8

Nye sko og kveldskos

Skrevet 27.01.2015 kl.17:44. Ligger i kategorien Hverdagen.

God tirsdag alle sammen.

I forrige uke bestilte jeg meg nye joggesko og i går kom de i posten, lykke! Merket er New Balance og jeg er superfornøyd med de. De ser bra ut, er gode å ha på og har en utrolig behagelig demping. Jeg har fått testet ut den nye sjokoladen til funksjonell mat: sukrin-sjokolade, søtet med sukrin og stevia. Den finnes i smakene melkesjokolade og melkesjokolade med mandler og havsalt som jeg smakte.

Det som er så kjekt med disse sjokoladene er at de kommer i porsjonsstørrelser, perfekt til en person! Da er det mye lettere å begrense seg. Om jeg hadde hatt en hel sjokoladeplate liggende, hadde jeg spist opp hele på én gang, hehe. Smaken var veldig god, og den hadde en fløyelsmyk konsistens. En sjokolade jeg absolutt kommer til å kjøpe igjen. Perfekt var den også sammen med en kaffekopp! 


Har dere smakt sjokoladen før? 

- Marte

Skrevet 27.01.2015 kl.17:44. Ligger i kategorien Hverdagen. 8 kommentarer6

Eggemuffins

Skrevet 25.01.2015 kl.15:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Eggemuffins er rett og slett omelett i muffinsformer som stekes i ovnen. Det er helt genialt å ha med seg i matpakka! Det smaker ekstra godt sammen med en liten skive grovbrød. Hva passer ikke bedre enn fargerike og fristende farger i lunsjboksen? Det beste er jo at de kan lages kvelden i forveien så du slipper å gjøre noe som helst om morgenen. 

Hva man putter i eggemuffinsene kan varieres i det uendelige, med både ulike grønnsaker og kjøtt. Dette må være en fin anledning til å få brukt opp rester eller grønnsaker som bare blir liggende og kose seg i kjøleskapet. Denne oppskriften har jeg blitt inspirert av fra bloggeren Linda Stuhaug, ei superflink jente med mange flotte oppskrifter. Jeg anbefaler å sjekke ut bloggen hennes om du allerede ikke har gjort det.Du trenger, 8 stk:

5 egg
120 gram skinke (f. eks bogskinke, kokt skinke)
2 ss kesam
Brokkoli, paprika, spinat
0,5 ts bakepulver
Salt og pepper
En liten skvett vann 

Slik gjør du det:

Det er en fordel å bruke silikonformer med tanke på å få de lett ut av formen etterpå. Alternativt spray vanlige store muffinsformer. Visp sammen egg, kesam, bakepulver, krydder og hakket spinat i en bolle. Kutt brokkoli, paprika og skinke i små biter. Fordel brokkolien, paprikaen og skinka i formene og hell deretter over eggeblandinga. Stek i 25 minutter på 175 grader.

Oppbevar de i en boks i kjøleskapet.

Nå er eggemuffinsene lagt i matboksen og jeg gleder meg til lunsj i morgen!

- Marte

 

#eggemuffins #muffins #omelett #lunsj #suntoggodt #grønnsaker #skinke #sunn #sunt #egg #omelettmuffins #hverdagsmat #mat #hverdagsmat #lunsjtips

Skrevet 25.01.2015 kl.15:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 6 kommentarer6

Salat i lunsjboksen

Skrevet 21.01.2015 kl.20:09. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Å ha med seg salat til lunsj er så friskt og deilig. Masse fine farger og smaker i én og samme boks. Lag den i kveld og sleng den med deg i sekken eller veska på vei ut i morgen tidlig.Slik så salaten min ut i dag:

Kokte egg
Kikerter
Kokt skinke
Isberg, ruccola og spinat
Agurk, paprika, tomat og mais 

Kok egg, kutt grønnsaker og fordel det over i en boks. Et tips til dressing kan være på blande kesam med litt krydder, f. eks spisskummen, karri, salt, pepper eller sitron. Mulighetene er mange :)

- Marte

Skrevet 21.01.2015 kl.20:09. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 6 kommentarer6

Superraske sjokolademuffins med glasur

Skrevet 19.01.2015 kl.17:42. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker.

Ja til dessert på en mandag! Disse kan du nyte med god samvittighet midt i uka.

Cake in a cup fra funksjonell mat er egentlig laget for å mikse sammen i en kopp for deretter å sette i mikroen i 2 minutter, og vips har du ferdig kake på null komme niks. Siden jeg ikke har mikro, ble det en versjon i ovnen istedet, noe som fungerer helt utmerket. Disse dekker absolutt søtsuget og smaker godt av sjokolade. Du trenger:

1 pose cake in a cup fra funksjonell mat (kan kjøpes i helsekostbutikker, se den HER)
1 ts bakekakao
1 ts sukrin gold

Glasur:
1 toppet ss proteinpulver med sjokoladesmak
En skett melk 

Slik gjør du det:

Bland innholdet i posen sammen med bakekakao og sukrin gold. Tilsett deretter 50 gram (1/2 dl) vann og rør sammen. Stek blandingen i muffinsformer, en ildfast form eller bruk silikonformer slik jeg gjorde. 175 grader i ca. 12 minutter. Jeg fikk to store hjerter ut av oppskriften, perfekt til en eller kanskje to personer.

Glasur:

Rør ut proteinpulveret sammen med melk til du får en passe tykk konsistens. Det skal ikke så mye melk til. Fordel glasuren over ferdigstekte muffins/kake. 

Så er det bare å nyyte denne raske og sunne desserten :)

- Marte

 

#sjokolademuffins #hjerter #suntoggodt #suntsøtt #muffins #cakeinacup #funksjonellmat #hverdagsdessert #dessert #sjokoladeglasur #glasur #proteinglasur #proteinpulver #martehopstad

Skrevet 19.01.2015 kl.17:42. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker. 6 kommentarer6

Laksegrateng med spinat

Skrevet 18.01.2015 kl.13:39. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Er du på utkikk etter en superkjapp hverdagsrett med som samtidig må være sunn? Da trenger du ikke lete lengre! Alt som lager seg selv i ovnen er helt genialt. Så kan du gjøre andre ting i mellomtiden.

Jeg synes laks og spinat er en herlig kombinasjon som absolutt er å anbefale.

Du trenger, 2 personer:

2-3 laksefileter
4 poteter
Ca. 10 spinatputer (frosne)
3 ss kesam
Revet ost for å ha på toppen
Salt og pepper
Karri (valgfritt, bruk det krydderet du liker best) 

Slik gjør du det:

Vask og del potetene i tynne skiver (slik at de rekker å bli gjennomstrekt) og legg nederst i en ildfast form. Ha deretter laks i terninger over potetene. Strø over salt og pepper før du til slutt fordeler spinatputer og kesam rundt omkring. Strø over revet ost og stek i 25-30 minutter på 180 grader.


God middag! 

- Marte

Skrevet 18.01.2015 kl.13:39. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarer2

Kettlebells

Skrevet 15.01.2015 kl.17:44. Ligger i kategorien Trening.

Hei dere! På treningssenteret der jeg trener har de en egen gruppetime for kettlebells. Den er utrolig slitsom og effektiv. Den foregår som sirkeltrening der man gjør 8 øvelser etterhverandre x 4 runder. Hver øvelse gjøres i 45 sekunder.

Øvelsene er:
- Knebøy med skulderpress
- Kettlebellssving
- Good mornings
- Around the body med stopp
- Push-ups med å flytte kettlebellen over fra den ene armen til den andre mellom hver push-ups
- Roing
- Utfall
- Biceps curl med skulderpress og franskpress

Man får både bra styrke og cardio, to fluer i én smekk. Jeg er egentlig ikke så fan av å gå på gruppetimer, men denne timen passer meg bra.

Jeg tok på meg pulsklokka under gårsdagens kettlebellstime for å se hvor høy pulsen faktisk er gjennom en slik time. Den høyeste pulsen jeg hadde, lå på 93% av makspuls og gjennomsnittet lå på 75% av makspuls. Altså en økt med høy intensitet. Jeg fikk også brent omlag 600 kalorier, ikke værst!Etter trening måtte vi prøve oss på noe fancy vi hadde sett på sosiale medier, hehe. Ganske morsomt faktisk.

Liker du å gå på gruppetimer? Hvilke timer pleier du evt. å være med på?

- Marte

Skrevet 15.01.2015 kl.17:44. Ligger i kategorien Trening. 2 kommentarer8

Sukkerfri bounty

Skrevet 11.01.2015 kl.14:18. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger disse godsakene har blitt laget. Første gangen jeg smakte disse, ble jeg helt forelsket. 

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på de her.

Du trenger:

75 gram kokosmasse
100 gram kokosmelk (den stive delen du får når kokosmelka har stått i kjøleskapet over natta)
3 ss sukrinmelis
10 gram vaniljeproteinpulver eller ca. 5 dråper vaniljeessens
Sukkerfri sjokolade 

Slik gjør du det: 

Bland alt utenom sjokolade godt sammen i en bolle og fordel massen i silikonformer. Du kan også smøre massen utover et bakepapir. Sett formene i fryseren i 1 time slik at massen får satt seg skikkelig. Når de har stått i fryseren i 1 time tar du bountyene ut av silikonformene eller skjærer de i terninger om du har smurt massen utover et bakepapir. 

Smelt sukkerfri sjokolade i et vannbad og dypp bitene ned i sjokoladen, eller gjør slik jeg gjorde. Jeg tok den smeltede sjokoladen over i en plastpose, klippet hull i enden og sprøytet over. Sett deretter bountyen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og la de stå der til de skal serveres. 

Her er et bilde fra tidligere:Jeg anbefaler virkelig å prøve seg på disse bountyene om du er glad i kokos! 

Har du laget bounty før? 

- Marte

Skrevet 11.01.2015 kl.14:18. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 8 kommentarer6

Godt å komme igang igjen

Skrevet 09.01.2015 kl.09:41. Ligger i kategorien Hverdagen.

Da er den første skoleuka i det nye året gjennomført og jeg synes faktisk det var kjempegodt å starte på igjen! Nå har jeg kun et halvt år igjen av bacheloren i Samfunnsernæring og jeg har en spennende tid foran meg. Jeg må si jeg liker hverdagen selv om jula har vært helt super og ikke minst avslappende. Nå har jeg fått ladet batteriene og er klar for ta fatt på det nye året! 

Det var godt å komme igang igjen med trening og rutiner, noe det ikke har blitt særlig mye av i jula, hehe. Til jul fikk jeg en ny kaffemaskin med melkeskummer. Den er jeg veldig fornøyd med, bare se på det fine skummet?! Mmm

Det var godt å se igjen Martine også, etter 3 uker fra hverandre. Det er rart å plutselig være så lenge fra hverandre når vi er vant til å se hverandre hver dag og store deler av dagen. Og ikke minst få tilbake treningspartneren.Hvordan synes du det var å komme tilbake til hverdagen?

- Marte

Skrevet 09.01.2015 kl.09:41. Ligger i kategorien Hverdagen. 6 kommentarer6

Kryddermuffins med kokosmel og ostekrem

Skrevet 08.01.2015 kl.12:57. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Disse muffinsene er saftige og har en god kryddersmak som passer perfekt med ostekremen. Nam sier jeg bare!

Mange har kanskje satt seg nyttårsforsetter som omhandler å spise sunnere, gå ned i vekt eller trene mer. Disse muffinsene kan du kose deg med med god samvittighet i det nye året. De er sukkerfri, glutenfri og har et lavt karbohydratinnhold.

Du trenger, til ca 12 små muffins:

4 egg
4 ss sukrin gold
1 ts bakepulver
1 dl kokosmel
1 dl matfløte (bytt ut med helmelk eller melk om du vil ha et litt lavere kaloriinnhold)
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts nelllik og 1/2 ts ingefær 

Ostekrem:
2/3 boks philadelfiaost
3 ss sukrinmelis
4 dråper vaniljeessens 

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukrin gold luftig. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra kokosmelet og fløten. Visp godt. Sikt deretter kokosmel inn i blandingen. Tilslutt tvisper du inn fløten. Kokosmel trekker til seg en del væske så om røren blir for tykk tilsetter du bare litt mer væske i form av f. eks melk eller vann. 

Fordel røren i former og stek ved  175 grader i ca. 18 minutter. 

Bland sammen ingrediensene til ostekremen og fordel over avkjølte muffins. Jeg tok ostekremen i en plastpose og sprøytet på.- Marte

#muffins #ostekrem #krydder #kryddermuffins #lavkarbo #sukkerfri #suntoggodt

Skrevet 08.01.2015 kl.12:57. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 6 kommentarer4

Tips til smakfull forrett

Skrevet 03.01.2015 kl.15:42. Ligger i kategorien Små tips.

Gjester i nærmeste fremtid? Her har dere et supert tips til en enkel og en smakfull forrett. Da jeg smakte den, ble jeg positivt overrasket fordi den smakte bedre enn jeg hadde forventet. Gratinerte reker og spekeskinke med hvitløk

Du trenger, til 6 forretter:

200 gram ferdig pillede reker
100 gram spekeskinke
1 ss sitronsaft
2 dl creme fraiche
2 bunter frisk dill
4 båter/fedd finhakket hvitløk
80 gram revet ost
1/4 ts pepper 

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene i en bolle utenom osten og fordel i ildfaste porsjonsskåler. Strø ost på toppen og stek på 225 grader i ca. 15 minutter. 

Server med litt frisk dill på toppen.- Marte

Skrevet 03.01.2015 kl.15:42. Ligger i kategorien Små tips. 4 kommentarer4

Those christmas days

Skrevet 01.01.2015 kl.19:26. Ligger i kategorien Blogg.

Røros er en fantastisk fin plass å være på om vinteren. Her er det umulig å ikke få julestemning. Bare se på dette stemningsbildet. Det tok jeg på vei til jobb. 

Nå er jula straks over for denne gang, håper alle har kost seg og er klar for å gripe fatt i det nye året :)- Marte

Skrevet 01.01.2015 kl.19:26. Ligger i kategorien Blogg. 4 kommentarerLes mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits