2

Bakt potet med pulled turkey og spekeskinke

Skrevet 18.05.2015 kl.11:21. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Hei dere! Det går en stund mellom hvert innlegg og nå fikk jeg lyst til å dele denne godbiten med dere. Det er bakt potet med masse godt tilbehør. En enkel rett å lage til helgekosen :) 



Du trenger (4 personer):

4 bakte poteter
4 skiver spekeskinke
Kryddersmør
Revet ost
1 pakke pulled turkey (jeg brukte den fra merket tulip)
Valgfri sidesalat
Evt. rømme som tilbehør

Slik gjør du det: 

Sett ovnen på 225 grader. Prikk litt rundt i potetene med en gaffel og stek de i ovnen med aluminiumsfolie i ca. 1 time. De er ferdige når de gir etter ved å trykker på de. Følg anvisningen på esken til pulled turkey. Jeg valgte å sette inn potene i 25 minutter først, deretter skrudde jeg ned temperaturen til 180 grader som pulled turkey skal stekes på og satte den inn. Etter kjøttet er ferdig stekt, tar du det ut og skrur opp temperaturen til 225 grader igjen mens du tilbereder resten av retten. 

Dra kalkunstykket fra hverandre, kutt opp grønnsaker og riv ost. Når poteten er ferdig tar du de ut og skjær halvveis ned i potetene på langs. press på hver ende av potetene og åpne den litt. Begynn med kryddersmøret og deretter kalkun, spekeskinke, mais og ost. 

Så er det bare å nyyyte :) 

- Marte

Skrevet 18.05.2015 kl.11:21. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



2

Wok med risnudler og kokosmelk

Skrevet 08.04.2015 kl.19:45. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

En enkel og sunn hverdagsmiddag. Risnudler er naturlig glutenfri og har en god konsistens. De passer perfekt i wok. 

Du trenger (til 1 person):

150 gram strimlet svinekjøtt
1 gulrot
2-3 bunter brokkoli
1/2 boks vannkastanjer
Noen skiver paprika
70 gram risnudler
100 gram kokosmelk (helst vanlig helfet)
1 fedd hvitløk
Krydder: karri, salt, pepper og koriander

Slik gjør du det:

Kok risnudler som anvist på pakken. Stek svinekjøttet i stekepanna sammen med hvitløk og krydder. Kutt opp grønnsakene og ha over i stekepanna. Tilsett kokte risnudler og kokosmelk til slutt. 

Har dere noen tips til retter med risnudler?

- Marte

Skrevet 08.04.2015 kl.19:45. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



4

Torsk til middag

Skrevet 25.02.2015 kl.15:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Jeg er glad i torsk og kan spise det flere ganger i uka. Derfor er det greit å flere valgmuligheter når det kommer til tilbehør. Torsk har ikke så mye smak i seg selv og derfor passer det perfekt med mye smak i tilbehøret :) Her kommer et lite tips til hva du kan ha til torsken. 

De soltørkede tomatene i denne retten er virkelig prikken over i'en. De gir en fantastisk smak og passer perfekt med torsken.

Til 1 person:

1 stykke torsk
Noen bunter brokkoli
1 gulrot
1/4 vanlig løk/rødløk
3 soltørkede tomater
1/2 avokado

Stek grønnsakene og torsken i en panne med litt olje. Torsk blir veldig fort overstekt, så det er en fordel å følge med på den mens den steker. Torsken er ferdig når kjøttet lett deler seg i strimler, ca. 3-4 minutter på hver side. Del opp avokado og server :)

Håper det smaker! 

- Marte

Skrevet 25.02.2015 kl.15:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer



10

Deilig vegetaromelett

Skrevet 15.02.2015 kl.16:06. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Mange har en fast dag i uka der de kutter ut kjøttet til middag. Det er både positivt for miljøet og kroppen. Omelett er både proteinrikt og smakfullt. En omelett kan fylles med akkurat det du har lyst på. Jeg synes tilbehøret i denne omeletten er en veldig god kombinasjon av smaker. 



Til denne omeletten trenger du (1 person):

2 egg og 1 eggehvite
1/4 paprika
Et par brokkolibunter
ca. 5 skiver squash
2 soltørkede tomater
En håndfull basilikum
Olje til steking 

Slik gjør du det:

 Kutt grønnsakene og stek de i en panne med litt olje, salt og pepper. Visp sammen eggene med 2 ss vann og hell over grønnsakene i panna. La det steke på svak til middels varme til den er gjennomstekt. Til slutt strør du over grovhakket basilikum og vender halve omeletten over den andre halvdelen.

Server med godt brød til :)

- Marte

#omelett #vegetar #vegetaromelett #grønnsaker #vegetar #middag #næringsrik #sunnmiddag #godmiddag #vegetarmiddag #lettmiddag #mat #suntoggodt #smakfullt 

Skrevet 15.02.2015 kl.16:06. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 10 kommentarer



4

Hjemmelaget tomatsuppe

Skrevet 10.02.2015 kl.20:29. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Her om dagen laget jeg tomatsuppe fra bunnen av, og tenk at jeg ikke har gjort det oftere! Det er jo så enkelt, og ikke minst utrolig godt. Jeg brukte 20 minutter totalt på denne middagen. Det er heller ikke mange ingredienser man trenger for å få til en smakfull og sunn tomatsuppe. 

Jeg anbefaler alle som ikke har laget tomatsuppe før om å gjøre det. Etter å ha laget din egen tomatsuppe skal jeg love deg at toro ikke frister igjen.



Du trenger (til 2 personer):

1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
2 ss olivenolje
1/2 potte basilikum
1 grønnsaksbuljongterning
4 dl vann
1/2 ss sukker eller sukrin 

2 kokte egg

Slik gjør du det:

Stek hakket løk og hvitløk myk i olje i en kjele. Tilsett tomatpuré og la det steke videre i et par minutter. Tilsett deretter de hakkede tomatene og sukker/sukrin og la det småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett hakket basilikum rett før du skal kjøre suppa jevn med en stavmikser. Når du har fått ønsket konsistens på suppa, smaker du til med salt og pepper. Jeg synes det er godt med litt biter i suppa.

Som tilbehør synes jeg det er godt med egg. Kok eggene samtidig som suppa står og koker, og vips så er det ferdig samtidig.

Server suppa med godt brød til. Et tips er disse sconsene som jeg har lagt ut oppskrift på tidligere som tilbehør.



- Marte

#tomatsuppe #tomat #suppe #hjemmelaget #godtno #middagsglede #suntoggodt #godmiddag #middag #sunnmiddag #martehopstad

Skrevet 10.02.2015 kl.20:29. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer



6

Smakfull kyllinggrateng med spekeskinke og kokosmelk

Skrevet 01.02.2015 kl.11:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Heisann! Da er vi allerede i februer, som tiden flyr. I dag vil jeg dele denne herlige middagsoppskriften med dere.

Det er en kyllinggrateng med både soltørkede tomater, spekeskinke og hvitløk som gjør at den får mye smak. Og smakene passer perfekt sammen synes jeg. En middag som gir deg fest i munnen. 



Du trenger, til 2 personer:

3 kyllingfileter
50 gram spekeskinke
3 ferske sjampinjonger
Noen bunter brokkoli
Ca. 6 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
En halv boks kokosmelk (ikke light)
Revet ost for å ha på toppen 


Slik gjør du det:

Skjær kylling i terninger og legg i en ildfast form. Husk å vaske hender og kniv godt etter å tatt i kyllingen. Ha deretter over finhakket hvitløk, salt og pepper. Ha deretter over hakket soltørkede tomater, sjampinjong og brokkoli. Del spekeskinka i små biter og fordel over grønnsakene. Til slutt har du over kokosmelka og osten på toppen. 

Stek på 180 grader i 25 minutter.



Vel bekomme! 

- Marte

Skrevet 01.02.2015 kl.11:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarer



6

Laksegrateng med spinat

Skrevet 18.01.2015 kl.13:39. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Er du på utkikk etter en superkjapp hverdagsrett med som samtidig må være sunn? Da trenger du ikke lete lengre! Alt som lager seg selv i ovnen er helt genialt. Så kan du gjøre andre ting i mellomtiden.

Jeg synes laks og spinat er en herlig kombinasjon som absolutt er å anbefale.

Du trenger, 2 personer:

2-3 laksefileter
4 poteter
Ca. 10 spinatputer (frosne)
3 ss kesam
Revet ost for å ha på toppen
Salt og pepper
Karri (valgfritt, bruk det krydderet du liker best) 

Slik gjør du det:

Vask og del potetene i tynne skiver (slik at de rekker å bli gjennomstrekt) og legg nederst i en ildfast form. Ha deretter laks i terninger over potetene. Strø over salt og pepper før du til slutt fordeler spinatputer og kesam rundt omkring. Strø over revet ost og stek i 25-30 minutter på 180 grader.


God middag! 

- Marte

Skrevet 18.01.2015 kl.13:39. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarer



0

Biffstrimler med pastinakk- og potetpuré

Skrevet 28.11.2014 kl.15:03. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Dette var helt fantastisk godt, og det tok ikke lange tiden å lage. Neste gang du vil lage en mos eller puré, anbefaler jeg å prøve ut pastinakk! Det gir en supergod smak.

En god og sunn middag med fine farger :)



Du trenger (til 2 personer):

300 gram strimlet biffkjøtt
1/2 løk
Ca. 100 gram sjampinjong (3-4 stk)
2 pastinakker
2 små poteter
1 ts smør
En skvett melk
Muskat
Salat: baby leaf miks, agurk, cherrytomater og 1/2 avokado
Salt og pepper 

Slik gjør du det:

Skjær pastinakk og potet i terninger. Pastinakk har noe lengre koketid så del den i litt mindre biter enn potenene. Kok de møre. 

Ta frem en stekepanne og stek løk, biffstrimler og sjampinjong sammen. Tilsett litt salt og pepper.

Mens kjøttet steker lager du puréen og salaten. Puuréen lager du ved å helle av kokevannet og mose grønnsakene med en grønnsaksmoser for hånd. Du kan også bruke en stavmikser om du vil ha en helt jevn puré. Tilsett smør og litt melk underveis i mosingen til du får en fin konsistens på puréen. Smak til med muskat, salt og pepper til slutt.



- Marte

#biff #biffstrimler #pastinakk #potet #pastinakkpure #pastinakkmos #sjampinjong #løk #proteiner #salat #spinat #avokado #sunt #grønnsaker #5omdagen #suntoggodt #mat #middag #godmiddag #godtno #godt #smak #martehopstad

Skrevet 28.11.2014 kl.15:03. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



2

Torsk med potetchips og stekte grønnsaker

Skrevet 17.11.2014 kl.17:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Torsk trenger absolutt ikke å være kjedelig. Denne middagen ble supergod, og de soltørkede tomatene sammen med torsken ga virkelig en herlig smak! 

Torsk er noe jeg spiser alt for sjeldent og noe jeg absolutt skal bli flinkere til å spise. Jeg har alltid tenkt at torsk er så kjedelig, men det er bare å være kreativ og finne godt tilbehør :)

Du trenger: 

Potet skåret i tynne skiver
Olje og krydder til poteten
1-2 torskefileter
Brokkoli (noen buketter)
Sjampinjing (2 store)
1-2 soltørkede tomater skjært i  strimler
Løk (ca 1/3 løk)

Slik gjør du det:

Skjær potene i tynne skiver, pensle med olje og krydre med det krydderet du har tilgjengelig og foretekker å bruke. Jeg brukte et urtekrydder men bare salt og pepper er godt det også. Stek i ovnen på 200 grader til de er sprø, ca. 15 minutter. Del grønnsakene i passende biter og stek i panna med litt smør eller olje. Når grønnskene har fått stek litt i panna, legger du også fisken i stekepanna og steker den noen minutter på hver side slik at den akkurat blir gjennomstekt. 

Er du glad i torsk?


- Marte

 

#torsk #torskemiddag #middag #sunnmiddag #raskmiddag #proteiner #fisk #fiskemiddag #potet #potetchips #potetskiver #grønnsaker #soltørkedetomater #sunt #suntoggodt #sunnmiddag #næringsrikt #martehopstad

Skrevet 17.11.2014 kl.17:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



2

Min enkle versjon av kylling cacciatore

Skrevet 30.10.2014 kl.14:38. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Cacciatore er en italiensk rett der Cacciatore betyr "jeger" og er en tomatbasert kyllinggryte. Italienerne bruker i tillegg vin i retten. Dette er en enkel, sunn, smakfull og varmende rett. 

Du trenger (til 2 personer):

2 kyllingfileter
1 boks hakkede tomater
1 boks sjampinjonger eller ca. 100 gram fersk sjampinjong
1 medium paprika
1 liten løk
3 fedd hvitløk
Ca. 1/2 squash
En enkelt salatblanding etter eget ønske
Krydder: salt, pepper og evt. litt frisk rosmarin
Olje til steking 

Slik gjør du det:

Brun kyllingfiletene sammen med krydder og litt olje i stekepannen. De skal ikke gjennomstekes, bare få litt farge. Ta deretter kyllingen til side og stek grønnsakene og tilsett hakkede tomater. Ha alt over i en kjele/gryte og la kyllingen trekke i 20 minutter til den er gjennomkokt. 

Server med en frisk salat og gjerne ris om du ønsker det :)



- Marte

 

#kyllinggryte #cacciatore #kylling #middag #sunt #suntoggodt #martehopstad

Skrevet 30.10.2014 kl.14:38. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



6

Laks med urtebakte poteter og grønnsaker

Skrevet 23.10.2014 kl.15:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Laks er en klassiker som mange spiser flere ganger i måneden, det er jo så godt og så sunt! Ofte ender man opp med det samme tilbehøret, derfor ville jeg bare komme med dette enkle tipset til dere. Potetene lager seg selv i ovnen mens du tilbereder resten. Dette ble enkelt og godt. 

Du trenger: 

Laksefileter
Poteter
Tomat, agurk og paprika (du kan selvfølgelig bruke andre grønnsaker om du heller foretrekker det)
Rødløk og sjampinjong stekt sammen
Krydder: salt, pepper og potetkrydder (se bildet, fra Kitch'n)*
Litt olje til potetene 

*Bruk gjerne et annet urtekrydder som du har.  Det er veldig godt å blande flere krydder å strø over med: hvitløkspulver, timian, rosmarin og oregano er en god blanding. Finhakkede ferske urter er også godt, som du blander med litt olje og sitronsaft og fordeler over potetbåtene.

Slik gjør du det:

Skjær potetene i passende båter og pensle/hell over litt olje. Strø deretter over urtekrydder og bak i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Mens potetene står og godgjør seg i ovnen, kutter du opp grønnsaker og steker laks. Sjampinjong og løk stekes også i stekepannen. 



- Marte

#urtepoteter #potet #poteter #laks #suntfett #omega3 #suntoggodt #matglede #laksemiddag #middag #mat #urter #urtekrydder #potetkrydder #kitchn #sunnmiddag #raskmiddag #godtno #godt #smakfullt #proteinrikt #næringsrikt #grønnsaker #martehopstad

Skrevet 23.10.2014 kl.15:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarer



4

Pølsesuppe

Skrevet 20.10.2014 kl.14:01. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Den siste retten fra Godlevert.no var en god og mager pølsesuppe. Siden jeg valgte å kjøpe Roedemenyen, fikk jeg tilsendt en egen Roedepølse som er magrere enn vanlig pølse. Om du har lyst til lage denne retten, kan du kjøpe go' og mager kjøttpølse, som er det nærmeste alternativet til Roedepølsene jeg fikk på døra. 

En varmende suppe passer godt nå som det begynner å bli kaldt og surt ute. Den er veldig enkelt å lage og krever ikke mange ingredienser. 

Du trenger (til 2 personer):

200 gram Roedepølse/god og mager kjøttpølse
2 poteter
1/2 liten kålrot
2 gulrøtter
1/2 purreløk
12 dl vann
1 buljongterning 

Slik gjør du det: 

 Kok opp vann og buljong. Rens og skrell grønnsakene og skjær de i terninger. Tilsett grønnsakene i den kokende buljongen. La dem koke i ca. 10 minutter. Jeg tilsatte kålrot og gulrot et par minutter før jeg tilsatte potet og purre. De trenger ikke like lang koketid som kålroten og gulroten. 

Evt. fjern skinn på pølsene og skjær pølsene i tynne skiver og tilsett pølsebitene mot slutten av koketiden, slik at de blir gjennomvarme. 

Server gjerne suppen med godt brød om du ønsker det. 

- Marte

#pølsesuppe #suppe #varmendesuppe #grønnsaker #pølse #roede #roedemetoden #roedemeny #godtlevert #godtlevertno #middagpådøren #middag #sunt #suntoggodt #martehopstad

Skrevet 20.10.2014 kl.14:01. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer



4

Enkel hverdagsmiddag: Fiskekaker med søtpotetmos

Skrevet 13.10.2014 kl.12:10. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Jeg vil dele denne enkle og sunne middagen med dere. I en travel hverdag er det å kunne lage lettvinte med samtidig næringsrike middager alfa omega. Kroppen trenger næringsstoffer for å kunne fungere optimalt i hverdagen. Denne retten ikke er den mest fancy og spennende, men noen ganger er det enkle ofte det beste, eller hva? :)



Du trenger (til 1 person):

2 ferdige fiskekaker med 80% fisk
En halv søtpotet
Noen bunter brokkoli
Sjampinjong
Sitronsaft
Salt og pepper

Slik gjør du det:

Fjern skall og del søtpotet i 4 deler. Kok den mør og mos med en stapper eller en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Damp brokkoli.
Stek sjampinjong og fiskekakene til de er gjennomvarm.

TIPS: Lag gjerne en enkel dressing av kesam, sitronsaft, hakket frisk basilikum eller andre urter og salt og pepper.

I helga var jeg forresten i Trondheim og besøkte noen venner og venninner som studerer der. Hun ene venninna mi hadde invitert til innflyttingsfest. Det var godt å treffe alle igjen og jeg har virkelig kost meg. Som innflyttingsgave var vi flere som spleiset på gave: kampfisken Hugo! En gave som ikke glemmes så lett tror jeg, hehe. 



- Marte

Skrevet 13.10.2014 kl.12:10. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer



0

Fajitas med kylling à la Godtlevert.no

Skrevet 03.10.2014 kl.20:49. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

En av rettene jeg fikk tilsendt fra Godtlevert.no var fajitas med kylling, en kjent og god rett. Dette er en enkel rett som ikke tok mange minuttene å lage istand. Jeg laget denne retten til meg og ei til, og når jeg serverte den, sa hun: "er du ferdig allerede?".

Det som skilte denne fajitasen ifra andre, var at de hadde sendt med et eget tacokrydder uten sukker og salt i. Det synes jeg var imponerende og veldig bra! Vi nordmenn får i seg dobbelt så mye salt som vi skal ha, så dette hjelper absolutt på dette. Vanlig tacokrydder inneholder alt for mye salt. 

Perfekt fredagskos :)



Til 2 personer:

300 gram kyllingfilet i terninger (jeg fikk ferdigstekt ovnsbakt kyllingfilet)
1 ts tacokrydder (ev. juster etter egen smak - Ole Martins kryddermiks er en ren og sterk kryddermiks)
Olje til steking

1/2 rødløk
1 tomat
1/2 liten boks mais

2 ss rømmekolle/ekstra lett rømme
2 ss salsa
2 ss lettere hvitost
1 crispy salat

2-4 fullkornstortilla, alt etter hvor mange dere vil spise 

Slik gjør du det:

Varm en stekepanne med litt olje. Stek kyllingkjøttet sammen med tacokrydder. Fikhakk løk, tomater og salat. Varm tortillaene som anvist på pakken. Fyll tortillaene med kyllingkjøtt, grønnsaker, salsa, rømme og ost.


- Marte

 

#godtlevert #godtlevert.no #middagsglede #fajitas #kyllingfajitas #suntoggodt #rodedemetoden #middag #mat #taco #tacokrydder #martehopstad

Skrevet 03.10.2014 kl.20:49. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



2

Torsk med høstgrønnsaker

Skrevet 02.10.2014 kl.10:36. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

En av rettene på Godt levert-menyen var torsk med høstgrønnsaker. Denne retten falt godt i smak hos meg! Jeg synes denne retten var så god på smak og ikke minst sunn på samme tid så jeg vil gjerne dele den med dere også.

Vi er anbefalt å spise fisk 2-3 ganger i uka, og dette er en fin måte å bruke torsken på. De soltørkede tomatene sammen med torsken var helt perfekt. Torsk er spesielt rik på protein, vitamin D, vitamin B12 og selen, men andre ord, veldig viktige næringsstoffer vi trenger mer av. For eksempel er nordmenns vitamin D-status for lav. Så her er det bare å hive innpå med torsk folkens :)

Ordspillet "spiser du fisk så blir du frisk" tenker jeg må stemme veldig bra. 

Til 2 personer trenger du:

400 gram torskefilet
Salt og pepper

Høstgrønnsaker:
250 gram kålrot
2/3 rødløk
200 gram fersk sjampinjong
1/2 brokkoli
50 gram salatterninger/fetaost
4 soltørkede tomater
1 dl vann

Urtedressing:
2 ss olivenolje
2 ss vann
2 ss sitronsaft
4 ss finhakket timian
1/2 ts salt
1/2 ts pepper 

Olje til steking

Slik gjør du det:

Skjær potet og kålrot i små terninger og stek i panna sammen med litt olje. Mens kålrot og potet steker i panna, deler du opp brokkoli, sjampinjong og løk. Tilsett 1 dl vann i panna sammen med poteten og kålroten. Tilsett deretter brokkolien, sjampinjongen og løken. La dette trekke til brokkolien er mør.

Skjær fisken i porsjonsstykker. Varm en annen stekepanne med olje og stek torskefiletene i ca. 3 minutter på hver side slik at fisken akkurat er gjennomstekt. Strø på salt og pepper mot slutten. Om du ikke har flere stekepanner, steker du bare fisken etter ar grønnsakene er ferdig stekt. 

Skjær soltørkede tomater i tynne strimler og vend de og salatost inn sammen med grønnsakene. Bland sammen ingrediensene til dressingen og ha den over grønnsakene før servering. Jeg gjorde min egne lettvinte versjon med å klemme saften av en halv sitron over grønnsakene og vende finhakket timian. 

Server stekt torsk med lune høstgrønnsaker.

Bon appetit!

- Marte

#torsk #fisk #middag #fiskemiddag #sunt #grønnsaker #høst #høstgrønnsaker #næringsrikt #kosthold #suntoggodt #sunnmiddag #godtlevert #roede #roedemetoden #protein #mettende #soltørkettomat #timian #mat #sunnmat #martehopstad

Skrevet 02.10.2014 kl.10:36. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



10

Middagsmeny for en uke

Skrevet 28.09.2014 kl.10:33. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Da er det søndag og snart klart for en ny uke. Ofte kan det være utfordrende å finne på hva man skal ha til middag, og ofte ender det opp med det samme uke etter uke. Det er lett å gå i samme gamle vaner, og kanskje bli litt lei. Jeg kjenner meg selv igjen i dette. 

Derfor har jeg satt opp en ukemeny for dere med sunne og varierende retter i slutten av høstmåneden september. Alle rettene tror jeg vil falle i smak hos alle familiens medlemmer, både barna, ungdommene og de voksne. Alle rettene har jeg lagt ut oppskrift på tidligere, så det er bare å klikke på matrettens navn og du kommer direkte til blogginnlegget.

MANDAG

Hva med å starte uka med fisk? Laksewrap med sweet chilisaus og spinat. En lur  måte å få inn litt mer spinat på.



TIRSDAG

Vi forsetter uka med fullkornspasta med hjemmelaget bolognese kjøttsaus, en klassiker og favoritt blant alle familiens medlemmer. Jeg synes hjemmelaget bolognesesaus smaker mange ganger bedre enn ferdigvariantene som finnes. 



ONSDAG

Halvveis til helg og det er lov å unne seg noe ekstra godt: Potetmosgrateng



TORSDAG

Vi er anbefalt å spise fisk 2-3 ganger i uken, derfor slår vi til med hjemmelaget fiskegrateng denne torsdagen.



FREDAG

Endelig helg. Hva med å bytte ut tacoen med fylt ovnsbakt paprika?



LØRDAG

Slå til med en skikkelig 3-retters middag

Forrett:



Hovedrett:



Dessert:



SØNDAG

Kyllinggryte med kokosmelk og ris er perfekt til søndagsmiddagen :)



UKAS SØTSAK

En kalorilett og smakfull dessert som du like gjerne kan unne deg på en onsdag som en lørdag. Sukkerfri gelé med hjemmelaget sukkerfri vaniljesaus



UKAS BAKETIPS

Det er høst og tid for norske epler. Hva med å bruke de på å lage en deilig sukkerfri og glutenfri eplekake med funksjonell mat's ferdige kakemiks. Gjort på 1-2-3.

- Marte

#ukemeny #variert #suntoggodt #middag #middagsmeny #martehopstad

Skrevet 28.09.2014 kl.10:33. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 10 kommentarer



6

Omelett med spekeskinke, søtpotet og spinat

Skrevet 18.09.2014 kl.20:59. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Omelett er en rask og næringsrik hverdagsmiddag. Den er lett å variere med de ingrediensene du har i kjøleskapet. Her kommer et lite tips til hva du kan ha i omeletten.



Du trenger (til 1 person):

2 egg og evt. 1 eggehvite
4-5 skiver spekeskinke
4 puter frossen spinat eller en neve frisk spinat
Ca. 80 gram kokt søtpotet
Salt og pepper

Tilbehør: agurk og tomat




Slik gjør du det: 

Begynn med å ta av skall og dele søtpotet i terninger. Kok de møre. Kjenn med en kniv om de er ferdige. 

Stek søtpotet, spinat og spekeskinken i stekepanna med litt smør eller olje. 

Pisk sammen eggene, salt og pepper. Hell eggeblandingen over de andre ingrediensene og stek omeletten til den har stivnet. Når den er ferdig, vender du den ene halvdelen over den andre og den er klar til servering sammen med det tilbehøret du foretrekker. Jeg hadde tomat og agurk.

Tips til annet tilbehør er guacamole, andre grønnsaker, ruccola eller du kan spise den som den er uten noe tilbehør :)



- Marte

Skrevet 18.09.2014 kl.20:59. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarer



4

Min fylte paprika

Skrevet 15.09.2014 kl.16:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Fylt paprika har blitt en "populær" rett. Det ser jo helt fantastisk ut, er sunt og smaker godt. Her kommer min versjon av fylt paprika med søtpotet ved siden av. 



Du trenger (1 person):

1 stor paprika
130 gram karbonadedeig (1/3 av en pakke)
1/3 løk
1 ss tomatpuré
Noen skriver mozzarella*
Salt, pepper, oregano og paprikapulver
Noen  båter søtpotet (jeg brukte ca. 100 gram) 

*Du kan gjerne bytte ut mozzarellaen med vanlig hvitost. Jeg har bare en craving på mozzarella for tiden, hehe. 

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 200 grader. 

Del søtpotet i båter og legg på et brett med bakepapir. Søtpoteten trenger litt lengre tid enn paprikaene i ovnen. Sett derfor inn søtpoteten 5-10 minutter før resten. 

Stek karbonadedeig sammen med hakket løk og krydder. Når det er ferdigstekt, blander du inn 1 ss med tomatpuré.

Del paprikaen på midten og fjern forsiktig innholdet. I den ene halvdelen blir det et hull etter stilken, men det gjør ikke noe. Legg paprikahalvdelene i en ildfast form og ha i fyllet. Til slutt topper du med mozzarella eller evt. annen ost. 

Stek de fylte paprikaene i ovnen i 20 minutter. 



Fristet det? 

- Marte

Skrevet 15.09.2014 kl.16:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer



8

Svinekotelett med tomat, mozzarella og guacamole

Skrevet 04.09.2014 kl.16:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Noe jeg har fått helt dilla på i det siste er mozzarella. Da mener jeg den ferske varianten som har en bløt konsistens og melkehvit i fargen. Jeg synes konsistensen og smaken er helt fantastisk. 

Dagens middagstips ser dere på bildet under. Renskåret svinekotelett sammen med klassikeren mozzarella og tomat. Dette er en perfekt kombo spør du meg. I tillegg har jeg stekt sjampinjong og laget en guacamole til.

Du trenger (1 person):

1 renskåret svinekotelett
1 tomat
1/2 "mozzarellaball"
1/2 boks sjampinjong

Stek sjampinjongen og koteletten i stekepanna. Skjær mozzarella og tomat i skriver og dander det på fatet. 

Guacamole:
1/2 moden avokado
1 ts sitronsaft
1 hvitløksfedd
Salt og pepper

Mos avokadoen med en gaffel og tilsett resten av ingrediensene. Smak til med krydderet. 



Er du glad i mozzarella?

- Marte

Skrevet 04.09.2014 kl.16:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 8 kommentarer



4

Lompepizza på 1-2-3

Skrevet 01.09.2014 kl.13:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Vi er kommet til høstmåneden september. Jeg synes høsten er en fin tid med masse farger og en frisk deilig luft. Det blir mørkere om kveldene som igjen betyr tid for å tenne levende lys, noe jeg er veldig glad i. Vi kunne ikke ha hatt en bedre start på høsten med det herlige høstværet som har vært i helgen,  iallefall har det vært fint hjemme på Røros. Humøret og energien har vært på topp i slikt høstvær.

Nå står en ny uke for tur. Hva med lompepizza til middag i dag eller en av de nærmeste dagene? Dette er smakfullt, enkelt og sunt og krever ikke mange minuttene. Å forberede lompepizzaene tar maks 2 minutter. Og når de står i ovnen lager du en enkel salat og vips er middagen klar.



Det du trenger er:

2 speltlomper eller potetlomper
4 skiver kokt skinke
3-4 skiver ost
Sukkerfri ketchup
Oregano

Blandet salat: ruccola, tomat, agurk, paprika (tips: avokado i tillegg i salaten smaker fantastisk. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig)

* Lag gjerne flere lompepizzaer da dette er et ganske lett måltid

Slik gjør du det: 

Sett ovnen på 200 grader. Start med å legge lompene utover en rist med bakepapir. Ta først på litt ketchup, deretter oregano og til slutt skinke og ost i biter. Stek lompepizzaene i ovnen til osten har smeltet. (ca. 7 minutter). Kutt de grønnsakene du ønsker til en salat ved siden av. 

Så er det bare å nyte disse herlighetene, her sammen med et stort gladd pepsi max, nam nam. 

Håper det smaker!

- Marte

#speltlomper #pizza #lompepizza #raskmiddag #enkelmiddag #godmiddag #smakergodt #ruccola #ostskinke #suntoggodt #næringsrikt #martehopstad

Skrevet 01.09.2014 kl.13:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer



2

Spontantur hjem og pai

Skrevet 28.08.2014 kl.18:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

I går bestemte jeg meg brått for at jeg skulle dra hjem i helga. Jeg fikk vite at tanta og onkelen min skulle oppover til Røros i går, så da slengte jeg meg på. Jeg sa ingenting om at jeg skulle hjem, før jeg satt i bilen. De ble positivt overrasket! Pappa trodde ikke noe meg når jeg ringte, han trodde bare jeg kjedet meg og ringte for å tulle litt med han. Så deilig det var å komme hjem igjen, selv om det kun er to uker siden sist. Ekstra gøy er det når det ble helt spontant. 

I dag slo jeg til og laget pai til hele familien. Ser ikke denne god ut? 

Jeg bare elsker denne paien! Dere kan lese mer om paien i et tidligere blogginnlegg HER. I det tidligere innlegget finner dere også er oppskrift på en kyllingpai. Jeg anbefaler å prøve ut denne paien, for den er virkelig god. I tillegg er den supersunn og det er lett å få et godt resultat.

Det du trenger til bunnen er:

1 dl havremel (kjøpes i vanlig dagligvare)
2 dl fibra fullkornshvetemel (evt. 1 dl hvetemel og 1 dl sammalt hvetemel)
125 gram cottage cheese (en halv boks)
90 gram meierismør
2 ss vann

Bland alle ingrediensene i en foodprosessor eller kna for hånd og la deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 min. Trykk bunnen ut i en smurt paiform og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen i stekeovnen i ca. 10 min på 225 grader, til den er sprø og gyllen.

Eggeblanding:

2,5 dl matløte
3 egg
Salt og pepper
125 gram ost

Piskes sammen i en bolle

Karbonadedeigpai:

400 gram karbonadedeig
Ca. 100 gram fersk sjampinjong
1 hakket løk
2 hakkede hvitøksfedd
1,5 dl tomatpuré
Salt og pepper
Smør til steking

Stek løken, sjampingjongen og kjøttdeigen. Tilsett deretter hvitløk, krydder og tomatpuréen. Ha kjøttfyllet over i det forstekte paiskallet. Hell over eggeblandingen til slutt. 

Paiene stekes på 200 grader i ca 30 min. Server paien med salat og NYT!





Håper det frister :) 

- Marte

Skrevet 28.08.2014 kl.18:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



0

Pastasalat med spekeskinke

Skrevet 27.08.2014 kl.17:05. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

I dag er det herlig vær her på østlandet med en sol som varmer godt. Jeg ble derfor inspirert til å lage en litt sommerlig salat, for å nyte den siste sommerfølelsen. Men for alle del, denne salaten smaker like godt uansett årstid :)

Er herlig salat med gode smaker. Denne salaten går raskt å lage. Eggene og pastaene kan du koke kvelden før og lagre i kjøleskapet. Resten er gjort unna på 10 minutter. Om du virkelig vil slå til, smaker det ekstra godt med litt brød ved siden av, enten hjemmelaget om du har god tid, eller et godt og ferskt brød fra butikken.

Om det blir rester igjen, er det perfekt å ha med seg i matpakka dagen etter.



Du trenger (til 4 personer):

200 gram spekeskinke
6 dl tørr fullkornspasta
3 kokte egg
3 tomater
1 søtpaprika
1 liten purreløk
 Ruccolasalat og isbergsalat
Ca. 200 gram honningmelon
1 boks mais

Slik gjør du det: 

Kok egg og pasta. Når pastaen er ferdigkokt, skyller du den i kaldt vann slik at den ikke klistrer seg. Kutt opp alle grønnsakene og riv spekeskinken i passende biter. Så er det bare å blande alle ingrediensene. Eggene kan du dele i båter og legge på toppen av salaten. 

- Marte

 

#spekeskinke #salat #egg #honningmelon #frisksalat #friskt #middag #sunt #suntoggodt #næringsrikt #martehopstad

Skrevet 27.08.2014 kl.17:05. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



0

Min typiske latmannsmiddag

Skrevet 19.08.2014 kl.17:05. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Flere som har en slik typisk middag? 

Om jeg ikke har tid, ork eller inspirasjonen til å lage meg en spennende middag, er det ofte slik min middag ser ut. Når jeg kommer hjem fra skolen er jeg ofte så sulten at jeg ikke har tid til å vente på at poteter skal koke/stekes ferdig eller på at en grateng skal stå å godgjøre seg i ovnen. Denne retten tar rundt 10-15 minutter å lage, samtidig som den er proteinrik og næringsrik. Billig er den også, perfekt for studenter slik som meg. 

Middagen består av kjøttdeig svinekjøttdeig med en haug av grønnsaker. Jeg tar rett og slett de grønnsakene jeg har tilgjengelig, så litt variasjon blir det fra gang til gang. 

Denne gangen besto retten av dette:

200 gram kjøttdeig av svin
1 liten løk
1 gulrot
1 tomat
1/2 liten paprika
Ca. 100 gram fersk sjampinjong
Krydder - denne gangen ble det et blandingskrydder til kjøtt. Spisskummen, salt, pepper, paprikakrydder, grillkrydder og karri er andre eksepmpler på krydder du kan bruke. 



Dette er en veldig enkel middag, men det skal ikke alltid kreve mange ingredienser, kunnskap, tid og penger å få til en sunn og ordentlig middag. 

Sunt, kjapt og billig :)

- Marte

 

#middag #suntoggodt #kjappmiddag #svinekjøttdeig #grønnsaker #proteinrikt #enkelt #billig #kjapt #martehopstad

Skrevet 19.08.2014 kl.17:05. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



6

Kyllinggryte med kokosmelk

Skrevet 13.08.2014 kl.11:47. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Da er jeg tilbake på hybelen og første skoledag er unnagjort. Det ble en mild start med kort dag og kun gjennomgang av hva dette emnet handler om. Veldig godt med en mild start kjenner jeg. Kjente at jeg ikke var helt vant til å stå opp så tidlig igjen. Her om dagen laget jeg en enkel kyllinggryte til meg og familien som jeg vil dele med dere. 

Denne har en god smak og kyllingen ble veldig saftig. I tillegg er den kjapp og enkelt å lage, perfekt middag på en litt travel dag.



Du trenger (til 4-5 personer): 

800 gram kylling
2 løk
2 fedd hvitløk
3 ts karri
1 ts gurkemeie
Salt og pepper
En halv hønsebuljongterning
1 boks kokosmelk (jeg brukte light, men bruk gjerne den originale)
1 pakke ferske asparges
1 pakke sukkererter
1 boks minimais
1-2 bokser vannkastanjer alt eller hvor glad du er i det
1 paprika 

Ønsket mengde ris

Slik gjør du det:

Kok ris som anvist på pakken

Stek hakket løk, hvitløk og karri i pannen med litt smør eller olje. Tilsett kylling, gurkemeie, salt og pepper og stek til kjøttet er nesten gjennomstekt. Ha i knust buljong og kokosmelk og la det putre i noen minutter. Tilsett deretter grønnsakene og la det koke i videre i ca. 5 minutter. Rett før servering tilsetter du hakket paprika. 





En sunn og god middag :) 

- Marte

 

#kylling #kyllinggryte #suntoggodt #middag #mat #asparges #vannkastanjer #kokosmelk #sunnmiddag #martehopstad

Skrevet 13.08.2014 kl.11:47. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarer



2

Grateng med karbonadedeig, potetmos og grønnsaker

Skrevet 06.08.2014 kl.12:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Denne middagen kan jeg love deg blir en slager for alle i familien.

Som grønnsaker i denne gratengen valgte jeg å bruke neper, mais, løk og sjampinjong, men du kan bare bruke de grønnsaker du måtte ønske eller du har tilgjengelig.



Du trenger (5 personer):

2 pakker karbonadedeig
2 neper
1 løk
2 hvitløksfedd
1 boks sjampinjonger eller noen ferske sjampinjonger
1 boks mais
2 bokser hakkede tomater
Ca. 800 gram poteter
Ca. 2 dl melk (til potetmosen)
Revet ost til å ha på toppen
Krydder: oregano, paprikapulver, spisskummen, salt og pepper (det du liker å krydre med)

Slik gjør du det:

1. Skrell og del poteter i mindre biter og kok til de er møre. Mos med en potetstapper og tilsett melken til du får en passe potetmoskonsistens. Tilsett en klype salt til slutt.

2. Stek karbonadedeigen sammen med krydderet. Deretter tilsetter du kuttet løk, hvitløk, neper, mais og sjampinjong. Når det har fått koset seg litt i pannen, tilsetter du hakkede tomater.La dette få pute i noen minutter til det tykner litt. 



3. Legg kjøttsausen i en ildfast form, deretter potetmosen og til slutt et lag med revet ost. Stek gratengen midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Jeg tilsatte også noen biter med svinestek fra middagen dagen før. 



 Server med en frisk salat. Håper det faller i smak! 



- Marte

 

#middag #grateng #karbonadedeig #potetmosgrateng #grønnsaker #neper #martehopstad

Skrevet 06.08.2014 kl.12:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



0

Ørretmiddag

Skrevet 05.08.2014 kl.10:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Titter innom for å vise dere gårsdagens middag. Det er egentlig ikke noe spennende over denne middagen, men jeg tenkte bare å dele den med dere for å gi dere tips til variasjon i tilbehøret.

Ørretten er ovnsbakt sammen med neper, salt og pepper. Nepene skrelte jeg og delte opp i skiver. Skivene la jeg over fisken i en ildfast form. I tillegg stekte jeg også løk og sjampinjong i stekepanna og kokte poteter og gulrøtter. Veldig enkelt, men så godt og ikke minst sunt. Denne retten er proppfull av næring.

  • Neper er en grønnsak jeg helt har glemt at finnes. Det er en gammel kulturplante og hadde stor ernæringsmessig betydning før poteten kom. Nepe tilhører kålfamilien og smaken minner om en mellomting mellom reddik og kålrabi
  • Nepen kan spises rå, rives og brukes i råkostsalater, kokes, bakes, gratineres, stekes og inngå i gryter eller supper
  • Nepe er kalorifattig og inneholder noe C-vitamin, jern og kalsium

Håper du ble inspirert til å velge noe nytt som tilbehør til fisken neste gang :)

- Marte 

 

#middag #ørret #fiskemiddag #neper #suntoggodt #suntfett #martehopstad

Skrevet 05.08.2014 kl.10:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



0

Omelett med spekeskinke og gressløk

Skrevet 22.07.2014 kl.10:34. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

God morgen! For et strålende vær vi har blitt utsatt for de siste dagene, helt fantastisk. Med slik varme og sol, er det ikke alltid det frister med tung mat. Omelett med spekeskinke er deilig sommermat, enten til middagen slik jeg hadde, eller det kan spises til lunsj. Som tilbehør har jeg litt grønnsaker, hvitløksbrød og hjemmelaget hummus. Til omeletten trenger du: 

- 2 egg

- 2 ss vann

- 4 skiver spekeskinke

- litt hakket gressløk

- Evt. stekt sjampinjong

- salt og pepper

Visp sammen egg, vann, gressløk og kydder. Stek sjampinjongen. Når du skal steke omeletten må pannen være så varm at smøret freser når du slipper det i pannen. Hell i røren og trekk den inn mot midten etter hvert som den stivner. Legg på sjampinjong og spekeskinke på den hele halvdelen når eggeblandingen har stivnet. Brett den andre halvparten over. 

Servert den nylaget. 

Det var første gang jeg laget hummus så jeg måtte prøve meg litt frem. Jeg tror jeg ble litt for ivrig med hvitløken, så den skal jeg kutte ned på neste gang. Dette var det jeg brukte i min humus: 

- ca. 220 gram hermetiske kikerter

- saften av 1 sitron

- 4 fedd hvitløk (kan gå ned til 2 neste gang)

- Salt

- 1/2 dl olje

Ha kikertene i en foodprocessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens når den er ferdig. 

Spekeskinke passer perfekt med omelett og gir en god saltsmak til omeletten. 

Hummus smakte godt sammen med omeletten, og det var lett å lage, så det blir ikke siste gang jeg prøver meg på det :) 

- Marte

 

#omelett #middagstips #middag #lunsj #hummus #hjemmelaget #gressløk #spekeskinke #mat #martehopstad

Skrevet 22.07.2014 kl.10:34. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



2

Hjemmelaget fiskegrateng

Skrevet 17.07.2014 kl.10:31. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Fiskegrateng er en klassiker veldig mange er glad i. Men alt for ofte kjøper vi den ferdige fra frysedisken fordi vi tror det tar en halv dag å lage den selv.

Det tar ikke mye lengre tid enn å varme opp den fra frysedisken. Det krever jo litt mer råvarer og det er litt mer å stelle i stand, men ofte det er verdt det fordi smaken blir en helt annen. I tillegg er denne fiskemiddagen en super måte å få inn mer fisk i hverdagen. 

Til 6 porsjoner:

- 3 dl tørr fullkornsmakaroni

- 6 dl melk (jeg brukte ekstra lett)

- 3 ss hvetemel

- 5 egg

- 600 gram seifilet

- 3 ss strøkavring og 3 ss havremel (går fint med kun strøkavring også)

- 3/4 ts malt muskat

- Salt og pepper

Tilbehør: Raspet gulrot, kålrot og kokte poteter



Slik gjør du det:

  • Skjær seifileten i biter og kok makaronien slik som anvist på pakken
  • Kok opp 5 dl av melken og lag jevning med mel og den siste desiliteren i en bolle. Når melken koker, røren du inn jevningen og krydderet og lar det koke opp på nytt. La det småkoke litt til den tykner. Avkjøl sausen litt.
  • Skill eggplomme og eggehvite og tilsett eggeplommene i sausen. Ha deretter i kokt makaroni og fiskebitene
  • Stivpisk eggehvitene og ha de på toppen av formen. Vend forsiktig inn i resten av blandingen
  • Til slutt strør du over havremel/strøkavring



Stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 20-30 minutter avhengig av hvor bred og lang formen er. La den sette seg i noen minutter før du spiser den. 



Server gjerne med kokte poteter og raspet gulrot/kålrot til. 

Fordeler med fiskegrateng fra bunnen av:

  • Ingen tilsetningsstoffer
  • Fullkornsmakaroni som gir mer næring og mer fiber
  • Mindre mengder salt
  • Mer fisk
  • Smaker bedre

Håper du ble inspirert til å prøve hjemmelaget neste gang :)

- Marte

 

#fiskegrateng #hjemmelaget #fisk #middag #fiskemiddag #suntoggodt #sunt #martehopstad

Skrevet 17.07.2014 kl.10:31. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



6

Reker og vin

Skrevet 14.07.2014 kl.16:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

God mandag!

Er det noe som hører sommeren til, så er det reker. Det er lett og frisk sommermat som man kan ta med seg overalt. Kosen med reker er å sitte leenge å spise. Fast tilbehør hos oss er majones, loff, sitron/lime og agurk. Vi kan godt ha reker som middagsmat. 

Vin er også fantastisk godt til reker. Jeg er ikke så glad i å drikke vin til mat generelt, men til reker, ja da koser jeg meg godt med vinen. 

Det er kun ett år siden jeg begynte å få sansen for reker, jeg skjønner ikke at jeg ikke kunne like det. Alle de rekemiddagene jeg har gått glipp av, hehe. Jeg er glad for at jeg endelig smakte på reker igjen etter mange år med "liker ikke": 

Hva pleier du å spise sammen med reker?

- Marte

Skrevet 14.07.2014 kl.16:20. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarer



5

Grillspyd og lettere potetsalat

Skrevet 10.07.2014 kl.18:29. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Ah, for et herlig vær vi har for tiden! Og da er det ekstra deilig at jeg har hatt fri i dag og har fått nyte solen. I går grillet vi, og jeg bestemte at vi skulle ha grillspyd til middag. Det ble supergodt og jeg tenkte jeg skulle komme med dette grilltipset til dere. Dette er noe alle kan lage, og det tar ikke spesielt lang tid. Potetsalaten kan lages i stand kvelden i forveien og settes i kjøleskap med plast over. 



Grillspyd (10 stk.):

- 700 gram svinekjøtt (jeg brukte en marinert grilltype)

- 300 gram kyllingfilet

- 1 squash

- 1 rødløk

- ca. 10 ferske sjampinjonger

- En liten paprika

Grillspyd kan kjøpes i vanlig matbutikk. Et tips er å legge grillspydene i bløt en stund før du skal bruke de fordi da er det mindre sannsynlighet for at pinnene tar fyr eller svir seg på grillen. Så det er bare å kutte opp alle ingrediensene i passe store biter og tre de inn på grillspydet i den rekkefølgen du føler er best. Jeg valgte å ta hver ingrediens i to omganger på hvert enkelt grillspyd.



Deretter er det bare å grille på middels varme (om grillen din kan stilles inn varmen på) til kjøttstykkene er gjennomstekt. Jeg anbefaler å steke de på aluminiumsfolie smurt med litt olje slik at de ikke setter seg fast.



Lettere potetsalat:

Kesam er en god og sunn basis til de fleste typer dressinger. Her er en frisk og deilig potetsalat som passer perfekt til grillmaten. Denne er et kalorisnilt og proteinrikt alternativ til potetsalat basert på rømme og majones.

- 750 gram kokte poteter

- 1 eple

- 2 ss frisk hakket gressløk (om du ikke har gressløk tilgjengelig, kan også vårløk brukes)

Dressing:

- Ett beger (300 gram) kesam original

- 2 ss søt sennep (pølsesennep)

- 1 ts sitronsaft

- Salt og pepper

Skrell de kokte potetene. Skjær potet og eple i terninger. Bland alle ingrediensene til dressingen i en stor bolle. Ha i poteter, eple og gressløk og bland forsiktig. Dryss over litt hakket gressløk til slutt for pynt. Et tips er å heller koke potetene litt for lite enn litt for mye slik at de ikke løser seg opp når du skal blande.

I tillegg laget jeg en enkel og frisk salat bestående av isberg, reddikker, agurk, tomat og stangselleri. Og maiskolbe selvfølgelig, det er jo et must til grillmaten, hehe. 

Så det fristende ut?

- Marte

 

#middag #grilling #grill #sommer #grillmat #grillspyd #godtno #suntoggodt #potetsalat #lettpotetsalat #martehopstad

Skrevet 10.07.2014 kl.18:29. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 5 kommentarer



0

Kyllingburger i pita med hvitløksdressing

Skrevet 06.07.2014 kl.15:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.



Et sunt og godt middagstips som passer perfekt nå på sommeren. Jeg er sikker på at dette blir en hit for både store og små. Burgerne ble saftige og hadde en god og mild smak.

Til 5 mette personer:

- 2 pakker kyllingkjøttdeig

- 3 fedd hvitløk

- 2 egg

- 2 ss paprikapulver

- 2 ts spisskummen

- 2 håndfuller finhakket frisk basilikum

- 2 ts worcestershiresaus

- Salt og papper

- Olje til steking

- 5-10 pitabrød fullkorn (alt etter om du vil ha ett eller to pitabrød)

Framgangsmåte:



Ha ingrediensene til burgerne i en bolle og bland godt. Form deigen til passe tynne burgere. Det kan være litt vanskelig å få burgerne fra skjærebrettet og over i stekepannen, men de kan formes i stekepannen også.

Stek burgerne i olje, gjerne olivenolje, til de er gjennomstekte. 



Hvitløksdressing:

- 2 dl lettrømme

- 3 fedd presset hvitløk

- 10 finhakkede basilikumblader

- Salt og pepper

Bland alle ingrediensene sammen. Dressingen blir ekstra god om det får trekke noen timer eller natten.



Server kyllingburgeren i fullkornspita sammen med salatblader, tomat, agurk, rødløk og hvitløksdressing. 

Dette smaker virkelig godt så jeg anbefaler deg å teste det ut om du synes det så fristende ut :) 

- Marte

 

#middag #kyllingburger #hjemmelaget #hvitløksdressing #mat #pita #pitabrød #suntoggodt #sunt #smakfult #martehopstad

Skrevet 06.07.2014 kl.15:35. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



0

Laksewrap med sweet chili saus og spinat

Skrevet 02.07.2014 kl.10:31. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Det er kjekt å kunne variere tilbehøret når vi er anbefalt å spise fisk 2-3 ganger i uken. I dag falt valget på wraps. I en slik wrap kan man også bruke andre fisketyper som f. eks ørret eller torsk.

Smør lettrømme og sweet chilisaus utover en fullkornslefse. Kesam eller creme fraiche kan gjerne brukes istedet for rømme.



Legg deretter på fisk og grønnsaker. I tillegg brukte jeg:

- Spinatblader
- Paprika
- Tomat
- Mais
- Løk

Så er det bare å rulle sammen og nyte. Jeg synes det mest praktiske var å dele den i to og spise med kniv og gaffel.

Håper dere likte maten

- Marte 

 

#middag #laks #wrap #laksewrap #sunt #spinat #suntfett #suntoggodt #mat #martehopstad

Skrevet 02.07.2014 kl.10:31. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



8

Kyllingfilet stekt med gurkemeie og soppsaus

Skrevet 23.06.2014 kl.22:10. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Gurkemeie gir en fin gulfarge og setter en liten smak på kyllingen. Gurkemeie har faktisk flere helsemessige fordeler. Det inneholder en antioksidant med navn curcumin, og det er dette som gir krydderet dens gule farge. Det er kjent for å ha betennelsesdempende egenskaper, virker kolesterolsenkende, bakteriehemmende og blodsukkersenkende for å nevne noen. I Norge er vi ikke så flinke på å bruke dette krydderet, som oftest bare til lussekattene i desember. Gurkemeie kan brukes til for eksempel mange typer kjøtt, egg og på fiskeboller.

Denne middagen hadde jeg og familien på søndag, en perfekt søndagsmiddag! Denne oppskriften er nok til 4 personer. 

- 2 pakker boil-in-bag ris

- En stor bolle blandet salat

- Sesamfrø (om ønskelig)

- 1 boks (3dl) matfløte

- ca. 150 gram fersk sjampinjong

- En halv stor løk

- 2-3 fedd hvitløk

- 680 gram kyllingfilet (pakke fra prior)

- Gurkemeie

- Salt og pepper

Stek kyllingfilet sammen med presset/finhakket hvitløk og litt gurkemeiekrydder. 

I en annen stekepanne steker du sjampinjong og løk før du heller over matfløten og lar det putre til den tykner litt.

Kok ris som anvist på pakken. 

Deretter kan legger du kyllingen i en valgfri form og heller sjampinjongsausen over.

Server med ris og en frisk salat.

Det er veldig fint å pynte salaten med sesamfrø, da ser den også mer fristende ut.

Så er det bare å nye!

Håper du likte oppskriften

- Marte

 

#middag #søndagsmiddag #kyllingfilet #gurkemeie #sopp #sjampinjong #soppsaus #martehopstad

Skrevet 23.06.2014 kl.22:10. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 8 kommentarer



12

Middag og treningsøkt

Skrevet 04.06.2014 kl.12:14. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Et lite middagtips fra meg til dere. Jeg synes dette er en fin middag å lage på dager jeg ikke orker å stelle i stand masse ingredienser og bruke mye tid på middagen. Men jeg synes absolutt ikke det går utover smak og næringsinnhold.

Et lite hus bestående av:

- Speltlomper

- Krydret kyllingfilet

- Grønnsaker: avokado, tomat og paprika

Det er så enkelt som å kutte grønnsakene mens kyllingen godgjør seg i stekepanna.

Speltlompene fylles med godsakene og nytes. Kesam som dressing smaker også godt. 

I dag ble det en styrkeøkt bestående av knebøy, benkpress, stående roing, bulgarske utfall, biceps curl og planke. Bare for gøy, tok jeg på pulsklokka under styrkeøkten bare for å se hvor mye jeg faktisk forbrente i løpet av en slik økt. Og det var mye mer enn det jeg hadde forventet. Det er veldig gøy og motiverende. 

- Marte

 

#middag #speltlomper #raskmiddag #kyllingfilet #lettvintmiddag #mat #trening #styrketrening #styrke #styrkeøkt #pulsklokke #kalorier #forbrenning #trene #martehopstad

Skrevet 04.06.2014 kl.12:14. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 12 kommentarer



6

Lompepizza med kjøttfyll

Skrevet 20.05.2014 kl.14:59. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.



Jeg er veldig glad i lettvinte middager, men som likevel er sunne, smakfulle og næringsrike. Mange er vel kjent med tidsklemma, og det er kjipt at det noen ganger kan gå utover maten.

Til 1 person trenger du: 

- 2 speltlomper eller vanlige potetlomper

- 1/3 pakke (130gram) karbonadedeig

- 3 mellomstore ferske sjampinjonger

- 2 små ss tomatpuré

- Ønsker krydder, gjerne oregano

- 1/4 løk

- Litt ost

- De grønnsakene du ønsker å ha som tilbehør, jeg brukte tomat

Stek karbonadedeig, løk og sjampinjong. Legg lompene på en bakepapirkledd rist og smør tomatpuré på lompen. Så tar du på litt krydder, gjerne oregano. Jeg hadde ikke det, så jeg brukte bare grillkrydder. Deretter tar du på kjøttbladingen og topper det hele med noen skiver ost. 

Stek i ovnen på ca. 200 grader til osten har smeltet. Fordelen med lomper er at de ikke trenger og stekes i lang tid sammenliknet med pizzadeig, så dette er fort gjort :)

Jeg har også laget en liknende versjon:

- 2 speltlomper eller vanlige potetlomper

- 1/3 pakke (130gram) karbonadedeig

- 2 puter fryst spinat

- Mais

- 2 små ss tomatpuré

- Oregano

- 1/4 løk

- Litt ost

Det er altså bare å bruke det du har tilgjengelig av råvarer!

Stek i ovnen på ca. 200 grader til osten har smeltet. 



Bon appetitt! 

- Marte

 

#middag #lompepizza #pizza #hjemmelaget #speltlomper #karbonadedeig #spinat #sunt #godt #digg #rasktogenkelt #middagstips #martehopstad

Skrevet 20.05.2014 kl.14:59. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarer



2

Grillings

Skrevet 19.05.2014 kl.16:01. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

God mandag! 

I går før jeg kjørte sørover igjen, grillet familien hjemme. Været var helt fantastisk, og for min del var det første grilling i år. Det som er så fint med grilling, er at alt kan brukes. Det er bare fantasien som setter grenser. I tillegg får man sitte ute og nyte været og kjenne på den gode lukten av grill. 

Det er meldt noen fine dager fremover her på østlandet nå, så da er det bare å benytte muligheten.

Obs! Vi har forresten lært om stekemutagener på skolen i dag. De dannes når kjøtt stekes ved høy temperatur og lang steketid og kan være kreftfremkallende. Det blir ofte mer stekemutagener ved grilling fordi man ikke har kontroll på temperaturen og kull avgir giftige stoffer. Spesielt på svidd kjøtt. MEN, mange har i dag gassgrill istedet for kull, og man har ofte en temperaturregulering. Da er det ikke den samme faren :)

Det ble marinert svinefilet, stekte poteter (kokte fra middag noen dager før), stekte tomater, minimais og grønnsaker i form. 

I tillegg hadde vi litt ekstra tilbehør: salat, ananas, reddik og bacon. 

Det var perfekt søndagsmiddag! 

Ah, nå kjenner jeg at jeg gleder meg til i sommer med masse grilling. 

- Marte

 

#grilling #sol #sommer #grillmiddag #middag #søndagsmiddag #mat #svinefilet #marinert #reddik #minimais #stektepoteter #grønnsaker #ananas #kjøtt #bacon #sunt #godt #festimunnen #ute 

Skrevet 19.05.2014 kl.16:01. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



8

Ovnsbakt torsk med pesto og søtpotetmos

Skrevet 13.05.2014 kl.10:03. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Vi vet alle at vi burde fisk bør ta en større plass i kostholdet, så da er det jo bare å prøve seg frem med nye og spennende kombinasjoner.

Torsk er ikke så veldig spennende i smaken, men med et lag pesto på toppen, blir det fantastisk!  Torsk har minimalt med kalorier, og det passer derfor perfekt med litt ekstra energi fra pestoen. 

En rett proppfull av næring!

Denne oppskriften holder til 1 person.

Torsk med pesto:

- Ett stykke torskefilet

- 1-2 ts pesto

- En kvart løk

- 1 fedd hvitløk



Sett ovnen på 200 grader. Kutt løk og hvitløk (finhakkes) og legg det i en ildfast form. Deretter legger du på torskestykkene og smører pesto på toppen. Dekk til formen med aluminiumsfolie og stek midt i ovnen i ca. 20 min. Dette forutsetter at fisken tint/fersk. Om du bruker fryst fisk trenger den noe lengre steketid. Men husk, torsk må ikke stekes for lenge, da blir den tørr. Heller litt for lite stekt enn litt for mye. Du kan se at den er ferdig når kjøttet begynner å dele seg. 

Søtpotetmos:

- 200 gram søtpotet

- En kvart chili

- Sitronsaft



Del 20 gram søtpotet i grove biter. Kok de møre sammen med sitronsaft chiien delt i to på langs. Dette gir en ekstra piff til søtpoteten. 

Når poteten er blitt mør heller du av vannet og fjerner chilien. Bruk en potetstapper eller en stavmikser og mos til en jevn masse. Smak til med salt, pepper og evt. litt mer sitronsaft. Søtpoteten har som navnet tilsier en veldig søt smak, og da passer det perfekt med syrlig sitron!

Server og nyt denne torskeretten.

Jeg kjenner selv at jeg er alt for dårlig til å lage meg torskemiddager. Det går alt for land tid mellom hver gang.

- Marte

 

#middag #torsk #torskemiddag #pesto #pestotorsk #ovnsbakttorsk #sunt #fisk #fiskemiddag #suntoggodt #søtpotet #martehopstad

Skrevet 13.05.2014 kl.10:03. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 8 kommentarer



4

Middagstips - speltlomper fylt med masse godt

Skrevet 06.05.2014 kl.17:42. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Dagens middag ble veldig enkel, men så god! Det trenger absolutt ikke å ta lang tid for å få til en god og sunn middag. Veldig kjekt om man har litt dårlig tid. Et tips er å koke egg kvelden før og ha liggende i kjøleskapet slik at middagen tar ennå kortere tid å lage.

Den besto av: 

- Speltlomper

- En halv avokado

- To kokte egg

- Kokt skinke

- Tomatskiver

- Mager kesam

Nåe du har alle ingrediensene klar til bruk er det bare å fylle lompene.



Håper dere ble inspirert til å lage noe liknende selv :) 

- Marte

 

#middag #mat #suntoggodt #speltlomper #avokado #raskmat #kokteegg #koktskinke #martehopstad

Skrevet 06.05.2014 kl.17:42. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer



8

Krydrede seikaker med kesamdressing

Skrevet 05.05.2014 kl.07:58. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Billigere og mer næringsrik middag kan du lete lenge etter. Vi er anbefalt å spise fisk 2-3 ganger i uken, og i dag har jeg laget en fiskemiddag med sei. Sei er spesielt rik på proteiner, Vitamin D, Vitamin B12 og selen. 

Disse fiskekakene ble veldig gode, og jeg tror dette hadde blitt en slager blant barn også fordi de er såpass krydret at det ikke smaker like mye fisk. Husk, ha på kjøkkenviften når du steker de, slik at ikke hele huset blir luktende fisk etterpå, hehe. 

Seikaker (til 6 store porsjoner):

Du kan fint halvere oppskriften og redusere til 1 pakke seifilet. Da er det nok passe til 2 voksne og to barn. 

Seifilet 625g x 2 pakker  (jeg brukte frossen som jeg tinte opp)

2 egg

3/4 chili

1 ts spisskummen, 1 ts paprikapulver, 1 ts muskatnøtt

3 små fedd hvitløk

Ca. 4 cm revet ingefær

Tilsett eggene, krydder, hvitløk, chili og ingefær til fisken og mos alt sammen med en stavmikser. Mos til du får en jevn farse som det går an å forme seikaker av.



Stek seikakene i smør eller olje i panna.


Kesamdressing:

1 boks kesam eller mager kesam

1 fedd hvitløk (presset med en hvitløkspresse)

1 ts spisskummen

1 ts pepper

1 ts salt

Saften av en kvart sitron

1 ss sukrin

Bland alle ingrediensene sammen.

Tilbehør:

1 stk. smørstekt løk

Potetbåter stekt i ovnen

Frossen grønnsaksblanding

- Marte

 

#middag #sei #seikaker #fisk #fiskekaker #krydder #sunt #suntoggodt #krydredeseikaker #kesamdressing #kesam #dressing #stektløk #martehopstad 

Skrevet 05.05.2014 kl.07:58. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 8 kommentarer



0

Raclette - en middagshit fra 90-tallet

Skrevet 03.05.2014 kl.19:44. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

I dag valgte vi å ta frem raclette-jernet, noe som var utrolig lenge siden sist! Det er jo helt genialt.

Raclette var noe vi ofte spiste før, og det var veldig populært på slutten av 90-tallet. Raclette er en type ost, og en sveitsisk og fransk matrett. Det er en minigrill der man kan steke kjøtt, sjampinjong, løk , tomater og liknende på en stekeplate på toppen, og ikke minst osten som smeltes i skuffer under. "Racler" betyr å skrape, derav navnet (skraper av den smeltede osten).

Det er bare fantasien som setter grenser for hva menyen kan bestå av. Alt som kan stekes er aktuell mat. Vårt valg i dag ble indrefilet av okse og strimlet svinekjøtt. Som tilbehør ble det, ris og ulike grønnsaker. Og ost er selvfølgelig nødvendig, det er det som topper hele retten.

Så om du har et nedstøvet raclette-jern hjemme, anbefaler jeg virkelig å finne det frem igjen :)

Ha en fin lørdagskveld!

- Marte

 

#raclette #middag #lørdag #raclettejern #lengesiden #indrefilet #grønnsaker #middagstips #lørdagsmiddag #kos #martehopstad

Skrevet 03.05.2014 kl.19:44. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



2

Enkel og rask kyllingwraps med kesamdressing

Skrevet 01.05.2014 kl.10:55. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.



Denne middagen/lunsjen lages i en fei, og er både smakfull, sunn, enkel og rask å lage til. 

Kyllingwraps (5 personer):

 800 gram kyllingfilet

Litt karri, salt og pepper

1 rødløk

1-2 pakker fullkornlefser

Isbergsalat, tomat, agurk, ananas, avocado, paprika (Her kan det du har av grønnsaker brukes)

Stek kyllingfileten sammen med en oppkuttet løkm karri, salt og pepper. Kutt opp grønnsaker og fordel de i skåler slik som til taco eller lag en stor bolle med en blanding av alt.

Kesamdressing: 

1 boks kesam eller mager kesam

1 fedd hvitløk (presset med en hvitløkspresse)

1 ts spisskummen

1 ts pepper

1 ts salt

Saften av en kvart sitron

1 ss sukrin

Bland alle ingrediensene sammen.

Så er det bare å toppe lefsen med alle godsakene.







- Marte

 

#middag #lunsj #wraps #kylling #kyllingwraps #sunt #suntoggodt #kesam #kesamdressing #dressing #salat #grønnsaker #mat #martehopstad

Skrevet 01.05.2014 kl.10:55. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



2

Fullkornspasta med hjemmelaget bolognese-kjøttsaus

Skrevet 28.04.2014 kl.17:45. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Pasta bolognese er en klassiker i alle familier og hjem, og det er sååå enkelt å lage selv! En hjemmelaget saus er mer næringsrik og et lavere saltinnhold en posesausene eller de på glass. I tillegg vet du akkurat hvilke ingredienser du får i deg om du lager den selv. Og sist med ikke minst, det smaker mange ganger bedre :)



Du trenger (3-4 personer):

1 pakke karbonadedeig

300-400 gram fullkornspasta

1 liten eller 1/2 stor løk

2 små gulrøtter

2 stangselleri

2 små fedd hvitløk

0,5 buljongterning

1 boks hakkede tomater

1 ss tomatpuré

2 dl vann

Pepper

Slik gjør du det:

Finhakk gulrot, stangselleri, hvitløk og løk og stek i det pannen med litt smør eller nøytral olje.

Skyv grønnsakene til den ene siden i stekepannen og stek karbonadedeigen. Tilsett tomatpuré og hakkede tomater. Kok opp vannet og tilsett buljongen. Hell denne blandingen over kjøttsausen og la den småkoke i 15-20 minutter. Smak til med pepper. Salt er ikke nødvendig pga av både salt i karbonadedeigen og i buljongen. 



Mens dette står og godgjør seg kan du koke fullkornspasta som anvist på pakningen. Hell vannet av pastaen og server. 



En smakfull og enkel klassiker. 

- Marte

 

#middag #klassiker #pasta #bolognese #pastabolognese #kjøttsaus #fullkornspasta #familiemiddag #suntoggodt #sunt #hjemmelaget #martehopstad

Skrevet 28.04.2014 kl.17:45. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



2

Løksuppe - enkelt, sunt og billig

Skrevet 11.04.2014 kl.21:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Løk er supersunt og noe vi bør spise masse mer av. Dere kan lese om helsefordeler med løk i et innlegg jeg skrev her. Dette passer også perfekt som studentmat: superbillig og en næringsbombe.

Dagens kveldsmat ble denne deilige løksuppen. Det varmet godt for en frossen sjel, ehe.

Og jeg kan love deg, det smaker mye bedre enn det ser ut! 



Du trenger(4-5 porsjoner):

- 4 store løk eller 5 små
- 5 fedd hvitløk
- 2 ss rapsolje
- 1 liter utblandet grønnsaksbuljong (to terninger)
- 1 ts sukrin gold (eller vanlig sukker)
- Timian (fersk eller tørket)
- 4 skiver grovbrød
-  Noen skiver gulost til hvert brød
- Salt og pepper



Slik gjør du det:

Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middel varme i en kjele eller stekepanne. Surr løken under omrøring til den får fin farge og tilsett hviløken (jeg moste feddene med en hvitløkspresse). 
Kok opp vannet i en kjele sammen med buljongterningene. Ha løken i det kokende vannet og tilsett sukrin gold og timian. La det koke i 15 min  og smak til med salt og pepper.

 Stek brød med osteskiver på i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og har en gyllen farge.

Fordel suppen i 4 skåler og legg ostebrødet på toppen og server :) 

Vi har forøvrig pyntet litt til påske i dag. Det er så koselig!

- Marte

 

#mat #middag #kveldsmat #lunsj #løksuppe #suntoggodt #sunt #løk #hvitløk #suppe #ostebrød #brød #ost #suppe #påske #påskepynt #martehopstad

Skrevet 11.04.2014 kl.21:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



8

Middagstips: enkel og sunn Sheperd's pie

Skrevet 10.04.2014 kl.17:55. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Sheperd's pie er en tradisjonell engelsk rett, og er egentlig ikke noe pai, den likner mer på en grateng. Min variant består av karbonadedeig i tomatsaus med potetmos over.

Du trenger (til 5 pers):
- To pakker karbonadedeig
- En boks hakkede tomater
- 1 boks hermetisk mais
- 1 rødløk eller vanlig kepaløk (gul løk)
- 2-3 fedd hvitløk
- En halv chili (valgfritt)
- Krydder: paprikapulver, pepper, salt, koriander, karri (det du liker å krydre med)
- 1 kg poteter
- ca. 3 dl melk
- En smørklatt
- Litt revet ost

Slik gjør du det:
Skrell og kok potetene. Når du er ferdig kokt, moser du de samtidig som du tilsetter melken, litt smør og salt og pepper.
Stek karbonadedeigen sammen med løk, hvitløk, chili og krydder. Jeg anbefaler å steke kjøttet i to omganger slik at det ikke blir så fult i stekepannen. Når all kjøttet er ferdigstekttilsetter du de hakkede tomatene og lar det putre i noen minutter slik at det får satt seg.
Finn frem en ildfast form der du først fordeler kjøttblandingen utover og deretter fordeler du potetmosen over kjøttet. Til slutt: strø over et tynt lag med revet ost.



Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Imens kan du lage en salat eller kutte opp litt grønnsaker som tilbehør :)

Jeg valgte agurk, tomat og paprika



Enkelt, sunt & godt!

- Marte

 

#middag #middagstips #sheperdspie #grateng #karbonadedeig #hakkedetomater #hvitløk #chili #krydder #rødløk #mais #potetmos #hjemmelaget #godt #suntoggodt #martehopstad

Skrevet 10.04.2014 kl.17:55. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 8 kommentarer



4

Middagstips: laks med kålrabistappe og potetsalat

Skrevet 09.04.2014 kl.11:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Her kommer ennå en måte å variere laksen på! Når det er anbefalt å spise fisk 2-3 ganger i uken kan det være kjekt å prøve å variere tilbehøret slik at man ikke blir lei :)

Denne deilige laksemiddagen består av: 

- Laksefilet
- Gulrøtter
- Kålrot
- Klassisk hjemmelaget potetsalat
- Litt salat og sitron
- Salt, pepper og muskat 

Kålrabistappe: 
 Del kålrot i biter og kok dem møre. Hell deretter ut nesten alt vannet. Du skal ha igjen litt vann for å få en god konsistens på stappen. Mos med en potetstapper eller en stavmikser og smak til med salt, pepper og muskat.
Når man koker grønnsaker tapes litt av vitaminene til vannet. Når du bruker litt av dette kokevannet i stappa får du med litt av det tapte!

Laksen:
Laksen kan entes stekes i ovnen eller pannen. Det er bedre at den er stekt bittelitt for lite enn for mye. Da blir den saftigere.

Potetsalat:
Dette er en helt vanlig klassisk potetsalat med kokte poteter, lettrømme, majones, purreløk/gressløk og litt salt. 



- Marte

 

#laks #middag #middagstips #laksemiddag #potetsalat #kålrabistappe #hjemmelaget #suntoggodt #suntfett #omega3 #fisk #martehopstad

Skrevet 09.04.2014 kl.11:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer



2

3-rettes middag

Skrevet 06.04.2014 kl.11:47. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

I går hadde jeg to venninner på besøk på middag, og det var kjempekoselig! Maten falt godt i smak. Vi ble stappmette og resten av kvelden gikk med til å prate og slappe av i hver vår sofa! Det var digg det.

Som sagt har jeg sagt at jeg kommer til å legge ut menyen for kvelden.

Forrett:

Bruschetta med tomatsalsa og spekeskinke, en rett fra det italienske kjøkken.

Her er det bare å ta det type brødet du selv foretrekker, pensle de med olivenolje og hvitløk most i hvitløkspresse. Deretter steker du de litt i ovnen til de blir sprø og gylne.

Tomatsalsa (til ca. 12 små brødskiver):
- 2,5 tomat
- En halv rødløk
- Ett stort hvitløksfedd eller to små
- Noen bunter frisk basilikum
- 5 ss olivenolje
- 2-3 ss balsamicoeddik
- Salt og pepper

5 skiver parmaskinke/spekeskinke

Alle ingrediensene (bortsett fra skinken) blandes sammen i en bolle og legges opp de ovnsstekte brødet. Fordel deretter oppkuttet spekeskinke over til slutt.

Hovedrett:

Hovedretten besto av indrefilet av svin surret med bacon, soltørkede tomater, basilikum og olivenolje. Som tilbehør hadde vi klassisk hjemmelaget potetsalat og en vanlig grønn salat.

Ingredienser:
- 2 indrefilet av svin
- bacon nok til å dekke fileetene
- To pakker soltørkete tomater
- Hvitløk
- Olivenolje
- Fersk basilikum
- Salt og pepper

1. Legg bacon utover bakepapir/aluminiumsfolie/skjærebrett
2. Kjør sammen soltørket tomat, hvitløk, olivenolje og fersk basilikum i en mikser slik at det blir litt most. Men ikke for mye heller.
3.  Legg deretter massen over baconet
4. Legg en svinefilet med pepper over dette igjen, og ta baconet rundt svinefileeten.
5. Stek i ovnen i ca. 30 min.

Tips: istedet for bacon kan man også bruke spekeskinke

Dessert:

Det ble lett ganske lett og frisk dessert: sukkerfri pavlovabunn med vaniljekrem og bær. Man kan selvfølgelig erstatte sukrinmelis med vanlig melis, men sukrin har 75% av søtsmaken i forhold til vanlig, så mendgen melis må da reduseres litt.

Ingredienser (5 stk.):
- 3 eggehviter (på bildet er det bare avbildet to egg, men det er altså 3 som skal brukes, hehe)
- 75 gram sukrinmelis
- 1,5 ts hvitvinseddik
- 1/2 ts maizena eller bittelitt mer



1. Skill eggene, og pass godt på å ikke få med noe av eggeplommen. Pass også på at bakebollen og vispen er helt ren og tørr. Tilsett eggehvitene og halvparten av sukrin melis i bakebollen.
2. Pisk det til en luftig marengs. Tilsett så resten av melisen, og pisk en god stund, ca 5 min.
3. Maizena og hvitvinseddik piskes forsiktig inn. Resultatet skal være en glatt og fyldig masse.
4. Putt marengsen i en sprøytepose eller en brødpose og klipp av tuppen på posen.
5. Sprøyt ut sirkler på et bakepapir, og lag gjerne en liten grop i midten slik at det blir plass til kremen der.
6. Stek de midt i oven på 120 grader i 40-45 min.
7. Avkjøl på en rist

Her ser dere resultatet. På toppen har jeg en blanding av vaniljekrem og vanlig krem, toppet med blåbær, bringebær og litt revet sjokolade. Nam!

Dette var altså vår 3-retters i går! :)

- Marte

 

#middagsbesøk #3retters #venninner #kos #mat #forrett #hovedrett #dessert #bruschetta #indrefilet #svinefilet #bacon #soltørkettomat #potetsalat #pavlova #minipavlova #sunkrinmelis #funksjonellmat #vaniljekrem #bær #blåbær #bringebær #sjokolade #helg #lørdag #lørdagsmiddag #prat #slappeav #sofa #martehopstad

 

 

Skrevet 06.04.2014 kl.11:47. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 2 kommentarer



9

Kjøttfri onsdag

Skrevet 19.03.2014 kl.20:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Det kan være lurt å ha bærekraft i bakhodet en gang i blant når man skal lage seg mat. Bærekraft handler om å imøtekomme behovene til dagens generasjon uten å redusere mulighetene for kommende generasjoner til å dekke sine behov. Man må f. eks bruke mye ressurser på å mate dyrene som senere skal bli mat til oss. Dete ble en veldig deilig vegetarmiddag :)

Falafel med grønnsakscouscous

 

Ingredienser:



Falafel:

- 150 gram hermetiske kikerter
- 1 toppet ts chili
- 1-2 fedd hvitløk
- 1/3 løk
- Masse spisskummen, koriander, salt og pepper
- 1 ts bakepulver
- 1 ss maisennamel
- Olje til steking

1. Skyll av laken på kikertene og mosde med en mikser til en grov masse. La de stå i kjøleskap i ca. 1 time så de får sette seg


2. Stek løk, hvitløk og chili i en panne på høy varme til blandingen blir myk


3. Tilsett løkblandingen, krydderet og bakepulver i kikertmosen og bland godt


4. Form små boller, vend i maisennamel og stek i en del olje



Grønnsakscouscous:
Couscous tar liten tid å lage i forhold til ris og det har et høyere innhold av protein.
Bruk de grønnsakene du vil i cousousen, men jeg brukte disse:


- 50 gram tørr couscous
- ca. 2 dl vann
- 1/3 løk
- 1 fedd hvitløk
- Noen bunter brokkoli
- Noen bunter blomkål
- 1/3 paprika
- Sukkererter
- Litt agurk
- 1 ts cummin, 1/2 ts paprikakrydder, salt, pepper og gjerne litt kurry
- Olje til steking

1. Hakk løk og stek det i panna med litt olje. La det surre litt og tilsett hvitløk, brokkoli og blomkål
2. Tilsell 2 dl kokende vann og couscousen. Ta pannen vekk fra platen og la det trekke i ca. 4 minutter
3. Tilsett så krydderet, paprika, agurk og sukkereter og bland godt

- Marte

 

#kjøttfri #vegetar #falafel #couscous #grønnsaker #spisskummen #oppskrift #chili #martehopstad

Skrevet 19.03.2014 kl.20:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 9 kommentarer



4

Middagstips - Fin måte å lure inn spinat :)

Skrevet 18.03.2014 kl.16:04. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Hei dere :) Jeg tenkte jeg skulle dele dagens middag med dere i dag, som var en karbonadedeiggryte med masse grønnsaker og krydder. Spinaten smaker man ikke noe særlig, dette er derfor en fin måte å lure inn litt spinat som er supersunt. Den inneholder antioksidanter som man kan se på den sterke grønnfargen, i tillegg til jern og karotenoider.



Ingredienser (til 1 pers):
- 200 gram karbonadedeig
- Ett fedd hvitløk og en kvart løk
- 4 puter fryst spinat (kan også bruke fersk)
- En halv paprika, mais og noen cherrytomater (jeg hadde ikke cherrytomater så måtte bruke vanlig tomat denne gangen)
- ca 100  gram fersk sjampinjong
- ca. 2 toppede ss tomatpuré
- 0,5 dl vann
- Salt, pepper og basilikumkrydder
- En dæsj naturell yoghurt

1. Stek sjampinjongen litt først, før du tilsetter karbonadedeig, hvitløk, løk og krydder i pannen
2. Rør inn tomatpuréen og vannet, tilsett den frosne spinaten og la det putre litt
3. Kutt paprika og tomat
4. Bland inn resten av ingrediensene til karbonadedeigblandingen

Server med en klatt naturell yoghurt på toppen. Man kan også  ha ris ved siden av, men med denne porsjonen, hadde jeg ikke orket ris ved siden av, hehe.

På skolen i dag hadde vi om lavkarbokosthold. Læreren vår Mone, har selv gått på lavkarbo i mange år og hadde erfaringer å dele med oss. Det er ikke slik at hun er en forkjemper for lavkarbo og sier bare positive ting om det, hun sier at vi må gjøre oss opp vår egen mening om det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nå er det straks i vei på trening, som i dag blir noe jeg ikke har gjor på lenge lenge, nemlig zumba!

- Marte

 

#middagstips #spinat #oppskrift #lavkarbo #zumba #martehopstad

Skrevet 18.03.2014 kl.16:04. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer



6

Blomkålpuré/mos

Skrevet 17.03.2014 kl.17:27. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

I dag prøvde jeg ut noe nytt som tilbehør til laksen, og det smakte helt fantastisk! Hvorfor har jeg ikke tenkt på dette før? Hehe. Den hadde en fyldig og litt søtlig smak.

Blomkål inneholerdet svært sterke stoff et allicin, som også finnes i hvitløk. Allicin er kjent for å kunne dempe betennelser, og virker som et såkalt hormetin: et stoff som holder kroppens aldringsprosesser i sjakk.

Det anbefales å spise fisk 2-3 ganger i uken, og for å ikke bli lei, er det viktig å variere tilbehøret :)
Laks inneholder omega-3, en fettsyre kroppen ikke produserer selv og må derfor få tilført gjennom kosten. Fisken er også en god kilde til vitamin D, vitamin B12, selen og jod.


Det du trenger for å lage denne mosen er (1 stor porsjon):
- 250 gram blomkål
- 1 dl melk
- 1 ss philadelfia
- Salt og pepper

1. Kok delt blomkål mør sammen med melken

2. Mos den med en gaffel eller bruk en stavmikser

3. Tilsett 1 ss philadelfiaost og salt og pepper og rør litt rundt


Hvorfor ikke lage denne herlige blomkålmosen neste gang du lurer på hva du skal ha som tilbehør?

- Marte

 

#middag #laks #blomkålpuré #blomkålmos #tilbehør #allicin #vitaminD #omega-3 #fitnessbloggen #martehopstad

Skrevet 17.03.2014 kl.17:27. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 6 kommentarer



4

Speltlompelasagne!

Skrevet 13.03.2014 kl.15:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Tro det eller ei, dette var faktsik veldig godt! Var litt skeptisk til kombinasjonen med den overrasket virkelig, så jeg må bare dele den med dere. Jeg ble inspirert av denne (lenke) bloggen.Den var veldig enkel og rask å lage, og skal absolutt lages igjen. Den er både proteinrik og kan gjøres glutenfri om man bytter til lomper uten gluten.

Her har dere oppskriften (3-4 personer):

- 400 gram karbonadedeig (jeg hadde svinekjøttdeig så det ble det denne gangen)
- 3 ss tomatpuré
- 1 løk og 2 fedd hvitløk
- 2 dl vann
- Krydder etter eget ønske (jeg brukte pepper, salt, karri, paprikapulver). Chilli hadde også vært fint.
- ca. 1 boks cottage cheese (den minste boksen)
- Ost
- 4-6 speltlomper
1. Sett stekeovnen på 200 grader. Stek karbonadedeig, løk, hvitløk og krydderet. Tilsett tomatpuré og vann og la det koke inn. Smak evt. til med litt mer krydder.
2. Legg lagvis: kjøttsaus, speltlomper, cottage cheese, kjøttsaus, speltlomper, cottagecheese, kjøttsaus og avslutt med ost.
3. Stek midt i ovnen til osten er smeltet/gyllen, ca. 25-35 minutter.

Server med en frisk salat.

Denne lasagnen ble nytet med to gode venner og vi ble veldig gode og mette :)

 

- Marte



#sunnlasagne #lasagne #speltlompe #guacamole #hjemmelaget #cottagecheese #proteinrik #middag #martehopstad

Skrevet 13.03.2014 kl.15:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. 4 kommentarer



0

Søndagsmiddag

Skrevet 09.03.2014 kl.22:08. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

God kveld alle sammen :)

Før jeg kjørte tilbake til Lillestrøm i dag, spiste jeg middag hjemme som besto av:
- Baconsurret kyllingfilet
- Ovnvsstekt søtpotet
- Enkel salat
- Stekt sjampinjong og løk

Veldig godt og veldig enkelt!

 

Kvelden i går var kjempehyggelig! Vi kom på sisteplass i quizen, men det var mye god musikk og god stemning så det ble fort glemt. Det er ikke så alt for ofte jeg er på slike bygdafester nå, så det var veldig koselig å få tatt seg en tur :)

På veien til Lillestrøm hadde det skjedd en bilulykke ved Myklegard nær Løten. Jeg kom dit veldig tett innpå ulykken hadde skjedd. Det er ganske skremmende å tenke på alt som kan skje på veien og hvor små marginer det kan være. Det kunne like godt skjedd meg. Denne ulykken var en kollisjon mellom to biler der 6 personer var involvert. Jeg synes egentlig det var ganske spennende å se, samtidig som det er skremmende.

- Marte

 

#søndagsmiddag #kylling #bacon #søtpotet #quiz #sisteplass #stemning #bilulykke #martehopstad

Skrevet 09.03.2014 kl.22:08. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



0

Tid for pai!

Skrevet 08.03.2014 kl.09:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

I går laget jeg middag til familien. Jeg laget en litt sunnere paibunn. Og den ble helt nydelig!

Det dere trenger for å lage bunnen er:

- 1 dl havremel (kjøpes i vanlig dagligvare)
- 2 dl fibra fullkornshvetemel (evt. 1 dl hvetemel og 1 dl sammalt hvetemel)
- 125 gram cottage cheese (en halv boks)
- 90 gram meierismør
- 2 ss vann

Bland alle ingrediensene i en foodprosessor eller kna for hånd og la deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 min.
Trykk bunnen ut i en smurt paiform og prikk bunnen med en gaffel.
Forstek paibunnen i stekeovnen i ca. 10 min på 225 grader, til den er sprø og gyllen.


Eggeblanding (den samme for begge paiene):

- 2,5 dl matløte
- 3 egg
- Salt og pepper
- 125 gram ost

Piskes sammen i en bolle

Jeg lagde to paier, den ene med kjøttfyll og den andre med kyllingfyll.

Karbonadedeigpai:
- 400 gram karbonadedeig
- ca. 100 gram fersk sjampinjong
- 1 hakket løk
- 2 hakkede hvitøksfedd
- 1,5 dl tomatpuré
- Salt og pepper
- Smør til steking

1. Stek løken og kjøttdeigen. Tilsett deretter hvitløk, krydder og tomatpuréen.
2. Stek sjampinjongen for seg.
3. Ha kjøttfyllet over i det forstekte paiskallet.
4. Heller over eggeblandingen til slutt


Kyllingpai:
- 3-4 kyllingfileeter
- 1 hakket rødløk
- ca. en halv liten purreløk
- ca. 250 gram fersk sjampinjong
-
Salt, pepper og timian

1. Del kyllingfileeten i små biter og stek den.
2. Stek sjampingjongen, rødløken og purreløken for seg.
3. Fordel dette i det forstekte paiskallet
4. Hell over eggeblandingen til slutt


Paiene stekes på 200 grader i ca 30 min. Server paien med salat og NYT! Favoritten her i huset var paien med karbonadedeig, men begge to var kjempegode :)

 

- Marte

 

#hjemmelaget #pai #middag #sunnpaibunn #familien #proteiner #martehopstad

Skrevet 08.03.2014 kl.09:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



0

Middagstips: Laks

Skrevet 02.03.2014 kl.23:19. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag.

Heihei :)
Jeg tenkte bare å komme med et enkelt middagtips til dere. Du trenger:
- Laks
- En enkel salat
- Hjemmelaget guacamole
- Ovnspoteter
- Litt purreløk

Laksen stekte jeg enkelt i pannen med salt og pepper. Jeg stekte også litt purreløk ved siden av. Potetbåtene skylte jeg bare i vann, krydret med salt og pepper og stekte i ovnen på 200 grader i ca. 25 min.
Den hjemmelagde guacamolen består av en halv avocado, sitronsaft, hvitløkspulver (man kan også bruke fersk hvitløk), salt, pepper og finhakket tomat.

En sunn, god og enkel rett. Dere burde virkelig teste ut denne guacamolen :)

- Marte

 

#middagstips #laks #omega3 #hjemmelaget #guacamole #purreløk #sitronsaft #martehopstad

Skrevet 02.03.2014 kl.23:19. Ligger i kategorien Oppskrifter - middag. Ingen kommentarer



Les mer i arkivet » Mai 2015 » April 2015 » Mars 2015

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits