2

Skal prøve ut Godtlevert.no

Skrevet 29.09.2014 kl.21:46. Ligger i kategorien Små tips.Jeg gikk rundt og kikket i butikker på Strømmen Storsenter for en uke siden, og da hadde Godlevert.no en stand inne på senteret. De kom bort til meg og ville ha meg til å prøve det. Jeg fikk goodiebag og kjøkkenkniv og følte ikke at jeg kunne si nei, hehe. Det hele skjedde veldig fort og plutselig hadde de ordnet en avtale som innebærer middager for 6 dager levert på døra. Da jeg gikk fra standen var jeg litt forvirret og skjønte ikke helt hva jeg hadde begitt meg ut på, men nå i ettertid har jeg tenkt at det var jo faktisk bare positivt. Det er spennende å prøve ut nye ting, og det er jo bare mat, noe vi alle trenger. Det hadde vært noe annet om jeg hadde gått med på en avtale på noe jeg ikke har bruk for. Jeg tenkte bare å teste det ut denne ene uka, fordi jeg er jo veldig glad i å eksperimentere med min egen mat. Men det er jo greit å ha testet det ut. Men hvem vet, kanskje det blir flere ganger.

For de som ikke vet hva det går ut på, så er Godtlevert.no det en bedrift som planlegger og leverer råvarer med oppskrifter på døra. Man kan velge mellom 4 ulike menyer: Ekspressmeny, Originalmeny, Barnemeny og Roedemeny. Jeg skal teste ut Roedemenyen. Råvarene som blir levert, er i samarbeid med Norske matleverandører, f. eks Lunde gård og Stangekylling. Dette synes jeg er veldig bra. Adams matkasse er også en slik bedrift. 

Jeg skjønner godt at dette kan være en smart løsning for barnefamilier og par som mangler inspirasjon og tid til å lage middag hver dag. Man sparer tid på å få levert ferske råvarer og oppskrifter på døra. Positivt er det også at du får akkurat de råvarene du trenger, f.eks 4 gulrøtter. Så slipper du å kjøpe en hel pakke på butikken som blir liggende å råtne.Menyene jeg skal lage ser slik ut: 

Torsk med lune høstgrønnsaker
Pølsesuppe
Fajitas med kylling

Fordi denne menyen egentlig er ment for 2 personer i 3 dager, har jeg bare 3 forskjellige retter. Jeg fordeler rettene over 6 dager istedet.

Kjølevarene kom i en kjølepose med kjøleelement :)

Det var veldig gøy å motta så mye mat, og det skal bli gøy å prøve ut. Maten virket veldig god :) 

Har du noen erfaringer med mat levert på døra?

- Marte

 

#godtlevert #matpådøra #middag #middagsmeny #roede #roedemeny #martehopstad

Skrevet 29.09.2014 kl.21:46. Ligger i kategorien Små tips. 2 kommentarer10

Middagsmeny for en uke

Skrevet 28.09.2014 kl.10:33. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Da er det søndag og snart klart for en ny uke. Ofte kan det være utfordrende å finne på hva man skal ha til middag, og ofte ender det opp med det samme uke etter uke. Det er lett å gå i samme gamle vaner, og kanskje bli litt lei. Jeg kjenner meg selv igjen i dette. 

Derfor har jeg satt opp en ukemeny for dere med sunne og varierende retter i slutten av høstmåneden september. Alle rettene tror jeg vil falle i smak hos alle familiens medlemmer, både barna, ungdommene og de voksne. Alle rettene har jeg lagt ut oppskrift på tidligere, så det er bare å klikke på matrettens navn og du kommer direkte til blogginnlegget.

MANDAG

Hva med å starte uka med fisk? Laksewrap med sweet chilisaus og spinat. En lur  måte å få inn litt mer spinat på.TIRSDAG

Vi forsetter uka med fullkornspasta med hjemmelaget bolognese kjøttsaus, en klassiker og favoritt blant alle familiens medlemmer. Jeg synes hjemmelaget bolognesesaus smaker mange ganger bedre enn ferdigvariantene som finnes. ONSDAG

Halvveis til helg og det er lov å unne seg noe ekstra godt: PotetmosgratengTORSDAG

Vi er anbefalt å spise fisk 2-3 ganger i uken, derfor slår vi til med hjemmelaget fiskegrateng denne torsdagen.FREDAG

Endelig helg. Hva med å bytte ut tacoen med fylt ovnsbakt paprika?LØRDAG

Slå til med en skikkelig 3-retters middag

Forrett:Hovedrett:Dessert:SØNDAG

Kyllinggryte med kokosmelk og ris er perfekt til søndagsmiddagen :)UKAS SØTSAK

En kalorilett og smakfull dessert som du like gjerne kan unne deg på en onsdag som en lørdag. Sukkerfri gelé med hjemmelaget sukkerfri vaniljesausUKAS BAKETIPS

Det er høst og tid for norske epler. Hva med å bruke de på å lage en deilig sukkerfri og glutenfri eplekake med funksjonell mat's ferdige kakemiks. Gjort på 1-2-3.

- Marte

#ukemeny #variert #suntoggodt #middag #middagsmeny #martehopstad

Skrevet 28.09.2014 kl.10:33. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 10 kommentarer4

Supersaftige søtpotetpannekaker

Skrevet 25.09.2014 kl.13:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Pannekaker er noe mange er glad i, inkludert meg selv.

Denne gangen tilsatte jeg søtpotet i pannekerøra, igjen inspirert av flinke Linda Stuhaug. Det gir et helt utrolig saftig og smakfullt resultat! Det høres kanskje merkelig ut å ha grønnsaker i pannekakerøra, men tro meg, det gir et skikkelig saftig resultat. Samtidig gjør søtpoteten pannekakene mer næringsrike. Det blir vel ikke bedre enn det?

Disse supre pannekakene kan du like godt spise til lunsj som til middag eller kvelds. 

Tidligere har jeg laget vafler og muffins med søtpotet. Vaflene finner du HER og muffinsene HER.Du trenger (til 1 person):

2 store ss søtpotetmos
1 egg
30 gram havremel (havregryn malt til mel)
15 gram vaniljeprotein (Jeg brukte dette)
1/2 ts kanel, 1/2 ts kardemomme og 1/2 ts bakepulver
2 ts sukrin gold
Vann til passe konsistens 

Slik gjør du det: 

Bland sammen alle ingrediensene, gjerne med en stavmikser. Røren skal være ganske tykk. Stek på middels varme til de er får en gyllen farge. Jeg fikk 5 små pannekaker.

Søtpotemosen lager du ved å koke søtpotet i terninger til de er møre og deretter mose med en gaffel. 

Topp pannekakene med akkurat det du ønsker. Her har jeg laget en blanding av 3 ss mager kesam, 1 ts vaniljeprotein og litt kanel. 

- Marte

 

#søtpotet #pannekaker #søtpotetpannekaker #grønnsakspannekaker #sukkerfri #suntoggodt #næringsrikt #mat #kveldsamt #middag #lunsj #frokost #sukringold #funksjonellmat #martehopstad

Skrevet 25.09.2014 kl.13:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 4 kommentarer6

Lunsj og støttestrømper

Skrevet 24.09.2014 kl.13:01. Ligger i kategorien Små tips.

God onsdag. Halvveis i uka, og du kjenner at høsten sniker seg innpå mer og mer. Vi har hatt en så fantastisk fin høst så langt. Man kjenner at luften er kjøligere og i går var det høstjevndøgn, som betyr at natt og dag var like lange. Nå fremover blir det tidligere mørkt og senere lyst. Det er koselig at det blir mørkere, men samtidig blir det vanskeligere å komme seg opp om morgenen når du ikke har lyset å våkne til.

Jeg vil bare dele et kjapt lunsjtips med dere. Speltlomper med tomatpuré, oregano, kokt skinke, tomat og mozzarella.  Inn i ovnen til osten har smeltet også er det bare å hive innpå. Dette er såå smakfult altså.

Til dessert ble det en slik atkinsbar som jeg bestilte fra iherb.com en stund tilbake.Noe annet jeg vil fortelle om er støttestrømper. Jeg bestemte meg etter å ha stått og gått i mange timer på jobb og fått slitne føtter, for at jeg ville teste ut om det virkelig hjelper med støttestrømper. Jeg ble positivt overrasket. Jeg følte mindre tretthet etter en 8 timers travel arbeidsdag ved bruk av støttestrømpene. Disse skal jeg absolutt forsette å bruke, og de var behagelig å ha på seg. Støttestrømpene bidrar til forbedret blodsirkulasjon og kan forebygge leggkramper og redusere risiko for blodpropp. Det finnes ulike kompresjonsklasser etter hvor stort behov for støtte du har. Det er mange som bruker slike strømper ved lange fly- ,tog- og bilreiser eller ved mye stillesittende arbeid.

Når man hører støttestrømper, tenker du sikkert på triste sokker som eldre på gamlehjem bruker, men det finnes så utrolig mange varianter av disse og til ulik bruk. Mine ser ut som en svart tynnstrømpebukse som når opp til knærne. De ser sånn ca. ut som de på bildet under. Har du prøvd å bruke støttestrømper før? 

- Marte

 

#lunsj #speltlomper #pizza #speltlompepizza #mozzarella #ost #lunsjtips #enkelt #lettvint #suntoggodt #støttestrømper #kompresjonsstrømper #tretteben #støtte #onsdag #høst #vårjevndøgn #høstluft #mørkeredager #martehosptad

Skrevet 24.09.2014 kl.13:01. Ligger i kategorien Små tips. 6 kommentarer6

En periode var jeg skikkelig hekta på kjøleskapsgrøt og spiste det til frokost hver morgen. I går kveld bestemte jeg meg for å slenge sammen denne kjøleskapsgrøten igjen, slik at det ble frokosten min i dag. 

Det er jo bare så enkelt og så godt! Det var gjensynsglede på høyt nivå, hehe.Slik ser grunnoppskriften til 1 person ut: 

1 dl store havregryn
1 dl melk
1 dl yoghurt naturell

Bland alle ingrediensene i en boks med lokk og sett inn i kjøleskapet i 6-8 timer. Jeg liker å blande inn kanel i grøten før jeg setter den i kjøleskapet.

Her (trykk på lenken) kan du lese oppskrifter på tidligere kjøleskapsgrøter.

Her om dagen deltok jeg på en konkurranse på bloggen til Kristiane og jeg vant! Det var veldig hyggelig. Premien var en lipgloss fra Clarins: Instant Light. Denne har jeg hørt så mye bra ut og jeg gledet meg veldig til å prøve den. Den sto absolutt til forventningene. Nydelig farge, konsistens og lukt. 


- Marte

#kjøleskapsgrøt #overnightoats #martehopstad

Skrevet 22.09.2014 kl.11:31. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 6 kommentarer4

Hjemmelaget granola

Skrevet 21.09.2014 kl.11:27. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Hjemmelaget granola er supert. Mange starter dagen med frokostblanding av ett eller annet slag. Istedet for å kjøpe de på butikken som ofte er tilsatt unødvendig mye sukker, kan du lage din helt egen miks med akkurat de ingrediensene du liker best, samtidig som du slipper det unødvendig høye sukkerinnholdet i ferdigvariantene. Ekstra stas er det jo å spise den når du har laget den selv. 

Det finnes utallige varianter av granola, og her får dere min versjon.Du trenger: 

250 gram havregryn
50 gram solsikkekjerner
50 gram sesamfrø
50 gram mandler, grovt hakket
40 gram sukrin gold (evt. brunt sukker)
1/2 ts salt
1 ss honning
1 ss kokosolje (evt. smør) 
2 store ss eplemos/eplesyltetøy uten sukker
1 ts kanel og 1 ts kardemomme (valgfritt) 

Etter steking:
70 gram rosiner
30 gram tørkede gojibær
(bytt gjerne ut med annen tørket frukt om du har noen favoritter) Slik gjør du det: 

Bland havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, hakkede mandler, salt og eplemos i en bolle. 

Varm kokosolje, honning og sukrin gold i en kjele og varm på svak varme til det smelter sammen. Hell det over i bollen og rør godt sammen. Fordel blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek granolaen midt i ovnen på 140 grader til den får en gyllen farge, 35-40 minutter. Rør i blandingen hvert 10. minutt slik at du får et jevnt stekeresultat og unngår at det brenner seg. Pass ekstra godt på mot slutten av steketiden da den lettere kan bli brent.

Når blandingen er ferdig stekt, slipper du ut litt varme også kan du la granolaen stå og kose seg i ettervarmen i ovnen i ca. en halvtime. Da er du garantert at den blir sprø. Avkjøl granolaen, og tilsett deretter rosinene og gojibærene. Hell blandingen over på et stort eller flere små tette glass. En tett boks kan også brukes.Granola er perfekt sammen med all slag type yoghurt, melk, syltetøy, bær eller du kan nyte den som snacks slik den er. 

Frokostblandingen holder seg i noen måneder, helt til du kjenner den begynner å bli litt dvask. Da er det på tide å bytte den ut med en ny :)

TIPS: perfekt vertinnegave!

- Marte

 

#hjemmelaget #granola #sukkerfri #sukkerfrigranola #frokostblanding #musli #næringsrik #energirik #suntogoggodt #cruncy #sprøtt #martehopstad

Skrevet 21.09.2014 kl.11:27. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 4 kommentarer0

Ingenting er som en god helgefrokost

Skrevet 20.09.2014 kl.09:58. Ligger i kategorien Helg.

Her er litt bilder fra kveldsmaten vi hadde hjemme forrige helg. Det er så deilig å ta seg god tid og nye en ekstra god frokost med masse godt pålegg og varme rundstykker. 

Dette kunne like gjerne ha vært en god helgefrokost. Det er så hyggelig å ha god tid om morgenen og nyte et dekket frokostbord med familien. Det er små ting jeg virkelig setter pris på. 

Nå er jeg på Lillestrøm om må ta til takke med havregrøten alene, som jeg forsåvidt er veldig glad i, før det blir jobb på Jordbærpikene.Hvordan ser din typiske helgefrokost ut? 

- Marte

Skrevet 20.09.2014 kl.09:58. Ligger i kategorien Helg. Ingen kommentarer0

Yoghurt naturell - i så mange variasjoner

Skrevet 19.09.2014 kl.15:04. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Noe jeg spiser nesten hver dag er yoghurt naturell. Det er et helt genialt måltid som kan varieres med utallige kombinasjoner av tilbehør. 

Det er så lettvint å slenge sammen en yoghurtrett om du har dårlig med tid, og likevel få et proteinrikt, mettende og godt måltid eller mellommåltid. 

Fargefest med granateple, valnøtter, rosiner og opplagt granola

Lettvint med jordbær og crispy frokostblanding

?pluss hasselnøtter

Bringebær- og banansymfoni

Yoghurt, cottage cheese, varme bringebær og sukrin gold

Blåbær, mandler og sukrin gold

Vanilje- og blåbæryoghurt, jordbær, valnøtter og sukrin gold

Cashewnøtter, blåær og kanel

Tørkede gojibær og hakkede hasselnøtter

Tørkede gojibær, nøtter og crispy granolaEnkelt og godt med varme blåbær og sukrinHåper du ble inspirert og GOD helg :)

- Marte

Skrevet 19.09.2014 kl.15:04. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. Ingen kommentarer6

Omelett med spekeskinke, søtpotet og spinat

Skrevet 18.09.2014 kl.20:59. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Omelett er en rask og næringsrik hverdagsmiddag. Den er lett å variere med de ingrediensene du har i kjøleskapet. Her kommer et lite tips til hva du kan ha i omeletten.Du trenger (til 1 person):

2 egg og evt. 1 eggehvite
4-5 skiver spekeskinke
4 puter frossen spinat eller en neve frisk spinat
Ca. 80 gram kokt søtpotet
Salt og pepper

Tilbehør: agurk og tomat
Slik gjør du det: 

Begynn med å ta av skall og dele søtpotet i terninger. Kok de møre. Kjenn med en kniv om de er ferdige. 

Stek søtpotet, spinat og spekeskinken i stekepanna med litt smør eller olje. 

Pisk sammen eggene, salt og pepper. Hell eggeblandingen over de andre ingrediensene og stek omeletten til den har stivnet. Når den er ferdig, vender du den ene halvdelen over den andre og den er klar til servering sammen med det tilbehøret du foretrekker. Jeg hadde tomat og agurk.

Tips til annet tilbehør er guacamole, andre grønnsaker, ruccola eller du kan spise den som den er uten noe tilbehør :)- Marte

Skrevet 18.09.2014 kl.20:59. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarer2

Næringsrikt med spinatpannekaker

Skrevet 17.09.2014 kl.19:58. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

Det høres kanskje skummelt ut med spinatpannekaker, men det er faktisk ikke slik som det høres ut. Dette er første gangen jeg laget pannekaker med spinat i, og jeg ble overrasket over hvor godt det faktisk var. Spinaten gir en frisk farge og tilfører næring og saftighet til pannekakene uten å smake "gress". Spinaten er bare der, uten å sette noe smak. Hvor genialt er ikke det?Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Det er en super kilde til mange næringsstoffer, blant annet folat, vitamin A og K i form av karotenoider og en rekke antioksidanter. Spiant er en grønnsak vi absolutt ikke er flink nok til å bruke. Dette er en enkel måte å få lurt inn litt spinat.

Du trenger (1 person): 

- 1 egg
- 2 eggehviter
- 4 frosne spinatputer eller 1 stor neve fersk spinat
- 1/2 ts bakepulver
- 2 ts sukrin
- 40 gram havremel eller lettkokte havregryn

Kokosolje eller smør til steking

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene med en stavmikser til en jevn røre. La røra svelle i noen minutter før du steker de i stekepanna med litt kokosolje eller vanlig smør. Kokosoljen gå pannekakene en deilig smak. Server det det du liker best. Jeg tok jordbærsyltetøy på mine. Andre tips er å bruke ferske bær, banan, kesam eller snøfrisk og syltetøy.Disse pannekakene er godt til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Ja, de passer til alt! 

Prøv du også da vel :)

- Marte

#pannekaker #spinat #spinatpannekaker #suntoggodt #næringsrikt #lunsj #frokost #kveldsmat #martehopstad

Skrevet 17.09.2014 kl.19:58. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. 2 kommentarer4

Forelsket i mine nye sko

Skrevet 16.09.2014 kl.22:22. Ligger i kategorien Blogg.

Hei! I helgen var jeg innom en butikk på Røros som heter frost. De selger klær med flere ulike merker, blant annet GANT. Da jeg så disse skoene, var det kjærlighet ved første blikk. Fordi de var ganske dyre, og jeg bare måtte ha de, bestemte jeg meg for at det kunne være bursdagsgave fra mamma og pappa på forskudd. Jeg har blitt veldig glad i de allerede! 

Jeg liker egentlig ikke å poste slike innlegg, men disse skoene måtte jeg bare vise frem.Hva synes du om skoene? 

- Marte

Skrevet 16.09.2014 kl.22:22. Ligger i kategorien Blogg. 4 kommentarer4

Min fylte paprika

Skrevet 15.09.2014 kl.16:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Fylt paprika har blitt en "populær" rett. Det ser jo helt fantastisk ut, er sunt og smaker godt. Her kommer min versjon av fylt paprika med søtpotet ved siden av. Du trenger (1 person):

1 stor paprika
130 gram karbonadedeig (1/3 av en pakke)
1/3 løk
1 ss tomatpuré
Noen skriver mozzarella*
Salt, pepper, oregano og paprikapulver
Noen  båter søtpotet (jeg brukte ca. 100 gram) 

*Du kan gjerne bytte ut mozzarellaen med vanlig hvitost. Jeg har bare en craving på mozzarella for tiden, hehe. 

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 200 grader. 

Del søtpotet i båter og legg på et brett med bakepapir. Søtpoteten trenger litt lengre tid enn paprikaene i ovnen. Sett derfor inn søtpoteten 5-10 minutter før resten. 

Stek karbonadedeig sammen med hakket løk og krydder. Når det er ferdigstekt, blander du inn 1 ss med tomatpuré.

Del paprikaen på midten og fjern forsiktig innholdet. I den ene halvdelen blir det et hull etter stilken, men det gjør ikke noe. Legg paprikahalvdelene i en ildfast form og ha i fyllet. Til slutt topper du med mozzarella eller evt. annen ost. 

Stek de fylte paprikaene i ovnen i 20 minutter. Fristet det? 

- Marte

Skrevet 15.09.2014 kl.16:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer6

Bursdagsfeiring

Skrevet 14.09.2014 kl.13:07. Ligger i kategorien Helg.

Hei, har dere hatt en fin helg? 

Jeg har som sagt vært hjemme på Røros i en uke nå og reiser tilbake i dag. Det har vært veldig godt, men det har gått alt for fort! Synes uken bare har flydd forbi. Menmen, tiden flyr når man har det gøy. I helga har vi hatt besøk av to tanter og vi har kost oss med masse, med mat og hyggelig selskap.

I går spiste vi lammelår og kake før jeg senere dro ut med noen venner. Jeg spiste alt for mye og ble altfor mett! Men det var så godt at da er det vanskelig å stoppe, hehe. Vi hadde også selvplukkede tyttebær til maten.

Det hadde vært ekstra luksus med kantareller istedet for sjampinjong, men vi har ikke hatt muligheten til å plukke og ingen butikker solgte det. 

Til dessert ble det pavlovakake proppet full med deilige bær. Det ble en suksess!

Suksessterte laget jeg også som ble spist tidligere på dagen, for en kakefest! Denne kaka var sukkerfri og jeg fulgte denne oppskriften til Linda Stuhaug.

- Marte

 

Skrevet 14.09.2014 kl.13:07. Ligger i kategorien Helg. 6 kommentarer6

Fredagskveld og lompelasagne

Skrevet 12.09.2014 kl.20:13. Ligger i kategorien Helg.

Da er helgen endelig her igjen! I dag har mamma bursdag så jeg laget lompelasagne til middag. Vi skal feire med to tanter i morgen, så det blir større feiring med gaver, kaker og lammelår i morgen. Som jeg gleder meg til lammelår, lam er noe av det beste jeg vet. Jeg har også bakt to kaker: pavlova og suksessterte som jeg vil dere med dere her på bloggen senere. 

Oppskriften på lompelasagnen er superenkel og tar ikke lang tid. Denne lasagnen har et helt rått proteininnhold og jeg synes faktisk den smaker bedre en vanlig lasagne. Jeg vil gjerne høre hva dere synes om denne lasagnen. 

Til 4 personer: 

2 pakker karbonadedeig
1 stor boks cottage cheese
1 pakke lomper
1-2 løk
3 fedd hvitløk
200 gram revet ost
1 liten boks tomatpuré (jeg brukte den hermetiske fra rema-merket)
Ca. 2 dl vann
Krydder: oregano, salt, pepper, paprikapulver, spisskummen, gurkemeie

 Slik gjør du det: 

Stek karbonadedeig sammen med krydder og løk i stekepanna. Tilsett tomatpuré og vann og la det putre noen minutter. 

Finn frem en stor ildfast form og legg lagvis kjøttfyll, lomper, cottage cheese, kjøttfyll, lomer, cottage cheese, kjøttfyll og til slutt ost. 

Stek i ovnen på 200 grader til osten er smeltet, ca. 20 minutter.

Server med en frisk salat :) 

Ha en fin helg alle fine lesere! I morgen blir det vaffelsteking på jobben :) - Marte

Skrevet 12.09.2014 kl.20:13. Ligger i kategorien Helg. 6 kommentarer10

Grove scones med kesam

Skrevet 10.09.2014 kl.18:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker.

Det er ingenting som slår rykende ferske scones til frokost eller kvelds. Små brød med en deilig sprø skorpe og myke inni. Det går raskt å lage og kan smakes til med så mye forskjellig. Fordelen med scones er at de ikke trenger å heve. Disse tar maks 20 minutter å lage. 

Ved å ha i kesam får du saftige og scones samtidig som du får et mye lavere fettinnhold enn med smør. Kesam gjør også at sconsene også bidrar med kalsium og proteiner. Du trenger (til 3 scones à 4 biter) (til 4 personer): 

2,5 dl fibra fullkornshvetemel
2 dl havremel
2 dl siktet speltmel
1 dl havregryn
1 boks mager kesam
1/2 ts salt
4 ts bakepulver
1 - 1,5 dl vann

Slik gjør du det: 

Bland alt det tørre og rør inn kesam og vann til en smidig deig. Del deigen i 3 deler på en bakeplate med bakepapir. Lag flate runde kaker, ca. 15 cm i diameter. Skjær et kryss i hver kake og stek de på 225 grader i 12 minutter. 

Bryt de fra hverandre og server med det pålegget du liker best. Min favoritt er snøfrisk og syltetøy. 

TIPS: tilsett gjerne rosiner og/eller hakkede hasselnøtter i deigen for ennå mer smak.

- Marte

#scones #nystekte #hjemmelaget #sunt #kveldsmat #suntoggodt #ferskescones #grovescones #grovt #snøfrisk #martehopstad

Skrevet 10.09.2014 kl.18:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker. 10 kommentarer0

Jobbuke på Røros

Skrevet 08.09.2014 kl.12:28. Ligger i kategorien Hverdagen.

Hei! Da er jeg veldig klar for å være på Røros en uke for å jobbe mens sjefen er på ferie. Dere lurer kanskje på om jeg ikke skal på skolen, men vi har faktisk selvstudie hele uka, noe som passet perfekt. Vi har en gruppeoppgave å jobbe med, der jeg skal prøve å bidra litt selv om jeg er hjemme. Det er kjekt å kunne få være på Røros samtidig som jeg får tjent litt penger på en jobb som er veldig gøy.

Det har kommet inn mange fristende høstnyheter på Moods. Jeg fikk veldig lyst på dunjakken på bildet under, den var superfin. Jeg har prøvd den 3 ganger allerede. Det er skummelt å jobbe i klesbutikk, hehe. Og var ikke mannen på genseren og t-shorta kul??

Håper alle får en fin uke!

- Marte

Skrevet 08.09.2014 kl.12:28. Ligger i kategorien Hverdagen. Ingen kommentarer0

Quitters never win

Skrevet 06.09.2014 kl.12:31. Ligger i kategorien Trening.Treningssenteret jeg trener på har nettopp hatt nyåpning etter mye oppussing og nye apparater. Det er så gøy! Jeg blir gira bare av å tenke på det. Noe som er veldig stilig, er at på veggene rundt om på treningssenteret, har de malt på ulike motivasjonssetninger. 

Jeg kjøpe meg forresten en ny treningstopp fra nike i går som jeg er veldig fornøyd med. I dag trente jeg og Martine bein, og tok knebøy for første gang etter en lang sommerferie. Vi måtte gå ned litt i kiloene på stangen, men det positive er jo at det bare kan gå oppover. 

Både "nytt" treningssenter og ny treningstopp ga masse motivasjon, og det ble en helt super økt. Det er så deilig med slike økter.

Nå blir det en digg lunsj før  jobbing på jordbærpikene: naturell yoghurt, gojibær, nøtter og Go Lean frokostblanding + en questbar til dessert. Håper alle har en fin lørdag! - Marte

Skrevet 06.09.2014 kl.12:31. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer2

Rå eplepai

Skrevet 05.09.2014 kl.15:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker.

Da er det endelig helg igjen. Like godt hver gang. Selv om den innebærer jobbing, er det ingenting som slår den gode helgefølelsen.

Dette er en litt alternativ eplepai, nemlig en rå versjon. Det er høysesong for epler, så derfor tenkte jeg å prøve noe nytt, noe jeg aldri har prøvd liknende til. 

Dette er en pai med proppfull av næring og kun naturlig søtning fra rosiner og dadler. Den er både glutenfri, laktosefri og eggefri. Med andre ord en allergivennlig kake. Eplepaien er absolutt grei på smak med tanke på det supre næringsinnholdet. Det blir jo ikke helt det samme som en "ordentlig kake" med smør, sukker og hvetemel. Men absolutt verdt et forsøk.

Jeg anbefaler å ha krem ved siden av, de utfyller hverandre godt. Uten kremen kan paien oppleves litt tam. Om du har laktoseintoleranse kan du bruke laktosefri kremfløte. 

Du trenger:

BUNN:
300 gram solsikkekjerner
1/4 ts salt
180 gram rosier

FYLL:
900 gram epler
100 gram dadler uten stein
70 gram rosiner
1 ts kanel
Saft fra en halv sitron

Slik gjør du det: 

- Marte

 

#eplepai #rå #rawfood #sukkerfri #glutenfri #laktosefri #eggefri #sunnkake #martehopstad

Skrevet 05.09.2014 kl.15:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - brød, bakevarer, kaker. 2 kommentarer8

Svinekotelett med tomat, mozzarella og guacamole

Skrevet 04.09.2014 kl.16:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Noe jeg har fått helt dilla på i det siste er mozzarella. Da mener jeg den ferske varianten som har en bløt konsistens og melkehvit i fargen. Jeg synes konsistensen og smaken er helt fantastisk. 

Dagens middagstips ser dere på bildet under. Renskåret svinekotelett sammen med klassikeren mozzarella og tomat. Dette er en perfekt kombo spør du meg. I tillegg har jeg stekt sjampinjong og laget en guacamole til.

Du trenger (1 person):

1 renskåret svinekotelett
1 tomat
1/2 "mozzarellaball"
1/2 boks sjampinjong

Stek sjampinjongen og koteletten i stekepanna. Skjær mozzarella og tomat i skriver og dander det på fatet. 

Guacamole:
1/2 moden avokado
1 ts sitronsaft
1 hvitløksfedd
Salt og pepper

Mos avokadoen med en gaffel og tilsett resten av ingrediensene. Smak til med krydderet. Er du glad i mozzarella?

- Marte

Skrevet 04.09.2014 kl.16:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 8 kommentarer2

Studentpakken

Skrevet 02.09.2014 kl.18:08. Ligger i kategorien Hverdagen.

Hvert år deles det ut goodiebager til studenter over hele Norge. Vi får den utdelt på skolen og den inneholder produkter, informasjon og ulike tilbud. Som student synes jeg er det hyggelig å motta en slik pakke. Det får opp humøret i en ellers så vanlig skoledag. 

Produktene vi mottar er jo ment for å friste oss til å kjøpe de igjen etter å ha testet de, men det er uansett spennende og kjekt å få studentpakken utlevert. Jeg synes det er et bra tiltak for oss studenter. Her ser dere det pakken inneholdt denne gangen. 

Kjekt er det med en gratis kaffe i kantina :) 

Mottar du studentpakken? Hva synes du om det?

- Marte

Skrevet 02.09.2014 kl.18:08. Ligger i kategorien Hverdagen. 2 kommentarer0

Sen frokost

Skrevet 02.09.2014 kl.10:25. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj.

God morgen! I dag begynner jeg sent på skolen og da må jeg benytte muligheten til å sove litt lengre og ta en treningsøkt før skolen begynner. Det er så deilig å ha ekstra god tid om morgenen.

I dag har jeg kokt havregrøten ekstra lenge slik at grynene har eset ut alt de kan. Det synes jeg smaker ekstra godt og i tillegg ser det ut som det blir mye mer grøt. Jeg koker alltid grøten sammen med et egg. Dette gir mer næring til grøten i tillegg til at den får en kremete konsistens. 

Du trenger: 

40 gram (1dl) store havregryn
1 egg
Vann til passe konsistens (ta i litt og litt etterhvert som den tykner)
1 ts kanel

Bringebær og cashewnøtter på toppen

Slik gjør du det:

 Klekk et egg oppi kjelen sammen med havregrynene. Rør ut egget slik at det fordeler seg jevnt. Deretter tilsetter du litt og litt vann om gangen etterhvert som vannet koker og grøten tykner. Tilsett så 1 ts kanel og rør den godt inn i grøten. 

Topp grøten med bringebær og litt nøtter og nyt med et dryss sukrin over. 

- Marte

Skrevet 02.09.2014 kl.10:25. Ligger i kategorien Oppskrifter - frokost- og lunsj. Ingen kommentarer4

Lompepizza på 1-2-3

Skrevet 01.09.2014 kl.13:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Vi er kommet til høstmåneden september. Jeg synes høsten er en fin tid med masse farger og en frisk deilig luft. Det blir mørkere om kveldene som igjen betyr tid for å tenne levende lys, noe jeg er veldig glad i. Vi kunne ikke ha hatt en bedre start på høsten med det herlige høstværet som har vært i helgen,  iallefall har det vært fint hjemme på Røros. Humøret og energien har vært på topp i slikt høstvær.

Nå står en ny uke for tur. Hva med lompepizza til middag i dag eller en av de nærmeste dagene? Dette er smakfullt, enkelt og sunt og krever ikke mange minuttene. Å forberede lompepizzaene tar maks 2 minutter. Og når de står i ovnen lager du en enkel salat og vips er middagen klar.Det du trenger er:

2 speltlomper eller potetlomper
4 skiver kokt skinke
3-4 skiver ost
Sukkerfri ketchup
Oregano

Blandet salat: ruccola, tomat, agurk, paprika (tips: avokado i tillegg i salaten smaker fantastisk. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig)

* Lag gjerne flere lompepizzaer da dette er et ganske lett måltid

Slik gjør du det: 

Sett ovnen på 200 grader. Start med å legge lompene utover en rist med bakepapir. Ta først på litt ketchup, deretter oregano og til slutt skinke og ost i biter. Stek lompepizzaene i ovnen til osten har smeltet. (ca. 7 minutter). Kutt de grønnsakene du ønsker til en salat ved siden av. 

Så er det bare å nyte disse herlighetene, her sammen med et stort gladd pepsi max, nam nam. 

Håper det smaker!

- Marte

#speltlomper #pizza #lompepizza #raskmiddag #enkelmiddag #godmiddag #smakergodt #ruccola #ostskinke #suntoggodt #næringsrikt #martehopstad

Skrevet 01.09.2014 kl.13:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarerLes mer i arkivet » November 2014 » Oktober 2014 » September 2014

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits