9

Hjemmelagde müslibarer

Skrevet 05.08.2015 kl.18:53. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Perfekte å ha med seg på tur, som mellommåltid eller før/etter trening. 

Du trenger (fyller en brødform): 

100 gram nøtter av valgfritt slag (jeg brukte mandler, hasselnøtter og pekannøtter)
100 gram havregryn
20 gram frø (jeg brukte solsikkefrø, linfrø og sesamfrø)
40 gram rosiner eller annen tørket frukt

25 gram appelsinjuice
120 gram flytende akasiehonning
En klype salt og en klype kanel eller kardemomme
1 ts sukrin gold (kan sløyfes)





Slik gjør du det:

 Kok opp honning, appelsinjuice, salt, sukrin gold og kanel i en kjele og la det koke i ca. 10 minutter. Mens det koker rister du havregrynene i en tørr stekepanne. De skal ikke bli svidd. 

Ha resten av ingrediensene i den varme blandingen og bland godt slik at alt er dekket av væsken. La det stå og kose seg i ca. 10 minutter til en seig og tykk masse. Det er viktig at alt blir godt oppvarmet slik at resultatet blir seigt og hardt. 

Ha müslimassen over i en brødform kledd med bakepapir og trykk massen godt ned i formen. Sett formen kaldt i noen timer før du skjærer den opp i passende biter. 

God tur! 

- Marte

Skrevet 05.08.2015 kl.18:53. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 9 kommentarer



8

Sukkerfri bounty

Skrevet 11.01.2015 kl.14:18. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger disse godsakene har blitt laget. Første gangen jeg smakte disse, ble jeg helt forelsket. 

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på de her.

Du trenger:

75 gram kokosmasse
100 gram kokosmelk (den stive delen du får når kokosmelka har stått i kjøleskapet over natta)
3 ss sukrinmelis
10 gram vaniljeproteinpulver eller ca. 5 dråper vaniljeessens
Sukkerfri sjokolade 

Slik gjør du det: 

Bland alt utenom sjokolade godt sammen i en bolle og fordel massen i silikonformer. Du kan også smøre massen utover et bakepapir. Sett formene i fryseren i 1 time slik at massen får satt seg skikkelig. Når de har stått i fryseren i 1 time tar du bountyene ut av silikonformene eller skjærer de i terninger om du har smurt massen utover et bakepapir. 

Smelt sukkerfri sjokolade i et vannbad og dypp bitene ned i sjokoladen, eller gjør slik jeg gjorde. Jeg tok den smeltede sjokoladen over i en plastpose, klippet hull i enden og sprøytet over. Sett deretter bountyen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og la de stå der til de skal serveres. 

Her er et bilde fra tidligere:



Jeg anbefaler virkelig å prøve seg på disse bountyene om du er glad i kokos! 

Har du laget bounty før? 

- Marte

Skrevet 11.01.2015 kl.14:18. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 8 kommentarer



6

Kryddermuffins med kokosmel og ostekrem

Skrevet 08.01.2015 kl.12:57. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Disse muffinsene er saftige og har en god kryddersmak som passer perfekt med ostekremen. Nam sier jeg bare!

Mange har kanskje satt seg nyttårsforsetter som omhandler å spise sunnere, gå ned i vekt eller trene mer. Disse muffinsene kan du kose deg med med god samvittighet i det nye året. De er sukkerfri, glutenfri og har et lavt karbohydratinnhold.

Du trenger, til ca 12 små muffins:

4 egg
4 ss sukrin gold
1 ts bakepulver
1 dl kokosmel
1 dl matfløte (bytt ut med helmelk eller melk om du vil ha et litt lavere kaloriinnhold)
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts nelllik og 1/2 ts ingefær 

Ostekrem:
2/3 boks philadelfiaost
3 ss sukrinmelis
4 dråper vaniljeessens 

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukrin gold luftig. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra kokosmelet og fløten. Visp godt. Sikt deretter kokosmel inn i blandingen. Tilslutt tvisper du inn fløten. Kokosmel trekker til seg en del væske så om røren blir for tykk tilsetter du bare litt mer væske i form av f. eks melk eller vann. 

Fordel røren i former og stek ved  175 grader i ca. 18 minutter. 

Bland sammen ingrediensene til ostekremen og fordel over avkjølte muffins. Jeg tok ostekremen i en plastpose og sprøytet på.



- Marte

#muffins #ostekrem #krydder #kryddermuffins #lavkarbo #sukkerfri #suntoggodt

Skrevet 08.01.2015 kl.12:57. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 6 kommentarer



2

Sukkerfrie vanljefudge

Skrevet 31.12.2014 kl.01:01. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Disse er virkelig knallgode! De smelter i munnen og har en skikkelig fudge-konsistens. De minner om vaniljefudgene man får kjøpt i smågodthylla, bare magrere og uten sukker. Disse kan du kose deg med, med god samvittighet.

Jeg serverte disse til gjester vi hadde på besøk nå i jula, og de falt godt i smak. Ikke noe problem å få en diabetiker på besøk når man kan lage noe så godt uten sukker. Disse anbefaler jeg virkelig å prøve ut. Oppskriften er inspirert av den flinke bloggeren Lindastuhaug.

Du trenger, ca. 12 hjerter:

1,5 dl vikingmelk (fås kjøpt i vanlig matbutikk)
20 gram (2ss) sukrin
20 gram (2ss) sukrin gold 
15 gram yaconsirup eller honning (f. eks akasiehonning)
12 gram smør
Maldonsalt eller annet fingersalt (valgfritt) 

Slik gjør du det:

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og sett den i mikroen på full guffe. Etter ca. 5 minutter tar du ut bollen og rører litt i blandingen. Sett den deretter inn i mikroen igjen og la den koke seg til massen tykner og blir får en karamell-aktig farge. Sjekk bollen ca. hvert 2-3. minutt for å sjekke hvordan det står til. Til meg sto den i mikroen i omtrent 12 minutter tilsammen. Pass på så massen ikke brenner seg slik den gjorde til meg første gangen. Resultatet skal være en tykk, ketchupkonsistensliknende masse.

Ha deretter massen over i silikonformer slik jeg gjorde eller utover et bakepapir.  Sett fudgene i kjøleskapet til de har stivnet og deretter oppbevar de der til de skal spises.

EKSTRA GODT:
strø litt maldonsalt i bunnen av formene før du heller over massen. Salt og søtt er en perfekt kombinasjon spør du meg :)

- Marte 

#snop #vaniljefudge #fudge #sukkerfri #sukringold #maldonsalt #søttoggodt #festimunnen #vikingmelk #søtsaker #godis #martehopstad

Skrevet 31.12.2014 kl.01:01. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 2 kommentarer



0

Glade juleruter

Skrevet 22.12.2014 kl.18:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Disse konfekt-aktige julerutene er bare helt fantastisk gode! Med smak av sjokolade og appelsin. Appelsinen gjør at de får en frisk smak. Disse inneholder mye næring og er en fest for munnen. Disse tar ikke lang til å lage, og passer perfekt til kaffebesøket eller julesammenkomsten. Skikkelig godt julesnop med andre ord. 

Du trenger:

100 gram dadler (ca. 7 stk.) uten sten
50 gram valnøtter
50 gram 70% sjokolade
3 flate ss kokosmel
3 ss Cocosa Gourmet Appelsin
Topping: 50 gram 70% sjokolade og litt hakkede valnøtter

Slik gjør du det:

 Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til du får en fin masse. Trykk massen ned i en liten form med bakepapir (14x20 cm). Ha smeltet sjokolade over og strø på litt hakkede nøtter. Sett kaldt i ca. 5 minutter til sjokoladen har stivnet og del deretter opp i små ruter. Oppbevares i kjøleskap.

Slik ser kokosmelet og kokosoljen som jeg brukte ut:



- Marte

#jul #juleruter #konfekt #julesjokolade #appelsin #festimunnen #kaffebesøk #juleselskap #snop #julesnop #martehopstad

Skrevet 22.12.2014 kl.18:13. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. Ingen kommentarer



2

Sukkerfrie kokosmakroner

Skrevet 21.12.2014 kl.22:05. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Jula byr på mye sukker, så noen litt sunnere alternativer til julebaksten var være kjekt. Hva med å teste ut disse herlige kokosmakronene helt uten uten sukker? De er saftige og med en god smak av kokos. 

De er superenkle å lage, gjort på en halvtime. Jeg anbefaler å teste ut disse om du er glad i kokos :) 



Til ca. 30 kokosmakroner:

4 eggehvitter
40 gram sukrin gold
140 gram sukrinmelis
10 dråper vaniljeessens
240 gram kokosmasse

Slik gjør du det:

Pisk eggehvittene stive i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt sukrinmelis og sukrin gold mens kjøkkenmaskina går, og deretter vaniljeessens.

Vend inn kokosmasse i den luftige blandinga og fordel topper på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 175 grader i omtrent 9-10 minutter. De skal bare bli gylne, om de stekes for lenge kan de bli tørre.

Oppbevar i tett boks.



Ønsker dere alle lykke til videre med juleforberedelsene! 

- Marte

 

#kokosmakroner #kokos #julebakst #sukkerfri #sukringold #sukrinmelis #jul #godt #martehopstad

Skrevet 21.12.2014 kl.22:05. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 2 kommentarer



4

Hjemmelaget sukkerfri varm sjokolade

Skrevet 18.12.2014 kl.18:38. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Er du en av de som synes det er ekstra stas med  varm sjokolade rundt juletider? Hva med å lage den selv? Den smaker mye bedre enn ferdigposene fra butikken som skal tilsettes vann. Denne varianten er i tillegg sukkerfri! 

Varm sjokolade inneholder mange bra næringsstoffer, så varianten uten sukker er veldig sunn. 



Til to kopper varm sjokolade:

5 dl melk
2 ss kakaopulver (jeg brukte bakekakao fra freia)
2 ss sukrin gold
En liten klype salt 

Ha kakaoplveret, sukrinen, saltet og halvparten av melka i en kjele og kok opp under omrøring. Bland godt slik at kakaopulveret løser seg opp. Når blandingen er kokt opp, tilsetter du resten av melka og varm opp til rett under kokepunktet. 

Det at jeg har salt i blandingen, er fordi den framhever smaken, jeg anbefaler å prøve.

Så er det bare å helle over i kopper og NYT :)



- Marte

 

#varm #sjokolade #kakao #varmsjokolade #sukkerfri #sukringold #martehopstad

Skrevet 18.12.2014 kl.18:38. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 4 kommentarer



2

Dere som har fulgt med på bloggen, har kanskje fått med dere at jeg er veldig glad i questbarer. Det har blitt mange pakker fra iherb med disse supre proteinbarene. Jeg bare elsker smaken og konsistensen på de. Og et stort pluss er at de kan varmes i ovnen og bli til sprø kjeks. 

Her har jeg laget en liten fristelse med questbaren Cinnamon Roll. Resultatet ble en sprø kant og mykt deilig fyll.



Fyllet består av: 

2 ts snøfrisk kremost
1 ts vaniljeprotein (jeg brukte dette
1/2 ts kanel



1. Finn frem en questbar i smaken Cinnamon Roll
2. Del den i to og trykk ut de til flate sirkler
3. Bland sammen ingrediensene til fyllet og legg det i midten av den ene sirkelen
4. Legg den andre sirkelen over og klem sammen endene med en gaffel rundt hele
5. Stek på 180 grader i ca. 5 miutter, følg med så den ikke blir brent

Slik får du en smakfull, søt, varm, proteinrin og deilig hverdagsdessert. 



- Marte

Skrevet 07.10.2014 kl.11:59. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 2 kommentarer



4

Banansoftis med smak av sjokolade

Skrevet 10.08.2014 kl.10:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

God søndag! 

Hva med banansoftis som søndagskos?

Denne isen er utrolig kjapp å lage, og smaker ikke minst superdigg. Det er også en genial måte å bruke opp bananer som begynner å bli overmodne og som du ikke rekker å spise opp i tide. Da er det bare å dele bananer i skiver og fryse ned. Aldri kast brune bananer. Om du ikke vil lage is av de, er smoothie et annet alternativ :) 

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på banansoftis med vaniljesmak, som også ble superdigg! Du finner den her

 Til en porsjon trenger du: 

2 fryste og oppkuttede bananer

1 ts bakekakao

1 toppet ts sukrin gold

15 gram sjokoladeprotein (jeg brukte dette)*

En liten skvett melk

*Om du ikke har proteinpulver smaker du bare til med litt mer bakekakao og litt mer sukrin gold

Rør ut proteinpulveret og bakekakaoen i melken. La bananene ligge å tine i ca. 10 minutter. 

Kjør de frosne banene og resten av ingrediensene i en foodprocessor til softiskonsistens. 

Jeg anbefaler virkelig å prøve. Isen har en deilig konsistens og smak som vil overraske deg. Prøv også å toppe med salte peanøtter og blåbær, NAM!

- Marte

Skrevet 10.08.2014 kl.10:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 4 kommentarer



6

Cake in a cup

Skrevet 08.07.2014 kl.16:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Igjen, er jeg tregt ute med å prøve nye produkter, hehe. Slik som med perle de lait-yoghurten, kesam lime og kesam dipp. Selv om mange allerede har prøv ut denne, forteller jeg hva jeg synes om den. 

Dette er den enkleste og kjappeste kaken jeg noensinne har laget! Og til at den var så lite utfordrende å lage, må jeg si smaken var god. Ikke det samme som å lage en skikkelig saftig brownie, men det kan man jo heller ikke forvente av en sukkerfri, glutenfri, eggfri kake som lages på ett minutt i mikroen, eller hva? Jeg må si den sto til forventningene. Den passer jo perfekt når du har lyst på noe godt, men ikke hat tid, orker eller har ingredienser til å lage noe.

Denne kaken finnes å få tak i på de fleste helsekostbutikker, på nett (funksjonellmat.no) og liknende butikker. Jeg så her om dagen at Rema 1000 her på Røros faktisk hadde den.

Med litt vaniljekesam og jordbær på toppen hadde denne kaken blitt ennå bedre :) 

Hva synes dere om cake in a cup? Og hva liker dere eventuelt å ha som tilbehør?

- Marte

 

#kake #sunn #cakeinacup #mikrokake #kjapp #rask #søt #snacks #funksjonellmat #sukkerfri #martehopstad

Skrevet 08.07.2014 kl.16:32. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 6 kommentarer



2

Forsøk på yoghurtis med perle de lait

Skrevet 03.07.2014 kl.21:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

Jeg prøvde meg på å lage yoghurtis av yoghurten "perle de lait" med smaken kokos. Den ble helt grei, men det er vanskelig å unngå at den krystalliserer seg. Den passer som et fint mellommåltid, kveldsmat eller en dessert om en tilsetter noe som gjør det litt søtere, f.eks sukrinmelis.

Slik gjør du det: 

Ta så mange beger med yoghurt du ønsker, jeg brukte to perle de lait-beger. Ta yoghurten i en boks med lokk og legg den i fryseren i 4 timer. Rør en gang i blant, jo oftere jo bedre. Bruk en isskje og form kuler. Serveres med en gang. 



Jeg spiste den sammen med ferske blåbær, det gjorde prikken over i'en. Jordbær hadde også smakt godt :) 

- Marte


#yoghurtis #yoghurt #is #kokos #kokosis #perledelait #blåbær #martehopstad

Skrevet 03.07.2014 kl.21:50. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 2 kommentarer



6

Oppskrift på mandelsmør

Skrevet 07.05.2014 kl.09:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.



Jeg bare elsker nøttesmør, både på brødskiva sammen med banan, i havregrøten og i lomper. Om du også er glad i nøttesmør abefaler jeg å lage ditt eget!

Det veldig enkelt, og en slipper unødvendig fett og tilsetningsstoffer. Nøtter inneholder i tillegg sunt fett, proteiner og fiber. Det er også billigere enn å kjøpe på butikken. Man kan lage mange ulike varianter av nøttesmør: peanøttsmør, mandelsmør, valnøttsmør, cashewnøttsmør eller hasselnøttsmør. 

Du trenger: 

300 gram mandler

1 ts havsalt/fingersalt/maldonsalt

 Ha mandlene i en foodprosesor og lag mel av mandlene. Stopp foodprosessoren med jevne mellomrom for å skrape ned det som blir liggende i kantene. Jeg brukte også en skje og dro det ned mens maskinen kjørte. Pass da på at du ikke kommer borti knivene med skjeen.

La maskinen fortsette en god stund. Etterhvert begynner mandlene å slippe fett. La massen få kjørt seg helt til du får et deilig og mykt mandelsmør. Mot slutten tilsetter du ønsket mengde salt, ca. 1-2 ts er passende.

Hell mandelsmøret over i en krukke og oppbevar i kjøleskap. Jeg brukte et gammelt syltetøyglass. 

Mandelsmøret smaker absolutt helt nydelig på rykende ferskt hjemmebakt brød med bananskiver!

- Marte

 

#hjemmelaget #mandelsmør #nøttesmør #fett #suntfett #fiber #mandler #smør #suntoggodt #martehopstad

Skrevet 07.05.2014 kl.09:48. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 6 kommentarer



6

Sukkerfri bounty og sjokolade-kokoskrem

Skrevet 17.04.2014 kl.11:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

I dag har jeg testet ut to godbiter som inneholder sjokolade og kokos! Perfekt som påskekos :) Begge oppskriftene var veldig lette å lage og har nesten de samme ingrediensene! Jeg brukte en hel boks med kokosmelk til sammen, halve til bountyene og halve til sjokolade-kokoskremen. Husk på at kokosmelken må ha stått i kjøleskap slik at kokosfettet er stivnet.

Sukkerfri bounty

Du trenger (til 16 hjerter):

- 75 gram kokosmasse
- 100 gram kokosmelk (den harde delen som du får når kokosmelken har stått i kjøleskap) 
- 3 ss sukrinmelis
- 10 gram proteinpulver med vaniljesmak (kan sløyfes, men tilsett da litt vaniljeessens istedet)

Sukkerfri sjokolade

Bland alt godt sammen og fordel massen i en form. Jeg brukte en silikonform med hjerter, men du kan gjerne bruke noe annet. Du kan også smøre massen utover et bakepapir. Sett formen i fryseren i litt over en time slik at massen har fått satt seg skikkelig. 



Smelt så sukkerfri sjokolade i vannbad og dypp hjertene/bitene i sjokoladen. Dette var litt kronglete å få til, men jeg brukte en pølseklype og dyppet de ned i bollen med smeltet sjokolade. Sett deretter bitene inn i kjøleskapet slik at sjokoladen får stivnet, ca 30-40 minutter. La de stå i kjøleskap til du skal servere de.

Det er bare å la kreativiteten slippes løs og pynte de slik du vil.

Denne bountyen smakte helt himmelsk! Jeg anbefaler dere å teste det ut.

Sukkerfri sjokolade-kokoskrem

Denne oppskriften er inspirert av herlige Linda Stuhaug! Jeg måtte bare prøve den ut, og dele den med dere. 



Du trenger (til 1 slik skål):

- Ca. 100 gram kokosmelk (den stive delen)
- 15 gram kakao
- 15 gram sukrinmelis
- 5 gram sukrin gold
- En klype salt
- 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak

Bland sammen alle ingrediensene, enten for hånd eller med en miksmaster. Nyt den med én gang. Jeg stødde litt kokosmasse og kakaopulver på toppen. Denne smakte masse sjokolade og hadde en fyldig og god konsistens. Men jeg merker at man ikke kan spise så altformye av dette før du har fått nok, veldig mektig med andre ord.

Denne er kjempeenkel å lage, sunn og kan nytes så ofte du vil.

Et annet tips er å servere denne kremen med friske jordbær. Hva passer ikke bedre sammen enn sjokolade og jordbær?!

God påske alle sammen! I dag begynner ferien for fullt og den skal nytes. Nå har jeg sittet og lest til eksamen mange dager i strekk, så det skal bli godt med noen dager fri fra lesingen nå.

- Marte

 

#sukkerfri #sukrinmelis #kokosmelk #kokosmasse #kokos #kakao #sjokolade #bounty #sjokoladekokoskrem #sjokoladekrem #hjemmelaget #sunt #påskekos #påskegodt #martehopstad

Skrevet 17.04.2014 kl.11:16. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 6 kommentarer



3

Tips: hverdagssnacks

Skrevet 07.04.2014 kl.09:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker.

I går laget jeg speltlompelasagne til familien, som jeg tidligere har lagt ut her. Det ble noen lomper til overs, så da laget jeg "tortillachips" av disse. Det ble kjempegodt, dere burde prøve!

Dette er veldig enkelt og noe du kan trygt spise dette på en mandag, hehe.

Alt du trenger å gjøre er å kutte opp noen lomper i trekanter, ha på litt krydder, jeg brukte kun salt, og varme de i ovnen på 225 grader i noen minutter. Disse blir skikkelig sprø og god.

Server med en hjemmelaget guacamole slik jeg gjorde, spise de som de er, eller servere med en klassisk salsa.



- Marte

 

#snacks #hverdagssnacks #tortillachips #lompe #speltlompe #hjemmelaget #guacamole #sprø #hverdag #suntoggodt #martehopstad

Skrevet 07.04.2014 kl.09:41. Ligger i kategorien Oppskrifter - snacks og søtsaker. 3 kommentarer



Les mer i arkivet » August 2015 » Mai 2015 » April 2015

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og har nettopp fullført en bachelor i samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits