2

Jeg var vinner av påskekonkurranse

Skrevet 30.04.2014 kl.11:38. Ligger i kategorien Hverdagen.

Rett før påske var jeg med i en konkurranse på bloggen til lovelyliller, og jeg var så heldig å være 1 av 3 vinnere! Det var kjempegøy å være den personen som blir trukket ut. 

Det jeg vant var en pakke med diverse godsaker fra iherb.com. Pakken kom i posten i dag og jeg dro ned på postkontoret med en eneste gang, hehe. Pakken inneholdt dette: 

Atkinsbarer i smaken Cookies n' Creme

Organiske coockies

Glutenfrie cookies

Ulike typer sjokolader: 

- 33% med saltstenger
- 33% med hasselnøtter
- 59% med mint
- 55% med mandler og kirsebær

Denne atkinsbaren var god. Absolutt verdt et forsøk. Men jeg hadde lit for høye forventninger fordi utenpå pakken så den så sinnsykt god ut. 

Disse kjeksene var veldig gode på smak. Veldig kjekt for alle cøliakere og glutensensitive der ute!

Kjeksesken inneholdt 5 små poser på tilsammen 100 kcal hver. Veldig søte poser med minikjeks som f. eks passer perfekt til barn. Smaken var helt grei. 



Tusen takk Christina, lovelyliller.com! 

- Marte

 

#konkurranse #giweavay #påskekonkurranse #iherb #atkins #cookies #lovelyliller #tusentakk #vinner #glad #martehopstad

Skrevet 30.04.2014 kl.11:38. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer



12

Styrketrening ute

Skrevet 29.04.2014 kl.11:22. Ligger i kategorien Trening.

En er absolutt ikke avhengig av et treningssenter for å trene styrke. Det er fullt mulig å få trent hele kroppen, mye ved å bruke sin egen vekt som tyngde. Det er faktisk mange fordeler med å legge styrkeøkten ut i det fri.

- Du slipper å stå i kø 

- Det er gratis

- Du kan variere omgivelsene og øvelsene

- Du får samtidig vært ute i frisk luft

Jeg og ei venninne tok styrkeøkten ute i dag, og det ble en veldig fin økt. 

Knebøy med stein:



Ta mange repitisjoner av denne øvelsen, ca. 15-20.

På toppen sparket vi beinet rett ut til siden for ennå mer aktivering av setemusklaturen:



Step-up på stol: 

Dips mot stol:



Chins i egenlaget stang. Her er det kjekt å være to slik at en kan hjelpe hverandre. 



Mage- og rumpeøvelse. Øvelsen starter i plankeposisjon. Du starter med å løfte den ene foten så høyt du greier for deretter å senke den ned igjen. Gjør det samme med den andre foten. Deretter beveger du tærne dine i retning mot albuene slik at rumpen stikker opp i været. Løft ett og ett bein her også. 





Vi avsluttet økten med en runde utfall rundt hele huset. Det kjentes godt!



- Marte

 

#utetrening #trening #styrketrening #ute #styrke #friskluft #trene #muskler #stepup #chins #utfall #dips #knebøy #martehopstad

Skrevet 29.04.2014 kl.11:22. Ligger i kategorien Trening. 12 kommentarer



2

Fullkornspasta med hjemmelaget bolognese-kjøttsaus

Skrevet 28.04.2014 kl.17:45. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Pasta bolognese er en klassiker i alle familier og hjem, og det er sååå enkelt å lage selv! En hjemmelaget saus er mer næringsrik og et lavere saltinnhold en posesausene eller de på glass. I tillegg vet du akkurat hvilke ingredienser du får i deg om du lager den selv. Og sist med ikke minst, det smaker mange ganger bedre :)



Du trenger (3-4 personer):

1 pakke karbonadedeig

300-400 gram fullkornspasta

1 liten eller 1/2 stor løk

2 små gulrøtter

2 stangselleri

2 små fedd hvitløk

0,5 buljongterning

1 boks hakkede tomater

1 ss tomatpuré

2 dl vann

Pepper

Slik gjør du det:

Finhakk gulrot, stangselleri, hvitløk og løk og stek i det pannen med litt smør eller nøytral olje.

Skyv grønnsakene til den ene siden i stekepannen og stek karbonadedeigen. Tilsett tomatpuré og hakkede tomater. Kok opp vannet og tilsett buljongen. Hell denne blandingen over kjøttsausen og la den småkoke i 15-20 minutter. Smak til med pepper. Salt er ikke nødvendig pga av både salt i karbonadedeigen og i buljongen. 



Mens dette står og godgjør seg kan du koke fullkornspasta som anvist på pakningen. Hell vannet av pastaen og server. 



En smakfull og enkel klassiker. 

- Marte

 

#middag #klassiker #pasta #bolognese #pastabolognese #kjøttsaus #fullkornspasta #familiemiddag #suntoggodt #sunt #hjemmelaget #martehopstad

Skrevet 28.04.2014 kl.17:45. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



2

Mere kjøleskapsgrøt

Skrevet 27.04.2014 kl.15:24. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Den forrige kjøleskapsgrøten jeg postet var med smak av sjokolade, og den finner du her. Denne gangen prøvde jeg ut to nye versjoner, og jeg synes disse ble ennå bedre enn sjokoladevarianten! Det eneste du trenger å gjøre er å blande havregryn med væske, og eventuelt smakstilsetning i en boks med lokk, før den settes i kjøleskapet før du legger deg. Neste morgen har du fiks ferdig havregrøt.

Grunnoppskrift:

- 1 dl store havregryn
- 1 dl melk
- 1 dl yogurt (gresk eller naturell)
- 1/4 klype salt 
Bland sammen alle ingrediensene i en boks med lokk og sett kaldt over natten eller i minst 6 timer.

 Jeg laget en peanøttvariant:

- 2 ts PB2 eller vanlig peanøttsmør. (PB2 har jeg bestilt fra iherb her)
- Banan på toppen
Jordbær på toppen var også godt!
I tillegg har jeg laget en variant med rosiner, eple og kanel: 
- 1 ss rosiner
- 1 ts kanel
- Noen epleskiver og sukrin gold for å ha på toppen
Eple-, kanel- og rosingrøten har blitt en ny favoritt! 



- Marte

Skrevet 27.04.2014 kl.15:24. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarer



2

Happy!

Skrevet 26.04.2014 kl.21:13. Ligger i kategorien Helg.

God lørdagskveld!

Dagen i dag startet med å våkne opp til sol, noe så herlig! Tanken på at jeg måtte på jobb til halv 2 var litt kjip, men jeg fikk iallefall nytet litt sol før jobb. Det er så godt å kjenne solen varme igjen. En bedre start på dagen kunne jeg absolutt ikke ha hatt.



Middagen ble spist på jobb (jordbærpikene), noe jeg ofte gjør på lørdager da jeg jobber til 19.30 og ikke orker å lage meg mat når jeg kommer hjem, hehe. Og fordi det er veldig kjekt å få ferdiglaget middag.

Skinkeomelett med salat :)

Neste helg var det egentlig meningen at jeg og en gjeng skulle på hyttetur til Røros, men i kveld etter jobb fant jeg ut at det ikke blir noe av likevel, og siden jeg ikke har noe skole hele neste uke, fant jeg plutselig ut at jeg drar hjem igjen i morgen!! For en herlig følelse! Gleder meg til å komme hjem, og at det ble helt spontant i tillegg, wohoo.

 

- Marte

 

#jobb #jbblørdag #jordbærpikene #reisehjem #hjem #middag #omelett #lørdag #lykkelig #sol #solemeg #helg #martehopstad

Skrevet 26.04.2014 kl.21:13. Ligger i kategorien Helg. 2 kommentarer



4

Pakke i posten - iherb

Skrevet 26.04.2014 kl.10:39. Ligger i kategorien Hverdagen.

Jippi, ny pakke fra iherb! Denne gangen bestilte jeg meg flere questbarer, og denne gangen i smaken "white chocolate rasberry". Det er så spennende å prøve ut nye smaker, og jeg var veldig spent på denne! De har 20 gram protein per bar og inneholder lite karbohydrater. De er også glutenfrie.

Og jeg måtte selvfølgelig smake på den med én gang, hehe. Og vet dere hva? Denne må være den beste av alle questbarene jeg har smakt! Den smakte mye bringebær og var veldig frisk. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å bestille i denne smaken.

Bruk koden QKR426 på iherb.com på din første bestilling og på 5-10 dollar i rabatt.

- Marte

 

#quest #onaquest #questbar #proteinbar #pakke #pakkeiposten #protein #proteinrik #mat #Fitness #iherb #martehopstad

Skrevet 26.04.2014 kl.10:39. Ligger i kategorien Hverdagen. 4 kommentarer



2

Tips: enkel og sunn forrett

Skrevet 25.04.2014 kl.09:41. Ligger i kategorien Små tips.

God fredag! Endelig helg, og kanskje du skal ha middagsgjester på besøk denne helgen? Hva med å ha en enkel og smakfunn forrett til gjestene?

- Speltlomper

- Røkelaks

- Philadelfiaost naturell eller med urter

- Vårløk

Pynt: agurk og jordbærhjerter

Smør på philadelfiaosten og legg på oppdelt røkelaks og vårløk. Rull deretter sammen og del i passende biter. Pynt med en agurk- og jordbærskive formet til et hjerte om du vil. 

Enklere blir det ikke! :) 

 

- Marte

 

#forrett #suntoggodt #enkelt #lettvint #røkelaks #speltlompe #vårløk #tips #philadelfiaost #philadelfia #sunt #hjemmelaget #mat #martehopstad

Skrevet 25.04.2014 kl.09:41. Ligger i kategorien Små tips. 2 kommentarer



3

Sjokolade-overnight oats

Skrevet 24.04.2014 kl.07:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Det går mot varmere tider, og da passer det godt å bytte ut den varme havregrøten med en kjøligere og lettere variant. Kjøleskapsgrøt, over natten-grøt eller overnight oats er en type kald havregrøt. Den lages ved å la havregryn trekke over natten i melk eller yoghurt eller en kombinasjon av disse. Det tar kun et par minutter å stelle i stand kvelden før, og du har en digg frokost som står klar i kjøleskapet om morgenen.

Grunnoppskrift:

- 1 dl store havregryn
- 1 dl melk
- 1 dl yogurt (gresk eller naturell)
- 1/4 klype salt 
Bland sammen alle ingrediensene i en boks med lokk og sett kaldt over natten eller i minst 6 timer.

Jeg laget en sjokoladevariant: 
- 20 gram sjokoladeprotein (bruker for tiden dette)
- 1 ss kakaopulver (jeg brukte freia sitt)
- 1 ss sukrin
Slik skal det se ut når du har rørt alle ingrediensene sammen, en flytende blanding.


Ta på lokket og sett det kaldt over natten. 
Morgenen etter ser grøten slik ut. Da er det bare å nyte denne herligheten med litt frisk frukt på toppen. Jordbær og sjokolade er en helt herlig kombo!
Jeg tok også på litt av denne kalorifrie sjokoladedippen fra walden farms (bestilt fra iherb.com). Den smaker ikke sjokolade slik vi er vant til det, men den funker å ha på havregrøten. Ville nok ikke hatt den på brødskiva alene.
Og etter å ha tatt et fint bilde av maten, toppet jeg med masse mer jordbær! hehe. Ble ikke så værst det heller da faktisk!
- Marte

Skrevet 24.04.2014 kl.07:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 3 kommentarer



0

En liten video

Skrevet 23.04.2014 kl.16:37. Ligger i kategorien Hverdagen.

Her og dagen trente jeg sammen med kusina mi. Og etter treningsøkten lekte vi oss litt siden vi var heelt alene på treningssenteret, og det er så deilig! 

video:vid20140418222136

Også i dag skinner solen ute og det er 15 grader, og jeg elsker det! Tenk at vi kun er i april. Vi må nyte det mens vi kan :) 

I morgen har jeg eksamen i "ernæring gjennom livsløpet", satser på at det går bra. Skal bli godt å få det overstått.


- Marte

 

#film #video #trening #treningsfilm #treningsvideo #martehopstad

Skrevet 23.04.2014 kl.16:37. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer



0

Påskens siste dag

Skrevet 21.04.2014 kl.20:17. Ligger i kategorien Blogg.

Dagen i dag har vært helt fantastisk! Ikke et vindkast og solen på sitt beste. Eksamen nærmer seg så da må jeg kombinere solen og lesing. Ellers stekte vi vafler i solen i dag, med naboen på besøk. Det var kjempehyggelig. Det er så deilig å kunne sitte ute uten å fryse igjen, og atpåtil uten jakke og genser!



Broren min og kjæresten, de er såå søte.

Det har også vært helt supert vært å vaske bil i, både innvendig og utvendig



Nå skal vi kose oss med disse herlighetene



Påsken har vært helt fantastisk, men den har gått altfor fort! Herregud, det er helt sinnsykt å tenke på at jeg har vært hjemme i 20 dager, som tiden flyr! I morgen er det tilbake til Lillestrøm og siste innspurt av eksamenslesing. 

- Marte

#eksamen #eksamenslesing #påske #dreamis  #martehopstad

Skrevet 21.04.2014 kl.20:17. Ligger i kategorien Blogg. Ingen kommentarer



6

Appelsinsufflé

Skrevet 21.04.2014 kl.10:21. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert.

Sjekk ut denne herligheten, en superdigg dessert. Det er alltid like spennende med en sufflé, om den faller sammen eller ikke. Denne holdt seg heldigvis! Det er viktig at souffléen serveres umiddelbart etter den er ferdig stekt. Denne ble servert som påskedessert etter lammelåret i går. Denne desserten kan selvfølgelig serveres hele året, og passer ekstra godt som en påskedessert :)

Du trenger (6 porsjoner):. 

3 appelsiner

1, 5 dl kremfløte

2 eggeplommer

2 ss sukrin

1,5 ss hvetemel

2 ss appelsinsaft

2 ss appelsinlikør (evt. mer appelsinsaft)

2 eggehviter

Del appelsinene og og skjær ut fruktkjøttet. På en av appelsinhalvdelene presser du ut saften, slik at den kan brukes i røra.



Skill eggeplommene fra hvittene. Det er viktig å ikke få med noe som helst gult over i hvittene. Visp eggeplommer og sukrin og hell over i den kokende fløten. Tilsett hvetemel og appelsinsaften og eventuelt likøren.

Det kan være lurt å bruke en sil for å unngå appelsinkjøttet.



La blandingen tykne under omrøring og avkjøl den. Visp eggehvitene stive og skjær de forsiktig inn i resten. Fyll røren i appelsinskallene og stek de i ovnen ved 200-225 grader - ca. 12 min. 

Server de slik de er eller ha litt krem, vaniljekrem eller liknende som tilbehør og NYT. 

- Marte

 

#dessert #appelsin #appelsindessert #souffle #suffle #appelsinsouffle #appelsinsuffle #sukrin #appelsinsaft #appelsinskall #martehopstad

Skrevet 21.04.2014 kl.10:21. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert. 6 kommentarer



0

Sukkerfri suksessterte

Skrevet 20.04.2014 kl.15:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker.

Kake med gul krem/suksessterte/gulkake/solskinnskake, det du liker å kalle den. Denne kaken er laget helt uten sukker og den er i tillegg glutenfri. 

Du trenger:

BUNN:
- 150 gram mandler (malt med en blender eller liknende)
- 4 eggehviter
- 4 ss sukrinmelis

Stivpisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin. Bland malte mandler med sukrinmelisen. Vend deretter forsiktig inn mandel-og sukrinblandingen. Ha røren i en smurt form på 22 - 24 cm og stek på nederste rille, 160 grader i 20- 30 minutter.



GUL KREM:
- 4 eggeplommer
-  1 dl kremfløte
- 3 ss sukrinmelis
- 1 ss sukrin gold (eller mer sukrinmelis)
- 150 gram smør
- 1 vaniljestang



Mens kaken steker kan du lage den gule kremen. Skrap ut vaniljefrøene av vaniljestangen og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene, bortsett fra smøret. Varm opp under omrøring til det tykner. Kremen må ikke varmes på for høy varme eller koke lenge da den kan sprekke. Når kremen er tyknet, ta den vekk fra kjelen og tilsett smøret. Rør om og la den avkjøle før du tar den over kaka. 

Sett kaka kaldt til servering. 

Jeg har pyntet med hakkede pistasjenøtter.


Denne smaker helt himmelsk! Absolutt å anbefale. 

- Marte

 

#suksessterte #sukkerfri #mandelbunn #kake #kakemedgulkrem #gulkrem #glasur #hjemmelaget #kakekos #påskekake #påske #gulkake #sukrinmelis #sukringold #marte 

Skrevet 20.04.2014 kl.15:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker. Ingen kommentarer



2

Påskeskirenn og treningsøkt

Skrevet 18.04.2014 kl.23:58. Ligger i kategorien Helg.

I dag har vært en herlig dag! Været har vist seg fra sin beste side, og her sitter jeg med varme kinn og masse fregner. 



Dagen startet med det tradisjonelle påskeskirennet. Vi går en liten runde på ski der det er lagt ut forskjellige poster på veien, alt fra støvelkasting, gåter, gjette hvor mange sukkerbiter i et glass til å spille golf, hehe. Det er veldig koselig. Alle må ha med en premie hver. De som kommer på 1. plass får velge premie først, også går det i kronologisk rekkefølge nedover. 


Etterpå er det grilling og kos i sola.

Fornøyd med premie ja!



På kvelden dro jeg og kusina mi for å ta en treningsøkt. Det ble en økt som besto av alt mulig. Etter treningen lekte vi oss litt i "klatrestativet" som jeg kaller det, så vi var der i tilsammen to timer, veldig gøy! 

Også måtte jeg slenge med et bilde av påskeegget mitt på slutten. Som desverre snart er tomt!



- Marte

 

#påske #påskeskirenn #skirenn #ski #sol #grilling #bål #kos #stemning #tradisjon #trening #påskekegg #påskegodt #martehopstad

Skrevet 18.04.2014 kl.23:58. Ligger i kategorien Helg. 2 kommentarer



0

Et lite tips til vertinnegave

Skrevet 18.04.2014 kl.11:39. Ligger i kategorien Små tips.

Skal du bort på middagsbesøk?

Å gi bort noe hjemmelaget er mer personlig, og mottakeren setter ofte større pris på hjemmelagede gaver. Tanken på at en annen person har brukt tid på å lage noe til deg :) 

Her har jeg pakket hjemmelaget bounty-sjokolade i cellofanpapir, med bånd surret rundt og et hjerte av en pappbit. Lettere blir det ikke! 

Oppskriften på bouty-sjokoladen finner du i innlegget under.

- Marte 

 

#hjemmelaget #vertinnegave #gave #bounty #sjokolade #bountysjokolade #cellofan #tips #martehopstad

Skrevet 18.04.2014 kl.11:39. Ligger i kategorien Små tips. Ingen kommentarer



6

Sukkerfri bounty og sjokolade-kokoskrem

Skrevet 17.04.2014 kl.11:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

I dag har jeg testet ut to godbiter som inneholder sjokolade og kokos! Perfekt som påskekos :) Begge oppskriftene var veldig lette å lage og har nesten de samme ingrediensene! Jeg brukte en hel boks med kokosmelk til sammen, halve til bountyene og halve til sjokolade-kokoskremen. Husk på at kokosmelken må ha stått i kjøleskap slik at kokosfettet er stivnet.

Sukkerfri bounty

Du trenger (til 16 hjerter):

- 75 gram kokosmasse
- 100 gram kokosmelk (den harde delen som du får når kokosmelken har stått i kjøleskap) 
- 3 ss sukrinmelis
- 10 gram proteinpulver med vaniljesmak (kan sløyfes, men tilsett da litt vaniljeessens istedet)

Sukkerfri sjokolade

Bland alt godt sammen og fordel massen i en form. Jeg brukte en silikonform med hjerter, men du kan gjerne bruke noe annet. Du kan også smøre massen utover et bakepapir. Sett formen i fryseren i litt over en time slik at massen har fått satt seg skikkelig. 



Smelt så sukkerfri sjokolade i vannbad og dypp hjertene/bitene i sjokoladen. Dette var litt kronglete å få til, men jeg brukte en pølseklype og dyppet de ned i bollen med smeltet sjokolade. Sett deretter bitene inn i kjøleskapet slik at sjokoladen får stivnet, ca 30-40 minutter. La de stå i kjøleskap til du skal servere de.

Det er bare å la kreativiteten slippes løs og pynte de slik du vil.

Denne bountyen smakte helt himmelsk! Jeg anbefaler dere å teste det ut.

Sukkerfri sjokolade-kokoskrem

Denne oppskriften er inspirert av herlige Linda Stuhaug! Jeg måtte bare prøve den ut, og dele den med dere. 



Du trenger (til 1 slik skål):

- Ca. 100 gram kokosmelk (den stive delen)
- 15 gram kakao
- 15 gram sukrinmelis
- 5 gram sukrin gold
- En klype salt
- 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak

Bland sammen alle ingrediensene, enten for hånd eller med en miksmaster. Nyt den med én gang. Jeg stødde litt kokosmasse og kakaopulver på toppen. Denne smakte masse sjokolade og hadde en fyldig og god konsistens. Men jeg merker at man ikke kan spise så altformye av dette før du har fått nok, veldig mektig med andre ord.

Denne er kjempeenkel å lage, sunn og kan nytes så ofte du vil.

Et annet tips er å servere denne kremen med friske jordbær. Hva passer ikke bedre sammen enn sjokolade og jordbær?!

God påske alle sammen! I dag begynner ferien for fullt og den skal nytes. Nå har jeg sittet og lest til eksamen mange dager i strekk, så det skal bli godt med noen dager fri fra lesingen nå.

- Marte

 

#sukkerfri #sukrinmelis #kokosmelk #kokosmasse #kokos #kakao #sjokolade #bounty #sjokoladekokoskrem #sjokoladekrem #hjemmelaget #sunt #påskekos #påskegodt #martehopstad

Skrevet 17.04.2014 kl.11:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 6 kommentarer



8

Grove pizzasnurrer

Skrevet 16.04.2014 kl.09:49. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker.

I går laget jeg påskelunsj til de ansatte der hvor mamma jobber, som jeg har skrevet et innlegg om under dette innlegget. Jeg ble inspirert av fitnessnoras pizzasnurrer, og de ble skikkelig gode! Jeg laget de litt mindre og fikk litt flere snurrer, og hevet deigen over natten istedet. Fyllet er også litt justert. 

Du trenger (til ca. 30-35 pizzasnurrer):

DEIG:
- 500 gram siktet speltmel
- 200 gram fibra fullkornsmel
- 200 gram lettkokte havregryn
- 5 dl melk
- 2 dl vann
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ss luftigere bakst
- 1 ts salt



Bland alt det tørre i en stor bolle og bland sammen. Tilsett varmet vann+melk og elt sammen til en fin deig, enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Du kan la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time) eller gjøre slik jeg gjorde. Fordi de skulle være nystekte og klare til kl 11 i går, valgte jeg å kaldheve deigen over natten. Det fungerte veldig fint! Du må da huske på at temperaturen på væsken skal være rundt 20-25 grader istedet for 37 grader. Sett deigen i kjøleskapet med plasfolie over, i minst 8 timer. Dagen etter tar du deigen ut av kjøleskapet og lar den bli romtemperert.

FYLL:
-  800 gram karbonadedeig
- 300 gram mozarella
- 1 paprika
- 1,5 rødløk
- 1,5 boks (eller ca. 500 gram) hermetiske tomater
-  4-5 fedd hvitløk
- Oregano, salt og pepper

Stek karbonadedeigen og hvitløken. Tilsett deretter salt, pepper og hakkede tomater og la det få putre noen minutter. Hakk opp løk og paprika i passende biter.

Når deigen er ferdighevet, enten du velger vanlig heving eller kaldheving, kan du begynne å kjevle den ut. Del deigen i to og kjevle den ut. Det kan være en fordel å ha litt mel på bordet før du begynner å kjevle ut. Så er det bare å fordele halvparten av fyllet over deigen (resten sparer du til den andre rullen), både karbonadedeigblandingen, oregano og mozarella.  

Deretter ruller du den sammen, skjærer i skiver og legger de på et brett kledd med bakepapir. Jeg fikk ca. 15 snurrer fra hver rull, altså 30 stk tilsammen.

Stek de i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter.

Avkjøl og server de ferske, da smaker de best. Men også kjempefint å ha med i matpakken eller på tur! 

De falt godt i smak hos mamma sine kolleger! 

- Marte 

 

#hjemmelaget #suntoggodt #pizzasnurrer #grove #grovepizzasnurrer #lunsj #mat #fibra #fullkorn #fiber #karbonadedeig #fyll #mozarella #martehopstad

Skrevet 16.04.2014 kl.09:49. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker. 8 kommentarer



12

Påskelunsj

Skrevet 15.04.2014 kl.17:29. Ligger i kategorien Hverdagen.

I dag laget jeg påskelunsj for de på jobben til mamma. Jeg synes det er kjempegøy å lage mat, så dette var bare moro! Jeg hadde frie tøyler til å velge menyen. 

Påskelunsjen besto av:

- Velkomstdrink i form av en smoothie av mango, banan, ingefær og appelsinjuice

- Røkt laks, ruccola og philadelfia i speltlomper

- Kokte egg delt i to

- Eggesalat

- Kokt skinke og pepperskinke

- Tomat og paprika

- Nystekte og hjemmelagde grove pizzasnurrer

- Fruktfat med ananas, appelsin og honningmelon

- Sukkerfri suksessterte

- På bordene sto det også ferskt brød og smør





Server smoothies i fine glass, da ser det mer fristende og eksklusivt ut :)

Jeg tror det er viktig at alle arbeidsplasser samles rundt et hyggelig bord og nyter en felles lunsj sammen en gang i blant. Det styrker samholdet og det er godt for humøret. 

Det er absolutt ikke så mye som skal til! Det trenger ikke å være så mye arbeid som til denne lunsjen, men bare en liten ekstra innsats som f. eks å tenne noen lys og gjøre det koselig rundt seg. 

Det ble en vellykket lunsj med godt humør. Vi koste oss i en time og alle rullet ut etterpå! Hehe

- Marte

 

#påske #lunsj #påskelunsj #mat #stappmett #smoothie #vitaminbombe #ingefær #pizzasnurrer #suntoggodt #hjemmelaget #lakserull #røktlaks #philadelfia #eggesalat #hygge #jobb #jobblunsj #fruktfat #ananas #honningmelon #suksessterte #sukkerfri #martehopstad 

Skrevet 15.04.2014 kl.17:29. Ligger i kategorien Hverdagen. 12 kommentarer



5

Sukkerfri appelsin- og kardemommekake

Skrevet 14.04.2014 kl.22:30. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker.

Perfekt til påskekosen! Denne kaken hadde en herlig og frisk smak av appelsin og ingen merket noe som helst til at den var sukkerfri.



Jeg brukte denne kakemiksen fra funksjonell mat. Du kan kjøpe den på helsekostbutikker eller bestille den fra www.funksjonellmat.no
Den er f. eks veldig kjekk å ha med seg på hytta!

Du trenger:

En pakke sunnere kakemiks fra funksjonell mat

4 romtempererte egg

1 dl flytende smør eller olje

Revet skall av én appelsin

2 dl væske: 3/4 dl appelsinjuice eller egenpresset juice og vann til du har 2 dl

1 ss kardemomme

1 ss sukrin gold (kan sløyfes)

Dynking av varm kake:

Presset saft av én appelsin eller litt appelsinjuice



Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller visp for hånd til du får en jevn røre. Hell røren over i en smurt springform med 22-24 cm i diameter og stek i ovnen på 175 grader i ca. 45 min.



Når du har fått kaken ut av formen og den har fått stått i noen minutter kan du dynke den med appelsinsaft, da blir den ekstra saftig med ennå mer smak av appelsin. Deretter lar du kaken få avkjøle seg helt før du tar på glasur.


Glasur (ble laget litt på slump):

En boks philadelfia light

Ca. 100-150 gram sukrinmelis (smak deg frem hvor søtt du liker det)

En liten svett appelsinjuice

En liten klatt romtemperert smør (er ikke nødvendig, men gir en god konsistens og smak)

Revet skall av ca. en kvart appelsin (til pynt på toppen)

Bland alle ingrediensene til glasuren sammen i en bolle. Det kan være kjekt å bruke en stavmikser til å få glasuren helt jevn og klumpfri. På toppen kan du pynte med revet skall av en kvart appelsin slik jeg har gjort.

Nyt med god samvittighet!

- Marte

 

#appelsinkake #kardemommekake #sunnkake #sunt #kake #bakst #appelsin #påskekake #påske #glasur #sukkerfri #funksjonellmat #sukrinmelis #sukringold #martehopstad

Skrevet 14.04.2014 kl.22:30. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker. 5 kommentarer



4

Første helg i påskeferien - Sverigeturer og reunion!

Skrevet 13.04.2014 kl.17:50. Ligger i kategorien Helg.

God søndag! 

Denne helgen har bestått av mye kos og hygge.

Fredag startet jeg med å lese, men motivasjonen var ikke tilstede, så jeg og min bror tok oss en spontantur til Sverige på systembolaget for å handle inn litt til påskefestligheter. Vi er så heldige å bo nære grensen, og det tar kun 1 time å kjøre!



Jeg kjøpte forresten dennei Sverige: Celsius. Den er sukkerfri, vitaminberiket og inneholder koffein. Jeg synes den smakte som solo! Kjekt å ha før trening siden koffeinen gjør deg våken og gira. Denne skal jeg absolutt kjøpe flere ganger.

Etter Sverigeturen var jeg på jobb på Moods Of Norway.

Lørdag startet med enda tur til Sverige sammen med 3 andre venner. Det var et skikkelig snøvær, den rake motsetningen fra fredagen! Det ble ennå mer handel på systembolaget og en tur på butikken for å handle brett med cola og pepsi max, hehe. 

Og selvfølgelig denne juicen! Den kjøper jeg alltid når jeg er i Sverige



Etter Sverige, rakk jeg en liten treningsøkt på skuldre



På kvelden hadde vi reunion/klassefest fordi det er 5 år siden vi gikk ut ungdomsskolen. Tiden flyr! En komité arrangerte festen som besto av velkomstdrink, middag (vilgryte), pakkelek, quiz, mimring fra skolen og musikk. Det ble en hyggelig kveld med gamle klassekamerater! God å se igjen alle sammen. 







Søndag i dag har vært svært rolig dag! Jeg har fått lest litt, for å ta igjen for fredagen, handlet inn til jeg skal lage påskelunsj på jobben til mamma. 

Middagen i dag ble lammestek med ovnsbakte grønnsaker, nam! Elsker lammekjøtt.

Ovnsbakte grønnsaker, jeg brukte disse grønnsakene: 
- Søtpotet
- Potet
- Jordskokk
- Løk og hvitløk
- Sukkererter
- Minimais
- Paprika
- Gulrot

- 2 ss olivenolje
- salt og pepper



Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 25 min eller til grønnsakene har blitt møre.

Herlig tilbehør som passer til det meste!

 

- Marte

 

#helg #sverigetur #sverige #harryhandel #systembolaget #celsius #energidrikk #sukkerfri #multivitaminjuice #glockengold #reunion #klassefest #kos #hyggelig #quiz #mimring #klassekamerater #pakkelek #trening #ovnsbakte #grønnsaker #ovnsbaktegrønnsaker #roligsøndag #martehopstad

Skrevet 13.04.2014 kl.17:50. Ligger i kategorien Helg. 4 kommentarer



2

Løksuppe - enkelt, sunt og billig

Skrevet 11.04.2014 kl.21:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Løk er supersunt og noe vi bør spise masse mer av. Dere kan lese om helsefordeler med løk i et innlegg jeg skrev her. Dette passer også perfekt som studentmat: superbillig og en næringsbombe.

Dagens kveldsmat ble denne deilige løksuppen. Det varmet godt for en frossen sjel, ehe.

Og jeg kan love deg, det smaker mye bedre enn det ser ut! 



Du trenger(4-5 porsjoner):

- 4 store løk eller 5 små
- 5 fedd hvitløk
- 2 ss rapsolje
- 1 liter utblandet grønnsaksbuljong (to terninger)
- 1 ts sukrin gold (eller vanlig sukker)
- Timian (fersk eller tørket)
- 4 skiver grovbrød
-  Noen skiver gulost til hvert brød
- Salt og pepper



Slik gjør du det:

Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middel varme i en kjele eller stekepanne. Surr løken under omrøring til den får fin farge og tilsett hviløken (jeg moste feddene med en hvitløkspresse). 
Kok opp vannet i en kjele sammen med buljongterningene. Ha løken i det kokende vannet og tilsett sukrin gold og timian. La det koke i 15 min  og smak til med salt og pepper.

 Stek brød med osteskiver på i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og har en gyllen farge.

Fordel suppen i 4 skåler og legg ostebrødet på toppen og server :) 

Vi har forøvrig pyntet litt til påske i dag. Det er så koselig!

- Marte

 

#mat #middag #kveldsmat #lunsj #løksuppe #suntoggodt #sunt #løk #hvitløk #suppe #ostebrød #brød #ost #suppe #påske #påskepynt #martehopstad

Skrevet 11.04.2014 kl.21:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



8

Middagstips: enkel og sunn Sheperd's pie

Skrevet 10.04.2014 kl.17:55. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Sheperd's pie er en tradisjonell engelsk rett, og er egentlig ikke noe pai, den likner mer på en grateng. Min variant består av karbonadedeig i tomatsaus med potetmos over.

Du trenger (til 5 pers):
- To pakker karbonadedeig
- En boks hakkede tomater
- 1 boks hermetisk mais
- 1 rødløk eller vanlig kepaløk (gul løk)
- 2-3 fedd hvitløk
- En halv chili (valgfritt)
- Krydder: paprikapulver, pepper, salt, koriander, karri (det du liker å krydre med)
- 1 kg poteter
- ca. 3 dl melk
- En smørklatt
- Litt revet ost

Slik gjør du det:
Skrell og kok potetene. Når du er ferdig kokt, moser du de samtidig som du tilsetter melken, litt smør og salt og pepper.
Stek karbonadedeigen sammen med løk, hvitløk, chili og krydder. Jeg anbefaler å steke kjøttet i to omganger slik at det ikke blir så fult i stekepannen. Når all kjøttet er ferdigstekttilsetter du de hakkede tomatene og lar det putre i noen minutter slik at det får satt seg.
Finn frem en ildfast form der du først fordeler kjøttblandingen utover og deretter fordeler du potetmosen over kjøttet. Til slutt: strø over et tynt lag med revet ost.



Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Imens kan du lage en salat eller kutte opp litt grønnsaker som tilbehør :)

Jeg valgte agurk, tomat og paprika



Enkelt, sunt & godt!

- Marte

 

#middag #middagstips #sheperdspie #grateng #karbonadedeig #hakkedetomater #hvitløk #chili #krydder #rødløk #mais #potetmos #hjemmelaget #godt #suntoggodt #martehopstad

Skrevet 10.04.2014 kl.17:55. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 8 kommentarer



4

Smoothie med ananas og ingefær

Skrevet 09.04.2014 kl.20:43. Ligger i kategorien Oppskrifter - smoothies.

Jeg prøvde meg på en smoothie av ananas i dag fordi vi hadde en liggende som måtte brukes opp før den ble dårlig. Den hadde en skikkelig god og frisk smak! Ingefær er sååå godt i smothie. Om du ikke har prøvd det ut, anbefaler jeg det på det sterkeste.

Dere trenger:
- 1 ananas
- 2 fryste bananer
- ca. 2 dl appelsinjuice
- 30 gram ingefær
- Litt sukrinmelis (valgfritt)

Denne oppskriften ga 3 store glass + litt til. 
Ananas er en ganske syrlig frukt, derfor valgte jeg å ha i litt sunkrinmelis for å få den søt, men dette er absolutt ikke nødvendig! 

Slik gjør du:
Skjær først av toppen og bunnen av ananasen. Deretter skjærer du bort all skallet, slik at det ikke er noen rester igjen av skall på selve frukten. Del den deretter på langs. De to halvdelene du får deler du på langs igjen slik at du ender opp med 4 "båter". Da er det lett å skjære av den harde kjernen. Fjern skallet på ingefæren og del den i grove biter. 
Bland alle ingrediensene i en  blender til du har fått en jevn blanding. 

Smoothien falt absolutt i smak her i huset :)

Ingefær smaker ikke bare godt, men den har også helsebringende effekter. Den har lengde blitt brukt som et legemiddel og den hjelper mot: 
- Kvalme generelt og morgenkvalme
- Reisesyke
- Forkjølelse og influense
- Giktsmerter

Det er ingen som vet nøyaktig hvordan ingefær hjelper mot kvalme. Men eksperter tror at den hemmer signalmottakere i nervesystemet, og at ingefær har sin kvalmestillende effekt i fordøyelseskanalen og i nervesystemet.

Jeg skal nå være hjemme på Røros i 21 dager og jeg har derfor skaffet meg en abonnement for på det lokale treningssenteret for disse dagene. Treningssenteret har nettopp fått nye lokaler og en oppgradering, så det er en fryd å trene der! 

Se så fint. En vegg med noen av de ansatte på senteret.



Enjoy!

- Marte

 

#smoothie #ananas #ananassmoothie #ingefær #banan #appelsinjuice #hjemmelaget #helsefremmende #suntogodt #sunt #treningssenter #aktiviteten #Røros #oppgradering #martehopstad

Skrevet 09.04.2014 kl.20:43. Ligger i kategorien Oppskrifter - smoothies. 4 kommentarer



4

Middagstips: laks med kålrabistappe og potetsalat

Skrevet 09.04.2014 kl.11:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Her kommer ennå en måte å variere laksen på! Når det er anbefalt å spise fisk 2-3 ganger i uken kan det være kjekt å prøve å variere tilbehøret slik at man ikke blir lei :)

Denne deilige laksemiddagen består av: 

- Laksefilet
- Gulrøtter
- Kålrot
- Klassisk hjemmelaget potetsalat
- Litt salat og sitron
- Salt, pepper og muskat 

Kålrabistappe: 
 Del kålrot i biter og kok dem møre. Hell deretter ut nesten alt vannet. Du skal ha igjen litt vann for å få en god konsistens på stappen. Mos med en potetstapper eller en stavmikser og smak til med salt, pepper og muskat.
Når man koker grønnsaker tapes litt av vitaminene til vannet. Når du bruker litt av dette kokevannet i stappa får du med litt av det tapte!

Laksen:
Laksen kan entes stekes i ovnen eller pannen. Det er bedre at den er stekt bittelitt for lite enn for mye. Da blir den saftigere.

Potetsalat:
Dette er en helt vanlig klassisk potetsalat med kokte poteter, lettrømme, majones, purreløk/gressløk og litt salt. 



- Marte

 

#laks #middag #middagstips #laksemiddag #potetsalat #kålrabistappe #hjemmelaget #suntoggodt #suntfett #omega3 #fisk #martehopstad

Skrevet 09.04.2014 kl.11:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer



10

Sukkerfri gelé og vaniljesaus

Skrevet 08.04.2014 kl.18:43. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert.

Denne geléen er helt uten sukker og har et betydelig lavere kaloriinnhold enn vanlig gelé. En dessert som kan nytes så ofte du vil. 



Sukkerfri gelé:

Du trenger:

3 dl ZERoh! saft, jeg brukte smaken granateple og blåbær (du kan også bruke fun light)
7 dl vann
10 plater gelatin

Slik gjør du det:

Legg gelatinplatene i bløt (kaldt vann) i ca. 5 minutter slik at de blir myke. Varm opp saften og vannet til kokepunktet, men det skal ikke koke. Klem ut vannet av gelatinplatene og legg de i den varme saften og rør til all gelatinen er oppløst. Hell over i en stor bolle eller i små porsjonsskåler



Sett kaldt i ca. 6 timer. Jeg prøvde meg også på noen små geléhjerter i en silikonform, men det var litt vanskelig å få de ut helskinnet. 

Om du vil at geléen skal stivne litt raskere, kan du sette den i fryseren, men pass på at du ikke har den der for lenge, fordi det da kan dannes krystaller. I hele geléen, altså 1 liter gelé, er det kun 60 kalorier. 

Gelé og vaniljesaus går hånd i hånd, og hva er vel ikke bedre enn en hjemmelaget vaniljesaus, helt uten tilsetningsstoffer og sukker? 
Jeg søkte litt rundt etter hjemmelaget sukkerfri vaniljesaus og ble inspirert av Linda Stuhaugs blogg, hun har så mange fine oppskrifter! Men jeg brukte lettmelk og sukrinmelis istedet for ekstra lett melk og sukrin+.

Sukkerfri vaniljesaus:

Du trenger: 

5 dl melk, jeg brukte lettmelk
80 gram sukrinmelis
1 vaniljestang
25 gram maizena
3 eggeplommer

Slik gjør du det:

Ha melk og sukrinmelis i en kjele og varm opp. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha de pluss selve stangen oppi kjelen. La dette varme seg opp til kokepunktet på svak varme, sett kjelen til side og la det trekke noen minutter for å få ut mest mulig smak av vaniljestangen. Jeg brukte en visp slik at vaniljefrøene ble jevnt fordelt.



I en bolle for seg pisker du eggeplommer og maizenna



Ta ut vaniljestangen av kjelen og pisk halvparten av melken i bollen sammen med eggeplommene og maizenna. Deretter heller du alt tilbake i kjelen, varmer opp til kokepunktet på nytt på svak varme. Rør med en visp hele tiden. Når blandingen når kokepunktet, kan du la den boble noen sekunder, men ikke noe lengre. Da risikerer du eggesmak. Trekk den vekk fra platen og la den avkjøles. Når vaniljesausen er avkjølt kan du sette den i kjøleskapet og ta den frem når du skal bruke den.

Husk: Ikke kast eggehvittene. De kan brukes til så mangt, i pannekaker, vafler, omelett og eggerøre for å nevne noen.



Enjoy!

- Marte 

#sukkerfri #sukrinmelis #funksjonellmat #hjemmelaget #gele #vaniljesaus #ZERoh #saft #gelatin #gelatinplater #lavkalori #lavfett #godt #dessert #hverdagsdessert #martehopstad

Skrevet 08.04.2014 kl.18:43. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert. 10 kommentarer



4

Stasjonert meg for uka

Skrevet 08.04.2014 kl.13:11. Ligger i kategorien Hverdagen.

God tirsdag! 

Vi har eksamen 3 dager etter påske og det resulterer i at jeg må sitte å lese litt i påsken. Vi har heldigvis fått denne uken før påske til å lese på. Jeg har derfor stasjonert meg hjemme på Røros med masse bøker, PC, penner og markeringstusjer. Og her blir jeg sittende denne uken, hehe. Eksamen handler om ernæring gjennom livsløpet. Det inkluderer alle de store livsstilssykdommene: diabetes type 2, kreft, osteoporose og hjerte- og karsykdommer. Det er jo veldig interessant igrunn, men det er bare tanken på at det er skole og eksamen som gjør det mindre lystbetont.

Og litt snacks underveis:



Jeg og pusen får kose oss hjemme vi da



- Marte

 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11927351/?claim=gdsta3jqfrj">Follow my blog with Bloglovin</a>

#lesing #eksamen #eksamenslesing #påske #pus #ernæring #questbar #samfunnsernæring #livsløpet #livsstilssykdommer #martehopstad

 

Skrevet 08.04.2014 kl.13:11. Ligger i kategorien Hverdagen. 4 kommentarer



3

Tips: hverdagssnacks

Skrevet 07.04.2014 kl.09:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

I går laget jeg speltlompelasagne til familien, som jeg tidligere har lagt ut her. Det ble noen lomper til overs, så da laget jeg "tortillachips" av disse. Det ble kjempegodt, dere burde prøve!

Dette er veldig enkelt og noe du kan trygt spise dette på en mandag, hehe.

Alt du trenger å gjøre er å kutte opp noen lomper i trekanter, ha på litt krydder, jeg brukte kun salt, og varme de i ovnen på 225 grader i noen minutter. Disse blir skikkelig sprø og god.

Server med en hjemmelaget guacamole slik jeg gjorde, spise de som de er, eller servere med en klassisk salsa.



- Marte

 

#snacks #hverdagssnacks #tortillachips #lompe #speltlompe #hjemmelaget #guacamole #sprø #hverdag #suntoggodt #martehopstad

Skrevet 07.04.2014 kl.09:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 3 kommentarer



2

3-rettes middag

Skrevet 06.04.2014 kl.11:47. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

I går hadde jeg to venninner på besøk på middag, og det var kjempekoselig! Maten falt godt i smak. Vi ble stappmette og resten av kvelden gikk med til å prate og slappe av i hver vår sofa! Det var digg det.

Som sagt har jeg sagt at jeg kommer til å legge ut menyen for kvelden.

Forrett:

Bruschetta med tomatsalsa og spekeskinke, en rett fra det italienske kjøkken.

Her er det bare å ta det type brødet du selv foretrekker, pensle de med olivenolje og hvitløk most i hvitløkspresse. Deretter steker du de litt i ovnen til de blir sprø og gylne.

Tomatsalsa (til ca. 12 små brødskiver):
- 2,5 tomat
- En halv rødløk
- Ett stort hvitløksfedd eller to små
- Noen bunter frisk basilikum
- 5 ss olivenolje
- 2-3 ss balsamicoeddik
- Salt og pepper

5 skiver parmaskinke/spekeskinke

Alle ingrediensene (bortsett fra skinken) blandes sammen i en bolle og legges opp de ovnsstekte brødet. Fordel deretter oppkuttet spekeskinke over til slutt.

Hovedrett:

Hovedretten besto av indrefilet av svin surret med bacon, soltørkede tomater, basilikum og olivenolje. Som tilbehør hadde vi klassisk hjemmelaget potetsalat og en vanlig grønn salat.

Ingredienser:
- 2 indrefilet av svin
- bacon nok til å dekke fileetene
- To pakker soltørkete tomater
- Hvitløk
- Olivenolje
- Fersk basilikum
- Salt og pepper

1. Legg bacon utover bakepapir/aluminiumsfolie/skjærebrett
2. Kjør sammen soltørket tomat, hvitløk, olivenolje og fersk basilikum i en mikser slik at det blir litt most. Men ikke for mye heller.
3.  Legg deretter massen over baconet
4. Legg en svinefilet med pepper over dette igjen, og ta baconet rundt svinefileeten.
5. Stek i ovnen i ca. 30 min.

Tips: istedet for bacon kan man også bruke spekeskinke

Dessert:

Det ble lett ganske lett og frisk dessert: sukkerfri pavlovabunn med vaniljekrem og bær. Man kan selvfølgelig erstatte sukrinmelis med vanlig melis, men sukrin har 75% av søtsmaken i forhold til vanlig, så mendgen melis må da reduseres litt.

Ingredienser (5 stk.):
- 3 eggehviter (på bildet er det bare avbildet to egg, men det er altså 3 som skal brukes, hehe)
- 75 gram sukrinmelis
- 1,5 ts hvitvinseddik
- 1/2 ts maizena eller bittelitt mer



1. Skill eggene, og pass godt på å ikke få med noe av eggeplommen. Pass også på at bakebollen og vispen er helt ren og tørr. Tilsett eggehvitene og halvparten av sukrin melis i bakebollen.
2. Pisk det til en luftig marengs. Tilsett så resten av melisen, og pisk en god stund, ca 5 min.
3. Maizena og hvitvinseddik piskes forsiktig inn. Resultatet skal være en glatt og fyldig masse.
4. Putt marengsen i en sprøytepose eller en brødpose og klipp av tuppen på posen.
5. Sprøyt ut sirkler på et bakepapir, og lag gjerne en liten grop i midten slik at det blir plass til kremen der.
6. Stek de midt i oven på 120 grader i 40-45 min.
7. Avkjøl på en rist

Her ser dere resultatet. På toppen har jeg en blanding av vaniljekrem og vanlig krem, toppet med blåbær, bringebær og litt revet sjokolade. Nam!

Dette var altså vår 3-retters i går! :)

- Marte

 

#middagsbesøk #3retters #venninner #kos #mat #forrett #hovedrett #dessert #bruschetta #indrefilet #svinefilet #bacon #soltørkettomat #potetsalat #pavlova #minipavlova #sunkrinmelis #funksjonellmat #vaniljekrem #bær #blåbær #bringebær #sjokolade #helg #lørdag #lørdagsmiddag #prat #slappeav #sofa #martehopstad

 

 

Skrevet 06.04.2014 kl.11:47. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



2

Kafébesøk og lørdagstrening

Skrevet 05.04.2014 kl.18:44. Ligger i kategorien Trening.

God lørdag!

Dette er den første lørdagen jeg ikke jobber på kjempelenge, og det er utrolig godt! Dagen i dag startet med froksot/lunsj på café og litt kikking i gata.



Etterpå dro jeg og min bror ned på treningssenteret. Må jo utnytte treningsabbonomentet jeg opprettet for den tiden jeg er hjemme nå :)

Vi trente litt av hver, både knebøy, utfall, skulderpress, sittende roing, nedtrekk og en mageøvelse dere kan se på bildet under.

Dette var et apparat jeg aldri har sett før, og den tok virkelig tak i magemusklene!



Her er en liten film av magemaskinen, tihi.

video:20140405 15

Senere i kveld kommer to venninner på middagsbesøk, det blir koselig! Det kommer et innlegg senere om menyen for kvelden :)

- Marte

 

#trening #lørdag #lørdagstrening #kafé #omelett #middagsbesøk #venninner #kos #martehopstad

Skrevet 05.04.2014 kl.18:44. Ligger i kategorien Trening. 2 kommentarer



0

Farger i en skål

Skrevet 03.04.2014 kl.21:51. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Da har jeg endelig kommer meg hjem til Røros, noe jeg har gledet meg til lenge! Jeg var hjemme ganske tidlig så jeg fikk muligheten til å teste ut det helt nye treningssenteret som har åpnet. Og det var utrolig fint! Det gir motivasjon til å trene det. Kveldsmaten i dag ble denne:

Masse deilig farge!

Denne skålen inneholdt:
- Yoghurt naturell
- "Opplagt" granola
- Litt rosiner og valnøtter
- Granateple

Granateple er en antioksidantbombe!! Den har 10 ganger mer antioksidanter enn appelsiner og nesten 40 ganger mer enn epler. Dette er en frukt vi absolutt kan bli flinkere til å spise mer av :)

- Marte

 

#kveldsmat #farger #fargebombe #yoghurt #valnøtter #rosiner #valnøtter #granateple #suntoggodt #Røros #martehopstad

Skrevet 03.04.2014 kl.21:51. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. Ingen kommentarer



13

Deilig salat

Skrevet 01.04.2014 kl.21:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Salat trenger absolutt ikke å være kjedelig, det er bare fantasien som setter grenser for hva en kan putte i! Å lage en salat krever heller ikke så mye tid og er lett å servere enten du er i hagen, på tur eller har besøk. Og for å ikke glemmme at det hjelper veldig på for å få i seg de "5 om dagen".

Denne salaten smakte helt nydelig og passer perfekt til lunsj. Du kan i tillegg servere den med en hjemmelaget dressing, f. eks tzatsiki eller kesam med krydder/urter. Brød er også godt ved siden av :)

Ingredienser:
- Nektarin
- Avocado
- Fetaost
- Skinke
- Agurk
- Spinatblader
- Cherrytomater
- Ruccola
- Mais

Denne salaten kunne også innehold EGG, det gir ekstra proteiner og smaker godt i salater! Det får bli neste gang :)



Tips:
- Bland og varier mellom ulike salatsorter, og ikke bare den gode og gamle isbergsalaten.
- Rester av byggris, naturris, fullkornpasta gir god og mettende salat
- Linser, bønner og kikerter gir spennede smak og ekstra fiber
- Brødkrutonger kan sprøstekes i små terninger i stekeovn
- Valnøtter eller pinjekjerner ristet lett i tørr stekepanne gir salater litt crisp og god smak
- En salat kan lett lages i stand kvelden før og spises som lunsj på jobb/skole dagen etter
- Hva med å ha salaten i pitabrød eller speltlomper?

- Marte

 

#salat #suntoggodt #fersken #fetaost #avocado #spinat #deilig #enkelt #godt #tips #lunsjtips #rasktogenkelt #godtno #fitnesbloggen#martehopstad

Skrevet 01.04.2014 kl.21:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 13 kommentarer



Les mer i arkivet » Oktober 2014 » September 2014 » August 2014

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits