9

Hjemmelagde müslibarer

Skrevet 05.08.2015 kl.18:53. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Perfekte å ha med seg på tur, som mellommåltid eller før/etter trening. 

Du trenger (fyller en brødform): 

100 gram nøtter av valgfritt slag (jeg brukte mandler, hasselnøtter og pekannøtter)
100 gram havregryn
20 gram frø (jeg brukte solsikkefrø, linfrø og sesamfrø)
40 gram rosiner eller annen tørket frukt

25 gram appelsinjuice
120 gram flytende akasiehonning
En klype salt og en klype kanel eller kardemomme
1 ts sukrin gold (kan sløyfes)





Slik gjør du det:

 Kok opp honning, appelsinjuice, salt, sukrin gold og kanel i en kjele og la det koke i ca. 10 minutter. Mens det koker rister du havregrynene i en tørr stekepanne. De skal ikke bli svidd. 

Ha resten av ingrediensene i den varme blandingen og bland godt slik at alt er dekket av væsken. La det stå og kose seg i ca. 10 minutter til en seig og tykk masse. Det er viktig at alt blir godt oppvarmet slik at resultatet blir seigt og hardt. 

Ha müslimassen over i en brødform kledd med bakepapir og trykk massen godt ned i formen. Sett formen kaldt i noen timer før du skjærer den opp i passende biter. 

God tur! 

- Marte

Skrevet 05.08.2015 kl.18:53. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 9 kommentarer



Les mer i arkivet » August 2015 » Mai 2015 » April 2015

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og har nettopp fullført en bachelor i samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits