0

Laksemiddag og beinøkt

Skrevet 18.09.2016 kl.19:01. Ligger i kategorien Små tips.

Hei dere! 

Denne søndagen har bestått av å sove lenge, rydde leiligheten og en treningsøkt. Med andre ord, en helt normal søndag for min del. Nå blir det avslapping resten av søndagen med litt planlegging av den kommende uka.

Fisk er noe jeg spiser mye av i perioder. En uke kan jeg ha 3 fiskemiddager, mens neste uken kan fisken helt utebli. Dette er noe jeg burde bli flinkere på. Dagens fiskemiddag ser dere på bildet under. Når jeg lager middag til meg selv blir det ofte veldig enkelt. Men samtidig trenger det heller ikke være mer komplisert enn dette for å få en fullverdig og sunn middag. Jeg synes hjemmelaget potetmos er kjempegodt til fisk.

Dages beinøkt så slik ut: 

Markløft 10x3
Hip thrust i bootybuilderen 12x3
Gående utfall med hantler 1 lengde frem og tilbake på gresset (se bilde) x3
Band walks 15 skritt på hver side
Back kicks og side kicks med minibands i supersett 

Hva har dere brukt søndagen deres på? 

// Marte
 

Skrevet 18.09.2016 kl.19:01. Ligger i kategorien Små tips. Ingen kommentarer0

Over grensa

Skrevet 24.08.2016 kl.11:26. Ligger i kategorien Små tips.

Hei dere!

Med en gang man kommer seg over grensa og til Sverige, blir utvalget av en helt annen klasse. Her ser dere noen av mine favoritter å handle fra våre naboer. Her tenker jeg det er flere som kjenner seg igjen: true BCAA, paulins sukkerfrie granola (finnes flere typer enn denne), proteinpudding og smågodt! Når jeg er hjemme på Røros blir det ofte en tur over grensa da vi kun bor 50 min unna grensa. 

Sist gang jeg var i Sverige oppdaget jeg noe som jeg synes var helt genialt, nemlig miniutgaver av smågodtposer. Dette er noe jeg har tenkt på lenge at burde komme til Norge også. Tenk så mye lettere å begrense seg når man faktisk ser hvor mye som puttes i posen, samt at ikke all verden går nedi den lille posen. Jeg tenker også på foreldre som har barn og skal handle inn til lørdagsgodteri. Da kan barna få hver sin lille pose .

Du kan se litt lettere på bildet under størrelsen på posen. Den er liten nok til å få plass inni hånden. Jeg husker jeg sa ganske høyt i entusiasme på butikken når jeg oppdaget posene: "å, så genialt!". De som var i nærheten snudde seg og lurte på hva som var så interessant. Små barn, store gleder her altså. 

Noen flere som har oppdaget disse søte godteposene?

// Marte

Skrevet 24.08.2016 kl.11:26. Ligger i kategorien Små tips. Ingen kommentarer0

Alle burde dra til femundsmarka

Skrevet 21.08.2016 kl.14:20. Ligger i kategorien Små tips.

Hei og hopp! 

Jeg som kommer fra Røros er så heldig å ha Femundsmarka ikke langt unna. Vi hadde flere skoleturer hit på ungdomsskolen og videregående og jeg har vært her mye i ettertid. Jeg kan godt forstå hvorfor Lars Monsen er så glad i Femundsmarka. Mye av femundsmarka er nasjonalpark, som vil si at området er vernet for å ta vare på blant annet naturlandskap og biologisk mangfold. Landkskapet er preget av istiden med dødislandskap og mye stein. 

Her har du mange muligheter! Gå, kano, fiske eller sykle. Det er fantastisk å komme seg ut i naturen. vekk fra støy og til den herlige fjelluften som vi har så godt av.Det er også flere fine sand - og steinstrender i området også. Femunden er norges 3. største innsjø med fine muligheter for båtliv.
 

// Marte

Skrevet 21.08.2016 kl.14:20. Ligger i kategorien Små tips. Ingen kommentarer4

Tips til smakfull forrett

Skrevet 03.01.2015 kl.15:42. Ligger i kategorien Små tips.

Gjester i nærmeste fremtid? Her har dere et supert tips til en enkel og en smakfull forrett. Da jeg smakte den, ble jeg positivt overrasket fordi den smakte bedre enn jeg hadde forventet. Gratinerte reker og spekeskinke med hvitløk

Du trenger, til 6 forretter:

200 gram ferdig pillede reker
100 gram spekeskinke
1 ss sitronsaft
2 dl creme fraiche
2 bunter frisk dill
4 båter/fedd finhakket hvitløk
80 gram revet ost
1/4 ts pepper 

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene i en bolle utenom osten og fordel i ildfaste porsjonsskåler. Strø ost på toppen og stek på 225 grader i ca. 15 minutter. 

Server med litt frisk dill på toppen.- Marte

Skrevet 03.01.2015 kl.15:42. Ligger i kategorien Små tips. 4 kommentarer4

Enkel og god iskaffe

Skrevet 04.11.2014 kl.12:19. Ligger i kategorien Små tips.

Når jeg står på jobb på jordbærpikene, lager jeg meg ofte kaffe i ulike varianter. Men en favoritt jeg har laget mye av i det siste er iskaffe. Jeg har funnet den perfekte balansen mellom melk og kaffe for min del og jeg har lyst til å dele denne blandingen med dere. Slik lager du min iskaffe:

Du trenger: 

Traktet filterkaffe
Valgfri type melk
Isbiter 

Fyll et latteglass halvveis med vanlig svart filterkaffe og halvveis med melk. Ha deretter i 3-4 isbiter og vent til kaffen er helt avkjølt. Mange foretrekker iskaffen sin søt, i form av sjokoladesirup, steviadråper, sukker eller andre måter å søte kaffen på. Slik var det for meg tidligere også, men nå liker jeg den faktisk bedre helt naturell, uten noe søtning. Det er kanskje en vanesak.

En sunn og god iskaffe man også lett kan lage hjemme siden jeg kun bruker helt vanlig kaffe! :)


- Marte

 

#iskaffe #kaffe #melk #kaldkaffe #suntoggodt #enkelt #enkeltiskaffe #nam #oppfriskende #martehopstad

 

Skrevet 04.11.2014 kl.12:19. Ligger i kategorien Små tips. 4 kommentarer2

Skal prøve ut Godtlevert.no

Skrevet 29.09.2014 kl.21:46. Ligger i kategorien Små tips.Jeg gikk rundt og kikket i butikker på Strømmen Storsenter for en uke siden, og da hadde Godlevert.no en stand inne på senteret. De kom bort til meg og ville ha meg til å prøve det. Jeg fikk goodiebag og kjøkkenkniv og følte ikke at jeg kunne si nei, hehe. Det hele skjedde veldig fort og plutselig hadde de ordnet en avtale som innebærer middager for 6 dager levert på døra. Da jeg gikk fra standen var jeg litt forvirret og skjønte ikke helt hva jeg hadde begitt meg ut på, men nå i ettertid har jeg tenkt at det var jo faktisk bare positivt. Det er spennende å prøve ut nye ting, og det er jo bare mat, noe vi alle trenger. Det hadde vært noe annet om jeg hadde gått med på en avtale på noe jeg ikke har bruk for. Jeg tenkte bare å teste det ut denne ene uka, fordi jeg er jo veldig glad i å eksperimentere med min egen mat. Men det er jo greit å ha testet det ut. Men hvem vet, kanskje det blir flere ganger.

For de som ikke vet hva det går ut på, så er Godtlevert.no det en bedrift som planlegger og leverer råvarer med oppskrifter på døra. Man kan velge mellom 4 ulike menyer: Ekspressmeny, Originalmeny, Barnemeny og Roedemeny. Jeg skal teste ut Roedemenyen. Råvarene som blir levert, er i samarbeid med Norske matleverandører, f. eks Lunde gård og Stangekylling. Dette synes jeg er veldig bra. Adams matkasse er også en slik bedrift. 

Jeg skjønner godt at dette kan være en smart løsning for barnefamilier og par som mangler inspirasjon og tid til å lage middag hver dag. Man sparer tid på å få levert ferske råvarer og oppskrifter på døra. Positivt er det også at du får akkurat de råvarene du trenger, f.eks 4 gulrøtter. Så slipper du å kjøpe en hel pakke på butikken som blir liggende å råtne.Menyene jeg skal lage ser slik ut: 

Torsk med lune høstgrønnsaker
Pølsesuppe
Fajitas med kylling

Fordi denne menyen egentlig er ment for 2 personer i 3 dager, har jeg bare 3 forskjellige retter. Jeg fordeler rettene over 6 dager istedet.

Kjølevarene kom i en kjølepose med kjøleelement :)

Det var veldig gøy å motta så mye mat, og det skal bli gøy å prøve ut. Maten virket veldig god :) 

Har du noen erfaringer med mat levert på døra?

- Marte

 

#godtlevert #matpådøra #middag #middagsmeny #roede #roedemeny #martehopstad

Skrevet 29.09.2014 kl.21:46. Ligger i kategorien Små tips. 2 kommentarer6

Lunsj og støttestrømper

Skrevet 24.09.2014 kl.13:01. Ligger i kategorien Små tips.

God onsdag. Halvveis i uka, og du kjenner at høsten sniker seg innpå mer og mer. Vi har hatt en så fantastisk fin høst så langt. Man kjenner at luften er kjøligere og i går var det høstjevndøgn, som betyr at natt og dag var like lange. Nå fremover blir det tidligere mørkt og senere lyst. Det er koselig at det blir mørkere, men samtidig blir det vanskeligere å komme seg opp om morgenen når du ikke har lyset å våkne til.

Jeg vil bare dele et kjapt lunsjtips med dere. Speltlomper med tomatpuré, oregano, kokt skinke, tomat og mozzarella.  Inn i ovnen til osten har smeltet også er det bare å hive innpå. Dette er såå smakfult altså.

Til dessert ble det en slik atkinsbar som jeg bestilte fra iherb.com en stund tilbake.Noe annet jeg vil fortelle om er støttestrømper. Jeg bestemte meg etter å ha stått og gått i mange timer på jobb og fått slitne føtter, for at jeg ville teste ut om det virkelig hjelper med støttestrømper. Jeg ble positivt overrasket. Jeg følte mindre tretthet etter en 8 timers travel arbeidsdag ved bruk av støttestrømpene. Disse skal jeg absolutt forsette å bruke, og de var behagelig å ha på seg. Støttestrømpene bidrar til forbedret blodsirkulasjon og kan forebygge leggkramper og redusere risiko for blodpropp. Det finnes ulike kompresjonsklasser etter hvor stort behov for støtte du har. Det er mange som bruker slike strømper ved lange fly- ,tog- og bilreiser eller ved mye stillesittende arbeid.

Når man hører støttestrømper, tenker du sikkert på triste sokker som eldre på gamlehjem bruker, men det finnes så utrolig mange varianter av disse og til ulik bruk. Mine ser ut som en svart tynnstrømpebukse som når opp til knærne. De ser sånn ca. ut som de på bildet under. Har du prøvd å bruke støttestrømper før? 

- Marte

 

#lunsj #speltlomper #pizza #speltlompepizza #mozzarella #ost #lunsjtips #enkelt #lettvint #suntoggodt #støttestrømper #kompresjonsstrømper #tretteben #støtte #onsdag #høst #vårjevndøgn #høstluft #mørkeredager #martehosptad

Skrevet 24.09.2014 kl.13:01. Ligger i kategorien Små tips. 6 kommentarer0

Guacamolemos med grønnsaker

Skrevet 25.08.2014 kl.14:20. Ligger i kategorien Små tips.

Er det flere enn med som digger guacamole? Jeg kunne ha spist det til nesten all mat. Avokado er en fet frukt som inneholder mye enumettet fett. Dette fettet er godt for hjertet og kolesterolet. 

Men kan gjerne spise avokado hver dag, ikke vær redd for det høye fettinnholdet. 

Jeg har et tips til en ny vri på guacamolen som kan passe som tilbehør til fisk, kylling, kjøtt, i lomper, gratenger, ja egentlig alt du måtte ønske.

Du trenger (1-2 porsjoner):

1 spisemoden medium avokado (ca. 130 g)
Tomat
Agurk
Paprika
Sitronsaft
1 fedd hvitløk
Krydder: urtesalt fra Herbamare og pepperSlik gjør du det:

Ta ut avokadokjøttet med en skje. Mos det enten for hånd med eller gaffel eller bruk stavmikser. Tilsett sitronsaft og krydder og bland. 

Tilsett deretter kuttet agurk, tomat og paprika og bland godt. Her har jeg avokadomiksen sammen med kyllingfilet og salat. Bruk gjerne bare en halv avokado og ha potetbåter eller ris istedet. 

Et annet tips er å tilsette cottage cheese i miksen. 

Håper du ble inspirert :)

- Marte

Skrevet 25.08.2014 kl.14:20. Ligger i kategorien Små tips. Ingen kommentarer2

Tips: enkel og sunn forrett

Skrevet 25.04.2014 kl.09:41. Ligger i kategorien Små tips.

God fredag! Endelig helg, og kanskje du skal ha middagsgjester på besøk denne helgen? Hva med å ha en enkel og smakfunn forrett til gjestene?

- Speltlomper

- Røkelaks

- Philadelfiaost naturell eller med urter

- Vårløk

Pynt: agurk og jordbærhjerter

Smør på philadelfiaosten og legg på oppdelt røkelaks og vårløk. Rull deretter sammen og del i passende biter. Pynt med en agurk- og jordbærskive formet til et hjerte om du vil. 

Enklere blir det ikke! :) 

 

- Marte

 

#forrett #suntoggodt #enkelt #lettvint #røkelaks #speltlompe #vårløk #tips #philadelfiaost #philadelfia #sunt #hjemmelaget #mat #martehopstad

Skrevet 25.04.2014 kl.09:41. Ligger i kategorien Små tips. 2 kommentarer0

Et lite tips til vertinnegave

Skrevet 18.04.2014 kl.11:39. Ligger i kategorien Små tips.

Skal du bort på middagsbesøk?

Å gi bort noe hjemmelaget er mer personlig, og mottakeren setter ofte større pris på hjemmelagede gaver. Tanken på at en annen person har brukt tid på å lage noe til deg :) 

Her har jeg pakket hjemmelaget bounty-sjokolade i cellofanpapir, med bånd surret rundt og et hjerte av en pappbit. Lettere blir det ikke! 

Oppskriften på bouty-sjokoladen finner du i innlegget under.

- Marte 

 

#hjemmelaget #vertinnegave #gave #bounty #sjokolade #bountysjokolade #cellofan #tips #martehopstad

Skrevet 18.04.2014 kl.11:39. Ligger i kategorien Små tips. Ingen kommentarerLes mer i arkivet » September 2016 » August 2016 » August 2015

Marte Hopstad Personlig trener og bachelorgrad i samfunnsernæring. Følg meg gjerne på instagram: @pt_martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits