0

Grove og sunne pizzaboller

Skrevet 31.07.2014 kl.18:02. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker.Pizzaboller er en slager uansett, og ikke minst smaker det godt :) På kjøreturen vi hadde til Bergen for en uke siden, bakte jeg disse som vi kunne spise på veien. Det passet perfekt og var veldig kjekt å ha med i bilen.

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på pizzasnurrer her. Dene gangen prøvde jeg meg på boller og de ble minst like vellykket!

Det du trenger er (til ca. 30 pizzaboller):

Deig:

- 500 gram siktet speltmel
- 200 gram fibra fullkornsmel
- 200 gram lettkokte havregryn
- 5 dl melk
- 2 dl vann
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ss luftigere bakst
- 1 ts salt

Bland alt det tørre i en stor bolle og bland sammen. Tilsett varmet vann+melk og elt sammen til en fin deig, enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Det tar ca. 1- 1,5 time.

Kjøttfyll:

400 gram karbonadedeig
- 200 gram mozarella
- 0,5 paprika
- 1 rødløk
- 1 boks hermetiske tomater
-  2-3 fedd hvitløk
- Oregano, salt og pepper

Stek karbonadedeigen og hvitløken. Tilsett deretter salt, pepper og hakkede tomater og la det få putre noen minutter. Hakk opp løk og paprika i passende biter. Bland alle ingrediensene til kjøttfyllet sammen, bortsett fra oregano og osten.

Når deigen er ferdighevet, lager du to lange pølser ut av deigen og deler i passe store biter. Trill bitene til boller og legg de på et brett kledd med bakepapir. Lag groper i bollene, slik som på bildet, leg i fyll og strø over oregano og ost på toppen. La de heve litt igjen, ca. 15 minutter.Stek på 200 grader i ca. 25 minutter.Så er det bare å nyte ferske pizzaboller! De passer like godt til lunsj, mellommåltid, middag eller kveldsmat :)

Man kan også fint fryse disse.- Marte

Skrevet 31.07.2014 kl.18:02. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker. Ingen kommentarer2

I'm back

Skrevet 29.07.2014 kl.23:58. Ligger i kategorien Blogg.

Hei! Nå er det lenge siden sist. Jeg har kommet hjem igjen etter en kjempefin kjøretur Røros - Bergen - Oslo - Røros. Vi har vært borte i 5 dager, og har rukket mye på den tiden. Norge er et fantastisk land med flott natur. Jeg må absolutt oppleve mer av landet vårt i fremtiden. Denne turen var egentlig en spontantur, og jeg er superglad for at jeg og familien dro på denne turen!

Jeg har lyst til å dele noen bilder med dere for å vise hva jeg har holdt på med de siste dagene :)

Torsdag ettermidag kjørte vi fra Røros på vår vei mot Bergen. Fordi det tar 9,5 timer å kjøre til Bergen, måtte vi overnatte på veien. Vi valgte å kjøre til Stryn, ca. halvveis og overnatte på Strynsvatn Camping. Vannet der hadde en nydelig grønnfarge etter sandpartikler fra isbreer rundt. Vi måtte teste ut vannet når vi kom frem den kvelden, og det har helt herlig å ta seg et bad der. Jeg trodde det skulle være kaldt brevann, men det var faktisk ikke kaldt i det hele tatt. Fredagsmorgenen spiste vi frokost før vi kjørte inn til Stryn sentrum for å se Moods of Norway-guttas hjemsted. Jeg har jobbet på moods i noen år nå, og alltid lurt på hvordan det ser ut i Stryn, så det var kjekt å endelig få sett butikkene. 

Etter et besøk i Stryn, kjørte vi videre mot Bergen. Vi krysset Sognefjorden med ferge. Noe så vakkert! Det var virkelig Norge på sitt vakreste: sol, fjorder og fjellVi kom frem til Bergen fredagskvelden. Vi sov på Scandic hotel Ørnen, et helt nyåpnet hotell i Bergen sentrum. Det var virkelig flott og nymoderne. Vi gikk en runde rundt i byen den samme kvelden og fikk spist middag. Denne helgen var "The Tall Ships Races" i Bergen, et stort internasjonalt seiltreningsarrangement. Det var rundt 500 000 besøkene i byen i løpet av helgen. Det var vanvittig mye folk og liv! 

Jeg spiste kyllingfilet surret i spekeskinke og fylt med kremost. Tilbehøret var en tomatsaus, potetmos og asparges, nam!

Min venninne som jeg studerer med, bor i Bergen, og på lørdag hadde vi avtalt og møtes. Hun har vært og besøkt meg på Røros, så det var koselig og endelig få besøke hun i Bergen også. Etter frokost møtte vi hun i byen og hun "guidet" oss litt rundt i Bergen. Vi var på bryggen, fisketorget, det hansiatiske museum og på Fløien. Bergen er virkelig en flott by. Etter byvandringen, ble jeg med Martine hjem til hun. Jeg ble med hun og vennene hennes ut på byen. En koselig kveld. 

Etter en hyggelig lørdag med Martine, tok vi på søndag turen til Nordnes og akvariet. Først sto vi i Nordnes park og fikk med oss utseilingen av alle seilskutene som skulle videre på ferden, før akvariet. Det er jo et must å få med seg når man er i Bergen. Og det falt i smak, det var mye spennende å se på og oppleve der. Jeg likte spesielt de søte pingvinene!

Etter akvariebesøket begynte det å regne fryktelig (ikke overraskende kanskje), og vi hadde kun shorts, t-skjorte og tøysko/sandaler på oss, så vi ble klissvåte når vi skulle videre. Det ble et besøk på Bergenhus festning før middag. Vi spiste på Big Horn steak house før resten av kvelden ble brukt på å slappe av på hotellet. Og ikke minst en varm dusj etter en våt gåtur til hotellet.

Til tross for regn halve søndagen, har vi vært superheldige med været. Vi kunne ikke ha bedt om noe bedre. Og det beste med hele turen: HOTELLFROKOST!! Dette hadde jeg gledet meg til helt siden jeg hørte at vi skulle til Bergen og ligge på hotell, hehe. Det har vært helt luksus med hotellfrokost i 3 dager. Det er så deilig å ha så mye mat tilgjengelig og du kan bare gå å plukke akkurat det du har lyst på. Gjett om jeg har kost meg!Etter et fint opphold i Bergen kjørte vi videre mot Oslo på mandag. Det var kjempefint å få oppleve Hardangerbrua og Hardangervidda med den flotte naturen. 

God stemning med gamlingene bak

Det ble bare et endagers opphold hos farmor og farfar i Asker for meg og min bror. Vi tok flyet hjem til Røros i dag fordi vi må på jobb. Mamma og pappa har ferie og blir igjen noen dager til. Det er så idyllisk hos farmor og farfar. De bor helt ved sjøen. Det har vært deilig med en liten ferie kjenner jeg. Nå er det tilbake til jobbing og vips er det tilbake til skolen igjen også. Denne ferien skal jeg leve lenge på. Jeg anbefaler flere å ferier rundt i Norge for å oppleve hva dette fantastiske landet har å by på. 

- Marte

Skrevet 29.07.2014 kl.23:58. Ligger i kategorien Blogg. 2 kommentarer2

Drar på en liten ferietur

Skrevet 24.07.2014 kl.12:04. Ligger i kategorien Helg.I dag drar jeg og familien på tur til Bergen. Det blir en kjøretur med en overnatting underveis siden det tar litt over 9 timer å kjøre. Jeg gleder meg masse! Jeg har ikke vært i Bergen siden jeg var liten og det husker jeg ikke stort av. Jeg har vært alt for dårlig til å feriere i Norge. Det har for det meste blitt sydenturer med soling og avslapping. Norge har mer fint å by på enn man aner. 

I Bergen skal jeg også besøke ei vennine som jeg går på skole med, det blir koselig.

Dette betyr at det ikke kommer til å bli noen oppdateringer på bloggen de neste dagene. 

Det er hun skjønneste her jeg skal besøke :D 

 

- Marte

 

Skrevet 24.07.2014 kl.12:04. Ligger i kategorien Helg. 2 kommentarer2

Søtpotetmuffins med kokostopping

Skrevet 24.07.2014 kl.12:02. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker.

Jeg ble så inspirert da jeg så bloggeren Linda Stuhaug lage muffins med søtpotet som hovedingrediens. Disse muffinsene har et supert næringsinnhold og er raske og enkle og lage. I tillegg er de sukkerfri, melkefri og glutenfri (med forutsetning av at man bruker glutenfrie havregryn).

Søtpoteten er med på å gå et saftig resultat, en fin farge og god smak. Jeg har tidligere laget vafler med søtpotet her som ble supergode. 

 

Muffinsene ble veldig veldig saftige! Og smaken var helt fantastisk. En muffins jeg absolutt må lage igjen. Det var så så enkelt og krevde ikke mange ingredienser. Men jeg gjorde noen småglipp som er lette å gjøre, så jeg vil bare gjøre dere ekstra oppmerksom på disse:

- Jeg stekte muffinsene i 20 minutter slik det sto, og ennå synes jeg de ble for bløte. Det ble ikke helt rett konsistens. Så ikke vær redd for å steke de lengre om du er i tvil om de har stått lenge nok, uten at det går utover saftigheten

- La muffinsene ble HELT kalde før du tar på kokostoppingen. Til meg var muffinsene fortsatt lunken slik at toppingen rant litt utover og ble mykIngredienser (10 stk. små):

1 stk mellomstor søtpotet (300 gram)

30 gram havremel

30 gram mandelmel (du kan kun bruke havremel også)

20 gram sukrin gold

40 gram sukrinmelis

2 egg

1 ts bakepulver

0,5 ts kanel og 0,5 ts kardemomme

1 dl vannFørst må det lages søtpotetmos. Del poteten i mindre biter, 4 biter er passende og sett den i mikroen på full guffe i ca. 8 minutter til de er møre. Legg de i en kjøkkenmaskin, hell i 1 dl vann og miks til en jevn puré. Om du ikke ha mikro kan du bake poteten i ovnen også.

Tilsett så resten av ingrediensene og og miks godt.

Fordel røren i muffinsformer og stek midt i oven på 175 grader i 15-20 min. Gjerne noen minutter ekstra om de ikke er helt gjennomstekt. 

Avkjøl på rist og oppbevar de i kjøleskap.

Kokkostopping:

100 gram stiv kokosmelk (den stive delen får man av å sette en boks kokosmelk i kjøleskap over natten)

Sukrinmelis etter smak

Bland sammen kokosmelken og sukrinmelisen. Ha i sukrinmelis helt til du har fått den søtheten du ønsker.

Deretter tok jeg kokkostoppingen i en sprøytepose og sprøyt over avkjølede muffins.I hver muffins med topping er det ca. 100 mettende kalorier. Fordi de har et så supert næringsinnhold, ble dette dagens kveldsmat. For en luksuskveldsmat altså. 

 Veldig smakfulle og saftige muffins, med litt smeltet topping. Men da skal jeg love deg det blir forbedringer til neste gang! 

 

- Marte


#muffins #søtpotet #søtpotetmuffins #suntoggodt #næringsrik #dessert #martehopstad

Skrevet 24.07.2014 kl.12:02. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker. 2 kommentarer2

Grilling og kveldstur

Skrevet 23.07.2014 kl.13:33. Ligger i kategorien Hverdagen.

Man må utnytte finvær så  i går ble det grillet hel ytrefilet av svin surret i bacon og soltørkede tomater. Som tilbehør hadde vi bakt potet, grillet sjampinjong og salat. Du kan lese mer om hvordan man tilbereder svinefileeten i et tidligere blogginnlegg her. Alt kan grilles! Det trenger ikke å kun være pølser og hamburger som går på grillen :) 

Senere på kvelden ble jeg og ei venninne enig om gå en kveldstur i det fine været. Det er lenge siden jeg har sett hun, så det var veldig koselig å få snakket litt sammen igjen. Det ble en tur på 1,5 time og god stemning. Og se så fin det var. Til venstre i bildet kan dere se den flotte Røroskirka. 

 

- Marte

 

#grill #grilling #ytrefilet #svinefilet #baktpotet #kveldstur #idyllisk #sommer #martehopstad

Skrevet 23.07.2014 kl.13:33. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer0

Omelett med spekeskinke og gressløk

Skrevet 22.07.2014 kl.10:34. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

God morgen! For et strålende vær vi har blitt utsatt for de siste dagene, helt fantastisk. Med slik varme og sol, er det ikke alltid det frister med tung mat. Omelett med spekeskinke er deilig sommermat, enten til middagen slik jeg hadde, eller det kan spises til lunsj. Som tilbehør har jeg litt grønnsaker, hvitløksbrød og hjemmelaget hummus. Til omeletten trenger du: 

- 2 egg

- 2 ss vann

- 4 skiver spekeskinke

- litt hakket gressløk

- Evt. stekt sjampinjong

- salt og pepper

Visp sammen egg, vann, gressløk og kydder. Stek sjampinjongen. Når du skal steke omeletten må pannen være så varm at smøret freser når du slipper det i pannen. Hell i røren og trekk den inn mot midten etter hvert som den stivner. Legg på sjampinjong og spekeskinke på den hele halvdelen når eggeblandingen har stivnet. Brett den andre halvparten over. 

Servert den nylaget. 

Det var første gang jeg laget hummus så jeg måtte prøve meg litt frem. Jeg tror jeg ble litt for ivrig med hvitløken, så den skal jeg kutte ned på neste gang. Dette var det jeg brukte i min humus: 

- ca. 220 gram hermetiske kikerter

- saften av 1 sitron

- 4 fedd hvitløk (kan gå ned til 2 neste gang)

- Salt

- 1/2 dl olje

Ha kikertene i en foodprocessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens når den er ferdig. 

Spekeskinke passer perfekt med omelett og gir en god saltsmak til omeletten. 

Hummus smakte godt sammen med omeletten, og det var lett å lage, så det blir ikke siste gang jeg prøver meg på det :) 

- Marte

 

#omelett #middagstips #middag #lunsj #hummus #hjemmelaget #gressløk #spekeskinke #mat #martehopstad

Skrevet 22.07.2014 kl.10:34. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer0

Tydalsfestival 2014

Skrevet 20.07.2014 kl.20:37. Ligger i kategorien Helg.

Tydalsfestivalen er en koselig og ganske liten festival jeg har vært med på hvert år siden jeg var 15 år. Det er virkelig ett av sommerens høydepunkter med musikk, mange kjentfolk og god stemning. Nå er ennå en festival over, og som vanlig gikk helgen alt for fort! Gleder meg allerede til neste år, hehe. Været har vært helt strålende og vi har fått badet i sjøen og gått i shorts i motsetning til i fjor. Og det har vært helt herlig! 

Å være på festival er noe helt for seg selv. Å bare slappe av og kose seg hele helgen uten noe stress. Å gå rundt og hilse på både nye og kjente folk. Å være supersosial. God stemning. Jeg liker det.

 

Hva synes dere om å dra på festival? 

- Marte

Skrevet 20.07.2014 kl.20:37. Ligger i kategorien Helg. Ingen kommentarer10

Nå er det helg igjen, og jeg skal straks avgårde på festival. Som jeg gleder meg! Det er 4. året jeg drar til Stugudalen på Tydalsfestivalen. Det er en liten festival, men det er det som er bra. Man kjenner de fleste og kan gå rundt og snakke med alle. Det er så hyggelig! Alltid god stemning.

Men før jeg drar vil jeg dele denne herlige oppskriften med dere. En enkel og sommerlig dessert. som krever få ingredienser. Du kan gjerne lage den med vanlig sukker om du ikke har sukrin tilgjengelig.

Frukt-/bærblanding:

- 500 gram bær (250 g rabarbra og 250 g jordbær)

- 1 ss potetmel

- 50 gram sukrin

- 40 gram sukrin gold

Del opp rabarbraen og jordbærene i passe store biter. Jordbærene delte jeg bare i to. Bland det med potetmelet og sukker i en bolle for deretter å fordele blandingen i en smurt form.Smuldredeig:

- 2 dl havregryn

- 1,5 dl hvetemel

- 100 gram kjøleskapskaldt meierismør

- 3 ss sukrin gold

Ha mel, havregryn og sukker i en bolle. Skjær smøret i terninger og tilsett det til resten av blandingen. Bruk enten kjøkkenmaskin eller fingertuppene til å få det til en jevn grynet masse. Dryss smulene i et jevnt lag over frukt- og bærblandingen i formen. 

Paien stekes midt i ovnen på 220 grader i 15-20 min, til deigen er gyllen og frukt-og bærsaften bobler opp langs kanten av formen. Server paien enten med krem, vaniljeis eller kald rømme. 

Den ble fantastisk god og en pai jeg absolutt skal lage igjen. Kanskje jeg prøver meg på en glutenfri variant med mandelmel istedet :)

- Marte

 

#pai #smuldrepai #rabarbra #jordbær #havregryn #godt #kos #sommer #dessert #martehopstad

Skrevet 18.07.2014 kl.10:02. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker. 10 kommentarer2

Hjemmelaget fiskegrateng

Skrevet 17.07.2014 kl.10:31. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Fiskegrateng er en klassiker veldig mange er glad i. Men alt for ofte kjøper vi den ferdige fra frysedisken fordi vi tror det tar en halv dag å lage den selv.

Det tar ikke mye lengre tid enn å varme opp den fra frysedisken. Det krever jo litt mer råvarer og det er litt mer å stelle i stand, men ofte det er verdt det fordi smaken blir en helt annen. I tillegg er denne fiskemiddagen en super måte å få inn mer fisk i hverdagen. 

Til 6 porsjoner:

- 3 dl tørr fullkornsmakaroni

- 6 dl melk (jeg brukte ekstra lett)

- 3 ss hvetemel

- 5 egg

- 600 gram seifilet

- 3 ss strøkavring og 3 ss havremel (går fint med kun strøkavring også)

- 3/4 ts malt muskat

- Salt og pepper

Tilbehør: Raspet gulrot, kålrot og kokte poteterSlik gjør du det:

  • Skjær seifileten i biter og kok makaronien slik som anvist på pakken
  • Kok opp 5 dl av melken og lag jevning med mel og den siste desiliteren i en bolle. Når melken koker, røren du inn jevningen og krydderet og lar det koke opp på nytt. La det småkoke litt til den tykner. Avkjøl sausen litt.
  • Skill eggplomme og eggehvite og tilsett eggeplommene i sausen. Ha deretter i kokt makaroni og fiskebitene
  • Stivpisk eggehvitene og ha de på toppen av formen. Vend forsiktig inn i resten av blandingen
  • Til slutt strør du over havremel/strøkavringStek midt i ovnen på 220 grader i ca. 20-30 minutter avhengig av hvor bred og lang formen er. La den sette seg i noen minutter før du spiser den. Server gjerne med kokte poteter og raspet gulrot/kålrot til. 

Fordeler med fiskegrateng fra bunnen av:

  • Ingen tilsetningsstoffer
  • Fullkornsmakaroni som gir mer næring og mer fiber
  • Mindre mengder salt
  • Mer fisk
  • Smaker bedre

Håper du ble inspirert til å prøve hjemmelaget neste gang :)

- Marte

 

#fiskegrateng #hjemmelaget #fisk #middag #fiskemiddag #suntoggodt #sunt #martehopstad

Skrevet 17.07.2014 kl.10:31. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer4

2xu

Skrevet 16.07.2014 kl.13:10. Ligger i kategorien Trening.

Jeg fortsetter "trenden" min med å være tregt ute med nye produkter. Alle har snakker om denne bestselgeren og endelig er det min tur til å få prøve denne tightsen. Jeg gleder meg til å teste den ut på ulike treningsformer for å se hvordan den sitter og om den gir god støtte og økt restitusjon som den sier den skal gjøre. Prisen på disse tightsene er forholdsvis høy. Den er utrolig deilig å ha på seg, sitter som et skudd og ser i tillegg fin ut. Det er god nok grunn i seg selv  til å kjøpe denne. Kanskje jeg kommer med en liten omtale etter jeg har brukt denne en stund. 

Det siste bildet i collagen er av fotografen pappa, ehe. Til tross for høy pris angrer jeg absolutt ikke på kjøpet. Tightsen sitter så behagelig og godt at jeg allerede er fornøyd med den :) 

- Marte

 

Har dere 2xu-tights? Er dere fornøyd? 

 

#2xu #treningstights #2xutights #trening #martehopstad

Skrevet 16.07.2014 kl.13:10. Ligger i kategorien Trening. 4 kommentarer0

Trondheimstur

Skrevet 15.07.2014 kl.17:23. Ligger i kategorien Helg.

Fra søndag til mandag kjørte jeg til Trondheim for å besøke ei venninne. Det tar bare drøye 2 timer å kjøre. Jeg har ikke vært og sett hvor hun bor, så det var hyggelig og ta seg en tur, selv om den ikke ble så lang. Men det er ingen tvil om at vi koset oss skikkelig den tiden vi hadde sammen! Siden været var helt fantastisk på søndag, dro vi til Ranheimsfjæra. Vi badet, solte oss og grillet pølser, og var der helt til kl 19.

Senere på kvelden laget vi oss litt snacks som dere kan se på bildet under. Det er stekt laks, spinatblader og en guacamoleblanding med 3 fedd hvitløk, agurk, paprika, tomat og limesaft. Veldig godt! I tillegg laget vi oss sukkerfrie bounty som jeg hat lagt ut oppskrift på tidligere. Du kan finne den HER.

På mandag måtte jeg kjøre hjemover igjen tidlig fordi jeg skulle på jobb kl 13. Jeg synes vi fikk utnyttet tiden bra, med en god frokost på mandag. Det føltes ut som vi fikk en ekstra dag med helg.

- Marte

Skrevet 15.07.2014 kl.17:23. Ligger i kategorien Helg. Ingen kommentarer6

Reker og vin

Skrevet 14.07.2014 kl.16:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

God mandag!

Er det noe som hører sommeren til, så er det reker. Det er lett og frisk sommermat som man kan ta med seg overalt. Kosen med reker er å sitte leenge å spise. Fast tilbehør hos oss er majones, loff, sitron/lime og agurk. Vi kan godt ha reker som middagsmat. 

Vin er også fantastisk godt til reker. Jeg er ikke så glad i å drikke vin til mat generelt, men til reker, ja da koser jeg meg godt med vinen. 

Det er kun ett år siden jeg begynte å få sansen for reker, jeg skjønner ikke at jeg ikke kunne like det. Alle de rekemiddagene jeg har gått glipp av, hehe. Jeg er glad for at jeg endelig smakte på reker igjen etter mange år med "liker ikke": 

Hva pleier du å spise sammen med reker?

- Marte

Skrevet 14.07.2014 kl.16:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarer0

Treningsapp

Skrevet 12.07.2014 kl.13:54. Ligger i kategorien Trening.

Under gårsdagens treningsøkt testet jeg ut en app som heter Endomondo. Den gir deg oversikt over distanse og tid underveis i treningsøkten. Det er også mulig og sette seg et mål før du setter i gang økten, f.eks hvor langt du vil jogge eller hvor lang tid du skal bruke. 

Jeg har blitt hekta på sykling de siste dagene så ukens 3. økt på sykkel er nå gjennomført. For hver kilometer jeg syklet, snakket appen til meg gjennom høretelefonene. Den informerte da om hvor lang tid jeg hadde brukt på den kilometeren og total tid. Det var faktisk veldig motiverende. 

Her ser dere appen: 

Det var gøy å få en slik oversikt etter treningsøkten. Da får man bare ennå mer lyst til å trene, hehe. Appen kan også måle puls, men jeg har desverre lagt igjen pulsklokka mi på Lillestrøm. Jeg anbefaler å prøve ut denne appen. Veldig enkel å bruke :) 

- Marte

 

#treningsapp #Endomondo #sykkeltur #trening #sykkel #martehopstad

 

Skrevet 12.07.2014 kl.13:54. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer2

Lunsj

Skrevet 11.07.2014 kl.12:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Heihei! Jeg titter bare inneom for å vise dere dagens lunsj.

Etter en deilig sykkeltur spiste jeg lunsjen ute i sola. Den besto av naturell yoghurt, skjørost fra Røros, varme bringebær og til slutt en dæsj sukrin gold. Pluss en haug med frukt som ikke er med på bildet, hehe. Et stort glass med funlight iste smakte også godt i varmen! 

Så enkelt, proteinrikt og godt. Skjørost inneholder faktsik 21 gram protein per 100 gram! Så enkelt kan det gjøres. Senere i dag blir det jobb på Moods of Norway. I kveld er det nattåpent i gata så det vil si at jeg jobber til kl 00.00. 

- Marte

 

#lunsj #skjørost #proteinrikt #bringebær #sukringold #yoghurtnaturell #martehopstad

Skrevet 11.07.2014 kl.12:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarer5

Grillspyd og lettere potetsalat

Skrevet 10.07.2014 kl.18:29. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Ah, for et herlig vær vi har for tiden! Og da er det ekstra deilig at jeg har hatt fri i dag og har fått nyte solen. I går grillet vi, og jeg bestemte at vi skulle ha grillspyd til middag. Det ble supergodt og jeg tenkte jeg skulle komme med dette grilltipset til dere. Dette er noe alle kan lage, og det tar ikke spesielt lang tid. Potetsalaten kan lages i stand kvelden i forveien og settes i kjøleskap med plast over. Grillspyd (10 stk.):

- 700 gram svinekjøtt (jeg brukte en marinert grilltype)

- 300 gram kyllingfilet

- 1 squash

- 1 rødløk

- ca. 10 ferske sjampinjonger

- En liten paprika

Grillspyd kan kjøpes i vanlig matbutikk. Et tips er å legge grillspydene i bløt en stund før du skal bruke de fordi da er det mindre sannsynlighet for at pinnene tar fyr eller svir seg på grillen. Så det er bare å kutte opp alle ingrediensene i passe store biter og tre de inn på grillspydet i den rekkefølgen du føler er best. Jeg valgte å ta hver ingrediens i to omganger på hvert enkelt grillspyd.Deretter er det bare å grille på middels varme (om grillen din kan stilles inn varmen på) til kjøttstykkene er gjennomstekt. Jeg anbefaler å steke de på aluminiumsfolie smurt med litt olje slik at de ikke setter seg fast.Lettere potetsalat:

Kesam er en god og sunn basis til de fleste typer dressinger. Her er en frisk og deilig potetsalat som passer perfekt til grillmaten. Denne er et kalorisnilt og proteinrikt alternativ til potetsalat basert på rømme og majones.

- 750 gram kokte poteter

- 1 eple

- 2 ss frisk hakket gressløk (om du ikke har gressløk tilgjengelig, kan også vårløk brukes)

Dressing:

- Ett beger (300 gram) kesam original

- 2 ss søt sennep (pølsesennep)

- 1 ts sitronsaft

- Salt og pepper

Skrell de kokte potetene. Skjær potet og eple i terninger. Bland alle ingrediensene til dressingen i en stor bolle. Ha i poteter, eple og gressløk og bland forsiktig. Dryss over litt hakket gressløk til slutt for pynt. Et tips er å heller koke potetene litt for lite enn litt for mye slik at de ikke løser seg opp når du skal blande.

I tillegg laget jeg en enkel og frisk salat bestående av isberg, reddikker, agurk, tomat og stangselleri. Og maiskolbe selvfølgelig, det er jo et must til grillmaten, hehe. 

Så det fristende ut?

- Marte

 

#middag #grilling #grill #sommer #grillmat #grillspyd #godtno #suntoggodt #potetsalat #lettpotetsalat #martehopstad

Skrevet 10.07.2014 kl.18:29. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 5 kommentarer10

Banansoftis med smak av vanilje

Skrevet 09.07.2014 kl.17:59. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert.En frisk og fruktig dessert , mellommåltid eller forfriskning i sommervarmen! Isen hadde perfekt konsistent og smakte hadde en deilig søt smak av banan. Jeg ble faktisk overrasket over hvor godt det faktisk smakte. Jeg spiste denne isen rett etter trening for god påfyll av karbohydrater fra bananen :) Det passet perfekt.

Til 1 porsjon:

2 fryste oppkuttede bananer

1 stor måleskje vaniljeprotein (valgfritt, men gir en god vaniljesmak)

0,6 dl melk

Rør ut proteinpulveret i melken. Legg de fryste bananene i en blender og la de tine i ca. 10 minutter. Hell i proteinblandingen og kjør blenderen til du har en jevn masse.

På toppen valgte jeg også å strø over litt sjokoladeprotein som var med på å gi en ennå søtere smak. Så er det bare å legge isen over i en stor skål og nyyyte med den beste samvittighet :) 

- Marte

Skrevet 09.07.2014 kl.17:59. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert. 10 kommentarer6

Cake in a cup

Skrevet 08.07.2014 kl.16:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Igjen, er jeg tregt ute med å prøve nye produkter, hehe. Slik som med perle de lait-yoghurten, kesam lime og kesam dipp. Selv om mange allerede har prøv ut denne, forteller jeg hva jeg synes om den. 

Dette er den enkleste og kjappeste kaken jeg noensinne har laget! Og til at den var så lite utfordrende å lage, må jeg si smaken var god. Ikke det samme som å lage en skikkelig saftig brownie, men det kan man jo heller ikke forvente av en sukkerfri, glutenfri, eggfri kake som lages på ett minutt i mikroen, eller hva? Jeg må si den sto til forventningene. Den passer jo perfekt når du har lyst på noe godt, men ikke hat tid, orker eller har ingredienser til å lage noe.

Denne kaken finnes å få tak i på de fleste helsekostbutikker, på nett (funksjonellmat.no) og liknende butikker. Jeg så her om dagen at Rema 1000 her på Røros faktisk hadde den.

Med litt vaniljekesam og jordbær på toppen hadde denne kaken blitt ennå bedre :) 

Hva synes dere om cake in a cup? Og hva liker dere eventuelt å ha som tilbehør?

- Marte

 

#kake #sunn #cakeinacup #mikrokake #kjapp #rask #søt #snacks #funksjonellmat #sukkerfri #martehopstad

Skrevet 08.07.2014 kl.16:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 6 kommentarer8

Venner på besøk

Skrevet 07.07.2014 kl.20:28. Ligger i kategorien Hverdagen.

Nå på sommeren er alle hjemme på sommerferie, og da er det så koselig og møtes igjen. For noen dager siden samlet vi oss hos meg og satt ute i paviliongen og koste oss. Det er så godt å sitte og prate litt sammen igjen.

Jeg laget et grønnsaksfat med den nye kesam dipp. Og treg som jeg er, har denne heller ikke blitt testet ut før nå, hehe. Den var veldig god og passer jo perfekt til grønnsaker. Og så enkelt da! Ei av venninnene mine hadde i tillegg med vannmelon og ost og kjeks. Så vi koste oss skikkelig. 

Vi spilte også kubb faktisk! Det et et spill jeg helt hadde glemt av, men så gøy det er. Nå har jeg blitt litt hekta og spilt det 3 dager på rad, hehe. 

Her ser dere også den enkle lunsjen jeg hadde på jobb her om dagen, svensk laktosefri kesam med blåbær og mandler. Enkelt, sunt og godt. - Marte

 

#venner #sommer #sommertider #kos #spill #grønnsaker #kesamdipp #vannmelon #lunsj #martehopstad

Skrevet 07.07.2014 kl.20:28. Ligger i kategorien Hverdagen. 8 kommentarer0

Kyllingburger i pita med hvitløksdressing

Skrevet 06.07.2014 kl.15:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.Et sunt og godt middagstips som passer perfekt nå på sommeren. Jeg er sikker på at dette blir en hit for både store og små. Burgerne ble saftige og hadde en god og mild smak.

Til 5 mette personer:

- 2 pakker kyllingkjøttdeig

- 3 fedd hvitløk

- 2 egg

- 2 ss paprikapulver

- 2 ts spisskummen

- 2 håndfuller finhakket frisk basilikum

- 2 ts worcestershiresaus

- Salt og papper

- Olje til steking

- 5-10 pitabrød fullkorn (alt etter om du vil ha ett eller to pitabrød)

Framgangsmåte:Ha ingrediensene til burgerne i en bolle og bland godt. Form deigen til passe tynne burgere. Det kan være litt vanskelig å få burgerne fra skjærebrettet og over i stekepannen, men de kan formes i stekepannen også.

Stek burgerne i olje, gjerne olivenolje, til de er gjennomstekte. Hvitløksdressing:

- 2 dl lettrømme

- 3 fedd presset hvitløk

- 10 finhakkede basilikumblader

- Salt og pepper

Bland alle ingrediensene sammen. Dressingen blir ekstra god om det får trekke noen timer eller natten.Server kyllingburgeren i fullkornspita sammen med salatblader, tomat, agurk, rødløk og hvitløksdressing. 

Dette smaker virkelig godt så jeg anbefaler deg å teste det ut om du synes det så fristende ut :) 

- Marte

 

#middag #kyllingburger #hjemmelaget #hvitløksdressing #mat #pita #pitabrød #suntoggodt #sunt #smakfult #martehopstad

Skrevet 06.07.2014 kl.15:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer2

Når du skal unne deg noe skikkelig godt

Skrevet 04.07.2014 kl.15:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker.

Disse muffinsene er noe for seg selv. Det er etter oppskiften til jordbærpikenes "drømmemuffins" der jeg jobber. De er altså ikke sunne i det hele tatt, men som overskriften sier: "når du skal unne deg noe skikkelig godt". Det er absolutt lov å unne seg noe godt en gang i blant, og da anbefaler jeg virkelig disse muffinsene! 

Drømmemuffins:

- 125 gram meierismør

- 2 dl sukker

- 3 egg

- 4 dl hvetemel

- 2 ts bakepulver

- 1 ts vaniljesukker

- 1,5 dl fløte

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg av gangen. Deretter tilsetter du det tørre og helt til slutt, fløten. Fordel røren i former. Jeg fikk 11 store muffins ut av denne røren. Et tips er å bruke to former per muffins så slipper du at de flyter utover når de stekes. 

Fyll:

- Vaniljekrem

- 1,5 eple

- Sukker og kanel

- Havreblanding som ble gjort på slump. Den besto av havregryn, smør, kanel, sukker og litt hvetemel

Ha vaniljekrem i en sprøytepose. Deretter setter du tuppen av sprøyteposen inn i muffinsene og klem ut litt vaniljekrem.

 

Etter vaniljekremen, putter du noen biter oppkuttet eple i muffinsene slik som på bildet under.

Strø deretter over havreblanding, sukker og kanel.Stek de på 180-190 grader i 25 minutter. Avkjøles på rist.

Og så er det bare å nyyte disse herlighetene! Dette er virkelig himmelen.

Så de fristende ut?

- Marte

 

#muffins #drømmemuffins #vaniljekrem #vanilje #havre #kaloribombe #herlig #søtsak #godtno #nydelig #martehopstad

Skrevet 04.07.2014 kl.15:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker. 2 kommentarer2

Forsøk på yoghurtis med perle de lait

Skrevet 03.07.2014 kl.21:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Jeg prøvde meg på å lage yoghurtis av yoghurten "perle de lait" med smaken kokos. Den ble helt grei, men det er vanskelig å unngå at den krystalliserer seg. Den passer som et fint mellommåltid, kveldsmat eller en dessert om en tilsetter noe som gjør det litt søtere, f.eks sukrinmelis.

Slik gjør du det: 

Ta så mange beger med yoghurt du ønsker, jeg brukte to perle de lait-beger. Ta yoghurten i en boks med lokk og legg den i fryseren i 4 timer. Rør en gang i blant, jo oftere jo bedre. Bruk en isskje og form kuler. Serveres med en gang. Jeg spiste den sammen med ferske blåbær, det gjorde prikken over i'en. Jordbær hadde også smakt godt :) 

- Marte


#yoghurtis #yoghurt #is #kokos #kokosis #perledelait #blåbær #martehopstad

Skrevet 03.07.2014 kl.21:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 2 kommentarer4

Perle de lait yoghurt

Skrevet 03.07.2014 kl.17:40. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Denne yoghurten har jeg hatt lyst til å smake på lenge, men ikke fått rotet meg til å gjøre det. Men endelig ble det! Og den levde absolutt opp til forventningene. En fransk yoghurt med en fløyelsmyk, fyldig og kremet konsistens. I tillegg elsker jeg smaken av kokos, så denne var midt i blinken, og en yoghurt jeg absolutt kommer til å kjøpe igjen. Jeg gleder meg til å prøve de to andre smakene sitron og vanilje. 

Absolutt en fest i munnen.

- Marte

 

#yoghurt #perledelait #kokos #kokosyoghurt #kos #nytelse #mat #martehopstad

Skrevet 03.07.2014 kl.17:40. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 4 kommentarer0

Laksewrap med sweet chili saus og spinat

Skrevet 02.07.2014 kl.10:31. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Det er kjekt å kunne variere tilbehøret når vi er anbefalt å spise fisk 2-3 ganger i uken. I dag falt valget på wraps. I en slik wrap kan man også bruke andre fisketyper som f. eks ørret eller torsk.

Smør lettrømme og sweet chilisaus utover en fullkornslefse. Kesam eller creme fraiche kan gjerne brukes istedet for rømme.Legg deretter på fisk og grønnsaker. I tillegg brukte jeg:

- Spinatblader
- Paprika
- Tomat
- Mais
- Løk

Så er det bare å rulle sammen og nyte. Jeg synes det mest praktiske var å dele den i to og spise med kniv og gaffel.

Håper dere likte maten

- Marte 

 

#middag #laks #wrap #laksewrap #sunt #spinat #suntfett #suntoggodt #mat #martehopstad

Skrevet 02.07.2014 kl.10:31. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer6

Skjørost

Skrevet 01.07.2014 kl.14:31. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

På Røros har vi et eget meieri som blant annet produserer skjørost. Det er en fersk ostemasse av syrnet skummet melk. Det likner litt på cottage cheese, bare tørrere, med ennå mindre fett og mer protein. Skjørosten inneholder hele 21g protein per 100 gram, kun 0,6g fett og 2g karbohydrat. Et veldig fin produkt må jeg si!

I Røros-traktene er det vanlig å servere skjørosten med tjukkmjølk (kulturmelk-liknende), rømme og evt. litt sukker, vanligvis som tilbehør til spekemat. Denne osten har mange bruksområder og det er kun fantasien som setter grenser. Bruk den i wraps, kjøttkaker, kjøttdeig, gratenger, salater, blandet med yoghurt, smoothie, i pannekaker, lapper eller vafler og i brøddeig for å gjøre den mer proteinrik. 

Her har jeg blandet skjørosten med naturell yoghurt, jordbær og nektarin.

Den er mest vanlig å finne på butikker i Midt-Norge og Hedmark, men de selger denne osten på bestemte butikker som coop obs og meny på Østlandet. Litt mer sjeldent er den å finne på Sørlandet, Vestlandet og i Nord-Norge. 

Har dere hørt om eller smakt skjørost?

- Marte

 

#skjørost #rørosmeieriet #proteinrik #sunt #mat #røros #rørosmeieriet #martehopstad

Skrevet 01.07.2014 kl.14:31. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. 6 kommentarerLes mer i arkivet » Oktober 2014 » September 2014 » August 2014

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits