0

NFE's høstseminar

Skrevet 22.11.2014 kl.20:46. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

Hei dere! 

I går var jeg og ei venninne på Norsk Forening for ernæringsfyisiologiers høstseminar. Tema: Ernæring i media: Hvordan påvirker dette barn og unges kosthold og helse?

Det er helt klart at dette er et viktig og høyaktuelt tema. Barn og unge er i en sårbar og lett påvirkelig gruppe, og med all fokus på dietter og perfekte kropper som er nå, er det ikke rart at mange får et feil bilde av virkeligheten. Man vil oppnå det uoppnåelige. Mange har derfor en pekefingerholdning, der man tenker at man bør gjøre slik og slik, og unngå det og det.

Det var mye mer spennende enn jeg hadde forestilt meg at det skulle være da jeg meldte meg på.  Foredragsholderne var helt utrolig flinke! Det var godt å få litt faglig påfyll i tillegg til det teoretiske vi lærer på skolen.

Halvveis i seminaret fikk vi lunsj som var tapas Og jammen meg var jeg så heldig å vinne en blender etter å ha svart på en quiz!

Senere den samme dagen var jeg på julebord sammen med mange medstudenter. For en hyggelig kveld! 

Det var en liten oppdatering fra meg. Hva har dere gjort i helga? 

- Marte

Skrevet 22.11.2014 kl.20:46. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. Ingen kommentarer2

Råd for et sunt kosthold

Skrevet 14.11.2014 kl.14:31. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

I jungelen av alle kostråd og dietter som finnes, er det lett å glemme Helsedirektoratets offisielle kostholdsråd. De ligger det mye forskning bak og har blitt utviklet gjennom mange år, sammenliknet med mange andre dietter som ikke har den samme dokumentasjonen. Kostrådene skal bidra til å legge grunnlaget for god helse og sørge for at man får i seg de næringsstoffene man trenger. 

Hvor smart er det egentlig å kaste seg på diett? Man vil miste kilo under dietten, men så fort dietten er over, kommer kiloene ofte tilbake. Det gjelder å finne et balansert kosthold man kan leve med for resten av livet. Det handler om å gjøre små, overkommelige endringer i hverdagen. Det er viktig å ta vare på matgleden.

Så dere forresten PULS på NRK1 der Nina slanket vekk 4,5 kg ved hjelp av det hun trodde var en diett som het "Smart fat, slow carb"?. Her var det nettopp de offisielle Kostholdsrådene som var pakket inn med et spennende navn. Jeg anbefaler å se den HER om du ikke allerede har sett det. Slik ser kostholdsrådene ut - Små grep, stor forskjell:

- Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker

- Ha en god balanse mellom hvor mye energi du får i deg gjennom mat og drikke, og hvor mye du bruker gjennom fysisk aktivtet

- Spis 5 om dagen, 3 grønnsaker og 2 frukt (100 gram per porsjon, altså 500 gram tilsammen)

- Spis grove kornprodukter hver dag

- Fisk til middag 2-3 ganger i uka, og gjerne som pålegg

- Velg hvitt kjøtt, rent kjøtt og magre kjøttprodukter med lite salt

- La magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet

- Vann som tørstedrikk

- Unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags (kutt ut den sukkerholdige brusen og safta)

- Velg matvarer med lite salt og begrens salting av maten

- Velg matoljer, flytende margarin og myk margarin over hard margarin og smør

(Kilde: Helsedirektoratet 2012. Rapport: Anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet)

 

HOVEDBUDSKAP: Alt  med måte :)

 

- Marte


#kostrådene #kosthold #livsstil #helsedirektoratet

Skrevet 14.11.2014 kl.14:31. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. 2 kommentarer0

Superkrydderet gurkemeie

Skrevet 28.10.2014 kl.08:53. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.Gurkemeie er vel mest kjent som billigvarianten av safran når man skal bake lussekatter i førjulstiden, men krydderet kan bidra med en rekke helsefordeler.

Gurkemeie er en urt i ingefærfamilien og har i lang tid blitt brukt medisinsk, spesielt i Kina, India og Indonesia. Krydderet er kjent for sine betennelsesdempende egenskaper.Det er gjort en del forskning på krydderet. Gurkemeie ser ut til å virke positivt på de fleste prosesser i kroppen. Gurkemeie inneholder nemlig stoffet curcumin, som er en kraftig antioksidant. Curcumin ser ut til å virke på alle enzymer som forårsaker betennelsestilstander i kroppen. 

Under har jeg listet opp noen helsemessige fordeler med curcumin:

- Betennelseshemmende effekt
- Kraftig aktioksidant
- Kolesterolsenkende effekt
- Leverbeskyttende virkning
- Øker utskillelsen av galle
- Har en antibakteriell virkning og forebygger sopp
- Hjelper på urolig mage
- Godt for huden 

Når det er sagt, vil man nok ikke merke de store helsefordelene med å bruke krydderet i nå og da. Det må være store nok mengder for å få en effekt. I Norge er det ikke særlig mye bruk av gurkemeie. Det er et populært krydder i det indiske kjøkken. Det blir brukt til å krydre supper, sauser, salater, linser, ris, egg, fisk og skalldyr for å nevne noen. Gurkemeie er også en del av ingrediensene i krydderblandingen karri. 

NB! Ved inntak av gurkemeie som krydder, er opptaket fra tarmen lavt, men opptaket kan økes drastisk ved å innta pepper samtidig.

Så nå vet dere hva dere må gjøre. Det er bare å begynne å eksperimentere med gurkemeie i matlagingen. Prøv å krydre kyllingen og tomatsuppa med gurkemeie neste gang :)

- Marte

#gurkemeie #martehopstad

Skrevet 28.10.2014 kl.08:53. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. Ingen kommentarer6

Epler fra hagen til farmor og farfar

Skrevet 01.10.2014 kl.14:25. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

For noen dager siden var jeg på besøk hos farmor og farfar i Asker. De har stor hage med flere epletrær med ulike sorter: Åkerø, Lobo, Filippa og Gravenstein-epler. Disse eplene er gode og friske.

Kortreise, norske og selvplukkede epler er jo luksus! Nå har jeg epler i lang tid som jeg bare kan nyte. Favoritten er å bruke de på havregrøt og kjøleskapsgrøt om morgenen sammen med kanel og sukrin gold.

Eple er rik på fiber. Når det gjelder vitaminer og mineraler har ikke eplet så høyt innhold, men i Norge spiser vi ganske mye epler og jevnlig, derfor har det likevel en betydning for kostholdet vårt. Flest C-vitaminer finner vi rett under skallet, så spis epler med skallet på. Det er også greit å vite at vintereplene, de som er modne rundt disse tider er mer holdbare og har et noe høyere innhold av C-vitaminer enn sommereplene.- Marte

#norske #norskeepler #økologisk #kortreist #kortreisteepler #hageepler #farmor #farfar #plukkeeple #sunt #frukt #suntoggodt #friskt #martehopstad

Skrevet 01.10.2014 kl.14:25. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. 6 kommentarer6

Skjørost

Skrevet 01.07.2014 kl.14:31. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

På Røros har vi et eget meieri som blant annet produserer skjørost. Det er en fersk ostemasse av syrnet skummet melk. Det likner litt på cottage cheese, bare tørrere, med ennå mindre fett og mer protein. Skjørosten inneholder hele 21g protein per 100 gram, kun 0,6g fett og 2g karbohydrat. Et veldig fin produkt må jeg si!

I Røros-traktene er det vanlig å servere skjørosten med tjukkmjølk (kulturmelk-liknende), rømme og evt. litt sukker, vanligvis som tilbehør til spekemat. Denne osten har mange bruksområder og det er kun fantasien som setter grenser. Bruk den i wraps, kjøttkaker, kjøttdeig, gratenger, salater, blandet med yoghurt, smoothie, i pannekaker, lapper eller vafler og i brøddeig for å gjøre den mer proteinrik. 

Her har jeg blandet skjørosten med naturell yoghurt, jordbær og nektarin.

Den er mest vanlig å finne på butikker i Midt-Norge og Hedmark, men de selger denne osten på bestemte butikker som coop obs og meny på Østlandet. Litt mer sjeldent er den å finne på Sørlandet, Vestlandet og i Nord-Norge. 

Har dere hørt om eller smakt skjørost?

- Marte

 

#skjørost #rørosmeieriet #proteinrik #sunt #mat #røros #rørosmeieriet #martehopstad

Skrevet 01.07.2014 kl.14:31. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. 6 kommentarer0

Får du nok søvn?

Skrevet 23.03.2014 kl.17:29. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

Søvn er viktigere enn man tror. Om du har hatt en dårlig natts søvn, påvirker det hvordan resten av dagen kommer til å bli. Når vi sover, setter kroppen i gang en lang rekke prosesser som skal gjøre oss klare til neste dag, og det skjer mange ting i kroppen som sørger for å holde oss sunne og friske.

Søvn og fedme henger sammen. Når vi sover, reduserer kroppen mengden av stresshormonet kortison, som er et hormon som styrer appetitten vår.

Søvn er viktig for hukommelse. Under den såkalte REM-søvnen spiller vi en film som er med på å dirigere de forskjellige opplysningene til de riktige stedene i hjernen.

Søvn holder blodkarene elastiske, slik at de kan trekke seg rask sammen og og utvide seg etter behov.

Men man skal heller ikke sove for mye. Over 10 timer søvn kan gjøre deg mer trøtt og slapp.For en god søvn:
♥ Ha en regelmessig døgnrytme. Jeg merker selv at om jeg sover alt for lenge utover søndagen, er det vanskelig å få sovnet igjen i rett tid til mandag og ny uke
♥ Ha et så mørkt rom som mulig, enten ved hjelp av rullgardin, persienner eller lystette gardiner
♥ Om du har utfordringer med å sove, styr unna koffeinholdige drikker på kvelden
Sov nok: 6-8 timer er det ideelle
♥ Tanker begynner ofte å surre rundt i hodet når kvelden kommer, men prøv å ikke tenk for mye på andre ting når du skal sove. Det kan føre til at du ikke får slappe av og dermed tar det lengre tid før du får sove
♥ Unngå å legge deg sulten eller stappmett, finn en mellomting.
Det er ikke behagelig å våkne om natten eller tidlig tidlig om morgenen fordi du er sulten. Det har jeg brent meg på en del ganger, og det er ikke så veldig gøy. Det er heller ikke en fordel å legge seg stappmett fordi kroppen jobber med å fordøye maten du har spist, og det kan være vanskelig å slappe helt av.

Jeg trenger mye søvn for å fungere optimalt. Jeg sover vel i gjennomsnitt 8 timer hver natt. Om jeg f. eks har sovet bare 4 timer en natt, kjennes det nesten ut som jeg har hangover. Veldig merkelig egentlig.

Hvor mange timer søvn sover du i gjennomsnitt hver natt?

- Marte


#søvn #sove #opplagt #helse #viktigmedsøvn #godnatt #frisk #døgnrytme #martehopstad

Skrevet 23.03.2014 kl.17:29. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. Ingen kommentarer6

2 menyer, like mange kalorier

Skrevet 19.03.2014 kl.11:52. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

Hva ville du ha valgt?

BILDE 1:

 

BILDE 2:


3 havreknekkebrød                                                                                                   1 sjokolademuffin
1 kokt egg og 1 tomat
2 skiver fiskepuddig                                                                                                   = 450 kalorier
2 skiver rødbetter
2 skiver skinke
Agurk- og purreskiver
1 pære
1 glass skummet melk

= 450 kalorier

- Marte

 

#kalorier #2menyer #valg #martehopstad

Skrevet 19.03.2014 kl.11:52. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. 6 kommentarer2

Kaffe - en helsedrikk?

Skrevet 10.03.2014 kl.20:24. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

Vi nordmenn drikker store mengder kaffe hver dag, og mange får abstinenser eller sug om de ikke har fått kaffen sin. Forskning viser at 3-6 kopper om dagen kan være bra for helsa, men ikke mer. Selv drikker jeg i gjennomsnitt 1-2 kopper kaffe om dagen. Det er bare litt over 1,5 år siden jeg begynte å like kaffe, men nå elsker jeg det!


Fakta om kaffe og helse:

- Kaffe står faktisk for ca. 60 % av nordmenns antioksidantinntak (ikke fordi det er fryktelig mye antioksidanter i kaffe, men fordi vi drikker så mye av det)

- Kaffe virker oppkvikkende og skjerper sansene

- Den aller sunneste kaffen er filterkaffe fordi kolesterolet fanges opp av filteret. Det samme gjelder pulverkaffe der fettstoffene blir fjernet i frysetørreprosessen

- Kokekaffe inneholder noen fettstoffer som kan være uheldige i forhold til hjerte- og karsykdommer, fordi de øker kolesterolet
- Kaffe kan redusere risikoen for kreft i blæren, bryst, munnhulen, svelg, tykk og endetarm, endometrium, spiserør, lever, bukspyttkjerter, og prostata

- Redusert fruktbarhet: det kan ta lengre tid å bli gravid og risikoen for spontanabort øker

- Kaffedrikking minsker sjansene for å få diabetes type to. Men forskerne er usikre på om det skyldes koffein eller om det er noe annet

Det som er sikkert, er at den beste helsen får du gjennom en sunn livsstil med sunn mat og nok fysisk aktivitet. Har du ikke en sunn livsstil ellers, vil man ikke kunne kaffedrikke seg til god helse. Men når det er sagt, er det mye som tyder på at sammen med en ellers sunn livsstil, kan noen kopper kaffe om dagen være bra for helsen. Det er viktig at du koser deg med den kaffen du drikker, for alle vet vi at trivsel også er viktig for helsen :)

Hvor mye kaffe drikker dere? Og i hvilken form?

- Marte

 

#kaffe #helsedrikk #fakta #helse #antioksidanter #kaffedrikking #reduserekreft #kaffekos #martehopstad

Skrevet 10.03.2014 kl.20:24. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. 2 kommentarer0

Questbars

Skrevet 05.03.2014 kl.22:23. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

Har noen av dere smakt questbars fra Quest Nutrition?
De er bare helt fantastiske!  De smaker kjempegodt og er veldig praktisk å ha med seg på farten. De har et veldig bra næringsinnhold og er glutenfrie.
Baren kan også varmes i micoren eller ovnen, så har du sunne kjeks på 1-2-3. Du bare deler barene opp i mindre biter og former de til kjeks.

Questbars finnes i 13 ulike smaker. Jeg venter nå spent på en pakke fra iherb med den nye smaken oreo! Gleder meg til å smake. De kan bestilles fra iherb her. Når du bestiller for under 200 kr slipper du toll. Dette er noe dere absolutt bør prøve ut! Jeg lover deg at du blir positivt overrasket.

- Marte

 

#quest #bar #questbar #iherb #protein #martehopstad

Skrevet 05.03.2014 kl.22:23. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. Ingen kommentarer0

Spis en løk om dagen

Skrevet 05.03.2014 kl.11:58. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

Kanskje ikke så drastisk som å spise én hel løk om dagen, men å øke inntaken av denne grønnsaken er ikke så dumt. Her i landet spiser vi fem kilo løk pr. person i året. Mens de ved Middelhavet spiser fem ganger så mye. Få er klar over for sunn denne grønnsaken faktisk er, og er for dårlig til å bruke den i matlagingen. Jeg merker selv at løken mange ganger blir glemt.Grunner for å spise mere av denne supergrønnsaken:

  • Forebygger hjerte- og karsykdommer
  • Reduserer kolesterolet
  • Motvirker at blodet «klumper» seg og reduserer blodtrykket
  • Beskytter mot mange former for kreft
  • Er bakteriedrepende

  • Motvirker beinskjørhet
  • Bra for astmatikere og allergikere
  • Har antidiabetisk virkning

I tillegg er løk en av de billigste og lengst holdbare grønnsakene! Den er også kalorifatig.

 Mine tips:

Det finnes mange typer løk man kan variere med:
Gul løk (kepaløk), rødløk, hvitløk, purreløk, sjalottløk, vårløk og gressløk

1. Lag en deilig løksuppe. Det er faktsik mye bedre enn det ser ut, og ikke mist veldig billig studentmat! Oppskrift her

2. Smørstek løk i panna og la det surre til den blir gyllen. Dette tilbehøret kan brukes til det meste.

3. Om du lager kjøttkaker eller karbonader, bland løk i deigen/farsen

4. Løk på pizza, i taco og i kjøttsausen med pasta

Ha alltid løk liggende og være kreativ. Løk passer til det meste og kan lures inn her og der.

                                                          

 

Så til alle dere der ute: løk er sunt året rundt! Så neste gang du får servert løk i salaten eller på pizzaen, ikke plukk den av :)

 

- Marte

 

#løk #sunt #supergrønnsak #martehopstad

Skrevet 05.03.2014 kl.11:58. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. Ingen kommentarer2

Ulike syn på bruken av proteinpulver

Skrevet 28.02.2014 kl.23:23. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

Hei :)

Om du trener, anbefales det at du har et proteininntak på ca.1,4-2 gram protein per kilo kroppsvekt. Så om du veier 70 kg, trenger du 98-140 gram protein hver dag, avhengig av hvor mye og hardt du trener. Det er ikke noe problem å få i seg opp mot 2 gram protein pr kg kroppsvekt gjennom mat,  ved å spise mye av meieriprodukter, egg, kjøtt og fisk. Proteiner er nødvendige for oppbygning av nye celler, både under vekst og til vedlikehold av kroppen. Det kan i tillegg øke energiforbrenningen og bedre appetittkontrollen.

Proteinpulver er bare en konsentrert form av proteinet fra en matvare, enten det er melkeprotein, eggeprotein, erteprotein, myse- eller kaseinprotein. Man kan derfor forvente omtrent den samme effekten av pulver som med protein fra maten. Det ikke er noen automatikk at man får bedre resultater med proteinpulver, og det er ikke nødvendig å bruke proteiner i pulverform om du får i deg nok gjennom kosten. Men det er ikke alle som får til dette. F. eks om du spiser brødskiver med pålegg uten særlig protein til både frokost, lunsj og kvelds, kan proteininntaket muliggens være litt lavt (se: dette gjelder for de som trener og har økt proteinbehov).

Proteinpulver smaker godt, det er praktisk å ta med seg på jobb, skole og på trening, og det inneholder proteiner av høy kvalitet. En proteinshake vil også kunne være et bedre og sunnere valg om alternativet hadde vært hamburger, pølse eller lignende, i en stresset situasjon. Men noen tenker at proteinpulver er løsningen og at dette alene sørger for at man bli stor og sterk. Jeg mener at proteinpulver ikke burde erstatte andre matvarer, men at man kan bruke det som et ekstra tilskudd, enten som shake, eller bruke det i havregrøt eller pannekaker som i utgangspunktet ikke innholder så mye proteiner.

 

- Marte

 

#proteinpulver #ulikesyn #bruk #protein #behov #byggemuskler #muskler #martehopstad

Skrevet 28.02.2014 kl.23:23. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. 2 kommentarer3

Helsemat: havregrøt

Skrevet 28.02.2014 kl.12:47. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

Havregrøt er genialt! Det er både enkelt, kjapt og billig. I tillegg smaker det kjempegodt og kan varieres i det uendelige. Havre er dessuten supersunt og inneholder en spesiell type fiber som heter beta-glukaner. Disse er med på å senke kolesterolet.

Grunnoppskriften på havregrøt:
En del havregryn
To og en halv del væske
En klype salt

Et tips for å gjøre havregrøten mer proteinrik, er på tilsette et egg i grøten slik at det kokes sammen med resten. Egget røres eller vispes inn slik at det blander seg. I tillegg pleier jeg å tilsette cottage cheese i grøten når den er ferdig kokt.

For å holde deg mett lengre, bør du velge vanlige havregryn og ikke den lettkokte varianten. De snarkokte delvis knuste grynene gir en noe raskere blodsukkerstigning.Men de kan derimot være greie når du trenger rask påfyll etter en hard treningsøkt.

Her har jeg laget havregrøt med cottage cheese rørt inn, toppet med blåbær og litt hasselnøtter:

 

Og her er havregrøt der jeg har kokt et halvt eple sammen med grøten og den andre halvdelen ligger i biter på toppen. Ved siden av har jeg bananbiter og et glass melk :)

 

Noe som også er godt å blande inn i grøten, er peanøttsmør eller peanøttpulver, nam! Banagrøt er et annet tips, det gjør grøten søt og god. Da moser du bare litt banan med en gaffel og blander inn i grøten.

Så folkens, det er bare å kjøre på med digg havregrøt!

- Marte

 

#havregrøt #helsemat #variasjon #betaglukaner #sunt

Skrevet 28.02.2014 kl.12:47. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. 3 kommentarer0

Om kosthold

Skrevet 25.02.2014 kl.20:01. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse.

Jeg har alltid vært interessert i mat og kosthold, og høsten 2012 startet jeg på studiet sammfunnsernæring. Samfunnsernæring som fagområde handler om hvordan ulike samfunns- og miljømessige forhold påvirker mattilgang, kosthold, energiforbruk og enæringssituasjonen generelt. Dette på individ-, nasjonalt og globalt nivå. Vi lærer om alt fra anatomi og fysiologi, ernæringskommunikasjon, statistikk og om makro-og mikronæringsstoffer. Det er mange meninger der ute om hva som er et sunt kosthold med ulike dietter som skal gjøre deg slank på null komma niks. Jeg tenker at man kan spise alt, men det handler om mengder. Alt med måte, den gylne middelvei. Det ene glasset med rødvin og litt sjokolade du koser deg med på lørdagskvelden har absolutt ingen betydning, men om du drikker en hel flaske og spiser to store plater med sjokolade, utgjør det plutselig litt mer. Veldig strenge dietter der det ikke er plass til noe ekstra en gang i blant, har ingen hensikt for de fleste. Det handler om det totale kostholdet, de valgene du gjør i hverdagen. Gjøre sunne valg kanskje 80% av tiden.

Jeg er veldig for å kunne ha et kosthold du kan leve med og ikke en diett som kun er for en kort periode for så å falle tilbake til det gamle. Men for noen kan kanskje en diett være et motivasjon for å starte å gå ned i vekt. Mange prøver også å være supersunn hele uken og nesten sulte seg selv, for deretter å skeie helt ut i helgen fordi du har vært så flink hele resten av uken. Da går det opp i opp, og den harde jobben gjennom uken fikk minimal betydning. Helgen starter i dag på fredager og ikke lørdag slik det var før. Det vil si en ekstra dag å kose seg på.

Ha et kosthold du kan leve med og finn noe som passer deg selv best, og gjør sunne valg :)

- Marte

#kosthold #dengyldnemiddelvei #sunt #samfunnsernæring #høgskole #hioa #anatomi #fysiologi #ernæringskomminikasjon #kanspisealt #diett #hverdagen #individuelt #detsompasserdeg #martehopstad

Skrevet 25.02.2014 kl.20:01. Ligger i kategorien Mat, ernæring og helse. Ingen kommentarerLes mer i arkivet » November 2014 » Oktober 2014 » September 2014

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits