6

Blått på blått

Skrevet 15.04.2015 kl.21:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

I dag fikk jeg skikkelig lyst på blåbær, og derfor ble det dobbelt blått. Dette ble en perfekt match! Jeg brukte dobbel 0 blåbæryoghurten, den er så god. Til slutt toppet jeg det hele med noen pekannøtter, en ny nøttefavoritt. De minner om valnøtter, bare litt mildere og søtere i smaken. 

Pekannøtter er rike på enumettet fett, magnesium, fiber og sink. Sink er bra for stoffskiftet vårt, immunforsvaret og sårtilheling. Selv om disse nøttene er rike på kalorier får man altså mye igjen for kaloriene :) 

- Marte

Skrevet 15.04.2015 kl.21:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 6 kommentarer



0

Havregrøt med kokosmelk

Skrevet 08.04.2015 kl.20:09. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Hei dere! 

Jeg har skrevet et innlegg om denne grøten tidligere også, men den er så god at den fortjener å bli vist frem en gang til. Er du glad i kokossmaken anbefaler jeg å teste ut denne grøten. 

Du trenger:

40 gram havregryn
1 toppet ss kokosmelk (den harde delen du får når kokosmelka står i kjøleskap over natta)
ca. 2 dl vann
Jordbær, nøtter og kokosmasse

Slik gjør du det:

 Kok opp havregryn, vann og kokosmelk i en kjele til passe grøtkonsistens. Ha over i en skål eller en tallerken og topp med jordbær, nøtter og kokosmasse. Sukrin eller litt sukker smaker også godt på. 

NAM sier jeg bare :)

- Marte

Skrevet 08.04.2015 kl.20:09. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. Ingen kommentarer



2

Wok med risnudler og kokosmelk

Skrevet 08.04.2015 kl.19:45. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

En enkel og sunn hverdagsmiddag. Risnudler er naturlig glutenfri og har en god konsistens. De passer perfekt i wok. 

Du trenger (til 1 person):

150 gram strimlet svinekjøtt
1 gulrot
2-3 bunter brokkoli
1/2 boks vannkastanjer
Noen skiver paprika
70 gram risnudler
100 gram kokosmelk (helst vanlig helfet)
1 fedd hvitløk
Krydder: karri, salt, pepper og koriander

Slik gjør du det:

Kok risnudler som anvist på pakken. Stek svinekjøttet i stekepanna sammen med hvitløk og krydder. Kutt opp grønnsakene og ha over i stekepanna. Tilsett kokte risnudler og kokosmelk til slutt. 

Har dere noen tips til retter med risnudler?

- Marte

Skrevet 08.04.2015 kl.19:45. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



Les mer i arkivet » April 2015 » Mars 2015 » Februar 2015

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits