2

Et år har gått

Skrevet 31.12.2014 kl.14:12. Ligger i kategorien Blogg.

Siden jeg startet å blogge i februar har jeg hatt en bratt læringskurve. Nye oppskrifter har blitt testet ut, eksprementeringer på kjøkken har blitt gjort og jeg har fått kjennskap til produkter som kokosolje og kokosmelk, ulike varianter av sukrin og flere melvarianter. Det har vært utrolig gøy og spennende å få dele dette med dere lesere. 

Jeg håper at det nye året fortsetter i samme retning, slik at jeg kan dele min matglede med dere. 

Jeg vil gjerne vite om noen av dere har testet ut noe av det jeg har lagt ut på bloggen! Og deres erfaringer. Det hadde jeg satt stor pris på.Ha et riktig godt nytt år alle sammen! 

- Marte

Skrevet 31.12.2014 kl.14:12. Ligger i kategorien Blogg. 2 kommentarer2

Sukkerfrie vanljefudge

Skrevet 31.12.2014 kl.01:01. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Disse er virkelig knallgode! De smelter i munnen og har en skikkelig fudge-konsistens. De minner om vaniljefudgene man får kjøpt i smågodthylla, bare magrere og uten sukker. Disse kan du kose deg med, med god samvittighet.

Jeg serverte disse til gjester vi hadde på besøk nå i jula, og de falt godt i smak. Ikke noe problem å få en diabetiker på besøk når man kan lage noe så godt uten sukker. Disse anbefaler jeg virkelig å prøve ut. Oppskriften er inspirert av den flinke bloggeren Lindastuhaug.

Du trenger, ca. 12 hjerter:

1,5 dl vikingmelk (fås kjøpt i vanlig matbutikk)
20 gram (2ss) sukrin
20 gram (2ss) sukrin gold 
15 gram yaconsirup eller honning (f. eks akasiehonning)
12 gram smør
Maldonsalt eller annet fingersalt (valgfritt) 

Slik gjør du det:

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og sett den i mikroen på full guffe. Etter ca. 5 minutter tar du ut bollen og rører litt i blandingen. Sett den deretter inn i mikroen igjen og la den koke seg til massen tykner og blir får en karamell-aktig farge. Sjekk bollen ca. hvert 2-3. minutt for å sjekke hvordan det står til. Til meg sto den i mikroen i omtrent 12 minutter tilsammen. Pass på så massen ikke brenner seg slik den gjorde til meg første gangen. Resultatet skal være en tykk, ketchupkonsistensliknende masse.

Ha deretter massen over i silikonformer slik jeg gjorde eller utover et bakepapir.  Sett fudgene i kjøleskapet til de har stivnet og deretter oppbevar de der til de skal spises.

EKSTRA GODT:
strø litt maldonsalt i bunnen av formene før du heller over massen. Salt og søtt er en perfekt kombinasjon spør du meg :)

- Marte 

#snop #vaniljefudge #fudge #sukkerfri #sukringold #maldonsalt #søttoggodt #festimunnen #vikingmelk #søtsaker #godis #martehopstad

Skrevet 31.12.2014 kl.01:01. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 2 kommentarer0

Glade juleruter

Skrevet 22.12.2014 kl.18:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Disse konfekt-aktige julerutene er bare helt fantastisk gode! Med smak av sjokolade og appelsin. Appelsinen gjør at de får en frisk smak. Disse inneholder mye næring og er en fest for munnen. Disse tar ikke lang til å lage, og passer perfekt til kaffebesøket eller julesammenkomsten. Skikkelig godt julesnop med andre ord. 

Du trenger:

100 gram dadler (ca. 7 stk.) uten sten
50 gram valnøtter
50 gram 70% sjokolade
3 flate ss kokosmel
3 ss Cocosa Gourmet Appelsin
Topping: 50 gram 70% sjokolade og litt hakkede valnøtter

Slik gjør du det:

 Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til du får en fin masse. Trykk massen ned i en liten form med bakepapir (14x20 cm). Ha smeltet sjokolade over og strø på litt hakkede nøtter. Sett kaldt i ca. 5 minutter til sjokoladen har stivnet og del deretter opp i små ruter. Oppbevares i kjøleskap.

Slik ser kokosmelet og kokosoljen som jeg brukte ut:- Marte

#jul #juleruter #konfekt #julesjokolade #appelsin #festimunnen #kaffebesøk #juleselskap #snop #julesnop #martehopstad

Skrevet 22.12.2014 kl.18:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. Ingen kommentarer2

Sukkerfrie kokosmakroner

Skrevet 21.12.2014 kl.22:05. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Jula byr på mye sukker, så noen litt sunnere alternativer til julebaksten var være kjekt. Hva med å teste ut disse herlige kokosmakronene helt uten uten sukker? De er saftige og med en god smak av kokos. 

De er superenkle å lage, gjort på en halvtime. Jeg anbefaler å teste ut disse om du er glad i kokos :) Til ca. 30 kokosmakroner:

4 eggehvitter
40 gram sukrin gold
140 gram sukrinmelis
10 dråper vaniljeessens
240 gram kokosmasse

Slik gjør du det:

Pisk eggehvittene stive i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt sukrinmelis og sukrin gold mens kjøkkenmaskina går, og deretter vaniljeessens.

Vend inn kokosmasse i den luftige blandinga og fordel topper på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 175 grader i omtrent 9-10 minutter. De skal bare bli gylne, om de stekes for lenge kan de bli tørre.

Oppbevar i tett boks.Ønsker dere alle lykke til videre med juleforberedelsene! 

- Marte

 

#kokosmakroner #kokos #julebakst #sukkerfri #sukringold #sukrinmelis #jul #godt #martehopstad

Skrevet 21.12.2014 kl.22:05. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 2 kommentarer4

Hjemmelaget sukkerfri varm sjokolade

Skrevet 18.12.2014 kl.18:38. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Er du en av de som synes det er ekstra stas med  varm sjokolade rundt juletider? Hva med å lage den selv? Den smaker mye bedre enn ferdigposene fra butikken som skal tilsettes vann. Denne varianten er i tillegg sukkerfri! 

Varm sjokolade inneholder mange bra næringsstoffer, så varianten uten sukker er veldig sunn. Til to kopper varm sjokolade:

5 dl melk
2 ss kakaopulver (jeg brukte bakekakao fra freia)
2 ss sukrin gold
En liten klype salt 

Ha kakaoplveret, sukrinen, saltet og halvparten av melka i en kjele og kok opp under omrøring. Bland godt slik at kakaopulveret løser seg opp. Når blandingen er kokt opp, tilsetter du resten av melka og varm opp til rett under kokepunktet. 

Det at jeg har salt i blandingen, er fordi den framhever smaken, jeg anbefaler å prøve.

Så er det bare å helle over i kopper og NYT :)- Marte

 

#varm #sjokolade #kakao #varmsjokolade #sukkerfri #sukringold #martehopstad

Skrevet 18.12.2014 kl.18:38. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 4 kommentarerLes mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits