4

Torsk til middag

Skrevet 25.02.2015 kl.15:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Jeg er glad i torsk og kan spise det flere ganger i uka. Derfor er det greit å flere valgmuligheter når det kommer til tilbehør. Torsk har ikke så mye smak i seg selv og derfor passer det perfekt med mye smak i tilbehøret :) Her kommer et lite tips til hva du kan ha til torsken. 

De soltørkede tomatene i denne retten er virkelig prikken over i'en. De gir en fantastisk smak og passer perfekt med torsken.

Til 1 person:

1 stykke torsk
Noen bunter brokkoli
1 gulrot
1/4 vanlig løk/rødløk
3 soltørkede tomater
1/2 avokado

Stek grønnsakene og torsken i en panne med litt olje. Torsk blir veldig fort overstekt, så det er en fordel å følge med på den mens den steker. Torsken er ferdig når kjøttet lett deler seg i strimler, ca. 3-4 minutter på hver side. Del opp avokado og server :)

Håper det smaker! 

- Marte

Skrevet 25.02.2015 kl.15:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer10

Deilig vegetaromelett

Skrevet 15.02.2015 kl.16:06. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Mange har en fast dag i uka der de kutter ut kjøttet til middag. Det er både positivt for miljøet og kroppen. Omelett er både proteinrikt og smakfullt. En omelett kan fylles med akkurat det du har lyst på. Jeg synes tilbehøret i denne omeletten er en veldig god kombinasjon av smaker. Til denne omeletten trenger du (1 person):

2 egg og 1 eggehvite
1/4 paprika
Et par brokkolibunter
ca. 5 skiver squash
2 soltørkede tomater
En håndfull basilikum
Olje til steking 

Slik gjør du det:

 Kutt grønnsakene og stek de i en panne med litt olje, salt og pepper. Visp sammen eggene med 2 ss vann og hell over grønnsakene i panna. La det steke på svak til middels varme til den er gjennomstekt. Til slutt strør du over grovhakket basilikum og vender halve omeletten over den andre halvdelen.

Server med godt brød til :)

- Marte

#omelett #vegetar #vegetaromelett #grønnsaker #vegetar #middag #næringsrik #sunnmiddag #godmiddag #vegetarmiddag #lettmiddag #mat #suntoggodt #smakfullt 

Skrevet 15.02.2015 kl.16:06. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 10 kommentarer4

Hjemmelaget tomatsuppe

Skrevet 10.02.2015 kl.20:29. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Her om dagen laget jeg tomatsuppe fra bunnen av, og tenk at jeg ikke har gjort det oftere! Det er jo så enkelt, og ikke minst utrolig godt. Jeg brukte 20 minutter totalt på denne middagen. Det er heller ikke mange ingredienser man trenger for å få til en smakfull og sunn tomatsuppe. 

Jeg anbefaler alle som ikke har laget tomatsuppe før om å gjøre det. Etter å ha laget din egen tomatsuppe skal jeg love deg at toro ikke frister igjen.Du trenger (til 2 personer):

1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
2 ss olivenolje
1/2 potte basilikum
1 grønnsaksbuljongterning
4 dl vann
1/2 ss sukker eller sukrin 

2 kokte egg

Slik gjør du det:

Stek hakket løk og hvitløk myk i olje i en kjele. Tilsett tomatpuré og la det steke videre i et par minutter. Tilsett deretter de hakkede tomatene og sukker/sukrin og la det småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett hakket basilikum rett før du skal kjøre suppa jevn med en stavmikser. Når du har fått ønsket konsistens på suppa, smaker du til med salt og pepper. Jeg synes det er godt med litt biter i suppa.

Som tilbehør synes jeg det er godt med egg. Kok eggene samtidig som suppa står og koker, og vips så er det ferdig samtidig.

Server suppa med godt brød til. Et tips er disse sconsene som jeg har lagt ut oppskrift på tidligere som tilbehør.- Marte

#tomatsuppe #tomat #suppe #hjemmelaget #godtno #middagsglede #suntoggodt #godmiddag #middag #sunnmiddag #martehopstad

Skrevet 10.02.2015 kl.20:29. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer6

Smakfull kyllinggrateng med spekeskinke og kokosmelk

Skrevet 01.02.2015 kl.11:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Heisann! Da er vi allerede i februer, som tiden flyr. I dag vil jeg dele denne herlige middagsoppskriften med dere.

Det er en kyllinggrateng med både soltørkede tomater, spekeskinke og hvitløk som gjør at den får mye smak. Og smakene passer perfekt sammen synes jeg. En middag som gir deg fest i munnen. Du trenger, til 2 personer:

3 kyllingfileter
50 gram spekeskinke
3 ferske sjampinjonger
Noen bunter brokkoli
Ca. 6 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
En halv boks kokosmelk (ikke light)
Revet ost for å ha på toppen 


Slik gjør du det:

Skjær kylling i terninger og legg i en ildfast form. Husk å vaske hender og kniv godt etter å tatt i kyllingen. Ha deretter over finhakket hvitløk, salt og pepper. Ha deretter over hakket soltørkede tomater, sjampinjong og brokkoli. Del spekeskinka i små biter og fordel over grønnsakene. Til slutt har du over kokosmelka og osten på toppen. 

Stek på 180 grader i 25 minutter.Vel bekomme! 

- Marte

Skrevet 01.02.2015 kl.11:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarerLes mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits