0

#BOOTYTORSDAG

Skrevet 15.09.2016 kl.19:35. Ligger i kategorien Trening.

Hei!

 

Jeg og Tina fra treningssenteret jeg jobber på har et nytt prosjekt på gang. Dette har vi valgt å kalle for bootytorsdag. Hver torsdag resten av året vil vi legge ut en ny rumpeøvelse til dere på instagram. Målet er å få synlige resultater på før og etterbilder. Vi tok førbilder i dag og kommer til å ta etterbilder helt i slutten av året. Så får vi se om vi tør å dele resultatet etterpå. 

 

Så, følg meg gjerne på instagram og bli inspirert! @pt_martehg

 

 

 

video:video1473943545
 

// Marte

Skrevet 15.09.2016 kl.19:35. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer4

INTERVALLER - elsk/hat

Skrevet 04.09.2016 kl.18:09. Ligger i kategorien Trening.

Hei!

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om intervaller her. Er det noe som både er så pyton og godt på en gang som intervaller? Det er et blodslit, men så effektivt og for å ikke snakke om godfølelsen etterpå.

Om du har ønske om å bedre kondisjonen din er intervalltrening noe som absolutt bør være med i planen. Det kan være greit å forklare hva intervaller er, bare for å være på den sikre siden slik at alle henger med. Under intervalltrening veksler man mellom perioder med høy intensitet og pauseperioder med lav til middels intensitet. Dette er det samme om det er løping, sykling, roing eller ski du vil trene. Arbeidsperiodene og pausene kan varieres i det uendelige. 

En type intervall jeg liker å kjøre er PYRAMIDEINTERVALL på mølle. Det er en type intervalltrening som blir kalt for langintervall da dragene er forholdsvis lange. Pyramideintervaller går ut på man først øker i varighet på dragene for deretter å jobbe seg ned i varighet igjen.

Jeg har lagt opp til at pausene er halvparten så lange som dragene. Under kan dere se økta: 

Lett oppvarming i 10 min

1 min løping
30 sek pause
2 min løping
1 min pause
3 min løping
1,5 min pause
4 min løping
2 min pause

4 min løping
2 min pause
3 min løping
1,5 min pause
2 min løping
1 min pause
1 min løping
30 sek pause


 

Del gjerne din intervalløkt med meg! Da blir jeg glad :)

// Marte

Skrevet 04.09.2016 kl.18:09. Ligger i kategorien Trening. 4 kommentarer0

Gratis PT-time med meg?

Skrevet 16.08.2016 kl.21:51. Ligger i kategorien Trening.

Nå som jeg nettopp har startet å jobbe på One Performance Lillestrøm vil jeg gi ut en del gratis PT-timer. Om du bor i nærheten og kunne tenke deg en time med personlig trener, så ikke nøl med å kontakte meg. Dette blir gøy!

Kontakt meg på: Marte@one-performance.no

 

 

 // Marte
 

Skrevet 16.08.2016 kl.21:51. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer2

Kettlebells

Skrevet 15.01.2015 kl.17:44. Ligger i kategorien Trening.

Hei dere! På treningssenteret der jeg trener har de en egen gruppetime for kettlebells. Den er utrolig slitsom og effektiv. Den foregår som sirkeltrening der man gjør 8 øvelser etterhverandre x 4 runder. Hver øvelse gjøres i 45 sekunder.

Øvelsene er:
- Knebøy med skulderpress
- Kettlebellssving
- Good mornings
- Around the body med stopp
- Push-ups med å flytte kettlebellen over fra den ene armen til den andre mellom hver push-ups
- Roing
- Utfall
- Biceps curl med skulderpress og franskpress

Man får både bra styrke og cardio, to fluer i én smekk. Jeg er egentlig ikke så fan av å gå på gruppetimer, men denne timen passer meg bra.

Jeg tok på meg pulsklokka under gårsdagens kettlebellstime for å se hvor høy pulsen faktisk er gjennom en slik time. Den høyeste pulsen jeg hadde, lå på 93% av makspuls og gjennomsnittet lå på 75% av makspuls. Altså en økt med høy intensitet. Jeg fikk også brent omlag 600 kalorier, ikke værst!Etter trening måtte vi prøve oss på noe fancy vi hadde sett på sosiale medier, hehe. Ganske morsomt faktisk.

Liker du å gå på gruppetimer? Hvilke timer pleier du evt. å være med på?

- Marte

Skrevet 15.01.2015 kl.17:44. Ligger i kategorien Trening. 2 kommentarer0

Salmaraton

Skrevet 19.11.2014 kl.21:07. Ligger i kategorien Trening.

I kveld ble det arrangert salmaraton på treningssenteret der jeg trener. Det varte i 3 timer tilsammen, så nå kjenner jeg virkelig at jeg er sliten, men for en god følelse! Timene varte i en halvtime hver, og planen så slik ut: 

Dans/aerobic
Dansstep
Stram opp
Step
X-fit
Stretching

Tiden gikk faktisk veldig fort, siden det var så mange ulike timer. Nå blir det godt å slenge seg ned på sofaen og fylle på med mat. Jeg tok på meg pulsbeltet under økta, og som dere kan se på bildet, ble det brent av litt energi.  

Nå blir det straks farmen for min del. Ha en fortsatt fin kveld alle sammen!

- Marte

Skrevet 19.11.2014 kl.21:07. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer2

Fargeklatt på trening i dag

Skrevet 26.10.2014 kl.11:10. Ligger i kategorien Trening.

God søndag! Først må jeg bare fortelle dere hvorfor jeg nesten aldri skriver innlegg på lørdager. Jeg er så opptatt med jobb så jeg har rett og slett ikke tid til å oppdatere bloggen disse dagene. Jeg håper på forståelse for det :)

Ellers så har jeg fått trent tidlig i dag, det er så deilig!
Sett farger på tilværelsen, er det ikke det de sier? På en ellers så grå dag er det kjekt å kunne sprite opp med litt spreke farger: rosa treningsgenser og sko og knallblå tights. I dag var ikke det tungt å komme seg på trening, og fargene ga meg faktisk litt ekstra motivasjon.Hva pleier du å gjøre for å motivere deg litt ekstra på trening?

- Marte

Skrevet 26.10.2014 kl.11:10. Ligger i kategorien Trening. 2 kommentarer0

Quitters never win

Skrevet 06.09.2014 kl.12:31. Ligger i kategorien Trening.Treningssenteret jeg trener på har nettopp hatt nyåpning etter mye oppussing og nye apparater. Det er så gøy! Jeg blir gira bare av å tenke på det. Noe som er veldig stilig, er at på veggene rundt om på treningssenteret, har de malt på ulike motivasjonssetninger. 

Jeg kjøpe meg forresten en ny treningstopp fra nike i går som jeg er veldig fornøyd med. I dag trente jeg og Martine bein, og tok knebøy for første gang etter en lang sommerferie. Vi måtte gå ned litt i kiloene på stangen, men det positive er jo at det bare kan gå oppover. 

Både "nytt" treningssenter og ny treningstopp ga masse motivasjon, og det ble en helt super økt. Det er så deilig med slike økter.

Nå blir det en digg lunsj før  jobbing på jordbærpikene: naturell yoghurt, gojibær, nøtter og Go Lean frokostblanding + en questbar til dessert. Håper alle har en fin lørdag! - Marte

Skrevet 06.09.2014 kl.12:31. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer0

Joggeøkt med bror

Skrevet 02.08.2014 kl.11:30. Ligger i kategorien Trening.Jeg hadde egentlig ikke noen planer om å trene i dag, men broren min fikk meg faktisk med på en joggetur, og det angrer jeg absolutt ikke på! Han har bedre kondis enn meg, lengre bein og er sterkere så her fikk jeg virkelig kjørt meg. Han lå alltid noen meter foran meg mens jeg pustet og peste i bakgrunnen, mens jeg strevde med å holde følge, hehe. Det ble litt over 5 intense kilometer. Må si meg fornøyd med det.- Marte

Skrevet 02.08.2014 kl.11:30. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer4

2xu

Skrevet 16.07.2014 kl.13:10. Ligger i kategorien Trening.

Jeg fortsetter "trenden" min med å være tregt ute med nye produkter. Alle har snakker om denne bestselgeren og endelig er det min tur til å få prøve denne tightsen. Jeg gleder meg til å teste den ut på ulike treningsformer for å se hvordan den sitter og om den gir god støtte og økt restitusjon som den sier den skal gjøre. Prisen på disse tightsene er forholdsvis høy. Den er utrolig deilig å ha på seg, sitter som et skudd og ser i tillegg fin ut. Det er god nok grunn i seg selv  til å kjøpe denne. Kanskje jeg kommer med en liten omtale etter jeg har brukt denne en stund. 

Det siste bildet i collagen er av fotografen pappa, ehe. Til tross for høy pris angrer jeg absolutt ikke på kjøpet. Tightsen sitter så behagelig og godt at jeg allerede er fornøyd med den :) 

- Marte

 

Har dere 2xu-tights? Er dere fornøyd? 

 

#2xu #treningstights #2xutights #trening #martehopstad

Skrevet 16.07.2014 kl.13:10. Ligger i kategorien Trening. 4 kommentarer0

Treningsapp

Skrevet 12.07.2014 kl.13:54. Ligger i kategorien Trening.

Under gårsdagens treningsøkt testet jeg ut en app som heter Endomondo. Den gir deg oversikt over distanse og tid underveis i treningsøkten. Det er også mulig og sette seg et mål før du setter i gang økten, f.eks hvor langt du vil jogge eller hvor lang tid du skal bruke. 

Jeg har blitt hekta på sykling de siste dagene så ukens 3. økt på sykkel er nå gjennomført. For hver kilometer jeg syklet, snakket appen til meg gjennom høretelefonene. Den informerte da om hvor lang tid jeg hadde brukt på den kilometeren og total tid. Det var faktisk veldig motiverende. 

Her ser dere appen: 

Det var gøy å få en slik oversikt etter treningsøkten. Da får man bare ennå mer lyst til å trene, hehe. Appen kan også måle puls, men jeg har desverre lagt igjen pulsklokka mi på Lillestrøm. Jeg anbefaler å prøve ut denne appen. Veldig enkel å bruke :) 

- Marte

 

#treningsapp #Endomondo #sykkeltur #trening #sykkel #martehopstad

 

Skrevet 12.07.2014 kl.13:54. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer4

Spania dag 4 og tips til mageøvelse

Skrevet 16.06.2014 kl.18:53. Ligger i kategorien Trening.

Jeg stortrives her i Malaga, med total avslapping. Vi tar livet med ro på stranden, og koser oss med god mat på kvelden. Hotellet ligger nesten på stranden, vi må kun krysse en vei, og det er superdeilig. Jeg og mamma var på akkurat samme plassen i fjor, og det var det som passet best inn i forhold til reisetid og pris i år også, så da ble det samme plassen. Men det har absolutt ingenting å si fordi det er så fint her. Bare det er en strand i nærheten og fint vær er jeg fornøyd, tihi. Mens jeg koser meg i Malaga, tenkte jeg å gi dere et lite tips til en fin mageøvelse. Den gjøres på en romaskin. De fleste treningssentre har en slik. 

Du stiller deg i plankestilling med beina på setet til romasinen slik som på filmen. Deretter drar du beina til deg, du kan enten dra beina rett under deg eller fra side til side slik jeg gjør. Denne svir skikkelig og jeg skal love deg at det kjennes godt!

Prøv da vel :) 

Ha en fin dag videre!

- Marte

 

#syden #Spania #sol #sommer #ferie #mage #styrke #mageøvelse #styrketrening #trening #sterk #romaskin #martehopstad

Skrevet 16.06.2014 kl.18:53. Ligger i kategorien Trening. 4 kommentarer4

Morgencardio

Skrevet 10.06.2014 kl.11:02. Ligger i kategorien Trening.

Å gå tur med litt tempo før frokost har vært en trend en stund nå. Det hevdes at det gir økt fettforbrenning. Dette er fordi etter mange timers faste gjennom natten, er lagrene av glykogen i kroppen redusert, og kroppen må derfor hente mer fett fra fettlagrene for å få energi.

Dette har ikke vært noe for meg fordi jeg alltid er så sulten når jeg våkner om morgenen og jeg må ha mat for å få kroppen i gang. Men etter trening i går kveld spiste jeg en god kveldsmat og derfor var jeg ikke like sulten når jeg våknet i dag. Været var det heller ikke noe å si på. Derfor bestemte jeg meg for å prøve det ut.Jeg gikk en tur på litt over en time i deilig sol. Det var deilig å komme seg ut i frisk luft, men jeg kjente godt at det var tungt å få igang kroppen, og på slutten var jeg veldig sulten. 

For min del tror jeg ikke at dette blir noe jeg kommer til å gjøre så veldig mange ganger, men det er jo veldig greit å ha prøvd. Så lenge man gjennomfører økten, spiller det ingen rolle når. Jeg liker best å trene eller gjøre cardio på kvelden. Det handler om å finne det som fungerer best for deg. 

Nå skal det bli veldig deilig å fylle opp med en god frokost. Ha en fin tirsdag!

- Marte

#morgen #morgencardio #sol #sommer #gåtur #utpåtur #førfrokost #cardio #fettforbrenning #forbrenning #martehopstad

Skrevet 10.06.2014 kl.11:02. Ligger i kategorien Trening. 4 kommentarer4

Trening ute i sola

Skrevet 31.05.2014 kl.11:50. Ligger i kategorien Trening.

God lørdag! På en solfylt dag føles det ikke rett å bure seg inne på et treningssenter, når man kan være ute å nye sola. Derfor ble treningsøkta tatt utendørs i dag. Og for en herlig følelse! 

Dips mellom to benker:

Jumping squats opp på benk:

Armhevinger:

Sittende crunch på benk:

Liggende roing i lekestativ:

Sideplanke med en vri:

På slutten av økta måtte vi leke oss litt med gamle turnskills

Og siden været var så herlig, følte vi for å gå en liten avslappende tur etter treningøkten, det var virkelig fantastisk.Ha en fortsatt fin lørdag! Har dere trent i dag? Hva har du trent?

- Marte

#utetreing #ute #trening #styrke #styrketrening #aktiv #sterk #utpåtur #sol #helg #lørdag #lørdagstrening #martehopstad

Skrevet 31.05.2014 kl.11:50. Ligger i kategorien Trening. 4 kommentarer0

Tar du knebøy?

Skrevet 23.05.2014 kl.10:15. Ligger i kategorien Trening.

Dette kan man ikke få sagt mange nok ganger:

Knebøy er en flott øvelse alle burde gjøre! Øvelsen trener framside lår, bakside lår, innside lår, rumpe, magemusklene og ryggstrekkerne. 

Med andre ord: en effektiv øvelse! Man kjenner at det er tungt, med det er det som fungerer. 

I starten hatet jeg knebøy og unngikk helst å gjøre den. Men nå har jeg innsett hvor bra denne øvelsen faktisk er, og jeg har fått en bedre teknikk. Jeg slet veldig med teknikken i starten, og det skulle mange trening til før jeg ble trygg på øvelsen. Den krever din fulle konsentrasjon. 

Noen tips fra meg: 

- Lær deg god teknikk fra starten av, gjerne av noen ansatte på treningssenteret som kan øvelsen eller andre du kjenner som er gode på det. Deretter på det terpes helt til teknikken sitter og det føles naturlig. 

- Spenn brystkassa under løftet, dette hindrer at du krummer ryggen. Om ryggen slippes opp, er det større fare for å bikke fremover (har skjedd meg et par ganger, og det så nok ikke veldig smart ut, hehe). Ta et dypt pust før du begynner bøyen. 

- Om du har svake knær, er det ekstra viktig å passe på beinstillingen. Knærne og tærne må peke samme vei.

- Når du skal  bøye deg ned, tenk at du skal sette deg på en stol, knærne skal stå så mye som mulig i ro på samme sted og ikke komme for langt over tærne. 

Øvelsen kan varieres på så mange forskjellige måter: dype knebøy, knebøy med stang, manualer eller egen kroppsvekt, få repitisjoner og ett beins knebøy, hoppe- knebøy eller på bosuball. man kan også variere med beinstillingen, enten ved å ta brede eller smale.

Mange jenter er redde for å få store lår, men hva er vel ikke flottere enn sterke, stramme og fine bein? Knebøy er faktisk en helt super øvelse for rumpen og kjernemusklaturen også. Det krever mer for jenter å bygge muskler enn gutter, de kommer ikke like fort. Det vil si at det krever mer av oss jenter for å få resultater. Så jenter: dere må tørre å ta i. Det er ikke slik at du kommer til å se ut som Arnold over natten. Knebøy er en øvelse det er gøy å merke framgang med. Man har ofte stor framgang i starten, noe som er skikkelig motiverende! Man er faktisk mye sterkere i beina enn det man faktisk tror, wohoo. 

Om knebøy ikke er en del av treningen din, er det absolutt noe du må vurdere å inkludere. Hva med på neste trening eller foran TV-kosen i kveld?

Det var dagens visdomsord fra meg, hehe

- Marte

 

#knebøy #styrke #sterk #styrketrening #braøvelse #bein #beinøvelse #teknikk #effektiv #fremgang #framgang #motivasjon #martehopstad

Skrevet 23.05.2014 kl.10:15. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer12

Dagens treningsøkt

Skrevet 16.05.2014 kl.11:33. Ligger i kategorien Trening.

Heisann! 

I morgen er det 17. mai, og det betyr Røros, kos, bunad, avslapping og masse god mat. Jeg gleder meg! Jeg skal møte noen venner på dagen for å kjenne på stemningen i gatene, for deretter og ut å spise på en fin restuarant med familien litt senere. Så får vi se hva kvelder bringer, det ender nok opp med en tur ut. 

Men nå over til dagens treningsøkt. Alle øvelsene ble gjennomført med ca. 8-10 repitisjoner. Det ble en god økt som besto av:

Markløft (60 kg)
(trener stort sett hele kroppen) 


Skulderpress (9 kg)
(belaster både fremre, midtre og bakre del av skulderen) 

Chins
(belaster både rygg og biceps) 

Dips mellom to benker
(belaster triceps og bryst) 


Step up med 8 kg hantel i hver hånd
(belaster både rumpe, bakside og forside lår) 


Pallof press 
(belaster kjernemuklaturen) 

Har dere trent i dag? Og hva? 
Og god 17. mai i morgen! 


- Marte

 

#treningsøkt #trening #styrketrening #styrke #helekroppen #markløft #chins #skulderpress #pallofpress #stepup #sterk #martehopstad

Skrevet 16.05.2014 kl.11:33. Ligger i kategorien Trening. 12 kommentarer12

Styrketrening ute

Skrevet 29.04.2014 kl.11:22. Ligger i kategorien Trening.

En er absolutt ikke avhengig av et treningssenter for å trene styrke. Det er fullt mulig å få trent hele kroppen, mye ved å bruke sin egen vekt som tyngde. Det er faktisk mange fordeler med å legge styrkeøkten ut i det fri.

- Du slipper å stå i kø 

- Det er gratis

- Du kan variere omgivelsene og øvelsene

- Du får samtidig vært ute i frisk luft

Jeg og ei venninne tok styrkeøkten ute i dag, og det ble en veldig fin økt. 

Knebøy med stein:Ta mange repitisjoner av denne øvelsen, ca. 15-20.

På toppen sparket vi beinet rett ut til siden for ennå mer aktivering av setemusklaturen:Step-up på stol: 

Dips mot stol:Chins i egenlaget stang. Her er det kjekt å være to slik at en kan hjelpe hverandre. Mage- og rumpeøvelse. Øvelsen starter i plankeposisjon. Du starter med å løfte den ene foten så høyt du greier for deretter å senke den ned igjen. Gjør det samme med den andre foten. Deretter beveger du tærne dine i retning mot albuene slik at rumpen stikker opp i været. Løft ett og ett bein her også. 

Vi avsluttet økten med en runde utfall rundt hele huset. Det kjentes godt!- Marte

 

#utetrening #trening #styrketrening #ute #styrke #friskluft #trene #muskler #stepup #chins #utfall #dips #knebøy #martehopstad

Skrevet 29.04.2014 kl.11:22. Ligger i kategorien Trening. 12 kommentarer2

Kafébesøk og lørdagstrening

Skrevet 05.04.2014 kl.18:44. Ligger i kategorien Trening.

God lørdag!

Dette er den første lørdagen jeg ikke jobber på kjempelenge, og det er utrolig godt! Dagen i dag startet med froksot/lunsj på café og litt kikking i gata.Etterpå dro jeg og min bror ned på treningssenteret. Må jo utnytte treningsabbonomentet jeg opprettet for den tiden jeg er hjemme nå :)

Vi trente litt av hver, både knebøy, utfall, skulderpress, sittende roing, nedtrekk og en mageøvelse dere kan se på bildet under.

Dette var et apparat jeg aldri har sett før, og den tok virkelig tak i magemusklene!Her er en liten film av magemaskinen, tihi.

video:20140405 15

Senere i kveld kommer to venninner på middagsbesøk, det blir koselig! Det kommer et innlegg senere om menyen for kvelden :)

- Marte

 

#trening #lørdag #lørdagstrening #kafé #omelett #middagsbesøk #venninner #kos #martehopstad

Skrevet 05.04.2014 kl.18:44. Ligger i kategorien Trening. 2 kommentarer4

Jenter og styrketrening

Skrevet 28.03.2014 kl.09:25. Ligger i kategorien Trening.

Herregud så støl jeg er etter gårsdagens beinøkt! Veldig ubehagelig, men deilig å kjenne at jeg har gjort noe rett, hehe.

Jenter vil ofte ikke trene tung styrketrening fordi de er redd for å bli "store". Denne holdningen hadde jeg også da jeg startet å trene styrke for litt over 1,5 år siden. Jeg ville ikke få store lår og en bred rygg. Men nå skjønner jeg at dette absolutt ikke er tilfellet. Nå vil jeg gjerne får større og mer muskuløse lår! Jeg har skjønt hvor mye som skal til for å øke i muskelmasse. Det er ikke slik at du plutselig likner på Arnold Schwarzenegger over natta.

Du øker forbrenningen din av å trene styrke, selv når du hviler. Om du spiser det samme, betyr dette at du kan gå litt ned i vekt. En kilo muskler tar også mindre plass enn ett kilo fett. Det er med andre ord ingen grunn til å frykte store, klumpete muskler ved å trene styrke. Du vil mest sannsynlig bare oppnå å få en flottere fysikk med mer fasong og mindre fett på kroppen.Fordeler med styrketrening:

  • Økt styrke: Dette gjør hverdagen enklere
  • Bedre selvtillit og mer mestringsfølelse
  • Gjør deg mindre utsatt for skader og sykdom
  • Mer fasong og finere kurver: Muskler har mer form og fasong enn fett
  • Skjelettet styrkes: risikoen for benbrudd og osteoporose senere i livet reduseres
  • Du forbrenner mer mens du hviler

Noe som har prøvd ut denne øvelsen før? Donkey calf raises. Får mange rare blikk når vi gjør denne øvelsen gitt!

- Marte

 

#jenter #styrketrening #styrke #sterk #stor #fordeler #martehopstad

Skrevet 28.03.2014 kl.09:25. Ligger i kategorien Trening. 4 kommentarer8

Tips til treningsprogram

Skrevet 24.03.2014 kl.22:38. Ligger i kategorien Trening.

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om et treningsprogram som jeg og Martine startet på i dag, et treningsprogram som vi også har brukt en gang tidligere. Jeg synes det fungerte veldig bra, og anbefaler dere å teste det ut om motivasjonen ikke er helt på topp. Det er veldig greit å ha et treningsprogram å forholde seg til, fordi da blir det lettere å komme seg på trening og gjennomføre alt som står på programmet. Om du har en dårlig treningsdag med lite energi, kan treningsprogrammet føre til at du uansett gjennomfører alle øvelsene som er satt opp.DETTE treningsprogrammet varer i 12 uker og er del inn i 3 faser. Det begynner ganske greit med 4 dager i uka den første fasen, til 6 dager i uka i den siste fasen. Intensiteten bygger seg også oppover, slik at det blir mer krevende økter etter hvert. Fy søren det blir tungt de siste to ukene! Men det gir også resultater :) Det er film av alle øvelsene så det er veldig lett å forstå.

Det følger også med en matplan, men denne har ikke jeg brydd meg særlig om, hehe! Gleder meg til å ta fatt på dette programmet igjen, selv om jeg vet det kommer til å bli slitsomt etterhvert.

Hvorfor ikke teste ut dette programmet fram mot sommeren du også?

Ellers i dag har jeg vært på skolen der temaet var morsmelk/amming og osteoporose. Etter skole og en treningsøkt bar det av sted på jobb for å steppe inn for ei som var syk.- Marte

 

#treningsprogram #trening #livefit #bodybuilding #plan #sterk #muskler #jobb #jordbærpikene #martehopstad

Skrevet 24.03.2014 kl.22:38. Ligger i kategorien Trening. 8 kommentarer6

Work that booty

Skrevet 21.03.2014 kl.11:58. Ligger i kategorien Trening.

På trening i dag tok vi litt bilder, og jeg tenkte å vise dere noen øvelser for rumpestumpen. Hvem vil vel ikke ha en veltrent og spretten rumpe? :)

 Ettbeins reverse hyper i kabel:

Du trenger en fotlenke som du fester rundt ankelen. De fleste treningssentre har dette liggende. Stram rumpeballen du trener og spark i fra. Hold i et lite sekund på toppen før du slipper benet rolig tilbake.

Bulgarsk utfall:

Hold overkroppen og brystkassen opp. Hoften din skal du presse framover, slik at hoftebøyeren i den bakerste foten strekkes. Gå så langt ned at det bakerste kneet nesten berører gulvet. Skyt deretter den fremste foten rett opp.

Ett beins hip-thrust mellom benker:

Hvil ryggen på den ene benken med armene plassert bak hodet, og den ene foten på den andre benken. Så er det bare å bruke rumpen til å skyve hoften og resten av kroppen opp i været. Stram rumpen godt på toppen før du går rolig ned igjen. Her kan du også legge en vektstang på hoftene for mer tyngde.

Ettbeins strake markløft:

Pass på at foten du står på ikke er låst, men har en liten bøy. Senk kontrollert ned, skyv hofta bakover og tenk deg at du skal sparke bakerste fot i veggen bak deg.
Løft eksplosivt, og ikke sett ned den andre foten mellom hver repetisjon.

Er du ny med øvelsen begynner du uten å holde manualer i hendene. Etter hvert som du blir sterkere kan du begynne å ha en manual i motsatt hånd av den du strekker bakover. Mestrer du også det, kan du ha manualer i begge hender.

Glute bridge m/step-kasse:


Legg deg på ryggen og plasser beina oppå stepkassen. Klem inn rumpa som om du prøver å holde fast en tier mellom rumpeballene. Press så hofta opp i været. I topposisjon så klemmer du både hofta opp, og rumpa hardt. Senk deg så ned igjen. Gjennomfør 10-15 repetisjoner for maksimal aktivering.

- Marte

 

#trening #styrke #spretten #rumpe #fitness #sterk #muskler #martehopstad

Skrevet 21.03.2014 kl.11:58. Ligger i kategorien Trening. 6 kommentarer4

To treningsøkter på én dag :0

Skrevet 17.03.2014 kl.20:39. Ligger i kategorien Trening.

Heisann :)

I dag har jeg overgått med selv med hele to treningsøkter på én og samme dag! Det har jeg aldri gjort før og aldri trodd jeg skulle ha kommet til å gjøre heller.

Den første økten ble gjennomført rett etter skolen:
- Markløft 65kg (6 reps x 4)
- Skulderpress m/stang 20kg (6 reps x 4)
- Chins med hjelp av hverandre (6 reps x 4)
- Step up m/stang 45kg (to step-kasser oppå hverandre) (6 reps per fot x 4)
- Dips mellom to benker, 15 kg i fanget (6 reps x 4)
- Pallof press 10 kg (6 reps per side x 4)

Etter jeg og venninnen min var ferdige med økt nr. 1 sto vi i respesjonen og så på de ulike gruppetimene som skal være denne uken. Vi har lenge tenkt å prøve ut timen som heter "blodsmak", men den var visst på mandager. Men så sa han i resepsjonen av vi kunne jo ta en treningsøkt til, og vips så ble det en treningsøkt nr. 2. Vi kjente at energien var på topp, så hvorfor ikke ta en økt til når vi var så godt i gang?
Da var det bare å dra hjem å få i seg litt mat før en ny økt ventet kl 19.00.

Blodsmak er en gruppetime som er basert på sirkeltrening, både styrke og kondisjon. Det var en hard time. Det var uvant i forhold til hvordan vi er vant til å trene. Her var det 18 apparater der vi skulle ta 30 repitisjoner x 3 runder på alle postene. Det ble mange repitisjoner det! Nå kan jeg virkelig legge meg med god samvittighet. Jeg tror ikke å trene to ganger om dagen er noe som kommer til å bli gjennomført noe mange ganger, men var jo greit å prøve ut det også.

- Marte

#2treningsøkter #styrke #blodsmak #gruppetime #treningssenter #aldritrodd #martehopstad

Skrevet 17.03.2014 kl.20:39. Ligger i kategorien Trening. 4 kommentarer0

Super treningsøkt og lunsj

Skrevet 13.03.2014 kl.16:14. Ligger i kategorien Trening.

Etter å ha stått opp kl 6 to dager på rad, var det deilig med en studiedag. Etter frokost bar det i vei på trening sammen med Martine og kjæresten. Dette ble en kjempebra økt, med mye energi. Vi kjørte "lett" økt som vil si mange repitisjoner med mindre vekt, og det fikk virkelig pulsen opp! Vi hadde også to superset (gjøre to øvelser rett etterhverandre uten pause), som bidro til at pulsen steg.


Og til dagens lunsj: Røkt laks, eggerøre krydret med Herbamare urtesalt, tomat og agurk. Supersunt, supergodt og superenkelt. Nå blir det å sette seg ned å begynne lesningen.

 

- Marte

 

#trening #treningsøkt #knebøy #braøkt #muskler #lunsj #eggerøre #røkelaks #tomat #agurk #sunt #martehopstad

Skrevet 13.03.2014 kl.16:14. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer0

Antropometriske målinger og trening - fin start på uka

Skrevet 03.03.2014 kl.20:28. Ligger i kategorien Trening.

Håper du har hatt en super duper start på uken, det har iallefall jeg ;)
Dagen startet med å øve seg på antropometriske målinger, altså ulike kroppsmål som kan si noe om ernærings- og helsestatus. Vi på samfunnsernæring skal senere gjennomføre en helseundersøkelse på ca. 30 personer, så det er kan være en fordel å øve seg på hverandre først. Målingene vi gjorde var blodtrykk, blodsukker, høyde, vekt, livomkrets, fettprosent og overarmsomkrets.

Tihi, veldig fint blodtrykk altså! Det normale er på 120/80.Etter skolen var det bare å komme seg på trening. Jeg tenkte jeg skulle vise dere to av øvelsene jeg og venninnen min gjorde på dagens økt.

Markløft er kanskje en av de mest komplette øvelsene av dem alle. Du trener altså hele (nesten) kroppen. Utførelsen av markløft krever et samspill mellom mange muskelgrupper. Det krever grepsstyrke, en sterk rygg, stor kraft i hofte og lår, samt mobilitet nok til å utføre øvelsen med en fin teknikk. Mange er redde for å skade ryggen sin under denne øvelsen, noe jeg også var for en stund tilbake. Det kan være lurt å finne en fagperson med erfaring og kunnskap til å se på teknikken din for deretter å begynne med lav vekt og bygge seg sakte men sikkert oppover. Tenk å kunne lufte tunge ting opp fra bakken i hverdagen, uten å bli begrenset av vond rygg etter feil løfteteknikk.

     En annen øvelse vi gjorde på trening i dag, var chin-up. Dette er også en øvelse som involverer flere ledd. Vi er ennå ikke sterk nok til å klare å løfte vår egen kroppsvekt, men det er ikke langt unna nå! I mellomtiden er et tips å hjelpe hverandre slik som på bildet under. For å bli sterkere i denne øvelsen er det også fint å kjøre negative chin-up. Det vil si at man holder igjen på vei ned.

 

Ha en fin mandag og uke videre!

- Marte

 

#antropometriskemålinger #antropometri #samfunnsernæring #trening #øvelser #markløft #chinup #chins

 

Skrevet 03.03.2014 kl.20:28. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarer4

Treningsøkt og jobblørdag

Skrevet 01.03.2014 kl.22:45. Ligger i kategorien Trening.

Heisann :)

Dagen i dag startet med en god treningsøkt sammen med min venninne. Den besto av:
- Knebøy
- Benkpress
- Stående roing
- Bulgarske utfall
- Biceps curl
- Planke

Normal har vi pleid å kjøre en 4-dagers splitt der øktene er del opp slik:
- Rygg og mage
- Bein
- Bryst og mage
- Skuldre, biceps og triceps
+ en kondisøkt

Men vi har tenkt å prøve noe annerledes og prøver nå ut et helkroppsprogram som for det meste består av baseøvelser som markløft, knebøy, benkpress, roing, chins osv. Det er ikke noen spesiell grunn til dette skiftet, bortsett fra at det kan være greit å variere litt. Vi skal også prøve å variere mellom lette, medium og tunge dager. Så langt føles det bra, så får prøve å kjøre dette programmet en stund og se om vi liker det.


Kl 12.30 var jeg på plass på jobb på Jordbærpikene på Strømmen Storsenter. Det er en café/restuarant om noen skulle lure. Vi selger masse gode kaker, kaffe, smoothies, ferskpresset appelsinjuice og ulike varmretter. Alle der er superhyggelige mennesker og jeg trives veldig godt! I dag var det veldig mye å gjøre, men da går tiden også fort. Så nå sitter jeg godt plantet i sofaen og nyter en enkel og deilig kveldsmat/dessert. Den består av gresk yoghurt, toppet med valnøtter og akasiehonning. Med varme bringebær eller blåbær hadde den blitt ennå bedre :)

 

Har dere noe spesielt treningsprogram dere følger? :)

- Marte

 

#treningsøkt #jobblørdag #treningsprogram #muskler #kveldskos #valnøtter #honning #greskyoghurt #martehopstad

Skrevet 01.03.2014 kl.22:45. Ligger i kategorien Trening. 4 kommentarer0

Om trening

Skrevet 24.02.2014 kl.22:55. Ligger i kategorien Trening.

Da jeg var yngre, gikk jeg på turn. Men da jeg sluttet på det, begynte jeg å trene på treningssenter. Først på Røros, og nå trener jeg på et lokalt treningssenter på Kjeller (do it treingssenter for dere som lurer). Her har jeg trent i litt over 1,5 år nå, sammen med to andre. I starten hadde ikke jeg og venninnen min så veldig mye kunnskap om styrketrening, men vi trener heldigvis en som har gitt oss mye kunnskap. Det går for det meste i styrketrening, og en liten kondisøkt innimellom. I gjennomsnitt har vi trent ca. 5 dager i uken. Jeg tror ikke dette hadde skjedd om jeg ikke hadde hatt noen å trene sammen med, det hjelper veldig! Vi har lært å pushe oss selv og at kroppen er sterkere enn vi tror. Grunnen for at jeg trener, er jo for å holde meg i form, men også fordi det gir en mestringsfølese. Det å kunne legge på 5 kg ekstra på knebøystangen gir en veldig god følelse.

Lederen av treningssenteret har drevet med boksing og vært norgesmester flere ganger, og jeg og venninnen min har vært så heldige og få være med på et par boksetimer med han. Dette var overraskende slitsomt og vi fikk opp pulsen. Vi var også med i en liten artikken i romeriksposten, noe som egentlig var litt ut av komfortsonen. Men resultatet ble ikke så værst.-  Marte

 

#trening #boksing #treningssenter #norgesmester #romeriketsblad #avisa #mestring #mestringsfølelse #martehopstad

Skrevet 24.02.2014 kl.22:55. Ligger i kategorien Trening. Ingen kommentarerLes mer i arkivet » September 2016 » August 2016 » August 2015

Marte Hopstad Personlig trener og bachelorgrad i samfunnsernæring. Følg meg gjerne på instagram: @pt_martehg

Siste innlegg

blogg.no - Norges største bloggsamfunn

Ansvarlig redaktør Mediehuset Nettavisen: Gunnar Stavrum

alleoppskrifter.no Matprat
Designmalen på denne bloggen er fra RRH Webdesign


hits