10

Banansoftis med smak av vanilje

Skrevet 09.07.2014 kl.17:59. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert.En frisk og fruktig dessert , mellommåltid eller forfriskning i sommervarmen! Isen hadde perfekt konsistent og smakte hadde en deilig søt smak av banan. Jeg ble faktisk overrasket over hvor godt det faktisk smakte. Jeg spiste denne isen rett etter trening for god påfyll av karbohydrater fra bananen :) Det passet perfekt.

Til 1 porsjon:

2 fryste oppkuttede bananer

1 stor måleskje vaniljeprotein (valgfritt, men gir en god vaniljesmak)

0,6 dl melk

Rør ut proteinpulveret i melken. Legg de fryste bananene i en blender og la de tine i ca. 10 minutter. Hell i proteinblandingen og kjør blenderen til du har en jevn masse.

På toppen valgte jeg også å strø over litt sjokoladeprotein som var med på å gi en ennå søtere smak. Så er det bare å legge isen over i en stor skål og nyyyte med den beste samvittighet :) 

- Marte

Skrevet 09.07.2014 kl.17:59. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert. 10 kommentarer0

Sukkerfri gelé

Skrevet 09.05.2014 kl.19:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert.

I dag fikk jeg så fryktelig lyst på gelé! Alltid vært en fan av det. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på sukkerfri gelè, den kan dere finne her, men det skader vel ikke å dele en så genial gelé flere ganger :) Denne gangen brukte jeg en annen smak på saften, ZerOH "peach and nectarine". Det ble veldig friskt og godt.

3 dl ZerOH saft
7 dl vann
10 gelatinplater

Legg gelatinplatene i bløt i ca. 5 minutter slik at de blir myke. Varm opp saften og vannet til kokepunktet, men det trenger ikke koke. Klem ut vannet av gelatinplatene, tilsett de i saften og rør til all gelatinen er oppløst. Hell over i en stor bolle eller i porsjonsformer, la den avkjøles og sett geléen deretter i kjøleskap i minst 5 timer. 

Det ble ingen hjemmelaget sukkerfri vaniljesaus denne gangen, menmen, Jeg synes faktisk den hjemmelagede versjonen er mye bedre enn vaniljesausen fra butikken.

Det ser ekstra fristende ut om du pynter med for eksempel bringebær på toppen. 

Denne kan du absolutt nyte med god samvittighet! 

 

- Marte 

 

#gele #dessert #zerOH #saft #vaniljesaus #ffestimunnen #martehopstad

Skrevet 09.05.2014 kl.19:15. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert. Ingen kommentarer6

Appelsinsufflé

Skrevet 21.04.2014 kl.10:21. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert.

Sjekk ut denne herligheten, en superdigg dessert. Det er alltid like spennende med en sufflé, om den faller sammen eller ikke. Denne holdt seg heldigvis! Det er viktig at souffléen serveres umiddelbart etter den er ferdig stekt. Denne ble servert som påskedessert etter lammelåret i går. Denne desserten kan selvfølgelig serveres hele året, og passer ekstra godt som en påskedessert :)

Du trenger (6 porsjoner):. 

3 appelsiner

1, 5 dl kremfløte

2 eggeplommer

2 ss sukrin

1,5 ss hvetemel

2 ss appelsinsaft

2 ss appelsinlikør (evt. mer appelsinsaft)

2 eggehviter

Del appelsinene og og skjær ut fruktkjøttet. På en av appelsinhalvdelene presser du ut saften, slik at den kan brukes i røra.Skill eggeplommene fra hvittene. Det er viktig å ikke få med noe som helst gult over i hvittene. Visp eggeplommer og sukrin og hell over i den kokende fløten. Tilsett hvetemel og appelsinsaften og eventuelt likøren.

Det kan være lurt å bruke en sil for å unngå appelsinkjøttet.La blandingen tykne under omrøring og avkjøl den. Visp eggehvitene stive og skjær de forsiktig inn i resten. Fyll røren i appelsinskallene og stek de i ovnen ved 200-225 grader - ca. 12 min. 

Server de slik de er eller ha litt krem, vaniljekrem eller liknende som tilbehør og NYT. 

- Marte

 

#dessert #appelsin #appelsindessert #souffle #suffle #appelsinsouffle #appelsinsuffle #sukrin #appelsinsaft #appelsinskall #martehopstad

Skrevet 21.04.2014 kl.10:21. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert. 6 kommentarer10

Sukkerfri gelé og vaniljesaus

Skrevet 08.04.2014 kl.18:43. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert.

Denne geléen er helt uten sukker og har et betydelig lavere kaloriinnhold enn vanlig gelé. En dessert som kan nytes så ofte du vil. Sukkerfri gelé:

Du trenger:

3 dl ZERoh! saft, jeg brukte smaken granateple og blåbær (du kan også bruke fun light)
7 dl vann
10 plater gelatin

Slik gjør du det:

Legg gelatinplatene i bløt (kaldt vann) i ca. 5 minutter slik at de blir myke. Varm opp saften og vannet til kokepunktet, men det skal ikke koke. Klem ut vannet av gelatinplatene og legg de i den varme saften og rør til all gelatinen er oppløst. Hell over i en stor bolle eller i små porsjonsskålerSett kaldt i ca. 6 timer. Jeg prøvde meg også på noen små geléhjerter i en silikonform, men det var litt vanskelig å få de ut helskinnet. 

Om du vil at geléen skal stivne litt raskere, kan du sette den i fryseren, men pass på at du ikke har den der for lenge, fordi det da kan dannes krystaller. I hele geléen, altså 1 liter gelé, er det kun 60 kalorier. 

Gelé og vaniljesaus går hånd i hånd, og hva er vel ikke bedre enn en hjemmelaget vaniljesaus, helt uten tilsetningsstoffer og sukker? 
Jeg søkte litt rundt etter hjemmelaget sukkerfri vaniljesaus og ble inspirert av Linda Stuhaugs blogg, hun har så mange fine oppskrifter! Men jeg brukte lettmelk og sukrinmelis istedet for ekstra lett melk og sukrin+.

Sukkerfri vaniljesaus:

Du trenger: 

5 dl melk, jeg brukte lettmelk
80 gram sukrinmelis
1 vaniljestang
25 gram maizena
3 eggeplommer

Slik gjør du det:

Ha melk og sukrinmelis i en kjele og varm opp. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha de pluss selve stangen oppi kjelen. La dette varme seg opp til kokepunktet på svak varme, sett kjelen til side og la det trekke noen minutter for å få ut mest mulig smak av vaniljestangen. Jeg brukte en visp slik at vaniljefrøene ble jevnt fordelt.I en bolle for seg pisker du eggeplommer og maizennaTa ut vaniljestangen av kjelen og pisk halvparten av melken i bollen sammen med eggeplommene og maizenna. Deretter heller du alt tilbake i kjelen, varmer opp til kokepunktet på nytt på svak varme. Rør med en visp hele tiden. Når blandingen når kokepunktet, kan du la den boble noen sekunder, men ikke noe lengre. Da risikerer du eggesmak. Trekk den vekk fra platen og la den avkjøles. Når vaniljesausen er avkjølt kan du sette den i kjøleskapet og ta den frem når du skal bruke den.

Husk: Ikke kast eggehvittene. De kan brukes til så mangt, i pannekaker, vafler, omelett og eggerøre for å nevne noen.Enjoy!

- Marte 

#sukkerfri #sukrinmelis #funksjonellmat #hjemmelaget #gele #vaniljesaus #ZERoh #saft #gelatin #gelatinplater #lavkalori #lavfett #godt #dessert #hverdagsdessert #martehopstad

Skrevet 08.04.2014 kl.18:43. Ligger i kategorien Oppskrifter - dessert. 10 kommentarerLes mer i arkivet » Oktober 2014 » September 2014 » August 2014

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits