2014 kl.21:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 13 kommentarer2

Lunsj for to dager frem i tid

Skrevet 26.03.2014 kl.15:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Hei! :) 

Nå driver jeg og forbereder lunsjen for to dager fremover. Å lage en sunn og god lunsj trenger ikke være vanskelig. Lag lunsjboksene helt ferdig kvelden før, så slipper du å gå i fellen med å kjøpe deg noe på farten eller i kantinen på skolen. Dette blir ofte både dyrere og mer usunt. Om morgenen er det bare å ta matboksen ut av kjøleskapet og ned i veska eller sekken.

Jeg stekte opp en pakke kyllingkjøttdeig sammen med litt chili, hvitløk og spisskummin. Samtidig så varmet jeg en pakke frosne grønnsaker. En pakke kyllingkjøttdeig koster 18 kr og en pakke frosne grønnsaker, ca. 15 kr. Den lille mengden chili og hvitløk og krydder koster nesten ingenting. Så om man deler dette på to, blir det 16,5 kr per matboks!
Ingenting er vel bedre enn at denne lunsjen både er sunn, smakfull og metter godt? Du kan til og med varme den i mikroen på jobb/skole og få varm lunsj.
Et tips er å ha en liten boks ved siden av med litt naturell yoghurt eller kesam, uten noe krydder, eller du kan krydre med f. eks spisskummen, salt, pepper. Det er bare å være kreativ og bruke de råvarene du selv liker best :)- Marte

 

#lunsj #suntoggodt #kyllingkjøttdeig #chili #hvitløk #spisskummin #grønnsaker #proteinrikt #forberedelse #dagenfør #billig #enkelt #kjapt #martehopstad

Skrevet 26.03.2014 kl.15:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarerLes mer i arkivet » August 2016 » August 2015 » Mai 2015

Marte Hopstad Personlig trener og bachelorgrad i samfunnsernæring. Følg meg gjerne på instagram: @pt_martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits