0

Laksemiddag og beinøkt

Skrevet 18.09.2016 kl.19:01. Ligger i kategorien Helg.

Hei dere! 

Denne søndagen har bestått av å sove lenge, rydde leiligheten og en treningsøkt. Med andre ord, en helt normal søndag for min del. Nå blir det avslapping resten av søndagen med litt planlegging av den kommende uka.

Fisk er noe jeg spiser mye av i perioder. En uke kan jeg ha 3 fiskemiddager, mens neste uken kan fisken helt utebli. Dette er noe jeg burde bli flinkere på. Dagens fiskemiddag ser dere på bildet under. Når jeg lager middag til meg selv blir det ofte veldig enkelt. Men samtidig trenger det heller ikke være mer komplisert enn dette for å få en fullverdig og sunn middag. Jeg synes hjemmelaget potetmos er kjempegodt til fisk.

Dages beinøkt så slik ut: 

Markløft 10x3
Hip thrust i bootybuilderen 12x3
Gående utfall med hantler 1 lengde frem og tilbake på gresset (se bilde) x3
Band walks 15 skritt på hver side
Back kicks og side kicks med minibands i supersett 

Hva har dere brukt søndagen deres på? 

// Marte
 

Skrevet 18.09.2016 kl.19:01. Ligger i kategorien Helg. Ingen kommentarer0

#BOOTYTORSDAG

Skrevet 15.09.2016 kl.19:35. Ligger i kategorien Trening.

Hei!

 

Jeg og Tina fra treningssenteret jeg jobber på har et nytt prosjekt på gang. Dette har vi valgt å kalle for bootytorsdag. Hver torsdag resten av året vil vi legge ut en ny rumpeøvelse til dere på instagram. Målet er å få synlige resultater på før og etterbilder. Vi tok førbilder i dag og kommer til å ta etterbilder helt i slutten av året. Så får vi se om vi tør å dele resultatet etterpå. 

 

Så, følg meg gjerne på instagram og bli inspirert! @pt_martehg

 

 

 

video:video1473943545
 

// Marte

Skrevet 15.09.2016 kl.19:35. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer0

Kaster du mat etter at "best før"-datoen er passert?

Skrevet 11.09.2016 kl.11:53. Ligger i kategorien Blogg.

Noe jeg ikke liker særlig godt er å kaste mat. Hver og en av oss kaster hver 4. handlepose vi kaster. Med tanke på den voksende befolkning og at matsvinn er et økende samfunnsproblem synes jeg det er viktig å ha fokus på hvordan vi enkelt kan bidra til å redusere at mat som er brukbar kastes.

Er du blant dem som heller ut melken eller kaster egg etter at "best før"-datoen er passert? Eller for sikkerhets skyld kaster maten dagen før varen går ut på dato. Ofte er maten holdbar mye lenger enn du tror. Det gjelder å bruke lukte- og smakssansen samt å se på matvaren. Både egg, melk, yoghurt og rømme er produkter med god holdbarhet ut over holdbarhetsdatoen.

"Best før" er en dato som kun sier hvor lenge produsenten kan garantere for kvaliteten til et produkt. Dersom sansene dine forteller deg at produktet er bra, har ikke datoen noe å si. I et forsøk gjennomført av Melk.no fant de at melken de testet fortsatt var fin mer enn 30 dager etter "best før"-datoen! Melken ble hele tiden oppbevart i et kjølerom på 2 grader. 

5 tips fra meg:

  1. Om du er skeptisk til å bruke f. eks melk etter holdbarhetsdatoen kan du fint bruke den i grøt, bakverk eller vafler istede
  2. Melk kan fint fryses ned. Den vil da endre utseende litt etter tining, men kan fortsatt brukes til bakst og matlaging
  3. Mye brød kastes! Del opp brødet, frys det og ta opp kun det antallet skiver du trenger. Slik har du alltid ferskt brød
  4. Planlegg middagene for en hel uke. Slik kan du planlegge å for eksempel bruke gulrøtter flere ganger i løpet av uka istedt for at en halv pose blir dårlig
  5. BRUK SANSENE TIL Å VURDERE OM MATVAREN KAN BRUKES ETTER HOLDBARHETSDATOEN

Er det flere som synes vi burde bli flinkere til dette?

// Marte

Skrevet 11.09.2016 kl.11:53. Ligger i kategorien Blogg. Ingen kommentarer4

INTERVALLER - elsk/hat

Skrevet 04.09.2016 kl.18:09. Ligger i kategorien Trening.

Hei!

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om intervaller her. Er det noe som både er så pyton og godt på en gang som intervaller? Det er et blodslit, men så effektivt og for å ikke snakke om godfølelsen etterpå.

Om du har ønske om å bedre kondisjonen din er intervalltrening noe som absolutt bør være med i planen. Det kan være greit å forklare hva intervaller er, bare for å være på den sikre siden slik at alle henger med. Under intervalltrening veksler man mellom perioder med høy intensitet og pauseperioder med lav til middels intensitet. Dette er det samme om det er løping, sykling, roing eller ski du vil trene. Arbeidsperiodene og pausene kan varieres i det uendelige. 

En type intervall jeg liker å kjøre er PYRAMIDEINTERVALL på mølle. Det er en type intervalltrening som blir kalt for langintervall da dragene er forholdsvis lange. Pyramideintervaller går ut på man først øker i varighet på dragene for deretter å jobbe seg ned i varighet igjen.

Jeg har lagt opp til at pausene er halvparten så lange som dragene. Under kan dere se økta: 

Lett oppvarming i 10 min

1 min løping
30 sek pause
2 min løping
1 min pause
3 min løping
1,5 min pause
4 min løping
2 min pause

4 min løping
2 min pause
3 min løping
1,5 min pause
2 min løping
1 min pause
1 min løping
30 sek pause


 

Del gjerne din intervalløkt med meg! Da blir jeg glad :)

// Marte

Skrevet 04.09.2016 kl.18:09. Ligger i kategorien Trening. 4 kommentarerLes mer i arkivet » September 2016 » August 2016 » August 2015

Marte Hopstad Personlig trener og bachelorgrad i samfunnsernæring. Følg meg gjerne på instagram: @pt_martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits