0

Lange og rolige morgener

Skrevet 25.08.2016 kl.12:20. Ligger i kategorien Hverdagen.

Hei dere! 

Jeg må si at er det noe jeg setter stor pris på, er det rolige og lange morgener med kaffekoppen og God Morgen Norge på TV. Jeg jobber på et senter som er oppe til kl 21 på kvelden.Da blir det ofte kveldsvakter som gjør at jeg har hele formiddagen. Dette er ikke noe jeg var vant til som student og noe jeg ikke får igjen senere i livet så jeg må nyte det nå mens jeg ennå kan.


Lag dere en fin dag :)

// Marte

Skrevet 25.08.2016 kl.12:20. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer0

One Performance Lillestrøm

Skrevet 15.08.2016 kl.21:57. Ligger i kategorien Hverdagen.

Hei! 

Nå er det alt for lenge siden jeg har skrevet noe her. Det har rett og slett blitt en lang pause. Det har skjedd mye som har gjort at dette ikke har blitt prioritert. Men jeg har lyst til å prøve å begynne på igjen.

I desember er jeg ferdig utdannet PT (personlig trener) og nå i august starter jeg i ny jobb som PT på et treningssenter i Lillestrøm som heter One Performance. Tenk at jeg er så heldig som får jobbe på et så flott treningssenter. Foreløpig er det et PT-senter, som vil at at kun personer som trener med en personlig trener, bruker senteret. I slutten av august, begynnelsen av september utvider vi med 200 kvadratmeter og blir et lite treningssenter med medlemsskap i tillegg til PT-kunder. Så om du bor i nærheten av Lillestrøm-området kan jeg virkelig anbefale One Performance.  

Framover på denne bloggen nå blir det nok litt mer trening og litt mindre mat enn det har vært tidligere. Fokuset nå kommer til å være på ny jobb og ny utdanning. Men jeg kommer helt klart ikke til å legge all mattips på hytta, da det tross alt er noe jeg brenner for. Jeg gleder meg til tiden framover som kommer til å bli både spennende, ut av komfortsonen, hektisk og lærerik. 

  

// Marte

 

Skrevet 15.08.2016 kl.21:57. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer8

Kveldskos

Skrevet 17.03.2015 kl.21:08. Ligger i kategorien Hverdagen.

Små gleder i hverdagen gjør underverker for humøret. Bær er så utrolig godt å spise som de er og passer perfekt som kos midt i uka. Det er jo heller ikke så dumt at du får med deg vitaminer og antioksidanter på kjøpet. 

- Marte

Skrevet 17.03.2015 kl.21:08. Ligger i kategorien Hverdagen. 8 kommentarer8

Nye sko og kveldskos

Skrevet 27.01.2015 kl.17:44. Ligger i kategorien Hverdagen.

God tirsdag alle sammen.

I forrige uke bestilte jeg meg nye joggesko og i går kom de i posten, lykke! Merket er New Balance og jeg er superfornøyd med de. De ser bra ut, er gode å ha på og har en utrolig behagelig demping. Jeg har fått testet ut den nye sjokoladen til funksjonell mat: sukrin-sjokolade, søtet med sukrin og stevia. Den finnes i smakene melkesjokolade og melkesjokolade med mandler og havsalt som jeg smakte.

Det som er så kjekt med disse sjokoladene er at de kommer i porsjonsstørrelser, perfekt til en person! Da er det mye lettere å begrense seg. Om jeg hadde hatt en hel sjokoladeplate liggende, hadde jeg spist opp hele på én gang, hehe. Smaken var veldig god, og den hadde en fløyelsmyk konsistens. En sjokolade jeg absolutt kommer til å kjøpe igjen. Perfekt var den også sammen med en kaffekopp! 


Har dere smakt sjokoladen før? 

- Marte

Skrevet 27.01.2015 kl.17:44. Ligger i kategorien Hverdagen. 8 kommentarer6

Godt å komme igang igjen

Skrevet 09.01.2015 kl.09:41. Ligger i kategorien Hverdagen.

Da er den første skoleuka i det nye året gjennomført og jeg synes faktisk det var kjempegodt å starte på igjen! Nå har jeg kun et halvt år igjen av bacheloren i Samfunnsernæring og jeg har en spennende tid foran meg. Jeg må si jeg liker hverdagen selv om jula har vært helt super og ikke minst avslappende. Nå har jeg fått ladet batteriene og er klar for ta fatt på det nye året! 

Det var godt å komme igang igjen med trening og rutiner, noe det ikke har blitt særlig mye av i jula, hehe. Til jul fikk jeg en ny kaffemaskin med melkeskummer. Den er jeg veldig fornøyd med, bare se på det fine skummet?! Mmm

Det var godt å se igjen Martine også, etter 3 uker fra hverandre. Det er rart å plutselig være så lenge fra hverandre når vi er vant til å se hverandre hver dag og store deler av dagen. Og ikke minst få tilbake treningspartneren.Hvordan synes du det var å komme tilbake til hverdagen?

- Marte

Skrevet 09.01.2015 kl.09:41. Ligger i kategorien Hverdagen. 6 kommentarer0

Travle tider

Skrevet 27.11.2014 kl.15:46. Ligger i kategorien Hverdagen.

Et lite livstegn fra meg. Arbeidskrav, eksamensskriving, jobbing og trening gjør at det blir svært lite tid til baking, kokkelering og blogging, desverre.

Jeg kommer til å skrive innlegg til dere så ofte som jeg kan, men jeg må forberede dere på en periode med mindre oppdateringer fra min side.

Jeg legger med et bilde fra julebordet med jobben på Røros. Vi ble delt inn i lag og sto selv for matlagingen. Min gruppe fikk utdelt oppgaven forrett fra havet. Jeg hadde veldig lyst til å lage en fiskesuppe, og det ble det. Godt smakte den virkelig også! Fiskesuppe med kokosmelk, hvitløk, chili, ingefær, torsk og reker. 

Nå er det ikke lenge igjen til jul, det føles iallefall ikke slik ut med siste innspurt på skolen. Det er såå koselig å pakke inn julegaver og høre på julemusikk, en helg egen stemning.

- Marte

Skrevet 27.11.2014 kl.15:46. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer0

Mamma har strikket sokker til meg

Skrevet 06.11.2014 kl.10:22. Ligger i kategorien Hverdagen.

Jeg kjørte hjem til Røros i går ettermiddag, og da jeg kom hjem, fikk jeg et par hjemmestrikkede Mariussokker. Jeg elsker de, og synes Mariusmønsteret er så fint. Er de ikke nydelige? Jeg elsker ullplagg, så jeg er heldig som har en mamma som er flink til å strikke. Jeg setter virkelig pris på håndarbeid, noe som har kommet mer og mer med årene. Da jeg var liten, brydde jeg meg absolutt ikke om å få et par ullsokker, det var en kjedelig gave.

Når jeg kjørte nordover i går, og jo nærere Røros jeg kom, jo mer snø ble det. Jeg fikk virkelig julestemning. Snøen har lagt seg på alle hustak og trær, og det er så nydelig! Spesielt når det ikke er noe snø på østlandet ennå. Snøen gjør det så lyst og fint.

Tidligere har hun også strikket Mariusgenser- og lue til meg. 

Liker dere strikkede plagg?

- Marte

 

Skrevet 06.11.2014 kl.10:22. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer2

Lesedate

Skrevet 29.10.2014 kl.20:51. Ligger i kategorien Hverdagen.

I dag hadde vi lesedag eller studiedag, og da bestemte jeg og ei venninne oss for å sette oss på jordbærpikene der jeg jobber for å sitte å lese litt pensum der.

Det er utrolig hvor mye det hjelper å endre omgivelser en gang i blant. Skolen fristet ikke i dag, så kafé var helt perfekt. Da blir det både kos og lesing samtidig. Etter mange timer med lesing, unnet vi oss middag etterpå. 

Jeg spiste bruschetta med kylling og mozzarella, mens Martine spiste kyllingwok.- Marte

 

#lesedate #studiedag #kos #lese #studere #koselese #date #kafe #iskaffe #jordbærpikene #venninner #vennekos #middag #godmiddag #martehopstad

Skrevet 29.10.2014 kl.20:51. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer2

Barer fra atkins i posten

Skrevet 27.10.2014 kl.12:12. Ligger i kategorien Hverdagen.

Jeg bestiller ofte fra iherb.com, og da spesielt barer av ulike slag. Atkins har veldig mange gode barer. Jeg bruker de ofte som mellommåltider eller når jeg er på farten. Det er så kjekt å ha med seg, samtidig så smaker de jo bare helt nydelig, har et høy fiberinnhold og et lavt innhold av karbohydrater. 

Når jeg bestilte denne gangen, klikket jeg hjem noen smaker jeg ikke har testet ut før. Det er alltid spennende å prøve noe nytt. Jeg bestilte atkinsbarer i variantene Chocolate chip granola bar og Caramel chocolate nut roll. De anbefales absolutt, de hadde både god smak og konsistens :)

Jeg glemte helt å ta bilde av den andre baren da jeg smakte den, jeg var vel for opptatt av at den var veldig god.

Har du smakt noen av atkins' barer før? 

- Marte

Skrevet 27.10.2014 kl.12:12. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer0

Hyggelig gave i posten på en torsdag

Skrevet 23.10.2014 kl.15:29. Ligger i kategorien Hverdagen.

P4 og Tine har en instagramkonkurranse som heter God start. Man skal hashtagge sine frokostbilder med #godstart og de kårer en ny vinner hver uke. Og tenkt at jeg var så heldig å bli trukket ut! 

Her ser dere bildet jeg vant med: 

Min hjemmelagde granola, jordbær og naturellyoghurt

Sleng dere på konkurransen dere også da vel :)

 

- Marte

Skrevet 23.10.2014 kl.15:29. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer4

Eksamen og ny flaske

Skrevet 15.10.2014 kl.08:32. Ligger i kategorien Hverdagen.

Nå har jeg nettopp fått  utlevert eksamensoppgaven som jeg skal ha på fredag. Det er en muntlig eksamen og vi har da 48 timer på å forberede oss på. Det blir to intensive dager, men det blir godt når det er overstått. Så nå sitter jeg her med yndlingsfrokosten og senere kaffekoppen og er klar til å gjøre en innsats.

Her ser dere oppgaven jeg skal jobbe med: 

1a) Hva menes med henholdsvis begrepene sosiale/demografiske faktorer og psykologiske faktorer i en helse- og ernæringskommunikasjonssammenheng?

1b) Begrunn ditt valg av formidlingskanal/medium dersom du skal gjennomføre en kampanje for økt inntak av vitamin D hos barn (6-13 år) av foreldre med ikke-vestlig innvandrerbakgrunn, bosatt i Oslo.Men jeg må bare vise dere den nye drikkeflasken jeg har kjøpt meg før jeg setter i gang. Er den ikke fin? Jeg bare digget den og måtte ha den! Flasken er av glass, noe som gjør at man unngår plastikksmak på vannet. Trekket gjør at den en stund, holder på både varm og kald drikke.

Da får jeg komme meg tilbake til eksamensjobbingen. Håper dere alle har en fin dag! :)

- Marte

Skrevet 15.10.2014 kl.08:32. Ligger i kategorien Hverdagen. 4 kommentarer2

Når det er kjølig ute...

Skrevet 08.10.2014 kl.14:12. Ligger i kategorien Hverdagen.

... er det ekstra hyggelig å kose seg med levende lys og en varmende te innendørs. Samtidig som det er trist at det blir fortere mørkt og mørkt når man står opp om morgenen, er det jo litt koselig. Man kan pakke seg inn i varmende pledd og med deilige ullsokker, tenne stearinlys og kose seg med noe varmt i glasset. - Marte

Skrevet 08.10.2014 kl.14:12. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer0

Jobbuke på Røros

Skrevet 08.09.2014 kl.12:28. Ligger i kategorien Hverdagen.

Hei! Da er jeg veldig klar for å være på Røros en uke for å jobbe mens sjefen er på ferie. Dere lurer kanskje på om jeg ikke skal på skolen, men vi har faktisk selvstudie hele uka, noe som passet perfekt. Vi har en gruppeoppgave å jobbe med, der jeg skal prøve å bidra litt selv om jeg er hjemme. Det er kjekt å kunne få være på Røros samtidig som jeg får tjent litt penger på en jobb som er veldig gøy.

Det har kommet inn mange fristende høstnyheter på Moods. Jeg fikk veldig lyst på dunjakken på bildet under, den var superfin. Jeg har prøvd den 3 ganger allerede. Det er skummelt å jobbe i klesbutikk, hehe. Og var ikke mannen på genseren og t-shorta kul??

Håper alle får en fin uke!

- Marte

Skrevet 08.09.2014 kl.12:28. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer2

Studentpakken

Skrevet 02.09.2014 kl.18:08. Ligger i kategorien Hverdagen.

Hvert år deles det ut goodiebager til studenter over hele Norge. Vi får den utdelt på skolen og den inneholder produkter, informasjon og ulike tilbud. Som student synes jeg er det hyggelig å motta en slik pakke. Det får opp humøret i en ellers så vanlig skoledag. 

Produktene vi mottar er jo ment for å friste oss til å kjøpe de igjen etter å ha testet de, men det er uansett spennende og kjekt å få studentpakken utlevert. Jeg synes det er et bra tiltak for oss studenter. Her ser dere det pakken inneholdt denne gangen. 

Kjekt er det med en gratis kaffe i kantina :) 

Mottar du studentpakken? Hva synes du om det?

- Marte

Skrevet 02.09.2014 kl.18:08. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer0

Ut og spise etterfulgt av treningsøkt

Skrevet 21.08.2014 kl.20:17. Ligger i kategorien Hverdagen.

Jeg jobber på jordbærpikene i tillegg til studiene, og de har så utrolig mye god mat. Så titt og ofte tar jeg og Martine oss en tur til Strømmen for å spise på jordbærpikene. Favoritten er blitt bruschetta med spekeskinke/brie og kylling/mozzarella. På jordbærpikene lages all mat fra bunnen av, noe som er veldig positivt. Det er veldig koselig og bare slappe av, snakke og unne seg god mat. 

Etter middagen på Strømmen, dro vi en tur på trening. Men før treningsøkten fristet det med noe godt. Valget falt på denne godbiten. "The complete cookie" fra Lenny & Larry's som vi kjøpte på XXL. Det er alltid like spennende å prøve ut noe nytt. Dette er en allergivennlig cookie med et forholdsvis høyt proteininnhold. Men den er ikke sukkerfri. Jeg ble faktisk overrasket over hvor god denne var. Som oftest ser slike ting mye bedre ut på pakningen enn det faktsik smaker. Men det synes jeg ikke gjaldt denne. 

Etter godt med påfyll og en laang stopp på jordbærpikene, ble det en ryggøkt bestående av: 

- Markløft
- Nedtrekk med bredt grep
- Stående roing
- Omvendt roing i slynge
- Motsatt flies i apparat 

Vi har akkurat kommet igang igjen med treningen etter en lang sommerferie, og jeg kjenner det er litt tungt å komme i gang. Men jeg har troen på at det ikke tar så alt for lang tid før vi er inne i rutinene igjen. 

- Marte

 

#jordbærpikene #middag #bruchetta #thecompletecookie #lenny&larrys #cookie #koselig #kosestund #hverdagskos #trening #rygg #styrke #styrketrening #kommeigang #martehopstad

Skrevet 21.08.2014 kl.20:17. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer0

Frokost og filmen "Børning"

Skrevet 20.08.2014 kl.12:54. Ligger i kategorien Hverdagen.

God onsdag! Onsdag er den dagen man føler at nå er det ikke lenge igjen til helg. Herlig. 

Her ser dere hvordan min frokost så ut tidligere i dag. Et lass med jordbær i bunnen, deretter ett beger laktosefri yoghurt med vanilje og ett beger med blåbær. På toppen har jeg valnøtter og sukrin gold, pluss ennå mer jordbær. Mm, vi må nye jordbærene den siste tiden de er i butikkene før høsten og vinteren kommer.

I går var jeg og ei venninne og så den nye norske filmen "Børning", som handler om norsk distriktskultur med  det typiske råner-/gatebilmiljøet. 

Jeg likte filmen utrolig godt, til tross for at jeg ikke er spesielt interessert i biler. Den var hysterisk morsom og inkluderer gode norske skuespillere. Jeg likte også at de brukte norsk musikk.  Selve filmen var ikke den mest spennende, men alle morsomhetene og actionstuntene veier opp. Den ble aldri kjedelig.

Jeg anbefaler absolutt å se denne filmen om dere ikke allerede har gjort det. Jeg fikk meg en god latter. Flere som har sett filmen? Hva synes dere om den? 

- Marte 

Skrevet 20.08.2014 kl.12:54. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer2

Grilling og kveldstur

Skrevet 23.07.2014 kl.13:33. Ligger i kategorien Hverdagen.

Man må utnytte finvær så  i går ble det grillet hel ytrefilet av svin surret i bacon og soltørkede tomater. Som tilbehør hadde vi bakt potet, grillet sjampinjong og salat. Du kan lese mer om hvordan man tilbereder svinefileeten i et tidligere blogginnlegg her. Alt kan grilles! Det trenger ikke å kun være pølser og hamburger som går på grillen :) 

Senere på kvelden ble jeg og ei venninne enig om gå en kveldstur i det fine været. Det er lenge siden jeg har sett hun, så det var veldig koselig å få snakket litt sammen igjen. Det ble en tur på 1,5 time og god stemning. Og se så fin det var. Til venstre i bildet kan dere se den flotte Røroskirka. 

 

- Marte

 

#grill #grilling #ytrefilet #svinefilet #baktpotet #kveldstur #idyllisk #sommer #martehopstad

Skrevet 23.07.2014 kl.13:33. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer8

Venner på besøk

Skrevet 07.07.2014 kl.20:28. Ligger i kategorien Hverdagen.

Nå på sommeren er alle hjemme på sommerferie, og da er det så koselig og møtes igjen. For noen dager siden samlet vi oss hos meg og satt ute i paviliongen og koste oss. Det er så godt å sitte og prate litt sammen igjen.

Jeg laget et grønnsaksfat med den nye kesam dipp. Og treg som jeg er, har denne heller ikke blitt testet ut før nå, hehe. Den var veldig god og passer jo perfekt til grønnsaker. Og så enkelt da! Ei av venninnene mine hadde i tillegg med vannmelon og ost og kjeks. Så vi koste oss skikkelig. 

Vi spilte også kubb faktisk! Det et et spill jeg helt hadde glemt av, men så gøy det er. Nå har jeg blitt litt hekta og spilt det 3 dager på rad, hehe. 

Her ser dere også den enkle lunsjen jeg hadde på jobb her om dagen, svensk laktosefri kesam med blåbær og mandler. Enkelt, sunt og godt. - Marte

 

#venner #sommer #sommertider #kos #spill #grønnsaker #kesamdipp #vannmelon #lunsj #martehopstad

Skrevet 07.07.2014 kl.20:28. Ligger i kategorien Hverdagen. 8 kommentarer2

Den siste tiden og questbar

Skrevet 28.06.2014 kl.21:12. Ligger i kategorien Hverdagen.

Den siste tiden har jeg hatt mye å gjøre og tenke på. Mye jobbing, bilproblemer og sosiale sammenkomster har gjort at jeg ikke har hatt så mye tid til overs til bloggen. Jeg er ganske sliten om jeg skal være ærlig, men nå har jeg noen dager fri før jeg begynner på igjen å jobbe, og det skal bli så godt å få ladet opp igjen.

Over til noe annet, jeg fikk en ny pakke med questbarer i posten! Jeg måtte prøve ut ennå en ny smak. Jeg har tenkt å smake meg gjennom alle de ulike variantene, og denne gangen ble det chocolate brownie jeg bestilte. 

Denne baren var ikke en av favorittene innen questbarer, men den var helt grei. Jeg kan tenke meg at dette er en slik bar det er godt å varme i ovnen til cookies. Det må jeg teste ut. Jeg gleder meg allerede til å prøve en ny type. Må bare spise opp denne esken først, tihi. 
Bruk koden QKR426 på iherb.com og få 5-10 dollar avslag på din første bestilling.

- Marte 

#questbar #quest #proteinbar #iherb #myeågjøre #jobbing #bilproblemer

 

Skrevet 28.06.2014 kl.21:12. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer6

Muscle brownie

Skrevet 26.06.2014 kl.22:43. Ligger i kategorien Hverdagen.

I dag smakte jeg for første gang muscle brownie, som er en proteinrik brownie. Jeg har hørt at den skal være veldig god, så da måtte jeg jo bare prøve. Men jeg ble litt skuffet, den var ikke like god som jeg hadde forventet, men fin konsistens. Kanskje jeg hadde litt for høye forventninger. Men absolutt et fint alternativ til sjokoladen eller kakestykket om søtsuget melder seg. Den passer også fint som påfyll rett etter trening. Jeg kommer nok til å kjøpe denne igjen. Det blir spennende å se om noen av de andre smakene er bedre. 

Denne kjøpte jeg på en treningsbutikk på Lillestrøm stasjon, men den finnes nok på noen helsekostbutikker eller kan bestilles på nett. Har du smakt muscle browniwe? Hva synes du?

- Marte

#musclebrownie #muskelbrownie #protein #proteinbrownie #sunnbrownie #martehopstad

Skrevet 26.06.2014 kl.22:43. Ligger i kategorien Hverdagen. 6 kommentarer0

Eksamen levert

Skrevet 05.06.2014 kl.13:00. Ligger i kategorien Hverdagen.

Endelig!! At det regner ute har absolutt ingenting å si, for nå er den levert. Dette har jeg ventet på lenge. Vi har sittet og skrevet i to uker på en hjemmeeksamen, og da blir man ganske lei av det dokumentet etterhvert, så det var godt å bare få levert det fra seg. Nå er det sommerferie og tid for å nyte litt fri, reise, jobbe og kose meg med gode venner.  Tiden har gått utrolig fort, tenkt at nå har jeg kun ett år igjen til en fullført bachelor i Samfunnsernæring. Om ikke mange dager drar jeg og tre venninner til Malaga for 8 dager, og det skal bli så utrolig godt med sol og varme, og ikke minst tid med jentene. Resten av sommeren kommer til å gå med til jobbing, festival, avslapping og garantert en del matlaging og baking. Det blir to herlige måneder.

Hva skal du i sommerferien?

- Marte

Skrevet 05.06.2014 kl.13:00. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer10

Eksamen, jordbærpikene og FRES

Skrevet 03.06.2014 kl.09:25. Ligger i kategorien Hverdagen.

Nå er det ikke lenge igjen til eksamensoppgaven skal leveres, og jeg og Martine har jobbet intenst i flere dager. Etter en lang dag på skolen i går, følte vi at vi fortjente en middag på jordbærpikene der jeg jobber. Det var midt i blinken. Fint vær, takterrase og deilig mat. Kunne ikke blitt bedre etter en tung dag inne på skolen. 

Vi bestilte oss bruchettta, jeg med kylling og mozarella og Martine med spekeskinke og brie. 

Vi delte også en Balholm som er 100% ren juice. Denne med bringebær og eple var enormt god. Den anbefaler jeg dere å teste ut.

Etter en tung dag på skolen og en herlig middag på takterrassen på jordbærpikene, ble det en tur på trening. Siden vi allerede var på Strømmen Storsenter, dro vi en tur innom XXL og kjøpte oss FRES-tabletter. Dette er kalorifrie brusetabletter som ineholder koffein og gir et ekstra kick på trening eller om du trenger ekstra konsentrasjon under eksamenslesingen. Denne hadde en frisk smak av lime.

Vi følte iallefall at vi fikk litt ekstra energi på trening fordi det ble en kjempebra økt! 

- Marte

#eksamenslesing #jordbærpikene #middag #bruchetta #FRES #koffein #energi #ekstraenergi #trening #martehopstad

Skrevet 03.06.2014 kl.09:25. Ligger i kategorien Hverdagen. 10 kommentarer2

Pizza på skolen

Skrevet 01.06.2014 kl.17:27. Ligger i kategorien Hverdagen.

Slik går det når man har hjemmeeksamen, hehe.

Jeg og Martine kom på skolen kl 10, jobbet frem til 14.30, trente på treningsrommet på skolen for deretter å bestille oss take-away-pizza! Og gjett om det smakte godt. Det er virkelig små gleder i hverdagen det. Nå har vi ekstra motivasjon til å sitte noen timer til med eksamen.

- Marte

#pizza #middag #skolepizza #eksamen #treningsrom #trening #martehopstad

Skrevet 01.06.2014 kl.17:27. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer2

Pakke fra ebay

Skrevet 30.05.2014 kl.12:24. Ligger i kategorien Hverdagen.

Pakke i posten er alltid like gøy. Ebay er egentlig genialt. De har så og si det meste og i tillegg er det billigere enn tilsvarende produkter i Norge. En må bare passe på å velge en "top rated seller" slik at du er sikker på å få varene. Jeg har tidligere bestilt meg toms sko fra ebay, og det gikk også veldig fint :)

Jeg bestilte meg litt diverse silikonformer.

Med disse kan man f.eks lage hjemmelaget sjokolade, bounty, karameller og små hjertemuffins. 

Var de ikke søte? 

 I tillegg kjøpte jeg en ledning til telefonen min som jeg kan ha til spilleren i bilen. Da jeg byttet fra iPhone 4s til 5s, måtte jeg jo også endre alle laderne. Så det var godt å endelig ordne opp i det. Den matcher i tillegg spilleren i bilen, tihi. 

- Marte

#pakkeiposten #pakke #ebay #martehopstad

Skrevet 30.05.2014 kl.12:24. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer0

Helligdag ingen unntak

Skrevet 29.05.2014 kl.17:28. Ligger i kategorien Hverdagen.

Slik går det når man han eksamen. Menmen, det positive er jo at det er veldig stille og fredelig på skolen og ingen forstyrrelser. 

Holder motet oppe- Marte

#eksamen #lesing #skole #samfunnsernæring #høyskole #martehopstad

Skrevet 29.05.2014 kl.17:28. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer6

Ut på tur aldri sur

Skrevet 27.05.2014 kl.21:31. Ligger i kategorien Hverdagen.

Etter en lang dag med oppgaveskriving blir man tung i hodet, og en tur i finværet gjør seg godt! Det er så deilig å få frisk luft og røre litt på kroppen når den har sittet konsentrert og anspent i mange mange timer. Eksamensskriving tar på. 

Jeg og Martine gikk oss en lang tur rundt Nebbursvollen, et kjempeflott turområde her i Lillestrøm. Hvis du er i området anbefaler jeg dere å ta en tur dit. Underveis bestemte vi oss for å gå litt lengre, også ble det plutselig ennå litt lengre og slik fortsatt det. Det endte med en laang tur på 2,5 time. Det var ikke planlagt med en så lang tur, men godt var det jo absolutt! 

 

- Marte

 

#utpåtur #tur #gå #trim #mosjon #venner #gåtur #langtur #Lillestrøm #Nebbursvollen #martehopstad

Skrevet 27.05.2014 kl.21:31. Ligger i kategorien Hverdagen. 6 kommentarer6

Lunsj og pakke i posten

Skrevet 26.05.2014 kl.18:55. Ligger i kategorien Hverdagen.

Da er mandagen her igjen og vi har en ny uke foran oss. For min del blir det å skrive på eksamensoppgave hele uken og neste uke. Vi fikk nemlig utdelt oppgavene i dag, det er en hjemmeeksamen i gruppeform. Det var egentlig veldig godt å komme i gang, har bare gått og ventet på oppgaven i noen dager så. Gleder meg såå til ferie nå! 

Med lange og intense eksamensdager er det viktig å fylle på med god og riktig næring. Dette ble min lunsj i dag: 80% fiskekaker med en deilig salat og kesam. Enkelt, sunt og greit. 

Og gleden var stor når det var kommet hentelapp fra iherb i postkassa. Flere questbarer, jippi! Jeg har blitt litt avhengig av disse barene må jeg innrømme. Denne gangen bestilte jeg i smaken coconut cashew, som jeg ikke har smakt før. Og selvfølgelig måtte jeg teste den ut med én gang. Den hadde en helt herlig kokossmak, men jeg er så glad i de barene med biter i, noe denne ikke hadde. Så den ble kanskje litt kjedelig. Men den var absolutt god på smak. 

Bruk koden QKR426 på iherb og få 5-10 dollar i avslag på din første bestilling. 


Har dere noen spesielle planer for den kommende uken?

- Marte

#eksamen #eksamenslesing #hjemmeeksamen #quest #questbar #proteiner #protein #proitenbar #onaquest #iherb #martehopstad

Skrevet 26.05.2014 kl.18:55. Ligger i kategorien Hverdagen. 6 kommentarer0

Har du tatt utfordringen?

Skrevet 04.05.2014 kl.21:35. Ligger i kategorien Hverdagen.

Badebølgen har stormet på facebook de siste dagene. Jeg hadde virkelig håpet på å slippe å bli utfordret, men den gang ei. Det er ingen overraskelse at vannet var ubehagelig kaldt, og kroppen får jo sjokk. Det var skikkelig ubehagelig, føler at man ikke får puste, huff. Jaja, det blir iallefall rekordstort antall personer som har badet i april/mai! 


Har du tatt utfordringen og badet? 

- Marte

 

#bade #kaldt #hoppihavet #utfordring #martehopstad

Skrevet 04.05.2014 kl.21:35. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer2

Jeg var vinner av påskekonkurranse

Skrevet 30.04.2014 kl.11:38. Ligger i kategorien Hverdagen.

Rett før påske var jeg med i en konkurranse på bloggen til lovelyliller, og jeg var så heldig å være 1 av 3 vinnere! Det var kjempegøy å være den personen som blir trukket ut. 

Det jeg vant var en pakke med diverse godsaker fra iherb.com. Pakken kom i posten i dag og jeg dro ned på postkontoret med en eneste gang, hehe. Pakken inneholdt dette: 

Atkinsbarer i smaken Cookies n' Creme

Organiske coockies

Glutenfrie cookies

Ulike typer sjokolader: 

- 33% med saltstenger
- 33% med hasselnøtter
- 59% med mint
- 55% med mandler og kirsebær

Denne atkinsbaren var god. Absolutt verdt et forsøk. Men jeg hadde lit for høye forventninger fordi utenpå pakken så den så sinnsykt god ut. 

Disse kjeksene var veldig gode på smak. Veldig kjekt for alle cøliakere og glutensensitive der ute!

Kjeksesken inneholdt 5 små poser på tilsammen 100 kcal hver. Veldig søte poser med minikjeks som f. eks passer perfekt til barn. Smaken var helt grei. Tusen takk Christina, lovelyliller.com! 

- Marte

 

#konkurranse #giweavay #påskekonkurranse #iherb #atkins #cookies #lovelyliller #tusentakk #vinner #glad #martehopstad

Skrevet 30.04.2014 kl.11:38. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer4

Pakke i posten - iherb

Skrevet 26.04.2014 kl.10:39. Ligger i kategorien Hverdagen.

Jippi, ny pakke fra iherb! Denne gangen bestilte jeg meg flere questbarer, og denne gangen i smaken "white chocolate rasberry". Det er så spennende å prøve ut nye smaker, og jeg var veldig spent på denne! De har 20 gram protein per bar og inneholder lite karbohydrater. De er også glutenfrie.

Og jeg måtte selvfølgelig smake på den med én gang, hehe. Og vet dere hva? Denne må være den beste av alle questbarene jeg har smakt! Den smakte mye bringebær og var veldig frisk. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å bestille i denne smaken.

Bruk koden QKR426 på iherb.com på din første bestilling og på 5-10 dollar i rabatt.

- Marte

 

#quest #onaquest #questbar #proteinbar #pakke #pakkeiposten #protein #proteinrik #mat #Fitness #iherb #martehopstad

Skrevet 26.04.2014 kl.10:39. Ligger i kategorien Hverdagen. 4 kommentarer0

En liten video

Skrevet 23.04.2014 kl.16:37. Ligger i kategorien Hverdagen.

Her og dagen trente jeg sammen med kusina mi. Og etter treningsøkten lekte vi oss litt siden vi var heelt alene på treningssenteret, og det er så deilig! 

video:vid20140418222136

Også i dag skinner solen ute og det er 15 grader, og jeg elsker det! Tenk at vi kun er i april. Vi må nyte det mens vi kan :) 

I morgen har jeg eksamen i "ernæring gjennom livsløpet", satser på at det går bra. Skal bli godt å få det overstått.


- Marte

 

#film #video #trening #treningsfilm #treningsvideo #martehopstad

Skrevet 23.04.2014 kl.16:37. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer12

Påskelunsj

Skrevet 15.04.2014 kl.17:29. Ligger i kategorien Hverdagen.

I dag laget jeg påskelunsj for de på jobben til mamma. Jeg synes det er kjempegøy å lage mat, så dette var bare moro! Jeg hadde frie tøyler til å velge menyen. 

Påskelunsjen besto av:

- Velkomstdrink i form av en smoothie av mango, banan, ingefær og appelsinjuice

- Røkt laks, ruccola og philadelfia i speltlomper

- Kokte egg delt i to

- Eggesalat

- Kokt skinke og pepperskinke

- Tomat og paprika

- Nystekte og hjemmelagde grove pizzasnurrer

- Fruktfat med ananas, appelsin og honningmelon

- Sukkerfri suksessterte

- På bordene sto det også ferskt brød og smør

Server smoothies i fine glass, da ser det mer fristende og eksklusivt ut :)

Jeg tror det er viktig at alle arbeidsplasser samles rundt et hyggelig bord og nyter en felles lunsj sammen en gang i blant. Det styrker samholdet og det er godt for humøret. 

Det er absolutt ikke så mye som skal til! Det trenger ikke å være så mye arbeid som til denne lunsjen, men bare en liten ekstra innsats som f. eks å tenne noen lys og gjøre det koselig rundt seg. 

Det ble en vellykket lunsj med godt humør. Vi koste oss i en time og alle rullet ut etterpå! Hehe

- Marte

 

#påske #lunsj #påskelunsj #mat #stappmett #smoothie #vitaminbombe #ingefær #pizzasnurrer #suntoggodt #hjemmelaget #lakserull #røktlaks #philadelfia #eggesalat #hygge #jobb #jobblunsj #fruktfat #ananas #honningmelon #suksessterte #sukkerfri #martehopstad 

Skrevet 15.04.2014 kl.17:29. Ligger i kategorien Hverdagen. 12 kommentarer4

Stasjonert meg for uka

Skrevet 08.04.2014 kl.13:11. Ligger i kategorien Hverdagen.

God tirsdag! 

Vi har eksamen 3 dager etter påske og det resulterer i at jeg må sitte å lese litt i påsken. Vi har heldigvis fått denne uken før påske til å lese på. Jeg har derfor stasjonert meg hjemme på Røros med masse bøker, PC, penner og markeringstusjer. Og her blir jeg sittende denne uken, hehe. Eksamen handler om ernæring gjennom livsløpet. Det inkluderer alle de store livsstilssykdommene: diabetes type 2, kreft, osteoporose og hjerte- og karsykdommer. Det er jo veldig interessant igrunn, men det er bare tanken på at det er skole og eksamen som gjør det mindre lystbetont.

Og litt snacks underveis:Jeg og pusen får kose oss hjemme vi da- Marte

 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11927351/?claim=gdsta3jqfrj">Follow my blog with Bloglovin</a>

#lesing #eksamen #eksamenslesing #påske #pus #ernæring #questbar #samfunnsernæring #livsløpet #livsstilssykdommer #martehopstad

 

Skrevet 08.04.2014 kl.13:11. Ligger i kategorien Hverdagen. 4 kommentarer2

Koselig fredag :)

Skrevet 28.03.2014 kl.20:34. Ligger i kategorien Hverdagen.

Hei folkens!

Dagen i dag har vært like fantastiskt som været, skikkelig påskevær. Jeg har kost meg veldig!

Jeg har vært på besøk hos kusina mi og hennes tvillinggutter på snart 10 måneder. De er så utrolig skjønne, blir helt frelst. Dagen har gått i ett, og jeg skjønner godt at det er mye å gjøre med to småtroll som begge vil ha oppmerksomheten, i tillegg til en hund. Jeg beunderer hvor godt hun får det til.

Vi spiste en deilig lunsj på God Brød. Ferskt rundstrykke med valnøtter og rosiner og med masse deilig pålegg! Deretter gikk vi en lang og deilig trilletur langs Akerselva i det fine været.
Og for å ikke snakke om middagen, REKER:Ha en fin helg!

- Marte

 

#helg #finvær #sol #godtbrød #lunsj #besøk #kusine #tvillinger #tur #Akerselva #reker #martehopstad

Skrevet 28.03.2014 kl.20:34. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer4

Dagens

Skrevet 27.03.2014 kl.15:25. Ligger i kategorien Hverdagen.

I dag har vært og blir en effektiv dag!

Dagens skoletime besto av forelesning om ungdom og hvilke utfordringer de har i forhold til ernæring

Dagens treningsøkt var en knallhard beinøkt som besto av disse øvesene:
- Leg extensions
- Knebøy
- Beinpress
- Utfall
- Step up med manualer
- Knebøy med en vekt holdt foran brystet
- Legger stående i smith-maskin


Dagens siste del vil bestå av jobbing på jordbærpikene. Det har blitt unormalt utrolig mye jobbing i det siste, men det er jo kjekt med litt ekstra penger som student også.

Så nå må jeg ha meg av gårde på jobb :)

- Marte

 

#skole #trening #beinøkt #jobb #jordbærpikene #martehopstad

 

Skrevet 27.03.2014 kl.15:25. Ligger i kategorien Hverdagen. 4 kommentarer10

Bildedryss - studietid 2013

Skrevet 25.03.2014 kl.20:59. Ligger i kategorien Hverdagen.

Her kommer noen bilder fra mitt år som student 2013. Det har vært mange fine opplevelser jeg ikke ville vært foruten! Fra jeg startet på dette studiet har jeg fått meg venner for livet.

Året startet med en uforglemmelig hyttetur på Ringebufjellet! Vi var 8 stykker, og stemningen var på topp!

Trening er noe jeg brukte en god del tid på!

Masse mat har blitt laget

Vi fikk muligheten til å være faddere for herlige fadderbarnJeg har fått vært med på herlige fester

Og generelt kost meg masseStudietiden er en fin tid det!

- Marte

 

#studietid #samfunnsernæring #høgskole #fest #vennerforlivet #mat #læring #kos #trening #martehopstad

Skrevet 25.03.2014 kl.20:59. Ligger i kategorien Hverdagen. 10 kommentarer0

Tips: kjeks laget av questbar

Skrevet 22.03.2014 kl.08:53. Ligger i kategorien Hverdagen.

God lørdagsmorgen! :)

Om du elsker questbarer slik som meg, er et tips å variere med å lage kjeks ut av baren. Dette er veldig enkelt og tar liten tid. Det smaker i tillegg superdigg, er proteinrikt og er perfekt som kveldskos, snaks eller mellommåltid.

Jeg brukte baren som heter "chocolate chip cookie dough", men du kan bruke den baren du har lyst til/har tilgjengelig.

Del baren i så mange biter du vil, jeg delte den i 3. Deretter ruller du bitene til smål kuler og trykker de litt flate på et bakepapir. Stek de på ca. 175 grader i ca. 3 min

Nytes med et glass kald melk!

Jeg tok philadelfiaost på den ene kjeksen, og det ble diiigg.

Så ikke dette fristende ut?

Resten av lørdagen blir brukt på trening og jobb. Ha en finfin lørdag alle dere der ute :)

- Marte

 

#quest #bar #coockie #kjeks #melk #suntoggodt #snacks #kos #proteinrikt #melk #philadelfia #syltetøy #helg #lørdag #martehopstad

Skrevet 22.03.2014 kl.08:53. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer6

Pakke i posten og pannekaker <3

Skrevet 20.03.2014 kl.16:02. Ligger i kategorien Hverdagen.

Jeg elsker når du får hentelapp i posten og drar på posten for å hente den. Selv om du vet hva som er i den, er det forstatt veldig spennende, hehe.

Pakken fra iherb som inneholdt dette:

 

Mandelmel, extra virgin kokosolje og questbarer med den nye smaken cookies and cream.

Om du skal bestille fra iherb, pass på å ikke bestill for over 200 kr, fordi da må du betale toll i tillegg. Om det blir over 200 kr, pleier jeg å dele opp i flere forsendelser.

Bruk koden QKR426 på iherb når du skal betale og få avslag på din første bestilling! :)

Kokosolje bruker jeg i smoothien min som dere finner oppskriften på her. Men den er også fin å bruke til steking fordi den tåler høy varme veldig godt.
Quest-baren måtte jeg selvfølgelig smake på med én gang, og den var supergod! Men den slår ikke favoritten: Double Chocolate Chunk.

Jeg har aldri prøvd mandelmel før, så det blir spenende! Er det forresten noen som har noen oppskrifter med mandelmel tas de imot med stor takk!

Jeg prøvde meg på pannekaker som besto av:
- 20 gram mandelmel
- 20 gram havremel
- 20 gram vaniljeprotein
- ett egg
- 1 ts bakepulver
- 1,5 dl melk
- bittelitt salt

De ble faktisk helt utrolig gode! Jeg toppet pannekakene med philadelfiaost og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Pannekakene inneholder ca. 30 gram protein, 18 gram karbohydrater og 26 gram fett.

Jeg er forresten med i en konkurranse nå, en giveaway på gavekort fra funksjonellmat :) Det hadde vært kjempekjekt å bli den heldige til å bli trukket ut. Da kunne jeg ha eksprimentert litt på kjøkkenet. Dere kan lese mer om konkurransen HER, om dere også har lyst til å delta. Fristen er på søndag. Det er verdt å ta en titt på resten av bloggen også, mange fine oppskrifter og tips.- Marte

 

#proteinpannekaker #iherb #mandelmel #questbar #oreo #kokosolje #extravirgin #pakke #glede #lindastuhauggiveaway #funksjonellmat #martehopstad

Skrevet 20.03.2014 kl.16:02. Ligger i kategorien Hverdagen. 6 kommentarer0

Overskudd!

Skrevet 10.03.2014 kl.18:32. Ligger i kategorien Hverdagen.

Heisann :)

I dag hatt vi hatt "generalprøve" til morgendagens helseundersøkelse. De neste to dagene blir spennende. Vi kommer til å undersøke over 60 personer på disse to dagene, og dagen starter kl 07.15, så vi må tidlig opp! Jeg skal sitte på posten der vi skal måle blodtrykk. Jeg fikk også teste ut vekten vi skal bruke, i dag. Dere ser den på bildet under. Det er ikke den mest avanserte og dyreste vekten med den måler vekt, BMI, fettprosent, magefett, fysisk alder, fettfri masse og benmasse. Man står barbent på vekten og holder i håndtakene. I tillegg skal vi lage deilig frokost som takk for deltakelsen :)

Etter skolen dro jeg og venninna mi på trening. Det ble en god økt! Dagens trening så slik ut:
- Knebøy, 45kg, 50kg, 55kg, 55kg og 6 repitisjoner
- Superset: Stående roing med stang, 40 kg x 4, 6 repitisjoner og benkpress, 35kg, 37,5kg, 37,5kg, 37,5kg og 5 repitisjoner
- Bulgarske utfall, 10 kg i hver hånd x 4 og 6 repitisjoner på hver fot
- Superset: Biceps curl, 10kg x 4, 6 reps og planke, 4 x 1min

Da jeg kom hjem fra trening i dag, hadde jeg så mye energi, så jeg drakk en shake og satt i gang med å vaske gulv og riste tepper. Da følte jeg meg flink, det er så godt når det er gjort!

Nå sitter jeg god og mett etter middag som i dag ble laks, en halv pakke brokkliblanding fra frysedisken og stekt løk+sjampinjong. Jeg krydret laksen med et krydder jeg har som består av koriander og lime, det ble faktisk godt. Resten av kvelden blir det avslapping foran TV'en.

 

- Marte

 

#overskudd #middag #tanita #vekt #trening #energi #vaskegulv #martehopstad

Skrevet 10.03.2014 kl.18:32. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer0

Just another saturday

Skrevet 08.03.2014 kl.16:56. Ligger i kategorien Hverdagen.

God lørdag! :)

Dagen i dag har gått med til jobbing på min andre jobb, Moods of Norway. Det har vært en ganske rolig lørdag og jeg fikk derfor tid til å prøve litt klær. I kveld blir det quiz og fest i samfunnshuset i Brekken, hehe :) Kos dere i kveld!

Og selvfølgelig en liten selfie:

Denne buksen var utrolig deilig å ha på seg! Denne står på ønskelisten nå altså. Både toppen og buksen er fra sportskolleksjonen til moods.


Og dette ble dagens lunsj:

Blåbærskyr, cottage cheese, mandler og granola ("Opplagt, kjøpt på rema")

- Marte

 

#lørdag #Røros #Brekken #fest #jobb #moodsofnorway #moods #lunsj #skyr #cottagecheese #mandler #granola #opplagt  #proteiner #martehopstad

Skrevet 08.03.2014 kl.16:56. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer0

Supersalg og frokost/lunsj-date

Skrevet 07.03.2014 kl.15:17. Ligger i kategorien Hverdagen.

Heihei :)

Nå i helgen er jeg hjemme på Røros en tur. Dagen startet hos legen som jeg nevnte i et tidligere innlegg. Jeg fikk tatt noen blodprøver for å sjekke alle mulige verdier på f. eks jern og Vitamin B12. Jeg fikk også fikset en resept. Da jeg kom på apoteket hadde de nettopp satt opp et bord med 1/2 pris av 1/2 pris!! Dette måtte jeg jo bare sjekke ut. Så jeg fikk med meg disse godbitene hjem:


Sukkerfrie pastiller: 5 kr stykket (førpris 25,-)
Deodorant for sensitiv hud: 10 kr (førpris 70,-)
Energibar: 5kr (førpris 29,-)
Ansiktskrem fra dermalogica: 50kr (førpris 229,-)
Nycodent fluorskyll: 5 kr (førpris 32,-)
Flux tannkrem: 10 kr (førpris 39,-)

Etter superkuppene dro jeg en tur innom jobb (Moods of Norway). Det har kommet en del vårnyheter inn i butikken. Jeg kjøpte med meg en ny dongribukse som var kjempedeilig og myk. Det er så gøy med noe nytt i klesskapet, og jeg likte fargen på buksa kjempegodt! Dere kan finne den her.

Etter litt shopping dro jeg på kafé med ei venninne. Dette ble frokost og lunsj i én. Jeg må egentlig alltid ha frokost fordi jeg er så sulten når jeg våkner, men det rakk jeg ikke dag, så det var kjempegodt med mat! Det var veldig koselig og vi fikk snakket og kost oss :) Jeg spiste nachos og venninnen min tacosalat.

God helg alle sammen!

- Marte

 

#supersalg #apotek #Røros #kafé #Trygstad #bakeri #nachos #tacosalat #venninne #frokost #glede #martehopstad

Skrevet 07.03.2014 kl.15:17. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer0

Overlykkelig!

Skrevet 04.03.2014 kl.15:14. Ligger i kategorien Hverdagen.

Heisann og hoppsann!

Vi fikk nemlig tilbake resultatene fra en hjemmeeksamen vi leverte for 3 uker siden, og jeg fikk A!!! Det var en deilig følelse det, å kjenne at alt arbeidet ga resultater. Eksamen handlet forøvrig om metoder for å vurdere kostholdet. Gjennom emnet har vi selv gjennomført en metode for å vudere kostholdet, ved å veie alle mat i 4 dager, hatt flere kostintervjuer på hverandre der det ble spurt om hva du spiste i går, og gått med en aktivitetsmåler (SenseWear) som registerte all aktivitet. En del av eksamen gikk ut på å tolke alle tallene fra denne undersøkelsen vår. Veldig spennende igrunn, selv om det var veldig krevende å skulle veie absolutt alt du spiste, og ikke minst tidkrevende. Og her har vi da en selfie av meg med den fiine måleren på, hehe.

Jeg skulle ringe legen i dag fordi jeg vil ta en blodprøve for å sjekke statusen min på ulike vitaminer og mineraler. Og legen bare: Men du er vel ung og frisk du? Da er det ikke nødvendig å gjøre det. Dette blir jeg litt oppgitt over fordi alle skal jo kunne få muligheten til å sjekke verdiene sine uten å møte noe motstand fra legens side?! Jeg vil gjøre det mest fordi jeg synes det er interessant å se og fordi jeg er interessert i ernæring, men samtidig kunne det jo skje at jeg hadde litt for høyt eller liv for lavt på f. eks D-vitamin. Menmen, fikk kranglet meg til en time til slutt.

Nå er det snart tid for jobb på jordbærpikene, og dagens middag i dag er nå på fatet og klar til å spises:

 

- Hamburgere av 200 gram karbonadedeig blandet med løk, pepper, karri og spisskummen, de får da en litt tacoaktig smak
- Søtpotetfries skylt i vann, krydret med salt og pepper og stekt i ovnen i ca. 25 min på 220 grader
- Tomat, agurk og en halv avocado

Man trenger ikke salte deigen fordi det er en del salt i karbonadedeig fra før. For å få en fast deig anbefaler jeg å kjøre alle ingrediensene til hamburgeren sammen med en stavmikser. Etter bildet ble tatt hadde jeg også på godt med sukkerfri ketchup. Det er et must for meg på hamburgere/karbonader.

Ha en fin dag videre!

 

- Marte

 

#overlykkelig #eksamen #resultater #Apåeksamen #middag #karbodedeig #hamburger #spisskummen #søtpotet #avocado #sunt #protein #jordbærpikene #jobb #martehopstad

Skrevet 04.03.2014 kl.15:14. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer2

Ser ikke dette godt ut?

Skrevet 03.03.2014 kl.21:52. Ligger i kategorien Hverdagen.

Dette ble altså min kveldsmat i dag. Så enkel og så god! Den består av kun gresk naturell yoghurt  fra synnøve og varme blåbær.

Yoghurten er rik på proteiner av god kvalitet og blåbær er svært rike på flavanoider som er et antioksidant. Blåbær er faktisk blant fem på topp over matvarer med mye antioksidanter. I tillegg sies det at ekstrakter fra bæret kan forsinke aldringsprosessen og gjøre hjernen klarere. Så hva med å prøve denne herligheten neste gang du får lyst på noe godt?

- Marte

 

#hverdagsfristelse #blåbær #greskyoghurt #martehopstad

Skrevet 03.03.2014 kl.21:52. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarerLes mer i arkivet » August 2016 » August 2015 » Mai 2015

Marte Hopstad Personlig trener og bachelorgrad i samfunnsernæring. Følg meg gjerne på instagram: @pt_martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits