2

Deilig mango-smoothie

Skrevet 19.10.2014 kl.16:02. Ligger i kategorien Oppskrifter - smoothies.

Etter trening i dag lagde jeg meg denne deilige smoothien. Den har en fyldig konsistens og smaker fantastisk. Perfekt påfyll etter trening. Jeg helte den i et vinglass og vips ser den mye mer fristende og eksklusiv ut.

Jeg målte ikke opp ingrediensene når jeg laget denne smoothien, så dette blir omtrentlige mål. I smoothies trenger ikke målene være helt nøyaktige, god blir den uansett :)

Til ca. 3 dl smoothie (et stort glass) trenger du:

100 gram frossen mango
1/3 banan
Ca. 1,5 dl appelsinjuice

Blad alle ingrediensene i en blender. 

Tips: Lag gjerne større porsjoner og oppbevar i kjøleskapet så har du for flere dager.

- Marte

 

#mangosmoothie #mango #smoothie #suntoggodt #påfyll #deilig #fyldig

Skrevet 19.10.2014 kl.16:02. Ligger i kategorien Oppskrifter - smoothies. 2 kommentarer4

Smoothie med ananas og ingefær

Skrevet 09.04.2014 kl.20:43. Ligger i kategorien Oppskrifter - smoothies.

Jeg prøvde meg på en smoothie av ananas i dag fordi vi hadde en liggende som måtte brukes opp før den ble dårlig. Den hadde en skikkelig god og frisk smak! Ingefær er sååå godt i smothie. Om du ikke har prøvd det ut, anbefaler jeg det på det sterkeste.

Dere trenger:
- 1 ananas
- 2 fryste bananer
- ca. 2 dl appelsinjuice
- 30 gram ingefær
- Litt sukrinmelis (valgfritt)

Denne oppskriften ga 3 store glass + litt til. 
Ananas er en ganske syrlig frukt, derfor valgte jeg å ha i litt sunkrinmelis for å få den søt, men dette er absolutt ikke nødvendig! 

Slik gjør du:
Skjær først av toppen og bunnen av ananasen. Deretter skjærer du bort all skallet, slik at det ikke er noen rester igjen av skall på selve frukten. Del den deretter på langs. De to halvdelene du får deler du på langs igjen slik at du ender opp med 4 "båter". Da er det lett å skjære av den harde kjernen. Fjern skallet på ingefæren og del den i grove biter. 
Bland alle ingrediensene i en  blender til du har fått en jevn blanding. 

Smoothien falt absolutt i smak her i huset :)

Ingefær smaker ikke bare godt, men den har også helsebringende effekter. Den har lengde blitt brukt som et legemiddel og den hjelper mot: 
- Kvalme generelt og morgenkvalme
- Reisesyke
- Forkjølelse og influense
- Giktsmerter

Det er ingen som vet nøyaktig hvordan ingefær hjelper mot kvalme. Men eksperter tror at den hemmer signalmottakere i nervesystemet, og at ingefær har sin kvalmestillende effekt i fordøyelseskanalen og i nervesystemet.

Jeg skal nå være hjemme på Røros i 21 dager og jeg har derfor skaffet meg en abonnement for på det lokale treningssenteret for disse dagene. Treningssenteret har nettopp fått nye lokaler og en oppgradering, så det er en fryd å trene der! 

Se så fint. En vegg med noen av de ansatte på senteret.Enjoy!

- Marte

 

#smoothie #ananas #ananassmoothie #ingefær #banan #appelsinjuice #hjemmelaget #helsefremmende #suntogodt #sunt #treningssenter #aktiviteten #Røros #oppgradering #martehopstad

Skrevet 09.04.2014 kl.20:43. Ligger i kategorien Oppskrifter - smoothies. 4 kommentarer0

Proteinsmoothie

Skrevet 30.03.2014 kl.22:47. Ligger i kategorien Oppskrifter - smoothies.

God søndag kveld! Jeg vil dele en smoothie som jeg prøvde ut i sted. Jeg bare prøvde meg frem helt tilfeldig med ingredienser jeg hadde liggende, og den ble en suksess.Denne smoothien smakte helt herlig med en blanding av sjokolade- og bærsmak!

Det dere trenger er:
- 2 scooper (30g) sjokoladeprotein
- 1 banan
- 100g frosne bær (jeg brukte skogsbær, men alle mulige bær kan brukes)
- 1,5 dl melk

Mikses sammen med en stavmikser og nytes! Veldig enkelt og veldig godt :)

- Marte

 

#smoothie #proteinrik #proteinsmoothie #skogsbær #banan #melk #sjokoladeprotein #whey #proteinpulver #suntoggodt #martehopstad

Skrevet 30.03.2014 kl.22:47. Ligger i kategorien Oppskrifter - smoothies. Ingen kommentarer1

Frokost-tips

Skrevet 27.02.2014 kl.11:11. Ligger i kategorien Oppskrifter - smoothies.

Hei dere :)
Noe jeg ofte lager meg til frokost, er denne smoothien:

For å lage denne herligheten trenger du:
100 gram bringebær
50 gram avokado (en halv)
12 gram kokosolje (1 ss)
Ett egg
40 gram matfløte

Alle ingrediensene blandes i en blender eller stavmikser. Blandingen får en tykk konsistens og kan nytes med skje fra et glass. Hvis du ikke er så glad i å spise mat om morgenen er smoothie supert, fordi den er lett å få i seg. Denne inneholder litt under 400 kcal. Den har et høyt fettinnhold, men fettet fra avokado og kokosolje er "bra" fett. Fløte består av mettet fett, men man kan f. eks bytte den ut med lett matfløte eller ulike typer naturell yoghurt. Det passer meg bra å starte dagen med lavere innhold av karbohydrater og et høyere innhold av fett. F. eks en kornblanding med melk og noe frukt blir jeg veldig fort sulten av igjen. Men dette er jo selvfølgelig smak og behag!

- Marte

 

#frokost #smoothie #lavkarbo #høyfett #lavkarbosmoothie #kokosolje #avocado #egg #matfløte #bringebær #godt #martehopstad

Skrevet 27.02.2014 kl.11:11. Ligger i kategorien Oppskrifter - smoothies. Én kommentarLes mer i arkivet » Oktober 2014 » September 2014 » August 2014

Marte Hopstad Bor for tiden på Lillestrøm og studerer samfunnsernæring på høgskolen i Oslo- og Akershus. Jeg er veldig glad i å lage mat og interessert i trening. Følg meg gjerne på instagram: @martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits